Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Myślę że kontrowersyjnosć pojaga na tym, że chodzi o bogatego obcokrajowca, który zakłada w Polsce filię zagranicznej partii politycznej. To jest trochę zbyt w stylu tzw. "eurokołchozu" dla niektórych widzów, jak sądzę. Wiesz, endecy, itd. Oni nie lubią takich gości ze zgniłego Zachodu, którzy przychodzą z forsą i zaciągają antypolski element w swoje demoniczne szeregi.

• Redaktorzy

Myślę że kontrowersyjnosć polega na tym, że chodzi o bogatego obcokrajowca, który zakłada w Polsce filię zagranicznej partii politycznej. To jest trochę zbyt w stylu tzw. "eurokołchozu" dla niektórych widzów, jak sądzę. Wiesz, endecy, itd. Oni nie lubią takich gości ze zgniłego Zachodu, którzy przychodzą z forsą i zaciągają antypolski element w swoje demoniczne szeregi. TVP zapewne boi się manifestacji protestacyjnych Młodzieży Wszechpolskiej.

jak to pan panie redachtorze szanowny powiedział Zydelkowi?..

przestań pić? ;-)

lekarzu lecz się sam

ciężka sprawa, Kraśko się pochorował, Daniel Pawłowiec poinformował, że złożył rezygnację z funkcji wiceprzewodniczącego Rady Programowej TVP..

taka będzie Polsko Ełropejsata telewizja, jaki to był film? chyba z Kobielą- panika malarzy którzy pomyłkowo pomalowali jakiś taki monstrualny plakat stalina przez pomyłkę z podwójnymi oczami

i o mało nie umarli ze strachu..

to wraca- autocenzura i patologiczne pilnowanie nawzajem swoich dupsk, żeby się tylko nie odchylić od POpaprywności POlitycznej

Skolimowski "Ręce do góry"

( =

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Kulminacyjnym momentem tego męczeństwa jest wspomnienie epizodu ze studiów we wczesnych latach 50. - scena kolektywnego wyklejania wielkiego plakatu z wizerunkiem Stalina, któremu przez omyłkę dano dwie pary oczu. W słynnej błazeńskiej scenie Kobiela na tle gigantycznego, czterookiego Stalina woła w panice, biegnąc wprost na kamerę: „Jezus Maria, wszystko na nic! Szkoła podstawowa, 4 lata liceum, 5 lat studiów, wszystko na nic!”. Skolimowski chciał powiedzieć rówieśnikom: jesteśmy konformistami, szukajmy win w sobie, nie w dziejowym fatum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Redaktor, 23 Mar 2009, 19:43

>A co, źle wywnioskowałem? Gazet nie czytam, to skąd mogłem wiedzieć... To Młodzież już nie jest

>Wszechpolska, tylko jaka? Paneuropejska?

ech jozwa ty się choopie tu marnujesz, ja myślę że po POwskiej reformie mediów, ty będziesz jak ulał pasował do tych wazelinno piszczykowych klimatów POwskich Dzienników Telewizyjnych

pisz podanie- kope szmalu- jak wiadomo- można zahaczyć, a ty na pewno nie popełnisz nawet cienia takiego błędu jak ten schorowany dziś ze strachu Krasiek

patrząc na odgłosy ze strony strwożonych ("Jezus Maria, wszystko na nic! Szkoła podstawowa, 4 lata liceum, 5 lat studiów, wszystko na nic!")dziennikarzy można by pomyśleć że w publicznej TV to godziny nie ma żeby nie promowano Ganleya i jego partię- POrażające..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"ech jozwa ty się choopie tu marnujesz, ja myślę że po POwskiej reformie mediów,[...]"

Horst, nie musisz już nic dodawać. Zawsze jak cię na czymś przyłapią, to piszesz takie rzeczy. Nawiasem mówiąc, jak tam twoje sukcesy literackie, bo jakoś tak od zeszłego roku dzielnie unikasz odpowiedzi na pytanie, czy sam wymyśliłeś nieistniejący wątek w książce Nienackiego, który potem z takim oburzeniem komentowałeś. To jak, dowiem się, jakiego pochodzenia było "oko odbytu żony" penetrowane przez księdza?

co ty, takie jar1ne dylematy cię nurtują? o to to można by zapytać Nienackiego skąd mu się tak skojarzyło.. ale leży sobie bidaczek pod bardzo ciężką.. płytą

a dagome judex.. czy to jeszcze wypłynie? czy też taka plastyka metafor tam jest?

któż to wie, odpowiedź niesie Wiatr

(syn Wiatra pracuje u Lwa Rywina)

wojciech iwaszczukiewicz, 25 Mar 2009, 18:52

>tomekilestam

>

>Zawsze uwazalem,ze blisko ci do kononowicza.

ta a ja zawsze uważałem że to ty jesteś tak principialnie białostocko spodlaski, jak jakiś prowincjusz iwaszkiewicz czy szymanowski

(wojciech iwaszczukiewicz, 25 Mar 2009, 15:55

>Zamiast dyskutować o pierdołach ( czyli np. czy Doda miała majtki) proponuję dyskusję o

>pryncipiach.Np. o lewicy)

Iwaszczuk-iewicz to chyba nie polskie nazwisko?

W czasach powojennych pozostawieni sowieci dodawali końcówki do nazwisk by brzmiały podobnie do Polskich.

