Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

lecz będą bliżej zna więcej szczegółów z kuchni

"jakie dowody ma Palikot na tezę, że to Lech Kaczyński sam przyczynił się do katastrofy? "- Po pierwsze, bizantyjska oprawa prywatnej wycieczki Lecha Kaczyńskiego, bo to nie był wyjazd ani na zaproszenie prezydenta, ani premiera Rosji. Zabrał dowódców wojskowych, urzędników, posłów. Przy jego 25-minutowym spóźnieniu na samolot i znacznym pogorszeniu się pogody, znając kompleksy, ego i przywiązanie do polityki historycznej Lecha Kaczyńskiego, można przypuszczać, że bał się ośmieszenia w kraju. W związku z tym można przypuszczać, że wywierał presję na lądowanie, tak jak to było w Tbilisi.

Co więcej, w kabinie pilotów był dowódca wojsk powietrznych gen. Andrzej Błasik, wchodził urzędnik z MSZ i padały słowa, m.in. "że on się zdenerwuje", które mogły dotyczyć Lecha Kaczyńskiego." - mówił Palikot.

"Chodzą takie plotki, których ja nie potwierdzam, ale zadaję pytanie, czy rzeczywiście powodem spóźnienia było to, że w nocy odbywało się jakieś przyjęcie i z tego powodu prezydent się spóźnił? Jeśli mimo złych warunków była próba lądowania, a prezydent byłby pod wpływem alkoholu, to można sobie wyobrazić sarmacką brawurę, typową w polskiej kulturze, kiedy ludzie mówią: "A co tam - my nie wylądujemy?!". I generał idzie do kabiny pilotów i każe lądować. Łatwo sobie wyobrazić taki scenariusz opisany, i przez Mrożka, i przez Gombrowicza w "Tangu". - ocenia Palikot.

pytanie do zbulwersowanych Palikotem gdzie jest bluźnierstwo?

Wpisy użytkownika muls są przez Ciebie ignorowane. Aby usunąć ignorowanie - kliknij tutaj

Zgłoszenie wpisu do moderacji

bardzo proszę o uzasadnienie zgłoszenia.

Wpisy użytkownika wladz są przez Ciebie ignorowane. Aby usunąć ignorowanie - kliknij tutaj

Wpisy użytkownika wladz są przez Ciebie ignorowane. Aby usunąć ignorowanie - kliknij tutaj

Wpisy użytkownika muls są przez Ciebie ignorowane. Aby usunąć ignorowanie - kliknij tutaj

Wielka szkoda, że nie mogę przeczytać. Coż to może być za spór. Przebiegłe argumenty, mądre wywody. Naprawdę żałuję.

"Ustalenie winnych katastrofy nie wymaga śledztwa"

Kaczyński dba aby nie było nudno. A właściwie to dba o to aby media cokolwiek na temat PiSu wspominały. Na widoku jest utrata władzy w TVP, więc nadszedł czas na argumenty z grubej rury. Obawiam się jednak że pan Prezes może się przeliczyć i pole rażenia pistolecika będzie niewielkie. Bo czy przypadkiem nie jest to taki pistolecik na odpustowe kapiszony.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-100000050 1279095236_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cudowna odmiana prezesa poszła psu pod ogon.

I tak trzeba było być pustostanem mózgowym aby wierzyć w takie prezesowe cuda.

"Opowiedział też o późniejszej rozmowie z ministrem spraw zagranicznych Radosławem Sikorskim, z której dowiedział się o katastrofie. "Dowiedziałem się, że doszło do katastrofy. Rozbił się samolot. Wszyscy zginęli. Powiedziałem mu: To jest wynik waszej zbrodniczej polityki - nie kupiliście nowych samolotów. Na tym rozmowa się skończyła" - mówił J. Kaczyński."

Ukryta Zawartość

Ciekaw jestem do kogo kierowane są te bzdety, jest jeszcze ktoś (poza fan klubem Radia Maryja), kto wierzy niezrównoważonemu emocjonalnie politykowi, który wykonuje takie "fikołki"?

Nie zdziwię się jak Kaczyński wystąpi na Festuwalu Sztuk Kuglarskich podczas obchodów 600 rocznicy bitwy pod Grunwaldem.

Ukryta Zawartość

>wladz, 14 Lip 2010, 07:08

>qrwa mać

>

>

Ukryta Zawartość

Kilka niezłych komentarzy:

"Wieczorem w piątek razem byli w szpitalu u mamy

A w sobotę rano Lechu dzwoni do Jarka powiedzieć że z mamą wszystko w porządku?? Jarek uwielbia robić z ludzi idiotów"

"Rzą PO ma UFAFRANE całe łapy w tej katastrofie! TO BYŁ ZAMACH!"

