Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Mit założycielski PiS w postaci "jedynego polskiego" rządu Olszewskiego oraz "nocnej zmiany" okazał się na mało atrakcyjny. Innymi słowy, pies z kulawą nogą się nim nie interesował. Obecnie PiS pracuje nad stworzeniem nowego mitu założycielskiego, jakim jest cezura 10 kwietnia i katastrofa smoleńska. Na tej samej zasadzie, co "zamach stanu" dokonany nocą na "bezbronnym rządzie patriotów", mamy już "mord POlityczny" na anielskim prezydencie (z belzebubem Szmajdzińskim, który się zaplątał). Wygląda na to, ze zabieg się udał, policzmy dotychczasowe efekty: udało się zainstalować punkt mitingowy przy samym płocie siedziby konkurenta (Krakowski Przedmieście), zainstalowano relikwię nowego kultu na Wawelu, powstał ruch społeczny (być może zalążek nowej partii Kaczyńskiego), nakręcono film (odpowiednik filmu Kurskiego "Nocna zmiana"), zamknięto na bardzo długo usta wewnątrzpartyjnej opozycji, zdobyto bardzo silne wsparcie księży (w Polsce bezcenne). Jak na parę miesięcy to świetne wyniki. Dla mnie wygląda to jak kolejny manewr polityczny Kaczyńskiego. Gdy PiS się wypali (jak kiedyś PC), będzie gotowa nowa prosto spod igły partia "dziesiątego kwietnia", osadzona bardzo mocno w fundamentalizmie religijnym i politycznym, mająca stałe tym razem wsparcie ks. Rydzyka. Taka partia, choćby nie wiem co się działo, będzie miała poparcie nie schodzące poniżej 10%, co oznacza utrzymanie dla J.Kaczyńskiego z dotacji państwowych do końca życia na bardzo przyzwoitym poziomie.

wladz

"to skandalicznie to znaczy?"

Co mam Ci definicje podawać słowa "skandal"?

Rozumiem, że czytasz prasę, oglądasz kilka kanałów info (nie jeden) i możesz sobie wyrobić własne zdanie, a nie powtarzać jak mantrę, że PiS jest be a PO cacy. Takie proste to to nie jest.

Cel obu stron jest dość jasny - wzmacnianie podziałów, przeciąganie politycznej liny. O to tutaj chodzi i tylko o to. Krzyż jest tylko pretekstem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

Dodam jeszcze do swojego wpisu pytanie retoryczne: nieźle jak na faceta, który pięć lat temu nie umiał nawet porządnie zawiązać butów, prawda?

jozwa przed skasowaniem (jak ocenić podobne wpisy?)

chłopak ma stenogram mógł przeczytać wypowiedzi pilotów z VIP eskadry mówiących o naciskach jak również poczytać lub posłuchać psychologów o wywoływaniu stresu i ten bystrzak co zrozumiał?

choć nastąpiła poprawa i nie tylko Tusk z Rosjanami kręcą

wladz

"skoro nie przypuszczenia to przeczytaj stenogram

chcesz być ogłupiany twoja sprawa lecz nie wymagaj podobnego zidiocenia od pozostałych"

Naciągasz. Pewnie TY wydałeś opinie już przed wypadkiem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

Dobra, panowie. Poczekajcie sobie na pełne stenogramy, na razie nie musicie spierać sie na podstawie niepełnego materiału. Mówiłem, głupiemu połowy roboty sie nie pokazuje, ale rzad mnie nie słucha niestety.

xniwax

tak już przed wypadkiem nawet przed zaprzysiężeniem uważałem za wielką pomyłkę prezydenturę Lecha Kaczyńskiego.Była mniej spektakularna od zakończenia lecz równie fatalna jak lot do Smoleńska

>wojciech iwaszczukiewicz, 12 Lip 2010, 09:44

>Wawel jest własnością całego narodu a nie PiSu i Dziwisza

Kiedy właśnie okazało się - ku zaskoczeniu wielu ludzi w tym mnie - że Wawel jest własnością Kościoła a nie narodu.

Jestem Europejczykiem.

# Dokonywanie za pośrednictwem Forum jakichkolwiek działań naruszających powszechnie obowiązujące przepisy prawa jest zabronione. W szczególności niedozwolone jest...

...podejmowanie działań spełniających znamiona przestępstwa lub zachęcających do popełnienia przestępstwa (w tym zniesławienie lub pomówienie),

c) wzywanie za pośrednictwem Forum do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, czy też propagowanie przemocy lub agresji..;

>meloman 62, 11 Lip 2010, 21:48

>Jestem zwolennikiem pozostawienia krzyża przed pałacem prezydenckim pod warunkiem, że co parę dni

>będzie się do niego przybijało pisowca (być może konstrukcja krzyża będzie wymagała wzmocnienia -

>wtedy należy to uczynić; niektórzy pisowcy są tłuści i ciężcy). W starożytności krzyże były

>wykorzystywane wielokrotnie; w celu ochrony drzew u nas powinno się zrobić to samo. Truchła pisowców

>można by wrzucać do wykopanego obok dołu z wapnem, który byłby co jakiś czas opróżniany. W celach

>bezpieczeństwa i sanitarnych należałoby oczywiście dobrze dół zabezpieczyć - inaczej ktoś niewinny

>mógłby do niego wpaść. Jeżeli krzyż byłby niski, widzowie mogliby tak jak w starożytnym Rzymie

>łaskotać ukrzyżowanego pisowca - dostarczyłoby to dodatkowej rozrywki.

