Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Po co się kłócić, lepiej się pośmiać - najlepszy dowcip, jaki przeczytałem od wielu lat:

"Przepisy, które są oczywiste w każdej demokratycznej partii pozwalają każdemu (...) kto ma odpowiednie prawa w partii, zgłosić się na prezesa i to tyle. Ale z tego, co słyszałem o tej inicjatywie, to ona zasługuje na uśmiech; toteż się uśmiecham" - powiedział szef PiS.

Zdaniem wicemarszałka Sejmu z PiS Krzysztofa Putry, na najbliższym kongresie J. Kaczyński stanie w szranki, "na pewno wygra te wybory i będzie nadal prezesem".

Jak podkreślił Putra, PiS jest partią demokratyczną i przed kongresem zawsze się toczy debata. To, że jest żywa dyskusja to wyłącznie zaleta - dodał.

W ocenie wicemarszałka Sejmu, "najbardziej przenikliwym politykiem w Polsce jest Jarosław Kaczyński i będzie stał ma czele PiS jeszcze bardzo długo". PiS pod kierownictwem J. Kaczyńskiego jest wiarygodny i odważny - uważa Putra."

Wodzu vel Prezes to ten, co stoi tyłem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

To chyba nie wymaga żadnego komentarza. W porównaniu z Polską rządzoną przez PO najgorsza republika bananowa to odpowiedzialne państwo uczciwie dbające o swoich obywateli:

"W popularnym programie publicystycznym Ekot reporter Herman Melzer poinformował, że Kopacz poprosiła szwedzkiego ministra zdrowia Goerana Haegglunda o szczepionki podczas jego wizyty w Polsce pod koniec listopada, kiedy bezskutecznie próbował on przekonać Polskę do poparcia idei wspólnego rynku usług medycznych Unii Europejskiej.

Teraz do szwedzkiego rządu wpłynęło również oficjalne polskie pismo w sprawie szczepionek. Polska jest pierwszym krajem, które prosi o to Szwecję."

Polska jaki widać po sprawie szczepionek bardzo oszczędza na obywatelach, ale na nadobywatelach będącymi członkami rodzin POwców oszczędzać nie wolno. Powinni skończyć z hipokryzją i zmienić konstytucję wpisując, że pełne prawa obywatelskie mają jedynie członkowie PO, PiS i ich rodziny:

"BOR potwierdził informację podaną przez internetowe wydanie "Gazety Wyborczej", że żona ministra spraw zagranicznych Radosława Sikorskiego - Anne dostała ochronę BOR po sobotniej eksplozji samochodu, którym jechała.

Do eksplozji samochodu żony szefa MSZ, doszło w sobotę ok. godz. 20 w Józefowie pod Warszawą. Anne Applebaum jechała sama terenowym jeepem. Zatrzymała się, bo zaniepokoiły ją dźwięki dochodzące spod maski samochodu. Gdy wysiadła, nastąpił wybuch, który poważnie zniszczył samochód. Żonie ministra nic się nie stało. Potem składała zeznania na policji.

Rzecznik BOR Dariusz Aleksandrowicz powiedział, że minister spraw wewnętrznych na czas wyjaśnienia tego całego zdarzenia przyznał żonie min. Sikorskiego ochronę BOR. Podkreślił jednocześnie, że ochrona ta została przydzielona tylko do wyjaśnienia całej tej sytuacji."

Less, 6 Gru 2009, 17:48

">Czepiasz się. Dziwne byłoby, gdyby ochrony nie dostała."

Nie, bo normalny obywatel takiej ochrony by nie dostał. Przy sprawności polskiej policji i sądów oznacza to praktycznie dożywotnią ochronę dla żony sikorskiego. Te pieniądze można by wydać np. na leczenie chorych. Przypominam, że w czasach reżimu komunistycznego znienawidzony Jaruzelski jeździł sam albo z kierowcą - to chyba o czymś świadczy.

wojciech iwaszczukiewicz

Nie czepiam się. Czyli sądzisz, że w każdym kraju każdy obywatel, który ma zepsuty samochód (piszą, że to była awaria instalacji gazowej, a nie żadna bomba) dostanie ochronę?

