Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W programie 1 TVP w tej chwili panowie Pospieszalski, Krasnodębski i Gwiazda "zadają pytanie" dlaczego nie mówi się o tym, że to mógł być zamach KGB na prezydenta. Tusk i Komorowski są umoczeni w zamach, to oczywiste, bo mówią o pojednaniu i nowym otwarciu między Rosją i Polską.

To jest dopiero budowanie jedności. Warto rozmawiać.

Trudni mi jest żywić nadzieję, że politycy, komentatorzy/media potrafią wobec tragedii zbudować coś pozytywnego. Czuję, że plaskanie się po ryjach przyjdzie szybciej niż minie żałoba.

wojtek41, 16 Kwi 2010, 01:06

>TVP 1 ...to ostatnia szmata...którą ktokolwiek chce oglądać....

(wiadomo TVN24 lepsze:)

A ty Wojtek w ogóle mniej TV oglądaj a więcej czytaj- może mniej kłopotów z ortografią mieć będziesz.

Filut, 16 Kwi 2010, 00:01

>W programie 1 TVP w tej chwili panowie Pospieszalski, Krasnodębski i Gwiazda "zadają pytanie"

>dlaczego nie mówi się o tym, że to mógł być zamach KGB na prezydenta. Tusk i Komorowski są umoczeni

>w zamach, to oczywiste, bo mówią o pojednaniu i nowym otwarciu między Rosją i Polską.

Przy budowaniu teorii spiskowych warto zastanowić się nad tym co strona planująca zamach mogła by uzyskać na jego przeprowadzeniu. W tym przypadku:

- Kaczyński ze swoim nastawieniem do Rosji był idealnym prezydentem dla Putina,

- Cały świat dowiedział się się o co chodzi Polakom z Katyniem

Jak widać szalenie atrakcyjna perspektywa dla KGB.

Na strzał w stopę.

Odnośnie zaś samego programu - wystarczająca jest informacja Pospieszalski, Krasnodębski i Gwiazda i naprawdę nie trzeba pisać o czym rozmawiali.

na jego polityce najbardziej mogły skorzystać siły związane z "KGB" więc po jaką cholerę mieliby go stracić....przecież wiernopoddańcza polityka wobec USA prowadziła do osłabienia U.E. i większym wpływie polityki rosyjskiej w europie.

Był idealny do wmawianiu światu antyrosyjskich fobii którymi kieruje się w polityce nasza dyplomacja.

>antaresAN, 16 Kwi 2010, 01:12

>komuniści też mowili że papież im nie podskoczy,

>a Stalin pytał ile papież ma dywizji,

>

>miał wystarczająco dużo

A co to ma do Kaczyńskiego i katastrofy? Bierzesz jakieś lekarstwa czy akurat się skończyły?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Ludzie latami pielęgnujący teorie spiskowe doprowadzają postrzeganie rzeczywistosci do absurdów.

Nawet piorun, jak zabije musi być sterowany."

To z powodu kompletności wizji świata. W świecie wyznawanym przez te osoby zła większość spiskuje z podszeptu szatana, natomiast dobra mniejszość spiskuje przeciwko nim - na Bożą chwałę. Nie ma ruchu w bok.

jozwa maryn, 16 Kwi 2010, 14:14

>"Ludzie latami pielęgnujący teorie spiskowe doprowadzają postrzeganie rzeczywistosci do absurdów.

>Nawet piorun, jak zabije musi być sterowany."

>

>

>To z powodu kompletności wizji świata. W świecie wyznawanym przez te osoby zła większość spiskuje z

>podszeptu szatana, natomiast dobra mniejszość spiskuje przeciwko nim - na Bożą chwałę. Nie ma ruchu

>w bok.

A wynikiem tej "kompletności" , która chyba wynika ze strachu przed nieznanym i nieokreślonym,

jest hermetyczność.

>antaresAN, 15 Kwi 2010, 19:58

>JKM o demokracji

>

>"Gdy po raz pierwszy moja krewna Kaja spytała mnie, czy sądzę, że ciała śp.Prezydentostwa powinny

>spocząć na Wawelu, zdębiałem - i odparłem, że o tym decyduje Rodzina oraz właściciel miejsca

>pochówku. Ani nie jestem Ich krewnym, ani właścicielem tego zamku - więc po co mnie o to pytać?

>

>Gdy takie pytanie zadano mi po raz dwudziesty, pojąłem, że d***kratyzacja ze szczętem przeżarła

>dusze Polaków.

No i stała się jasność:

"Posłowie Prawa i Sprawiedliwości wystąpią do minister edukacji z wnioskiem o wpisanie do programu nauczania obowiązkowych wycieczek szkolnych między innymi do Katynia i na Wawel. "

Po ile były te bilety? pamięta ktoś?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"tzn.Cambridge Five nie istnialo?"

A co to ma do rzeczy? Pieńkowski też istniał, Sorge... No, Kloss nie istniał. Co jednak wywiad ma wspólnego z teorią spisku?

• Redaktorzy

"No i stała się jasność:"

Ja oczekiwałem, że najpierw będą tylko regularne partyjne wyjazdy w celu oddawania hołdu czczonym szczątkom (przed kamerami TV). Nie sądziłem, że program ma objąć od razu całość młodych obywateli. Ambitne.

mam nadzieje ze posłowie sa sprytniejsi i finanasowanie tych wycieczek nakażą Budzetowi.W tym do Katynia samolotem.Zachodzi pytanie czy nazwa firmy przewoazowej TEZ zostanie zafiksowana w zarzadzeniu.znowu wraca znane...jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o odwierty.

no no, muls nie szalej - Prezydent Kaczorowski doszlusuje, tylko trochę później; trzeba metraż godnie dostosować

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wczoraj mój pies dośc ostetancyjnie oswiadczył ze skoro dziura w murze jest prywatna i decyzja rodziny tez, to on tez jest zwolniony z spłoecznego stosunku do takiej prywatnosci.do dzisij nie wiem co mam mu odpwiedziec.na razie tylko wyje, patrzac na przerazjace obrazy hifka.

Gość

(Konto usunięte)

...Posłowie wnioskować będą też o obowiązkowe wycieczki na Wawel (tu spoczywać będą ciała Lecha Kaczyńskiego i Marii Kaczyńskiej) oraz do Muzeum Auschwitz - Birkenau i Muzeum Powstania Warszawskiego...

Przesmiewcy oczywiście zapomnieli tego dodać.

Ja bym cię dzambuś do izraela wysłał, żeyś się tam publicznie z wycieczek do Auschwitz ponapierniczał.

P.S.

No i odpowiesz wreszcie, czy się wyprzesz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.