Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

pershuasion

"(Czemu tak obsesyjnie fascynują cię ludzie, którzy według ciebie są bez znaczenia.)"

ja tak uważam?....gdyby tak było pisałbym o wpływie motyli na polską politykę

pershuasion, 27 Paź 2009, 14:36

>Skoro jest tak bezbronny- skąd to skupienie na nim tu na forum, w mediach po-stępowych. Czemu

>jednak ten PIS na mocnym drugim miejscu. To liczy się tylko pierwsze?, a drugie to oznaka

>przestępczej wręcz nicości. Czemu tak pasjonuje cię bezbronność- jak mówisz- kurdupli. Skoro tak nic

>nie znaczą.

Każda myśl to perełka. Np.:" Czemu tak pasjonuje cię bezbronność- jak mówisz- kurdupli."

Jeden jest najważniejszą osobą w Państwie, drugi posłem do Sejmu, szefem największej partii opozycyjnej i ma brata Prezydenta. Rzeczywiście chodzące wzorce bezbronności :-)))!

Jestem Europejczykiem.

Wladz.

Prymitywniejszej i niestety skutecznej - socjotechniki niż stosowana przez PO , a własciwie BND i SWR , które są kreatorami PO i ZSL - NIC nie przebije.

Wmówiono lemingom, że jak będą glosować na PO - to im z automatu IQ wzrośnie i znajdą się w gronie "yntelygentów"... No bo skoro tylu "profesorów und autorytetów" im PO stręczyło ...

Leming, jak to leming - nie myśli samodzielnie... Podsunięte przez "programatorów" tezy - łyka i uważa że jest tak genialny iż sam to wymyślił.. Jeśli fakty przeczą propagandzie - tym gorzej dla faktów...

Stworzenie tych Zespołów Pracy Państwowej uważam -UWAGA!- za całkiem sensowny pomysł. Do tej pory ekipy dochodzace do władzy szukały ludzi do obsadzenia stanowisk i pomysłów do realizacji tak, jak by były kompletnie zaskoczone własnym zwycięstwem (co akurat może być prawdą). Tyle, że pomysł to jedno a realizacja to drugie, a poza tym zespoły utworzone w PiSS mogą dłuuugo czegać na swoją szansę.

Jestem Europejczykiem.

>mocal, 27 Paź 2009, 16:06

>PO , a własciwie BND i SWR , które są kreatorami PO i ZSL

Jak widać walka o króla forumowych głupków rozgorzała na nowo.

Jestem Europejczykiem.

mocal ta technika jest wyjątkowo skuteczne wobec osób bezwolnych niewykształconych i szukających mocnego autorytetu....sprawdź jakie wykształcenie dominuje wśród zwolenników PO i PiS.

P.S.

nie glosowałem na PO.Przeciętnemu PiSmakowi trudno to zrozumieć (patrz wykształcenie wyborców PiS)

premier dymisjonuje Kamińskiego, odbierają mu certyfikat dostępu do informacji, a on zwołuje konferencję prasową do organizacji której, wg CBA, nie ma prawa, bo jest przecież pracownikiem CBA, więc Kamiński twierdzi, że ona obywatelską jest, a on już nie jestem funkcjonariuszem CBA, a dodaje iż przy przetargu dotyczącym budowy boisk piłkarskich, pod auspicjami premiera przecież, i budowie niektórych, popełniono nadużycia w które zamieszane jest wiele osób, które odpowiedzą karnie i dodatkowo prosił dziennikarzy o uważne obserwowanie tego co dalej będzie się działo z wadium z przetargu o stocznię i z samym El-Assirem też

LMAO

dostał sprytne pytanie....skoro już nie jest funkcjonariuszem CBA to dlaczego domaga się certyfikatu dostępu do informacji

szkoda że nic nie wspomniał o wspólnym locie El-Assir z prezydentem do Gruzji.

amatorszczyzna

I znowu ogon pod siebie gdy pojawia się problem natury etyczno-moralnej.Kolejna władza ma mnie za idiotę i postanawia problem hazardu rozwiązać zakazem.Co ciekawe Tusk mówi o sobie liberał...

wladz.

Kamiński NIE domaga się teraz certyfikatu. To że odda sprawę do sądu - o bezprawne pozbawienie certyfikatu - to podobnie jak z Macierewiczem - kwestia sprawiedliwości...