Inna sprawa że taki ochroniarz się przyda - przyniesie zakupy, popilnuje samochodu, dopilnuje żeby nikt się do domu nie włamał etc etc. Tylko dlaczego za to ma płacić podatnik, a nie zainteresowana ? - tego jednego nie rozumiem. Gdybyśmy byli bardzo bogatym krajem to czemu nie - wtedy każdy obywatel mógłby mieć swojego anioła stróża :)

06 grudnia 2009

Rozpacz kierowców w mieście rządzonym przez p.Hannę Gronkiewicz-Waltzową

Zaloguj się

OnetHasło

Niepoprawne dane

Objaśnienia

Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasła

Anuluj

opisałem w tekście p/t:

„Rower – Power” - Reaktywacja

Pisałem już kiedyś, jak to Nowa Arystokracja rowerzystów każe sobie budować pasy, a ciężko pracujący plebs tłoczy się na zwężonych przez to jezdniach. Teraz nadeszła jesień, samochody nadal się tłoczą, a pasy dla rowerzystów kompletnie puste.

Tymczasem, jak widać w TV, w Londynie, Kopenhadze, Berlinie i Paryżu rowerzystów nadal dużo. Młodzież, oczywiście: licealiści, studenci.

Dlaczego? Bo tam studenci nie mają zniżek na autobusy. A bilety mają ceny realne - miasto do komunikacji nie dopłaca. W Berlinie bilet kosztuje €2 - to dla studenta bardzo dużo.

Zdumiewające, że w Polsce CI SAMI ludzie, którzy nawołują do tego, by "ratować środowisko przed zatruciem spalinami" i jeździć rowerami, domagają się, by podatnicy dopłacali do biletów autobusowych, a uczniowie i studenci mieli zniżki!!

Obecnie Nowa Arystokracja mknie wygodnie rozparta w dotowanych autobusach po buspasach - a ciężko pracujący na nich niewolnicy gniotą się w korkach.

Tak, tak - autobusami jeżdżą urzędnicy państwowi, bezrobotni i inni ludzie utrzymywani z budżetu - a z każdego litra benzyny spalanej w podwójnej ilości przez stłoczone w korkach pojazdy 3.20 idzie do budżetu!!! Jeżdżą nimi słudzy Nowej Arystokracji: sprzedający im żywność, anteny satelitarne itp. ...

A - i od tego rośnie liczba gazów cieplarnianych sceptyk

Przy okazji: zainteresujcie się Państwo tą sondą:

Ukryta Zawartość

======

PS. Przypominam, że poważne dyskusje odbywają się (po zarejestrowaniu) na FORUM mojego portalu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) konkretnie tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (proszę za każdym razem otwierać nowy temat - o tytule jak w tym wpisie)

Ceterum censeo, iż nie jest prawdą, że podczas Holokaustu zginęło 5.999.664 Żydów; zginęło ich co najwyżej pięć milionów dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy sześciuset sześćdziesięciu trzech.

JKM (23:54)

2 komentarze

Dziś niedziela, V-BLOGu nie ma

- i nie ma. Sorry. Ostatnio więcej zajmuję się WiPem, niż blogiem...

======

PS. Przypominam, że poważne dyskusje odbywają się (po zarejestrowaniu) na FORUM mojego portalu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (proszę za każdym razem otwierać nowy temat - o tytule jak w tym wpisie)

Ceterum censeo, iż nie jest prawdą, że podczas Holokaustu zginęło 5.999.665 Żydów; zginęło ich co najwyżej pięć milionów dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy sześciuset sześćdziesięciu czterech.

JKM (23:45)

1 komentarz

05 grudnia 2009

Teoria Ewolucji w praktyce

Wedle Teorii Ewolucji gady sobie rosły, rosły, rosły – i panowały nad całą Ziemią. Ale gdy zmienił się klimat – najprawdopodobniej Globalne Ochłodzenie, ponoć spowodowane upadkiem wielkiego meteorytu, który spowodował, że atmosfera ziemska się zabrudziła i promienie słoneczne nie docierały do powierzchni Ziemi (co, tak nawiasem, jest sprzeczne z wywodami maniaków od GLOBCIa...) - gady (z wyjątkiem tych mniejszych: jaszczurki, żółwie, węże, krokodyle) wyginęły, i Ziemię opanowały stałocieplne ssaki. Najpierw malutkie – a teraz rośniemy, rośniemy...

