Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wa-lo-dia, 15 Paź 2009, 16:51

>Już wiem dlaczego ten rząd trzyma się tak władzy.

>Nie dlatego,że tej władzy pożąda tylko dlatego ponieważ w odróżnieniu od PIS-u,który nie chciał

>uzdrawiać polskiej polityki i przez to podał się do dymisji ten chce to robić.

No , ale to właśnie dzięki PIS-owi odeszły w niebyt LPR i Samoobrona :-)

horstek, to przyjedz i zobacz jak wygląda we Wrocławiu odrestaurowany rynek, jeden z najpiekniejszych w Europie, a potem wygaduj sobie androny, których pełno masz pod czaszką!

no i odezwali się tzw patrioci, co to geografii nie znacie? polska zachodnia, wschodnia, północna,pld, mam wymieniac krainy geograficzne w PL? oj dawno się do szkoły nie chodziło......

Redaktorze. Bieda z Eureko to spadek po rządach tak wielbionego przez ciebie Buzka. Cała ta rejterada z AWSu i UW pod szyldem PO naprawiła teraz tylko po trosze swój błąd (o ile naprawiła).

Niestety są rzeczy, których już nie naprawią, przejadania naszych pieniędzy przez wielki biznes pod skrzydłami reformy ubezpieczeń odkręcić się już nie da, mimo, że coś tam się próbuje wszystkim wmawiać o reformie reformy, wszystko aby błysnąć przed młodymi wyborcami, którzy nie pamiętają, że ci sami nieudacznicy niby naprawiają co bezpowrotnie schrzanili. Starsi powinni pamiętać kto ich ograbił z kasy, kto nie dopiął kontraktu z Eureko, kto był kasjerem w MONie, kto rządził PZU i Totolotkiem itd itp, myślę Redaktorze, ze twoja pamięć też jest na tyle dobra, ze te wydarzenia 1997-2001 pamiętasz.

Meloman.

Może ty pokusisz się o wymienienie tego co dobrego Tusk zrobił dla Polski.

Tylko konkrety bym prosił, a nie gadkę jaką mozna usłyszeć w Tusk Network Vision.

Skoro to taki dobry zawodnik - powinno się łatwo konkretne rzeczy dobre dla Polski przez niego uczynione- znależć...

Chodzi mi o rzeczy dzięki którym Polakom żyje się lepiej..

tak się zastanawiam, patrząc na wpisy mocala, czy to aby nie nasz ukochany ale zbanowany Tomuś? ten sam typ retoryki, takie same argumenty, i zarazem brednie, Tomuś to ty?

mocal dlaczego prezes na czele CBA postawił własnego żołnierza a nie kogoś z opozycji?...znasz odpowiedź?....ja znam i ma dużo wspólnego z twoim pytaniem kto ma sądzić Tuska

>mocal, 15 Paź 2009, 14:04

>Oprócz tego jakby Tusk miał jaja i chciał dla Polski dobrze - mógł walczyć o niezamykanie stoczni

Proste pytanie: po ch*j nam nierentowne stocznie???

Żeby dopłacać do bojówkarzy Guzikiewicza?

Ja wolę dopłacać do nauki.

Już dawno wyliczono, że tańsze byłoby zamknięcie stoczni przy pierwszej nadarzającej się okazji i płacenie stoczniowcom pensji aż do emerytury niż galwanizowanie tego trupa. Tak samo było z innymi zakładami, ale zwyciężyła idea włażenia do dupy tzw. "wielkoprzemysłowej klasie robotniczej" i wykorzystania jej do własnych czysto politycznych celów.

Jestem Europejczykiem.

>mocal, 15 Paź 2009, 14:29

>Jesteś czy udajesz naiwnego w sprawie Eureko ?

>Cieszysz się że BEZPRAWNIE Tusk da 10 miliardów , bo tyle wyniosą wszystkie kwoty dla Eureko - za

>nic????? Eureko nie powinno zobaczyć 1 centa. Złamało kontrakt . W umowie była klauzula że POLSKI

>SĄD jest właściwy do rozstrzygania sporów...

No patrz Pan! Nikt tego do tej pory nie zauważył, Kamela nawet ofiarnie płakała żeby zmiękczyć Talone. A wystarczyło na negocjacje wysłać mocala.

Mocal na Prezydenta!!!!!!!!

Jestem Europejczykiem.

hubertus, 15 Paź 2009, 18:45

>tak się zastanawiam, patrząc na wpisy mocala, czy to aby nie nasz ukochany ale zbanowany Tomuś? ten

>sam typ retoryki, takie same argumenty, i zarazem brednie, Tomuś to ty?

zbanowany?

to tu banują?

przeca tu kochają wolność słowa, oj na pewno ten inkryminowany tomuś musi prezydenta obraził..

wladz, 15 Paź 2009, 19:10

>to wygląda na wysyp Tomusia (numerek) pod kilkoma nickami..

a może to ten pojeb Atopos co go kiedyś zbanowali, on lubi takie klony multiopcyjne

:)

mocal,

jedyną dobrą rzeczą zrobioną przez Tuska było zastąpienie kaczora - wtedy czułem się jak Żyd w III Rzeszy. Innych pozytywów rządów Tuska nie zauważyłem.

hubertus, 15 Paź 2009, 22:15

>no i wystraszyliście Tomusia, ogon podkulił i czmychnął, ciekawe jaki teraz nick przybierze?

