Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Faktyznie trochę naciągane. Żydzi na terenie Palestyny są od bodajże trzech tysięcy lat, Arabowie od lat około tysiąca. Poza tym Żydzi na terenie Izraela byli ciągle (niezależnie od braku państwowości), zaś po przywróceniu izraelskiej państwowości doprowadzili swoje obszary do cywilizacyjnego rozwoju niedostępnego krainom sąsiednim. W tym czasie państwowość arabska na tym obszarze nie występowała w ogole. W porównaniu z tym obecność Polaków na zachodzie datuje się na okres krótszy niż arabski (a Słowian w ogole tylko na nieznacznie dłuższy), ciągłego występowania nie było, zaś rozkwit po przejęciu tych ziem od Niemców był raczej problematyczny. Tak więc nawet trudno porównywać. Można powiedzieć, że Niemcy utracili swoje kwitnące ziemie za karę. Jeśli jednak tak do tego podchodzić to trzeba by też zauważyć, że Arabowie w Palestynie w czasie wojny współpracowali z Niemacami. Można też powiedzieć, że Polacy się na te tereny nie pchali, bo decyzję podjęły mocarstwa. Otoż w sprawie terytorium mandatowego Palestyny było dokładnie tak samo. Wspólnota losów naszych dwu bratnich narodów trwa nie od dzisiaj...

>Redaktor, 8 Lis 2009, 23:48

> Otoż w sprawie terytorium mandatowego Palestyny było dokładnie tak samo.

Nie bardzo rozumiem. Liga Narodów wepchnęła tam Żydów na siłę zabierając im jakieś inne terytoria?

Jestem Europejczykiem.

Witając w niedzielę Lecha Kaczyńskiego na rynku w Nowym Targu, burmistrz miasta zacytował poetę Władysława Orkana: Nie bądź łachem partii - to zdziera. Prezydent twierdzi, że jego wyjazdy w teren to jeszcze nie kampania wyborcza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A dla wielbicieli Geniusza Kaukazu

Ukryta Zawartość

Nareszcie wiadomo dlaczego kryzys miał u nas stosunkowo lekki przebieg:

"nasz kraj trzyma się lepiej od wielu innych, bo rodziny mają mniej kredytów, a kościoły pozostają pełne"

Szykuje się Nobel z ekonomii ;-).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jak zwykle obiektywni niezależni

>

Ukryta Zawartość

Jednak, kurdupel tylko w głowie. Jak może być kryzys przy 52mld deficytu- bierzemy przykład z Ameryki, tam też zadłużenie wewn. było duże. Oczywiście 52mld wydał kurdupel na małpeczki. Wszystkiemu winna największa partia opozycyjna a zwłaszcza jej kandydat do wyborów.

Ukryta Zawartość

Jaro_747, 9 Lis 2009, 00:48

>Prezydent twierdzi, że jego wyjazdy w teren

>to jeszcze nie kampania wyborcza.

>

>

Ukryta Zawartość

Jak siedział w Belwederze, to mu twoje niezależne "źródło" też to wytykało.

Bo i tak źle i tak niedobrze. Dobre są tylko afery Platformy, zadłużenie 52mld i okradanie emerytów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i kampanie wyborcze od pierwszego dnia Donka:

Ukryta Zawartość

"To jest moje i mojego rządu zobowiązanie."

Don żyje pijarem, i deficytem budżetowym aby było dobrze, cudownie- do wyborów, a potem... Może jeszcze do emerytur się sięgnie. Rząd się wyżywi sam, a emeryci też jakoś dadzą radę (patrz obrazek z w/w artykułu Interii).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

klep co chcesz...i czasami wspomnij czasy prawych i sprawiedliwych

"Proch, włos, nitki, odciski palców, ślady butów - wiele niezwykle ważnych dowodów z domu Barbary Blidy okazało się bezwartościowymi. - Komuś bardzo zależało na zatarciu śladów - mówi "Gazecie Wyborczej" jeden z członków komisji śledczej."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

skynyrd

Przypominam,że przed wojną to pewne ugrupowania polityczne w Polsce ( chyba ci bliskie) zgłaszały pretensje do Madagaskaru.Więc gdzie mieli być Żydzi?W Polsce nie ( wedle tych ugrupowań),Na Madagaskarze też nie no to gdzie?Pewnie w Auschwitz?

>

Ukryta Zawartość

Wyborcza :), tak, znowu zbliżają się wybory.

A w ogóle po co byli u tej Blidy?

Pewnie żeby zamaskować jakieś machlojki Lecha K. Przecież ot tak na herbatkę nie wpadli?

Kto za tym stoi- kurdupel (w twojej głowie).

Ukryta Zawartość

Dupku ta sprawa uderza w elementarne prawa obywatelskie zagwarantowane przez konstytucję uchwaloną przez Sejm Rzeczypospolitej Polski a rząd jest zobligowany do jej przestrzegania....to twoje dworowanie staje się niesmaczne jak ubeków po zabiciu Pyjasa.

Tak w tym czasie premierem był Jarosław Kaczyński a prezydentem Lech Kaczyński....i niestety dla nich byli wtajemniczeni w zatrzymanie Barbary Blidy.

Nie ma tu znaczenia partia reprezentowali Rząd Rzeczypospolitej i nic nie zrobili poza obecnym wybielaniem własnej roli w tragedii.....to skasowanie dowodów nastąpiło podczas ich wspólnej zabawy w rządzenie

Tak w tym czasie premierem był Jarosław Kaczyński a prezydentem Lech Kaczyński....i niestety dla nich byli wtajemniczeni w zatrzymanie Barbary Blidy.