Rosną również firmy. 20 lat temu powszechne było zawołanie „Małe jest piękne!”. Pamiętam, jak hasło to głosił p.Jan Krzysztof Bielecki – ale będąc premierem nie zezwolił na powstawanie malutkich banczków, sam też takiego nie założył (bo nie mógł) tylko został postawiony na czele Wielkiego Banku.

I tak kończą się sny "gdańskich" liberałów. Zamiast walczyć o Wolność, zostali wchłonięci przez System - i np. kierują bankiem, który w symbiozie z państwem pasożytuje na obywatelach. Lub w ramach Lewiathana p/n UE...

Czekamy na Globalne Ochłodzenie w gospodarce – które położy kres Wielkim Firmom i stworzy klimat dla małych!

======

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ceterum censeo, iż nie jest prawdą, że podczas Holokaustu zginęło 5.999.666 Żydów; zginęło ich co najwyżej pięć milionów dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy sześciuset sześćdziesięciu pięciu.

JKM (23:53)

78 komentarzy

Dziś sobota, V-BLOGu nie będzie

a ostatnio tyle było nagrań, że nawet niczego specjalnie nie polecam. Chociaż... Może obejrzyjcie sobie Państwo taką "staroć" - sprzed roku - która mi wpadła pod myszkę na YT

Ukryta Zawartość

By nie wyłamywać się z konwencji - komentarz będzie na portalu (zakładka: BLOG) w niedzielę o 12.30

======

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ceterum censeo, iż nie jest prawdą, że podczas Holokaustu zginęło 5.999.667 Żydów; zginęło ich co najwyżej pięć milionów dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy sześciuset sześćdziesięciu sześciu.

JKM (23:36)

9 komentarzy

04 grudnia 2009

Ja ciągle o tej Unii...

Tym razem p/t:

Kraj: Polska

Rozmaici konstytucjonaliści próbowali przed Anschlußem do UE zagmatwać sprawę pierwszeństwa Konstytucji RP nad ustawami UE.

Tymczasem sprawa jest jasna, jak słońce. Pierwszeństwo mają ustawy UE. Tak uważa Europejski Trybunał Sprawiedliwości – a to jego decyzje są wiążące. To uznała Rzeczpospolita, oddając Polskę w pacht Unii – przez ratyfikację Traktatu Lizbońskiego.

To jest zresztą słuszne i logiczne. Czy można wyobrazić sobie sytuację, w której sejmik województwa małopolskiego może większością 2/3 głosów (tylko tyle potrzeba do zmiany Konstytucji...) spowodować, że ustawy uchwalone w Warszawie nie obowiązują na terenie Małopolski?

Tzw. „Rzeczpospolita Polska” już nie jest państwem – chyba, że w takim sensie, w jaki istnieje „The State of California”. Z tym, że parlament państwa/stanu Kalifornia ma o wiele większą samodzielność, niż od paru dni ma ją Parlament mieszczący się w Warszawie przy ulicy Wiejskiej. Np. może znieść lub przywrócić karę śmierci...

JKM

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy każdy PiSSman jest takim niechlujem, że wkleja wszystko jak leci czyli bez sensu? Zupełnie jak tomuś - mistrz wycinanek.

>Zaloguj się

>

>E-mail

> OnetHasło

>Niepoprawne dane

>

>

>Objaśnienia

>Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasła

>Anuluj

Sam się zaloguj miszczu! A jeszcze lepiej sam się anuluj ;-).

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 7 Gru 2009, 02:10

>Czy każdy PiSSman jest takim niechlujem, że wkleja wszystko jak leci czyli bez sensu? Zupełnie jak

>tomuś - mistrz wycinanek.

:-)

pomylka byla, mialo byc jak nizej:

"Rozmaici konstytucjonaliści próbowali przed Anschlußem do UE zagmatwać sprawę pierwszeństwa Konstytucji RP nad ustawami UE.

Tymczasem sprawa jest jasna, jak słońce. Pierwszeństwo mają ustawy UE. Tak uważa Europejski Trybunał Sprawiedliwości - a to jego decyzje są wiążące. To uznała Rzeczpospolita, oddając Polskę w pacht Unii - przez ratyfikację Traktatu Lizbońskiego.