>To-mo-cek?

Wypraszam sobie. Nie jestem żaden Tomek.

wladz, 15 Paź 2009, 19:10

>to wygląda na wysyp Tomusia (numerek) pod kilkoma nickami..

a może to ten pojeb Atopos co go kiedyś zbanowali, on lubi takie klony multiopcyjne

:)

Kto to Atopos i jakiś Tomek ?

meloman 62, 15 Paź 2009, 21:20

>mocal,

>jedyną dobrą rzeczą zrobioną przez Tuska było zastąpienie kaczora - wtedy czułem się jak Żyd w III

>Rzeszy. Innych pozytywów rządów Tuska nie zauważyłem.

Mógłbyś przetłumaczyć z lemingowego- tuskowego na polski co to miało być ?

dlaczego czułeś się jak żyd w III rzeszy ?

• Redaktorzy

"Bieda z Eureko to spadek po rządach tak wielbionego przez ciebie Buzka."

Przypisujesz mi uczucia, których jako żywo nie doznaję. Jak nie muszę kochać polityków, doprawdy. Natomiast co do PZU-Eureko, to prawda. Tylko że problem zaczął się nie od rządu Buzka, który zgodnie z założeniami prywatyzacji firmę sprzedał, ale od rządu SLD, który usiłował transakcję cofnąć nie mając (jak się okazało) do tego wystarczajacych sił i rozumu. Osobiście jestem przeciwnikiem państwowych firm, również ubezpieczeniowych, więc posunięcie Buzka popieram, w przeciwieństwie do działań wszystkich następnych rządów z PO na końcu, które nagle poczuły miętę do państwowej własności w ubezpieczeniach samochodowych.

• Redaktorzy

Aha, i tylko bez haseł, jakie to pieniądze przynosi PZU państwu: właśnie jak raz w tym roku PZU pokazało państwu palec, kiedy państwo jako właściciel chciało raz skorzystać z wyjątkowo dużego zysku. I słusznie, tylko w takim razie dlaczego nazywać to państwową firmą? A może jeszcze jakieś preferencje i ułatwienia dawać? Państwo ma zarabiać na podatkach, a nie pakować się w robienie biznesu, że niby to własny pieniądz w przeciwieństwie do podatków, które trudno ściągać. Jak się okazało, może i podatki ściągać trudno, ale z własnego biznesu też państwo grosza nie dostało. To na ch*j mi te pióra, jak mówi znany dowcip?

Re: hubertus, 15 Paź 2009, 17:17

>no i odezwali się tzw patrioci, co to geografii nie znacie? polska zachodnia, wschodnia,

>północna,pld, mam wymieniac krainy geograficzne w PL? oj dawno się do szkoły nie chodziło......

odezwał się ten co jeszcze nie ukończył i potemu taki mundry gimnazjalista

mocal, 15 Paź 2009, 22:34

">meloman 62, 15 Paź 2009, 21:20

>

>>mocal,

>>jedyną dobrą rzeczą zrobioną przez Tuska było zastąpienie kaczora - wtedy czułem się jak Żyd w III

>>Rzeszy. Innych pozytywów rządów Tuska nie zauważyłem.

>

>

>Mógłbyś przetłumaczyć z lemingowego- tuskowego na polski co to miało być ?

>

>dlaczego czułeś się jak żyd w III rzeszy ?"

Nie miałem prawie żadnych praw obywatelskich, w każdej chwili mogłem być zamknięty do więzienia (tylko dlatego, że nie popieram pisu). Na szczęście kaczyści nie zdążyli wybudować obozów koncentracyjnych, ale gdyby porządzili dłużej to kto wie...

>Nie miałem prawie żadnych praw obywatelskich, w każdej chwili mogłem być zamknięty do więzienia

>(tylko dlatego, że nie popieram pisu). Na szczęście kaczyści nie zdążyli wybudować obozów

>koncentracyjnych, ale gdyby porządzili dłużej to kto wie...

i czemu takie rzeczy piszesz?

naprawdę ci nie zależy na swoim kraju?

jego kraj to postkomuna a właściwie komuna, tam w bizantyjskim zamordziu charakterystycznym wyznacznikiem gawędzenia o polityce jest (bo było) demonizowanie opozycji (ach te trockistowskie spiskowe organizacje zaplutych karłów reakcji, faszysta mikołajczyk, antysemici z AK, i to z brumieniem traktora zagłuszacza upiorne zło RWE)

]:->>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"i czemu takie rzeczy piszesz? naprawdę ci nie zależy na swoim kraju?"

spirydion więcej w podobnym stylu...powracają wspomnienia z PRL i szkolne gablotki z żołnierzami spod Lenino

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.