Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Faktem jest, ze w traktowaniu instytucji Państwa PiS i Prezes w szczególności osiągnęli poziom Leppera. Tego starego Leppera oczywiście a nie Pana Wicepremiera.

Jestem Europejczykiem.

wojciech iwaszczukiewicz, 12 Sie 2010, 15:31

>Obym był złym prorokiem!

Dla PiSu oznaczałoby to polityczną śmierć. Chyba że Kaczyński już tylko o tym potrafi myśleć.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

xniwax, 12 Sie 2010, 15:29

>Czy aby na pewno tylko przez tą partię i czy aby na pewno tylko oni.

Dobrze, zastanówmy się jaki interes miałaby w tym PO. Odwrócenie uwagi od mało popularnych reform? Wszystko pięknie, ale tych reform j e s z c z e n i e m a. Zmiana VAT o 1% to tak naprawdę tylko kosmetyka, chociaż PiS oczywiście wylewa krokodyle łzy, innych poważniejszych działań aktualnie nie widać, trwają wakacje.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

broy, 12 Sie 2010, 15:23

>... a my nawet nie zdajemy sobie sprawy z powagi sprawy i konsekwencji,

>wieloletnich, tej sytuacji. Przykre.

Ależ broyciu zdajemy sobie sprawę i miejmy nadzieję że tendencja się utrzyma choć widać że hierarchia przestraszona bo w końcu uświadomiona. Niektórzy patrzą na to wszystko przez pryzmat przyszłości i dzieci posiadających dwóch tatusiów i zero mamusi(żeby nie było - jestem cholernie przeciw) a niektórzy przez pryzmat teraźniejszości i szykan ze strony kleru skierowanych przeciwko dzieciom nie przystępującym do I komunii/nie uczęszczającym na religię i ich rodzicom.

Można mieć różną "optykie"

mlb, 12 Sie 2010, 15:54

>Dla PiSu oznaczałoby to polityczną śmierć. Chyba że Kaczyński już tylko o tym potrafi myśleć.

Nieraz pewne sprawy zaczynają żyć swoim życiem. Gdyby jednak powtórka z Narutowicza się wydarzyła znaleźliby się tacy którzy uważaliby to za sprawiedliwe.

• Redaktorzy

broy napisał:

"niestety wracają najgorsze wspomnienia z prlu jaruzelskiego brakuje tylko pałowania, ale było blisko, krzyżem dzielimy ludzi jednocześnie rozwiązujemy problemy wg widzimisię władzy, która ma w dupie ludzi, gierek nawet się w grobie przewraca, dramat"

Rzeczywiście, "obecna ekipa" zachowała się prawie jak ekipa Jaruzelskiego, tylko bez pałowania. Umieściła tablicę pamiątkową. Ekipa Jaruzelskiego też umieszczała tablice, tylko wtedy jeszcze w ramach ceremonii wstępnej szpaler ZOMO pałował uczestników i przechodniów. Broy uchwycił samo sedno sprawy! Tablice jak za Jaruzela. Tablica wstępem do bicia. Tablica - symbol. Układu Warszawskiego...? A może uszkodzenia łepetyny? I teraz jeszcze podstępny Episkopat Polski wezwał wiernych do nieutrudniania przeniesienia tego całego krzyża do kościoła albo w cholerę i wytknął owieczkom (wśród uprzejmości pod adresem PiS i rozkładania winy równo na wszystkich, oczywiście) instrumentalizację krzyża i używanie go do celów politycznych. Kościół w zmowie z Jaruzelem! W ojcu Rydzyku nadzieja dla polskiego kościoła, i jeszcze że niziołek Kaczyński się nie ugnie. Nowy kościół sobie założym!

jozwa maryn, 12 Sie 2010, 01:58

>"jozwa - ten wpis stawia wartość twojej kultury, wrażliwości, człowieczeństwa i intelektu na poziomie czerstwego prostaka"

>

>Nie, drogi kolego. Jest to sugestia weryfikacji poglądów ludzi, którzy robią sobie poręczną pałkę z "uczuć religijnych", nie będąc w razie potrzeby w stanie nawet wyjaśnić, czy chodzi im o wiarę w Boga czy w kłobuki. Dziękuję, że tak zgrabnie zilustrowałeś mój wywód - ja tylko prosiłem o uściślenie, jaka religia i w którym punkcie została u ciebie urażona... Sytuacja na Krakowskim ...>

Wy macie jozwa tak w umowie o pracę czy to to osobista ułomność nie pozwala na rozumienie czytanych treści?

wieszanie przez wladza kiełbasy na katolickim krzyżu obraża uczucia katolików do których siebie zaliczam i w dupie mam serdecznie "Sytuację na Krakowskim" która nie ma nic wspólnego ani z katolikami ani z religią a was tak rajcuje jak kiełbasa wyborcza - żałosne

życzyłeś sobie zaświadczenie od proboszcza? - oznajmiam więc uprzejmie, że proboszcz (mojej) parafii Św. Stanisława Kostki (gdzie odbywały się msze za Ojczyznę z udziałem ks.J Popiełuszki, to gdybyś nie wiedział, dawny proboszcz akademickiego kościoła Św. Anny, zmarł 7-go sierpnia br. i zaświadczenia nie będzie

ale w celu weryfikacji zapraszam na pogrzeb w niedziełę o 14-tej

<

na Krakowskim Przedmieściu, praktykowanemu przez tzw. obrońców.