"To teraz już lekarz prazydenta leczy członków rodziny głowy państwa? Cholera a jak człowiek chce iść do lekarza specjalisty to w długą kolejkę albo prywatnie. I gdzie tu sprawiedliwość?"

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Czyżby wywiad Prezesa był wynikiem fali upałów?

"Sikorski powiedział w Radiu ZET, że "prezes PiS za drugim razem bodajże powiedział, tak jak ja pamiętam, że to wynik tabloidów i rzeczywiście powiedział o waszej polityce, nie używając słowa zbrodnicza".

- Jeśli tak myślał, no to broniłbym śp. Aleksandra Szczygły, bo przypominam, że jedyny przetarg na samoloty rządowe rozpisałem, jako minister obrony w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza, sześć firm złożyło oferty i ten dobrze przygotowany przetarg unieważnił minister obrony w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, Aleksander Szczygło, ale wykluczam żeby miał jakieś złe, czy zbrodnicze intencje - opowiadał szef MSZ."

Krótka i wybiórcza pamięć Prezesa byłaby może śmieszna gdyby nie fakt, że jego szczucie wywołuje tak fatalne skutki.

Jestem Europejczykiem.

>Krótka i wybiórcza pamięć Prezesa byłaby może śmieszna gdyby nie fakt, że jego szczucie wywołuje tak fatalne skutki...

Unieważnił przetarg pewnie z jakichś tam powodów, a rząd PO przez dwa lata nic w tej materii nie zrobił choć jak widać sprawa została rozpoczęta.

Tak to się własnie dzieje jak ulubionym zajęciem staje się błazenada i obśmiewanie, po pewnym czasie człowiek przestaje logicznie myśleć.

>netoperek, 14 Lip 2010, 10:47

>>Tak to się własnie dzieje jak ulubionym zajęciem staje się błazenada i obśmiewanie, po pewnym czasie

>człowiek przestaje logicznie myśleć.

Jaki człowiek - ty??? Ja tam kłopotów z logicznym myśleniem nie mam.

Ale my o pierdołach, a tu Prezesowi Tusk z Putinem zabili brata. Pewnie z zazdrości bo Prezes wysoki, szczupły, wysportowany i przystojny a oni wiadomo! Szkoda, że Wałęsa tej atomówki swego czasu nie skołował bo by się porządek zrobiło;-).

Jestem Europejczykiem.

jozwa

Nie róbta i tutaj większego szaletu.

Wystarzcy, że muls, wladz we własnych oparach szaletowego absurdu się pławią.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Pan prezes Jarosław Odnowa-Zepsuty wypuścił wreszcie pierwszego jastrzębia Brudzińskiego. Po kampanijnym kneblu aż tryska formą.

"- Premier, który to tolerował, który parę minut potem ściskał się z Putinem pod namiotem, padał deszcz, ściskał się pod namiotem i w świetle kamer pokazywał swoją rozpacz i ból, a parę metrów dalej, na błocie, na zwykłej czarnej folii, zostawił ciało prezydenta Rzeczpospolitej w ruskiej trumnie i nie pomyślał o tym, żeby w tym autokarze, którym ścigał się z bratem prezydenta, przywieźć żołnierzy Kompanii Reprezentacyjnej Wojska Polskiego, nie pomyślał o tym, żeby zażądać od Putina, aby nad ciałem prezydenta Rzeczypospolitej został rozpostarty namiot, nie pomyślał o tym żeby doprowadzić do tego żeby ciało prezydenta wróciło do Polski i w polskiej trumnie, nie jest godzien mojego szacunku. I tylko tyle i aż tyle - mówił Brudziński."

Ukryta Zawartość

Aż nie mogę się doczekać co prezes rozkaże powiedzieć swojemu cieniowi.

post-17911-100000046 1279101356_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>jozwa maryn, 14 Lip 2010, 11:36

>Cicho, panowie, bo tam już niektórzy na forum mówią mówią, że przypominanie gaf prezesa to szambo

>jest, a nie perfumeria.

No to przypomnijmy jasną stronę Prezesa w postaci orędzia do Rosjan. Ale w tym momencie pojawia się pytanie jak się mają słowa Brudzińskiego o "ruskiej trumnie" do uśmiechów Prezesa do "przyjaciół Rosjan"?

Jestem Europejczykiem.

Mylisz naród z władzą nad narodem, inaczej mówiąc manipulujesz, jak reszta zPOczeńców tutaj.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.