To jest zresztą słuszne i logiczne. Czy można wyobrazić sobie sytuację, w której sejmik województwa małopolskiego może większością 2/3 głosów (tylko tyle potrzeba do zmiany Konstytucji...) spowodować, że ustawy uchwalone w Warszawie nie obowiązują na terenie Małopolski?

Tzw. "Rzeczpospolita Polska" już nie jest państwem - chyba, że w takim sensie, w jaki istnieje "The State of California". Z tym, że parlament państwa/stanu Kalifornia ma o wiele większą samodzielność, niż od paru dni ma ją Parlament mieszczący się w Warszawie przy ulicy Wiejskiej. Np. może znieść lub przywrócić karę śmierci..."

JKM

Ale sprawdzać, czy to na pewno nie był zamach będzie można latami. Poowcy oszczędzą na leczeniu ludzi, na kulturze, ale na swoich nie będą żałować:

"To nie zamach. W aucie Sikorskich wybuchł gaz

Poniedziałek, 7 grudnia (10:23) Więcej na temat: Radosław Sikorski

Udział osób trzecich w incydencie z samochodem żony ministra spraw zagranicznych Radosława Sikorskiego, Anny Appelbaum, został wykluczony - nieoficjalnie dowiedział się reporter RMF FM Paweł Świąder.

W sobotni wieczór w silniku terenowego auta doszło do eksplozji. Prawdopodobnie spowodowała ją awaria przestarzałej instalacji gazowej.

Żonie ministra nic się nie stało. Wbrew wcześniejszym doniesieniom, nie doszło do silnego zniszczenia samochodu, nie było też pożaru, choć na miejscu pojawiła się straż pożarna - spod maski wydobywał się bowiem gęsty dym. "

Wg poowców pokwitowanie to żaden dowód w sprawie. Pewnie nauczyli się tego biorąc na więlką skalę różne wziątki:

"Mieszkanka Trójmiasta oskarża posłankę Platformy Obywatelskiej Iwonę Guzowską o przywłaszczenie ponad 40 tysięcy złotych. Sprawa trafiła już do gdańskiego sądu. Kobieta twierdzi, że Guzowska obiecała sprzedać jej mieszkanie i wzięła na ten cel zaliczkę.

Guzowska tłumaczy z kolei, że nie próbowała sprzedawać mieszkania i żadnej zaliczki ani zadatku nie przyjęła. Zaznacza, że pokwitowanie z jej podpisem, które ma być kluczowym dowodem w sprawie, zostało sfałszowane. - Gołym okiem widać, że są podopisywane różne rzeczy w różnych okresach - twierdzi posłanka PO."

zona ministra ma jeepa na gaz, co za brak klasy...i to jeszcze z bogatej żydowskiej rodziny...ciekawe czy za miesiac nie wystawia tego samochodu na allegro jako nówka nieśmigana jak tacy oszczedni....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>electro, 9 Gru 2009, 22:22

>zona ministra ma jeepa na gaz

Też mnie to mocno zdziwiło, albo ma węża w kieszeni albo jakiś ekologiczny odchył ;-).

A może to na holcgaz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

ciekawe czy sprawe nalezy traktowac wprost, czy stanowi ona sygnal czytelny dla zupelnie kogos innego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

senator w sukience

pies ssie wicz

retor autorytet a'la boni

rachwałd, jedlicki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wladz ciem to nudzdzi jak zanudzdzi czy inne

ale kino :-)

moralnego niepokoju?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

biedaczek

to prawie jak ten nepotek zientarskiego co to w warsiawce

160/h rozpierdzielił jakiegoś głupka tam rip nieznanego

Ukryta Zawartość

waltzowa i PO chcą ostatecznie rozwiązać problem biedy w Polsce, Warszawa jest pewnie tylko balonem próbnym:

"Rusza kampania "Pomagam, nie daję!"

1 grudnia rozpoczyna się kampania społeczna "Pomagam – nie daję", która obejmie całą Warszawę. Ma ona przede wszystkim wymiar edukacyjny.

Celem kampanii jest ograniczenie zjawiska żebractwa, dotarcie z informacją o formach pomocy do jak największej liczby osób proszących o jałmużnę, ale także uświadomienie mieszkańcom Warszawy, że wsparcie finansowe na ulicy nie jest odpowiednią formą pomocy."

