Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

mocal

Widzę, że nie masz zamiaru odpowiedzieć na mój wpis, typowe i raczej się tego spodziewałem.

Co do zdekonspirowanego agenta Tomka i jego śmiertelego zagrożenia, to nie bardzo widzę kto chciałby nastawać na jego życie.

Z tego co podają media to agent tomek nie wlaczył z Al-Kaidą, nie rozpracowywał mafii kolumibijskiej lub innej, nie walczył przeciwko KGB, nie wkradł się w łaski handalrzy bronią.

Sukcesy to walka z Panią Sawicką, Panią Pazurą i Panią Kwaśniewską a z tej strony raczej nic mu nie grozi.

Informację o jego śmiertelnym niebezpieczeństwie podał jego były szef, i to raczej dla poniesienia własnego znaczenia a nie prawdziewgo niebezpieczeństwa pana Tomka.

mocal,

to był tajny agent barowo-buduarowy i obmacujący. Jedyne co mu grozi to podrapanie paznokciami przez przyjaciółki jego ofiar. W porównaniu z tym osobnikiem alfons jest wzorem przyzwoitości, solidności i moralności. Jeżeli typek ma rodzinę to ta nieszczęsna kobieta, która jest jego żoną powinna wystąpić o rozwód i zmianę nazwiska dla siebie i dzieci.

• Redaktorzy

Nie tylko. Te kobiety w kończu mogą mieć mężów, ojców, braci... Ja tam nie wiem, bo nie byłem w podobnej sytuacji, ale tak na zdrowy rozum, to chłopaki powinni się skrzyknąć i pod patronatem na przykład prezydenta Kwaśniewskiego skuć pięknemu Tomaszowi jego zażywny dziób. To by dopiero było aj waj, zemsta mafii...

• Redaktorzy

Nie tylko. Te kobiety w końcu mogą mieć mężów, ojców, braci... Ja tam nie wiem, bo nie byłem w podobnej sytuacji, ale tak na zdrowy rozum, to chłopaki powinni się skrzyknąć i pod patronatem na przykład prezydenta Kwaśniewskiego skuć pięknemu Tomaszowi jego zażywny dziób. To by dopiero było aj waj, zemsta mafii.

meloman 62, 21 Paź 2009, 17:17

>mocal,

>to był tajny agent barowo-buduarowy i obmacujący. Jedyne co mu grozi to podrapanie paznokciami przez

>przyjaciółki jego ofiar. W porównaniu z tym osobnikiem alfons jest wzorem przyzwoitości, solidności

>i moralności. Jeżeli typek ma rodzinę to ta nieszczęsna kobieta, która jest jego żoną powinna

>wystąpić o rozwód i zmianę nazwiska dla siebie i dzieci.

Meloman , masz świadomość że się ośmieszasz ?

Weż poczytaj sobie o tym jak działają tajne służby. Możesz sięgnąć po wspomnienia Victora Ostrovskiego - byłego agenta Mossadu. Albo po książki Petera Wrighta - speca od angielskich służb.

Sporo na ten temat jest też w książkach byłych agentów wywiadu sowieckiego - Golicyn, Mitrochin, Rezun,Gordijewski...

Techniki działań są wszędzie takie same.

Ten agent rozpracowywał wcześniej gangi handlarzy narkotyków - a oni sa powiązani z kolumbijczykami, a i z SWR - niewykluczone. Do CBA trafił z Policji.

No ale dla miłośnika przekrętasów przestępcą jest nie aferzysta i łapówkarz - a ten co ich ściga...

Dowodem na to jest zachowanie szakali i dziennikarskich prostytutek z Tusk Network Vision i cyngli z Czerskiej.

kim by nie byl to dekonspiracja pracownika walczacego z korupcją w wolnym kraju to k**estwo, k**estwo , które znajdujac zwolennikow nie przestaje byc k**estwem....gazeciane hieny jak maja dobrze zaplacone to sie rzuca na kazdego gdyz sa agentura lewacka w wiekszosci....a szef propagandy tvn milan s. byl czynnym agentem...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Redaktor, 21 Paź 2009, 18:15

>Nie tylko. Te kobiety w końcu mogą mieć mężów, ojców, braci... Ja tam nie wiem, bo nie byłem w

>podobnej sytuacji, ale tak na zdrowy rozum, to chłopaki powinni się skrzyknąć i pod patronatem na

>przykład prezydenta Kwaśniewskiego skuć pięknemu Tomaszowi jego zażywny dziób. To by dopiero było aj

>waj, zemsta mafii.