Przypomnę ci że Macierewiczowi też bezprawnie cofnięto certyfikat... Okazało się że dzisiaj ma znowu dostęp do informacji niejawnych. Ale o tym w merdiach POlit POprawnych nie przeczytasz...

mocal przeczytaj stenogram z konferencji i dowiesz się że potrzebuje certyfikat do przyszłej pracy na ulubionym stanowisku.Chce zaoszczędzić czas potrzebny na ponowne uzyskanie certyfikatu....taka jego walka z biurokracją...hahahahaha

znajdź sobie poważnych polityków.....szkoda twojego zaangażowania w nieudaczników

wladz.

widocznie słuchałeś innej konferencji...

Lepszy uczciwy "nieudacznik" niż typ z PO.

Z Kamińskim Tusk będzie mieć jeszcze kłopoty. Zwolnił go WBREW PRAWU.

Będzie jak z Macierewiczem i jego certyfikatem. Z wielkim hałasem media doniosły że MAcierewicz traci certyfikat... Kilka miesiecy póżniej - ŻADNE praktycznie się nie zająknęło że Macierewicz odzyskał certyfikat.

Jeszcze kamiński narobi kłopotu Rudemu. Zobaczysz.

Mario to typ co nie pęka i nie daje sobie w kaszę dmuchać...

uchmmm, Kaminski wzrok ma twardy, gdy Tusku swidrujacy, z czego ten pierwszy tak ma, a ten drugi 'kupil' sobie z poduszczenia PR, jednak za drugim stoi 'pozycia'... na razie odchodzi prezenie muskulow i odzywki czytelne dla zainteresowanych, wiec - pozyjemy, zobaczymy

bezpartyjnie wstawiam na Polityce nowa idee dziesiejszego wieczoru

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Redaktor, 26 Paź 2009, 22:43

>Urocze: doradcy PiS kryją się ze swoim procederem. Boją się, że naród im bęcki spuści... Byłoby to

>pocieszne, gdyby było prawdziwe. Sądzę jednak, że prawda jest bardziej prozaiczna - po prostu nie ma

>tam żadnych doradców.

Obawiam się, że są. Czytałem kiedyś książkę o eksperymentach medycznych robionych przez nazistów - niekiedy brali w nich udział wybitni naukowcy. Teraz może być podobnie - za odpowiednie pieniądze i obiecane zaszczyty mogą się znaleźć ludzie inteligentni (jakich w pisie nie ma) i pozbawieni skrupułów (jak każdy pisowiec). Poza tym nie czarujmy się - pis może zaoferować takie wynagrodzenie, że taki "spalony" ekspert pisowski będzie żył w luksusie do końca życia. Co niektórzy mogą się na to połasić...

""Dziennik Gazeta Prawna": Joanna Hofman, żona posła PiS Adama Hofmana, może mieć problemy. KGHM, spółka, w której jest zatrudniona, chce, by ZUS skontrolował jej zwolnienia lekarskie.

Z dokumentu, do którego dotarł "DGP", wynika, że z wnioskiem o taka kontrolę KGHM zwrócił się na początku października.

Joanna Hofman jest zatrudniona w KGHM. W pracy nie pojawiła się od dwóch lat - w tym czasie była już na zwolnieniu chorobowym, świadczeniu rehabilitacyjnym, urlopie macierzyńskim, urlopie wypoczynkowym oraz urlopie wychowawczym, z którego wróciła 4 września tego roku, by dzień później przedstawić zwolnienie lekarskie, na którym jest do dziś.

Z informacji "DGP" wynika, że Joanna Hofman została zatrudniona w KGHM w kwietniu 2007 roku w czasie, gdy rządziło PiS. Wtedy prezesem tej jednej z największych spółek Skarbu Państwa był Krzysztof Skóra, członek Prawa i Sprawiedliwości i kandydat tej partii w wyborach parlamentarnych w 2005 r. Hofman została głównym specjalistą w wydziale komunikacji korporacyjnej z pensją około 6 tysięcy złotych. Czym się zajmowała? Tego do końca nie wie nawet jej mąż."

No,kurna mać,to już chorować i rodzić w tym kraju nie można.

Kobita w uczciwy sposób che zarobić, a tu na nią ZUS nasyłają.

Znowu nagonka na PISsssssssssssss.

:-))

mocal jest stenogram z konferencji....papier nie kłamie.

