Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wywiad z Małgorzatą Wasserman, w ktorym podzielila sie informacja jak empatyczni byli urzednicy prowadzący przesłuchania. W koncu podpisala dopiero 3 protokol, bo w pierwszym nie bylo jej drugiego imienia (przed nosem mieli jej paszport), w drugim podpisy przesluchanej byly zlozone roznym kolorem (dlugopisy dostala od przesluchujacych), po tym wszystkim zgodzila sie na uczestniczenie w dokonczeniu przesluchania pod warunkiem, ze zostanie dokonczone w przeciagu 1/2 godziny.

Przesluchiwana jest prawnikiem.

• Redaktorzy

"- Jeżeli mówimy o osobistym wsparciu Marty Kaczyńskiej, to na pewno wesprze swojego stryja. Jeśli chodzi o kampanię, to nie mamy tego rodzaju planów, a ja osobiście bym tego typu zaangażowanie czynne, polityczne odradzał - mówił w "Kropce nad i" w TVN24 Adam Bielan."

A teraz zagadka: dlaczego ceniony doktor A.Bielan nie powiedział tego pani M.D. osobiście, tylko powiadomił za jednym zamachem parę milionów telewidzów?

• Redaktorzy

A przy okazji, czemu należy przypisać nazywanie kobieciny "Martą Kaczyńską", skoro przyjęła nazwisko męża? Czy chodzi o to, żeby na wizji raz po raz pojawiało się nazwisko "Kaczyński", czy też myślę zbyt prymitywnie?

Gość

(Konto usunięte)

>A teraz zagadka: dlaczego ceniony doktor A.Bielan nie powiedział tego pani M.D. osobiście, tylko

>powiadomił za jednym zamachem parę milionów telewidzów?

nie zadawaj zagadek, ale wal prosto, po robociarsku

• Redaktorzy

"nie zadawaj zagadek, ale wal prosto, po robociarsku"

Nie mogę, bo to dla mnie ejst zagadka. Gdyby ktoś moją żonę ciągle panieńskim nazwiskiem publicznie wywoływał, to bym uznał, że ten ktoś chyba coś do mnie ma (albo jest głupawy).

• Redaktorzy

Nie mogę, bo to dla mnie też jest zagadką. Gdyby ktoś moją żonę ciągle panieńskim nazwiskiem publicznie wywoływał, to bym uznał, że ten ktoś chyba coś do mnie ma (albo jest głupawy).

• Redaktorzy

Nie mogę, bo to dla mnie też jest zagadką. A gdyby ktoś moją żonę ciągle panieńskim nazwiskiem publicznie wywoływał, to bym uznał, że ten ktoś chyba coś do mnie ma (albo jest głupawy).

Jaro_747, 4 Maj 2010, 23:52

>Nasze PiSSmaństwo nie rozumie, że na terenie danego państwa obowiązuje jego jurysdykcja.

Ależ my doskonale rozumiemy że na terenie danego polskiego państwa obowiązuje rosyjska jurysdykcja.

A na straży stoją lokaje tacy jak Tusk.

Jaro_747, 4 Maj 2010, 23:52

>na terenie danego państwa obowiązuje jego jurysdykcja.

uchum, na Galapagos - zolwia, a na Antarktydzie - pingwinia. czy dobrze zrozumialem, master?

ale chyba zolwie moga dogadac sie z pingwinami, nie master?

mowicie master, ze nie? a probowac moga, czy tez zaprieszczeno, master?

>oskubati, 5 Maj 2010, 00:07

>Ależ my doskonale rozumiemy że na terenie danego polskiego państwa obowiązuje rosyjska jurysdykcja.

Czyżby w międzyczasie zagony towarzyszy pancernych pod wodzą "Meleksa" Karskiego odbiły Smoleńsk? Jakoś to umknęło mojej uwadze oraz mediom :-).

Jestem Europejczykiem.

oskulati, 4 Maj 2010, 21:55

>Dlaczego Putin jak filip z Konopi wyskoczył z niespotykanymi dotąd obchodami 7 kwietnia? Ano bo

>trzeba było skontrastować sukces "pojednania" i wirtuozerii technicznej z amatorszczyzną, haha, i

>samotną zapiekłością .

>Niestety, drugi akt dziwowiska trochę nie wyszedł, i aktorzy brylujący w pierwszym nawet szczerze

>się zmartwili, w końcu całe przedstawienie na nic.

Prawosławna Cerkiew rosyjska zaplanowała na ten dzień wmurownie kamienia węgielnego pod budowę swojej świątyni, mającej upamiętnić śmierć tysięcy Rosjan, zamordowanych i pochowanych również w tym miejscu(lesie katyńskim), gdzie zamorowano polskich oficerów. Władze kościelne zaprosiły do udziału w uroczystościach premiera Putina. Premier Putin, zwrócił się z propozycją do premiera Tuska aby zechciał przyjechać. Zaproponował, że będzie to okazja do wspólnego (premierów Polski i Rosji) uczczenia pamięci polskich oficerów. Do tej pory nikt z rosyjskich oficjeli tak wysokiego szczebla, nie wyrażał chęci wzięcia udziału w uroczystościach upamiętniających męczęńską śmierć polskich oficerów (nie pamiętam, czy była wizyta prezydenta Jelcyna?). Formalnie, była to rewizyta premiera Tuska w odniesieniu do wizyty premiera Putina na Westerplatte.

Ale o tym trąbiły wszystkie media od początku marca.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.