Kolejny miłośnik PO. POziom Niesioła i Radka S.

prowokacja, zakup kontrolowany to bardzo skuteczne narzedzia walki z korupcja , dlatego toczy sie przeciwko nim walka 'autorytetow', ktore uwazaja , ze nieetycznym jest zaproponowanie pieniedzy za przestepstwo i nagranie wreczenia tych pieniedzy natomiast wziecie tej kasy nie uwazaja juz za cos zlego, oczywiscie jak bierze ktos z kregu wzajemnej adoracji, 'nasz ' druh, wyprobowany towarzysz....

mocal,

"Weż poczytaj sobie o tym jak działają tajne służby. Możesz sięgnąć po wspomnienia Victora Ostrovskiego - byłego agenta Mossadu. Albo po książki Petera Wrighta - speca od angielskich służb.

Sporo na ten temat jest też w książkach byłych agentów wywiadu sowieckiego - Golicyn, Mitrochin, Rezun,Gordijewski..."

CBA, a profesjonalne tajne służby. Znaj proporcje, Mociumpanie!

electro.

Masz rację chłopie.

No ale lemingi nic złego nie widzą w tym że linczuje się dzisiaj człowieka walczącego z korupcją, a współczuje kur....nom co brały łapówy.

Przyczyną takiego popierania Thuska jest to że duża część rodaków jest taka jak Thusk i PO.

Drobne cwaniaczki które uważają że skurwysynizm nie jest niczym złym - byle się nie dac na nim przyłapać... Na takich ich wytresował PRL. Tacy w PRL mieli OK, nazywało się to "obrotnością"... Tu się coś "załatwiło" tam coś i się toczylo...

Dzisiaj się niewiele zmieniło, a już w zupełności mentalność lumpa pozostała... Co z tego że lump ma tytuł naukowy i swoje lata... Dla mnie jest zwykłą szmatą...

Meloman.

Znasz się na służbach jak pies na astronomii...

Zajmij się może szydełkowaniem, albo uprawą kaktusów...

Jeśli twierdzisz że CBA nie było profesjonalne , gadasz głupoty.

Nawet Thusk - przed wybuchem tych afer swoich kameraden z Partii Oszustów - przyklepał wzrost budżetu CBA na 2010 o 100%. No ale to było zanim wyszły na jaw afery jego kolesi... Wtedy CBA było OK bo siedzieli cicho...

Nagle po ujawnieniu afer PO - stali sie amatorami i partaczami...

• Redaktorzy

"kim by nie byl to dekonspiracja pracownika walczacego z korupcją w wolnym kraju to k**estwo"

...

Electro, wszelkie pretensje chyba do CBA, w końcu to ta instytucja pozwoliła, aby jej podobno cenny pracownik siedział przez 2 lata (?) w jednym środowisku, był fotografowany, widywany regularnie z tymi samymi osobami, a na koniec stał się bohaterem pokazowych, powtarzam, pokazowych zatrzymań. Tego agenta poświęcono dla celu, jakim było jednoczesne wyciągnięcie wszystkiego, co się dało, na wierzch. Szkoda tylko, ze to takie nic było. Nie ujawnił mafii, tylko dwie kobitki i cudzą daczę w Kazimierzu. Czy to wina właściciela domu, ze świetnie zapamiętał, kto go przekręcił na parę milionów w imieniu CBA? Uważam że twoje pretensje są niewłaściwie skierowane. A już to, co plecie na ten temat Kamiński (jakoby był to bezcenny agent do walki z mafią), w głowie się nie mieści, gdyż takiego agenta nie trzymanoby przez lata na widoku, a na koniec nie palono by go tylko po to, żeby przed kamerami zatrzymać jakąś Pazurę. Amatorszczyzna, jak zwykle. Teraz agent Tomek przejdzie w stan spoczynku i napisze soczyste wspomnienia, z których będzie żył do końca dni swoich.

mocal,

no, jeżeli Ty uważasz CBA za profesjonalną służbę - to tylko pogratulować.

A rzeczywiście wolę kaktusy od ludzi z CBA - w przeciwieństwie do tych osobników nie budzą obrzydzenia i odrazy. Pisanie o CBA-mannach jako o fachowcach to mniej więcej tak, jakby w obudowę z Accuphase zapakować bebechy z Manty i dziwić się, że to gra jakoś inaczej.

"to mniej więcej tak, jakby w obudowę z Accuphase zapakować bebechy z Manty i dziwić się, że to gra jakoś inaczej."

Oj,wedle niektórych testów będzie to grało tak samo !!!!!

:-)))

Ponoć nie znalazł się jeszcze taki,który wykazałby jakiekolwiek różnice.

meloman ...

Ale pierniczysz... Ty tak sam z siebie - czy na zamówienie Grześka S. ?

Nie chce mi się wierzyć że dorosły człowiek może być tak całkowicie pozbawiony umiejętności samodzielnego myślenia.

Nazywanie pracowników CBA z użyciem końcówki kojarzacej się ze sztafetami ochronnymi kumpla dziadziusia Thuska - to skurwysynizm godny hien z Tusk Network Vision.