Kilku moderatorów, którzy się w tym temacie udzielają, chyba nie zna regulaminu, bo przecież o instrumentalne stosowanie regulaminu ich nie podejrzewamy.

Pamiętam jaki Wołek był cacy jak napierdzielał na Kwaśniewskiego, Cimoszewicza i całe SLD. A teraz nagle zrobił się be, bo Prezesowi butów nie liże. A może za to zwalczanie postkomuny (przepraszam najmocniej: lewicy) PiS go tak nie lubi ;-)?

Jestem Europejczykiem.

Po ostatnich celebracjach Radia Maryja w Częstochowie PiS nabrał rozpędu. Prezes żąda przeprosin, Ziobro pisze listy w obronie krzyża, a partyjny beton żąda kar finansowych za wstrzymanie się czy nieobecność podczas głosowania za kandydaturą Schetyny na marszałka. Czyż to nie Lepper stosował podobne praktyki?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

jak sie okazuje nie bedzie kandydata wlasciweo.Przypomni mu sie okres przedszkola, pierwszych niewlasciwych randek.Generalnie przynaleznosc czy nieprznaleznosc nie swiadczy o niczym.wystarczy ze człowiek ma troche honoru i madrosci, zeby pełnic własciwe funkcje.Problemem jest natomiast czy kurduple wiedza co to jest honor.W zwiazku z tym dla nich wazniejsza jest przynaleznosc...ta liczona od dziadka.

>meloman 62, 11 Lip 2010, 22:40

>>>Masz rację. Propozycja ziobry jest równie absurdalna jak moja<

>tylko, że źebro to był malutki ktoś a ty jesteś jednak niesmacznie kompletnie nikt

>

>Jeżeli dla ciebie ziobro to był ktoś to jesteś zwyczajnie głupi i masz chorą hierarchię wartości. Ja

>nawet ciebie uważam za kogoś lepszego od niego

widzę, że trafiłem, nie zrozumiałeś - miałem na myśli "dobry smak", teraz widzę, że i IQ

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

a takie temat załatwia się elegancką tablicą pamiątkową ale to za proste

wszak polityczka funkcjonuje wyłącznie dzięki zadymom, jak i ten wątek

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel, 12 Lip 2010, 11:49

>a takie temat załatwia się elegancką tablicą pamiątkową

Też jestem za takim rozwiązaniem. Tyle że elegancja tablica pamiątkowa jest zbyt "elitarna" i nie za bardzo nadaje się do podsycania niepokojów społecznych, a krzyż w tej roli jest znacznie przydatniejszy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

Daltego można się dziwić, ze akurat tam i akurat ten krzyż staje się przedmurzem chrześcijaństwa, obiektem żarliwej obrony. Z drugiej strony, warto popatrzeć, jakie to autorytety katolicyzmu stają w obronie pobytu krzyża w tym akurat miejscu: Z.Ziobro, J.Kaczyński. Nowa hierarchia?

jozwa

obelisk to sie stawia, ale nie przed koncem sledztwa, bo moze sie okazac , ze ten czlowiek nie tylko odpowiadal za katastrofe personalnie ale tez posrednio te katastrofe spowodowal wiec za sam fakt ze przez zbieg okolicznosci polaczony z psychopatią na najwyzszych szczeblach wladzy doszlo do tragedii nie ma potzreby honorowac jakas figurka z brązu, to ze reprezentowali polske nie ma wiele wg mnie do rzeczy, a wszystko wskazuje , ze udowodnia szereg zaniedban wiec moj wniosek jest taki :ZLE REPREZENTOWALI POLSKE i obelisk to chyba lekka przesada, zreszta my to sledztwo wszyscy odczujemy bo dostaniemy po kieszeni, zaczna sie pozwy rodzin ofiar na milionowe odszkodowania , ktore pokryje skarb panstwa....kazda rodzina po stwierdzeniu karygodnych nieprawidlowosci w organizacji imprezy ma prawo rzadac zadoscuczynienia, taka jest prawda....w polsce z takimi rzeczami sie w sadach nie dyskutuje, jest okreslona strata i bedzie wyplata...a ze skarbu panstwa to jakby od nikogo wiec kasa bedzie leciec....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>jozwa maryn, 12 Lip 2010, 12:07

>warto popatrzeć, jakie to autorytety katolicyzmu stają w

>obronie pobytu krzyża w tym akurat miejscu: Z.Ziobro, J.Kaczyński. Nowa hierarchia?

Skoro Jarek nie został prezydentem to może sytuację uspokoi nadanie mu tytułu prymasa? Z Kościołem zawsze można się było dogadać więc może za kilka wsi albo kawałek nowo budowanej autostrady da się zaspokoić ambicje Prezesa?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.