Polska jest ponoć państwem neutralnym światopoglądowo. Nie wyobrażam sobie jakoś prezydenta jakiegokolwiek kraju zachodniego, gdzie podobna demonstracja własnych poglądów przez głowę państwa byłaby możliwa;

"Para prezydencka ofiarowała tabernakulum do kaplicy świętej Jadwigi Śląskiej przy rezydencji prezydenta RP na Zadnim Groniu w Wiśle w Beskidach. W uroczystym poświęceniu uczestniczyła pierwsza dama Maria Kaczyńska.

- Mosiężne tabernakulum ze srebrnymi okuciami jest współczesne. Kaplica nigdy nie miała tabernakulum, w związku z tym para prezydencka postanowiła je ufundować i podarować rezydencji - powiedziała kierownik rezydencji Krystyna Pasierbek.

Uroczystości przewodniczył kapelan prezydenta, ksiądz Roman Indrzejczyk. Uczestniczyli w niej także: biskup bielsko-żywiecki Tadeusz Rakoczy i duchowni luterańscy. Kaplica jest katolicka, jednak udostępniana bywa także ewangelikom."

Ach, jakże cierpiał nasz ukochany Pan Prezydent. 13 grudnia powinien być świętem narodowym sławiącym Jego dzielność:

"Skuli mnie kajdankami. Żona krzyczała, by nie bili. Nie wiedziałem, dokąd mnie wiozą. Myślałem, że za chwilę milicjanci zatrzymają się w lesie i wyjmą broń - tak prezydent Lech Kaczyński (60 l.) wspomina jedną z najgorszych nocy w jego życiu - wprowadzenie stanu wojennego i internowanie.

Wieczór 12 grudnia 1981 roku spędzałem w domu wspólnie z żoną i półtoraroczną wówczas Martą. To było małe, wynajmowane mieszkanko na dziesiątym piętrze w bloku przy ulicy Mickiewicza w Sopocie. Krótko po północy ktoś zapukał do drzwi. Żonie powiedziałem wtedy, że to na pewno nic dobrego.

Na moje pytanie: "kto tam”, usłyszałem: "poczta”, a gdy otworzyłem, zobaczyłem trzech panów, jeden w kożuchu a dwóch w milicyjnych mundurach. Pokazali mi dekret Rady Państwa z 12 grudnia. Czytając ten dokument, pomyślałem, że 12 grudnia właśnie się skończył, a z tego, co tam napisano, od północy 13 grudnia wprowadzono stan wojenny.

Był tam też nakaz mojego internowania. Przeczytałem, że mam być umieszczony w więzieniu w Czarnym lub innym, którego nazwy nie zdołałem odczytać. Z praktyki prawniczej wiedziałem jednak, że Czarne to bardzo ciężkie więzienie, jedno z najgorszych w Polsce.

Panowie, którzy po mnie przyszli, nie byli w stosunku do mnie i żony nieuprzejmi. Poprosili, żebym spakował ciepłe rzeczy, a gdy wychodziliśmy, przez wzgląd na żonę, nie nałożyli mi kajdanek. Z mieszkania skierowaliśmy się w stronę korytarza, co moja żona zinterpretowała jako znak, że chcą mnie bić. Wybiegła wtedy, krzycząc, żeby tego nie robili, i panowie zapewnili ją, że nic mi się nie stanie. Gdy weszliśmy do windy, założyli mi kajdanki.

Później pojechaliśmy w stronę Gdyni. Na początku myślałem, że jedziemy na komendę w Sopocie, ale nie. Później wydawało mi się, że wiozą mnie na komendę do Gdyni, ale pojechaliśmy dalej i dopiero za Wejherowem tak zwana dyskoteka, którą podróżowaliśmy, skręciła w prawo. Jechaliśmy drogą, której nie znałem. Wiedziałem jednak, że to inna droga niż do Czarnego.

Wydawało mi się, że za chwilę się zatrzymamy się w lesie i milicjanci wyjmą broń. Później okazało się, że podobne odczucia mieli także koledzy i koleżanki, którzy tej nocy podróżowali tą samą trasą. Podniosło mnie na duchu, gdy zobaczyłem, że na drodze, którą jedziemy, jest więcej takich "dyskotek”."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.