Nie ma tu znaczenia partia reprezentowali Rząd Rzeczypospolitej i nic nie zrobili poza obecnym wybielaniem własnej roli w tragedii.....to skasowanie dowodów nastąpiło podczas ich wspólnej zabawy w rządzenie

Kolega perwerszyn stosuje sowiecką taktykę "a u was biją murzynów".

Ja o Geniuszu Karpat, a on odpowiada opowieściami o Tusku i PO.

A może lepiej od razu o d... Maryny?

Jestem Europejczykiem.

pershuasion, 9 Lis 2009, 02:31

" Oczywiście 52mld wydał kurdupel na małpeczki.

>Wszystkiemu winna największa partia opozycyjna a zwłaszcza jej kandydat do wyborów."

Zauważ, że kolega Horst zniknął. Podobnie jak teraz Ty zdradzał największe tajemnice PiS (pisał m. in. o dochodach kaczyńskich z handlu narkotykami i prostytucji dziecięcej). Pohamuj się więc, jeśli nie chcesz podzielić jego losu.

Jak byłem młody i głupi to Jaruzelskiego nie znosiłem, teraz dla mnie generał Jaruzelski to jedyna postać publiczna w Polsce, która zasługuje na szacunek. Nie wyobrażam sobie, żeby jakikolwiek pisowiec albo poowiec w identycznej sytuacji zachował się jak Pan Generał:

"Nie będę brał emerytury byłego prezydenta. Zadowolę się wojskową, nawet obniżoną - mówi Wojciech Jaruzelski. Były prezydent w rozmowie z dziennikarzem RMF FM Konradem Piaseckim twierdzi, że nie będzie uciekał przed konsekwencjami nowego prawa odbierającego byłym esbekom wysokie emerytury.

Jaruzelski zadeklarował, że nie zmieni zaszeregowania i będzie "beneficjentem" nowej ustawy.

Wojciech Jaruzelski nie skorzysta z możliwości uniknięcia finansowych konsekwencji nowego prawa i po wejściu w życie ustawy odbierającej przywileje emerytalne byłym esbekom i członkom WRON będzie nadal pobierał generalską emeryturę. Czyli - jak przypuszcza - około 2 tys. złotych.

- Jestem oficerem. Mam swoją godność - podkreśla. - Mnie proponowano, kiedy odchodziłem z urzędu prezydenta: wojskowa czy prezydencka. Prezydentem byłem półtora roku, w wojsku byłem czterdzieści kilka lat - argumentuje i podkreśla - Tylko wojskowa.

I choć przyznaje, że mógłby teraz przejść na emeryturę prezydencką, to nigdy tego nie zrobi. Ja nie zostawię swoich podwładnych w sytuacji gorszej. Ja będę tak jak inni beneficjentem tej ustawy."

meloman 62, 9 Lis 2009, 16:46

>Jak byłem młody i głupi to Jaruzelskiego nie znosiłem,

>teraz dla mnie generał Jaruzelski to jedyna

>postać publiczna w Polsce, która zasługuje na szacunek.

to zobacz meloman jak nisko upadło zycie publiczne,

nie szkoda ci ze tak jest?

meloman 62, 9 Lis 2009, 16:34

>pershuasion, 9 Lis 2009, 02:31

>

>" Oczywiście 52mld wydał kurdupel na małpeczki.

>>Wszystkiemu winna największa partia opozycyjna a zwłaszcza jej kandydat do wyborów."

>

>Zauważ, że kolega Horst zniknął.

Zauważ że jak za wujka Koby znikają tylko przeciwnicy czerwonych. Nie tylko Horst jeden "znikł". Nie zauważyłeś? Taka to "poprawna demokracja" i wolność słowa- jednoopcyjna. I nic nie zmienią sztuczne papierowo mizerne klony namiastki typu bruner, skynard.

pershuasion,

Znikają nie przeciwnicy czerwonych, ale - jak widać po naszym nieodżałowanym koledze Horście - ci, którzy wiedzą za dużo o pisie i o tym głośno mówią (dla "czytających inaczej", którzy nasze forum obserwują - ja o pisie niczego nie wiem oprócz tego, co wyczytam w sieci lub prasie )

skynyrd, 9 Lis 2009, 19:20

>perhusion, a ty czyim klonem jestes - łukasika?

Najfajniejsze jest to, że z braku realnej- skrzętnie wybanowanej "opozycji" (za duże słowo, userów z innej opcji)- jeden z użytkowników musi sobie wymyślać wyimaginowanych adwersarzy. Jak dziecko w chorobie sierocej wymyśla sobie rozmówcę (skynarda brunera).

Do czego to prowadzi patologiczny banowniczy zamordyzm stronniczej moderacji, dziesiątkującej cenzury. Orwell nawet tego nie przewidział.

to tu też jesteście poniewierani....panowie jak was pogonią z tego forum

Ukryta Zawartość

to już koniec świata

Ukryta Zawartość

ONI na swojej oficjalnej stronie używają określenia pis-man. Całość coraz bardziej brunatnie cuchnie:

"Porozmawiaj o polityce ogólnokrajowej...

Drogi PiSie, poprzyjcie p.Kopacz w sprawie szczepień.` (1)

PiS w sojuszu medialnym z SLD (10)

NIECH TUSK DLA DOBRA PAŃSTWA ZREZYGNUJE SZYBKO Z PREMIERA! (3)

Czy PiS wygra kiedyś wybory ? (46)

Odezwa do Pis-manów co na onecie łzy wylewają. (2)

pozostałe tematy z tego działu"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.