Kononowicz-> to całkiem polskie więc warto popierać wszystko co polskie.

• 3 tygodnie później...

Bracia Litwini doznali nagłej a niespodziewanej iluminacji: "Ostatnio powoli, ale zasadniczo zmieniają się stosunki polsko- litewskie. Powstaje pytanie, czy nie było naszym strategicznym błędem budowanie strategicznego partnerstwa z zachodnim sąsiadem, opierając ją jedynie na osobistej przyjaźni przywódców"

Bieda zajrzała im w ślepka to rozumek wrócił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ukraińcom tak się spodobało okradanie zagranicznych firm (w tym polskich), że postanowili sobie ułatwić ten intratny proceder:

"Rząd Ukrainy wprowadza poważne ograniczenia w dostępie do rynku pracy dla cudzoziemców, w tym dla menadżerów.

"To ogromny cios w polskie inwestycje. Bez polskiej kadry zarządzającej prowadzenie interesów w tym kraju stanie się praktycznie niemożliwe" - powiedział we wtorek PAP Marian Przeździecki, wiceprezes Międzynarodowego Stowarzyszenia Przedsiębiorców Polskich na Ukrainie (MSPPU)."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• 4 tygodnie później...

"Wygląda na to, że Radio Maryja wydało wyrok na Libertas. Nic nie pomogło pozyskanie byłej spikerki stacji Anny Sobeckiej i prof. Ryszarda Kozłowskiego, speca od geotermii. Nie ma szans, żeby sojusznicy Declana Ganley'a z Ligi Polskich Rodzini i innych kanap mogli zdobyć błogosławieństwo o.Rydzyka.

Słuchacz oświadczył: Z życzliwości dla Radia Maryja stwierdzam: nie może być takiej jednostronnej promocji wyłącznie Prawa i Sprawiedliwości. Są jeszcze inne ugrupowania, tak samo polskie, tak samo patriotyczne, tak samo katolickie. I musimy to zrównoważyć.

- Libertas nie jest czysto polski – odparł o. Benedykt. – Dla mnie ważną rzeczą jest to, z kim ktoś idzie do wyborów, jaką formację reprezentuje.

Czyżby Radio Maryja w imię sojuszu z PiS dało "szlaban" na antenę swoim dawnym pupilom: Sobeckiej, Benderowi i Kozłowskiemu? Wygląda na to, że tak. Coś ostatnio o nich nie słychać na toruńskich częstotliwościach.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Możemy sobie ze Szczuki żartować, ale: "

Hillary Clinton przyjeżdża na zaproszenie środowisk kobiecych, które uzyskały już potwierdzenie z amerykańskiej ambasady, że sekretarz stanu weźmie udział imprezie KKP.

Przemówienie Clinton ma być zwieńczeniem kongresu, który odbędzie się w dniach 20 - 21 czerwca w Sali Kongresowej w Warszawie. Będą w nim uczestniczyć m.in. szefowa Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan Henryka Bochniarz, dyrektor Instytutu Spraw Publicznych prof. Lena Kolarska-Bobińska (obecnie urlopowana ze względu na fakt kandydowania do europarlamentu) i krytyk literacki prof. Maria Janion - informuje tvp.info.

W planach jest też panel z udziałem trzech prezydentowych: Danuty Wałęsy, Jolanty Kwaśniewskiej i Marii Kaczyńskiej. Nad organizacją Kongresu pracują też m.in. feministki: Kazimiera Szczuka, Wanda Nowicka i prof. Magdalena Środa oraz piosenkarka Kora Jackowska i restauratorka Magda Gessler. Imprezę poprowadzi Grażyna Torbicka i Krystyna Loska."

Kto z was ma takie znajomości jak Kazia?

Jestem Europejczykiem.

Zrzut ekranu ze strony Gazety Wybiórczej sprzed minuty.

Gazecie Wybiórczej prawda przez prasę drukarską przejść nie może. A może to tylko niewinne bezwiedne sięmipowiedzenie tego co ma isę w myślach a nie jest?

Tak czy siak powinno się ukazać sprostowanie dla czytelników GW, czyli ćwierćinteligentów, żeby przypadkiem nie zaczęli utożsamiać Ziobty z Platformą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość sugam

(Konto usunięte)

Paszeko,

Czy aby na pewno Wyborczej "się powiedziało"?

Wiele osób na pewnym etapie czyta tylko nagłówki - nie chce im się, albo nie mają czasu, czytać wszystkiego, co ukazuje się w mediach elektronicznych. Jest tego zatrzęsienie - co minuta coś nowego.

A co może być ciekawego w newsie o tym, że PO ciągle wygrywa?

Więc wiele osób nie dopatrzy się tej sprzeczności i kolejny dzień minie im na przekonaniu, że większość rodaków wybiera PO.

A w razie pretensji zawsze można to wytłumaczyć "ewidentną pomyłką". Z powodu pośpiechu, niedopatrzenia, etc.: "No przecież w tekście wyrazie stoi, że prowadzi PiS i Ziobro, więc o co to całe zamieszanie?"

Czy aby na pewno zrozumieliście ten artykuł i wyniki sondażu?

Wychodzi na to, że to nie gazety kłamią, tylko wasza głupota nie pozwala wam zrozumieć tego, co piszą.

Czyli normalna sytuacja (dla PiSowca).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.