Wtedy potraktuję to poważnie, a nie jak typowy żarcik.>>

jesli pisały to forumowy buc, to byłby to powiedzmy żarcik

jeśli pisz tak redaktor - pachnie to słomą i krowim łajnem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ciekawe, jakie lody kręci Donek?

Zasłona dymna - szkoda że opozycja nie prześwietli rządu, ale mam wrażenie, że chodzi o jakieś międzynarodowe sprawy.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

wojciech iwaszczukiewicz, 12 Sie 2010, 15:28

>ta cała zadyma przed pałacem to rzeczywiście KOMPROMITACJA ...ale PiSu i Kościoła Katolickiego. KK jeszcze za to zapłaci!<

taa i harcerze

dla czego do k..wy nędzy te dupy pełowe pozwoliły na taką eskalację

może należy reaktywować zomo, ormo i ocucić Moczara

Jaro_747, 12 Sie 2010, 17:02

>Wzdął się Kolega jak krowa po koniczynie.

Nie Kolego - nie lubię cięcia w chu..ja

mamel, 12 Sie 2010, 16:50

>wieszanie przez wladza kiełbasy na katolickim krzyżu obraża uczucia katolików

mamel, doprecyzujmy: czym się różni krzyż katolicki od krzyża niekatolickiego?

Do tej pory byłem przekonany że ten pierwszy to krucyfiks, ten drugi to dwa dowolne odcinki przecinające się pod kątem prostym - ale zdaje się że wprowadzasz tu nową definicję, znaną tylko Tobie.

mlb, 12 Sie 2010, 17:23

>>mamel, doprecyzujmy: czym się różni krzyż katolicki od krzyża niekatolickiego?

doprecyzujmy, jeśli miałbym rozmawiać ze ślepym o kolorach, byłbym głąb

"wieszanie przez wladza kiełbasy na katolickim krzyżu obraża uczucia katolików do których siebie zaliczam i w dupie mam serdecznie "Sytuację na Krakowskim" która nie ma nic wspólnego ani z katolikami ani z religią a was tak rajcuje jak kiełbasa wyborcza - żałosne"

mamelku z memelkiem w głowie znak równorzędnego skrzyżowania nie obraża twoich uczuć religijnych

masz naturę kapusia ciekawe z ciebie ziółko

wladz, 12 Sie 2010, 17:54

>masz naturę kapusia ciekawe z ciebie ziółko<

czujesz swego? nie jeden się już pomylił

mlb

"Reguły są proste: dopóki nie łamią prawa - mogą tam przebywać. Jak złamią prawo - poniosą konsekwencje."

prawo zostało kilkakrotnie złamane.Możesz o tym przeczytać w złożonym przez Palikota doniesieniu do prokuratury.Poprzedni prezydent ścigał bezdomnego za dwa słowa ciekawe co zrobiłby w podobnej sytuacji

Ooooo to widzę że mamy tu przedstawicieli Tajnego Stowarzyszenia Tajnych Wsółpracowników im. Maleszki. Brawo brawo: audio też od kontrolą

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

mlb

Sprawa Krzyża i wladzowej kiełbasy.

Ty naprawdę nic nie rozumiesz czy udajesz?

Jeśli chodzi o wakacje to PO ma je od 1001 dni, VAT - dla ciebie kosmetyka ale nie w tym rzecz, brak reform, lenistwo skutkuje takimi decyzjami...efekt - przedłużenie sobie leniuchowania do końca kadencji i nie ma to nic wspólnego z troską o kraj.

Gołym okiem widać, że głupie niepotrzebne zacietrzewienie władzy, jak i opozycji prowadzi do największych podziałów w społeczeństwie od lat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

mamel, 12 Sie 2010, 17:35

>doprecyzujmy, jeśli miałbym rozmawiać ze ślepym o kolorach, byłbym głąb

To wyłącznie Twoja ocena - o KK wiem znacznie więcej niż Ci się wydaje.

>wladziu, zgadłeś, 54kg, ale dopier..lić jeszcze potrafi

Powyższe sugeruje nie jesteś otwarty na dialog demokratyczny dialog - więc na jakiej podstawie sądzisz że ktoś będzie chciał uwzględnić Twoje zdanie w dyskusji? W tym podejściu niewiele różnisz się od tzw. "obrońców krzyża" spod Pałacu: coś czują, ale nie rozumieją co - więc na wszelki wypadek w ryja.

niwax, 12 Sie 2010, 18:12

>Sprawa Krzyża i wladzowej kiełbasy.

>Ty naprawdę nic nie rozumiesz czy udajesz?

Rozumiem, nie akceptuję argumentacji mamela.

>Gołym okiem widać, że głupie niepotrzebne zacietrzewienie władzy, jak i opozycji prowadzi do

>największych podziałów w społeczeństwie od lat.

Widać nie od dzisiaj. Ale jest zasadnicza różnica - Tusk postępuje wg zasad demokracji, Kaczyński nie. Tusk po przegranych wyborach prezydenckich wziął się do roboty i wygrał kolejne wybory. Kaczyński po przegranych wyborach prezydenckich jest gotów wzniecić wojnę domową.

Zielone wchodząc do polityki powinno zdejmować z siebie zielone ubranko...dla przyzwoitości.

"Tusk postępuje wg zasad demokracji"

Kpisz sobie, pewnie zaraz napiszesz, że Komorowski również.

Coraz bardziej lubię te twoje żarty z demokracji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.