Tak odnośnie TVN: wczoraj po raz pierwszy od jakiegoś czasu oglądałem dłuższą chwilę i od PiSsowskich mord aż mnie na pawie brało. A poseł Girzyński to praktycznie z ekranu nie znikał. Rzeczywiście straszliwie stronniczy ten TVN :-).

Jestem Europejczykiem.

>mocal, 21 Paź 2009, 18:43

>Dzisiaj się niewiele zmieniło, a już w zupełności mentalność lumpa pozostała... Co z tego że lump ma

>tytuł naukowy i swoje lata... Dla mnie jest zwykłą szmatą...

Dlaczego koledzy PiSSofile w kółko gadają schematami wszczepionymi przez ideologów IV RP?

Inteligenci sa podejrzani, tytuły naukowe podejrzane podwójnie.

A co to ma wspólnego z ostatnimi "aferami"?

Sawicka była docentem? A może Chlebowski był profesorem?

Sam jesteś lumpem ze swoją pogardą dla wykształcenia.

Jestem Europejczykiem.

meloman 62, 21 Paź 2009, 19:00

>Redaktor,

>jeżeli rzeczywiście ten lowelas przedtem zajmował się czymś ważnym to zasłużył sobie na Nagrodę

>Darwina.

Chyba raczej nie on tylko jego przełożeni.

Jestem Europejczykiem.

Redaktor

nie uwazam, ze nalezy rozdzierac szaty akurat nad tym agentem, a jego poziom intelektualny byl wprost proporcjonalny do srodowiska , ktorym sie zajmowal i byl w tym srodowisku wystarczajaco skuteczny, wydaje sie jednak , ze rozszarpywanie tego typu pracownikow tylko dlatego , ze ważyli sie ruszyc 'naszych' zle rokuje na przyszlosc i w innych powazniejszych sprawach...

podobnie samo to, ze panowie z afery hazardowej dali sie podsluchac jest wystarczajace do stwierdzenia, ze ludzie , ktorzy sie tym zajmowali sa skuteczni, za te skutecznosc kaminski zaplacil stanowiskiem glownie dlatego, ze jesli chodzi o myslenie o panstwie mamy PRL, po obu stronach , zarowno w Pisie jak i w PO...

samo to , ze stal sie jakims glownym tematem w opiniotworczych programach, a byla tancerka erotyczna z ukrainy ( wiecej o jej dzialalnosci w tzw. klubach uciechy nie wiemy ) szeroko o tym opowiada stanowi jakas dziwna , nowa tradycje oczyszczania z zarzutow, ze pozbawiona zupelnie honoru to oczywiste...

Czyli jest na topie.

Za ogolenie na zero, które ja na sobie wykonałbym sam i gratis, płaci 130 zł, więc źle mu się nie powodzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba nikt rozsądny nie oczekiwał, że ujawniając afery, od których huczy cała Polska, ich współbohater pozostanie anonimowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jaro_747, 21 Paź 2009, 12:33

>Słynna sopocka kancelaria prawna, z którą w latach 1995-98 współpracował Lech Kaczyński,

>reprezentowała w tym czasie jednego z ówczesnych potentatów na rynku automatów do gier hazardowych

>- trójmiejską firmę Maxi Fun Group Poland.

>

>W Komisji Śledczej może być naprawdę wesoło :-).

Doprawdy zastraszająca wiadomość. Podobno widziano też że w tej samej Biedronce w której Kaczyńska kupuje dla męża bułki i jajka zaopatruje się w musztardę pewien hazardowiec.

wojciech iwaszczukiewicz, 21 Paź 2009, 09:17

>Wg. Ciebie między 1989r a 2005r to była czarna dziura?

Było dokładnie to samo co jest teraz: państwo było we władaniu specsłużb.

Less, 21 Paź 2009, 14:14

>Ba! Niektórzy twierdzą, że rządzą prawie całym światem. Z tą różnicą, że w niektórych krajach są

>nastawione "patriotycznie" i działają (przede wszystkim) na korzyść ojczyzny, w innych przede

>wszystkim na korzyść własną nierzadko wysługując się przy tym wywiadom obcym.

To oczywiste. Kraje takie jak np. Rosja, USA mają przede wszystkim SWOJE służby,

U nas grasują służby obcego rodowodu wierne powyższym i jeszcze innym mocodawcom.

electro, 21 Paź 2009, 18:22

>kim by nie byl to dekonspiracja pracownika walczacego z korupcją w wolnym kraju to k**estwo,

>k**estwo , które znajdujac zwolennikow nie przestaje byc k**estwem.

A znak dała ("daje znak i zaraz zacznie nowe tango grać") Gazeta Wyborcza, która opublikowała zdjęcia oficerów kontrwywiadu w Afganistanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.