Już kwalifikacje Kamińskiego doceniono

"Za "dobry pomysł" uznał w rozmowie z RMF FM szef biura Aleksander Szczygło pomysł zatrudnienia byłego szefa CBA Mariusza Kamińskiego w prezydenckim Biurze Bezpieczeństwa Narodowego."

mocal jestem pod wrażeniem.Masz białe na czarnym włącznie z dokumentami i medialnymi wypowiedziami Kamińskiego świadczącymi o posługiwaniu się kłamstwami lub zupełnym szoku i oderwaniu od rzeczywistości a ty swoje....żałosne

i jeszcze jedno szczurku...jeżeli komukolwiek zarzucasz kłamstwo złodziejstwo to proszę o dowody lub nie zwracaj się do mnie i nie pokazuj swoich szczurzych ząbków

mocal

"Kamiński NIE domaga się teraz certyfikatu. To że odda sprawę do sądu - o bezprawne pozbawienie

>certyfikatu - to podobnie jak z Macierewiczem - kwestia sprawiedliwości..."

A to fakty

""Ta decyzja jest decyzją bezprawną i w odwołaniu do premiera, bo taka jest procedura, uzasadnię to" - powiedział Kamiński na konferencji prasowej w Warszawie. Jak dodał, odwołanie złoży w najbliższych dniach.

"Zakładam, że premier zapewne uzna, że wszystko było w porządku" - powiedział Kamiński. Wyraził wątpliwość, czy ABW mogła mu odebrać certyfikat. "Ten certyfikat jako byłemu funkcjonariuszowi CBA najwyżej mogłoby odbierać CBA" - powiedział.

Na "obywatelskiej" - jak ją określił - konferencji prasowej Kamiński dodał, że jego certyfikat był ważny do 2012 roku, a on sam "być może w przyszłości będzie potrzebny i wróci na stanowisko szefa CBA". "

wojciech iwaszczukiewicz

"Biuro Bezpieczeństwa Narodowego (BBN) - polski urząd państwowy, realizujący powierzone przez Prezydenta RP zadania w zakresie bezpieczeństwa narodowego. Biuro jest merytoryczno-organizacyjnym zapleczem (funkcja sekretariatu) Rady Bezpieczeństwa Narodowego"

sądząc po składzie BBN

Szczygło szefem

Waszczykowski zastępcą

Anna Fotyga

Jarosław Kaczyński

ich analizy mogą być sensacyjną humoreską.Szkoda że nie są publicznie udostępnione.

mocal jeżeli jesteś tak bardzo zainteresowany tematyką służb specjalnych to proponuję do przeczytania tekst Cezarego Łazarewicza, Piotra Pytlakowskiego

Ukryta Zawartość

PO czy PiS to jest bez znaczenia.Istotą jest prawidłowe funkcjonowanie demokratycznego państwa a nie spór o nieudaczników i politykierów z CBA

Ukryta Zawartość

wladz.

Akurat Pytlakowski i Łazarewicz - to nie są żadni dziennikarze. To funkcjonariusze oddelegowani na odcinek dziennikarstwa... Podobnie jak wielokrotnie nagradzane "gwiazdy" dziennikarstwa śledczego - Marszałek i Kittel.

Ich stopień obiektywizmu i racjonalność są bardzo wątpliwe.

Zresztą jak praktycznie wszystkich ze stajni szechtera - od Cichego do Stasińskiego ...

• Redaktorzy

Ale jak wie od podszewki, kim są "Pytlakowski i Łazarewicz"! Bo ja, przyznam, nie mam żadnej wiedzy o tych osobach, nawet nazwiska pierwszy raz słyszę. Mnie się służby specjalne nie zwierzają i nie informują mnie, kogo gdzieś delegują. A tu proszę, mamy na forum osobę dobrze poinformowaną.

• Redaktorzy

"Od 20 lat w Polsce nie ma formacji lewicowej. SLD na pewno taką formacją nie jest - Wirtualna Polska rozmawia z posłem Antonim Macierewiczem o przyszłości lewicy w Polsce. - Gdyby powstało ugrupowanie lewicowe sięgające do tradycji niepodległościowych, PiS z pewnością zawiązałby z nim sojusz - dodaje poseł Prawa i Sprawiedliwości."

Czy A.Macierewicz przygotowuje grunt pod nowe sojusze, czy to po prostu sentyment do własnych korzeni? "Z pewnością zawiązałby sojusz", ha!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.