Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Tak sobie myślę, ze tablica jest szczególnie be, bo zwraca zdradziecko uwagę, że naród (jako jedna całość) oddawał tu hołd zmarłym. A Jarosławowi jeden naród dla wszystkich jest potrzebny jak psu piąta noga. On życzy sobie narodu może mniejszego, ale tylko dla siebie, i usilnie nad tym pracuje. Takie jednościowe gesty psują mu cały biznes. Zresztą teraz, po maniakalnie wściekłych tekstach Czarneckiego, Zawadzkiego, plus mnóstwo wypowiedzi innych działaczy PiS, prezes nie ma jak się cofnąć. Musi dalej walczyć z narodem, który ma go... No, w każdym razie nie w pałacu prezydenckim ma go ten naród. Prezes ciągle myśli, że to pomyłka...

>wladz, 13 Sie 2010, 02:38

>czwartkowe stanowisko Prezydium Episkopatu Polski i metropolity warszawskiego oraz stanowisko

>Komitetu Politycznego PiS z 2 sierpnia nie są od siebie odległe

Mamu to do czynienia z twórczym rozwinięciem teorii zagięcia czasoprzestrzeni.

Tłumacząc niezorientowanym: jeżeli odległość dwóch punktów w czasoprzestrzeni (w rozumieniu teorii Einsteina ) jest duża i jeżeli jakimś cudem udało by nam się czasoprzestrzeń wygiąć to możemy owe dwa punkty dowolnie do siebie zbliżyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ryc. 2a i 2b

Prezes przyswoił sobie teorię, czas pokaże czy praktyka nadąży. Przewiduję, że znów sprawdzi się, że "duch wprawdzie ochoczy, ale ciało mdłe" i na słowach się skończy.

A tak naprawdę mamy do czynienie z ukrytą próbą sił między Prezesem a bardziej przewidującą częścią episkopatu. Episkopat ostrzega i straszy ale nadzwyczaj mgliście bo sam w strachu że w wyniku próby sił przegra.

Prezes niby stwierdza, że episkopat ma rację, ale swoją rację mają też "obrońcy" więc w tle pojawia się pytanie czyja racja jest mocniejsza.

Prezes opłotkami straszy, że w razie otwartej konfrontacji zwyciężyć może "katolicyzm ludowy" nad urzędowym co postawi cały Kościół w niebywale trudnej sytuacji z czego Hierarchowie oczywiście zdają sobie sprawę od początku.

Obecna sytuacja przypomina obrazek gdy dwa buldogi stoją naprzeciwko i pokazują nawzajem kły a postronni obserwatorzy biją brawo jak to się pieski do siebie uśmiechają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

wladz, myślę że wyraziłem się jasno, a napisałem to po lekturze dzisiejszych wpisów.

jozwa, ja też nie lubię szufladkować ludzi na pisowców, peowców, wyznawców Rydzyka czy Michnika (a tacy też są, tylko że o nich się nie mówi), tylko że jak czytam takie hipokryzje typu: "Dobrze, zastanówmy się jaki interes miałaby w tym PO. Odwrócenie uwagi od mało popularnych reform? Wszystko pięknie, ale tych reform j e s z c z e n i e m a." to mam obawy o to samodzielne myślenie ludzi.

Media (te bardziej wpływowe) lubiły zmieszać z błotem/wyśmiać Kaczyńskiego np. jak M. Kaczyńska przyniosła kanapki do samolotu mężowi, naprawdę niesamowite... Jak słyszę że "Kwaśniewski był dobrym prezydentem" to pytam dlaczego? Bo dobrze sie prezentował? Bo telewizja nie roztrząsała się całymi dniami o wystąpieniach po pijaku i naśladowaniu papieża?

To trochę tak jak te klony co zakładały seryjnie o Tobie wątki o obraźliwych treściach, wiesz... jak ktoś Cie nie zna osobiście to różne rzeczy mogą mu przejść przez myśl, bo rzadko kiedy widzi się o innych takie "wystąpienia".

Jakby Komorowski zamiast powiedzieć to co powiedział, dogadał się z KK żeby zorganizował procesje czy przemarsz z krzyżem do kościoła to teraz nie byłoby o czym gadać.

Dobrze, zastanówmy się jaki interes miałaby w tym PO. Odwrócenie uwagi od mało popularnych reform? Wszystko pięknie, ale tych reform j e s z c z e n i e m a." to mam obawy o to samodzielne myślenie ludzi.

cytujesz girzyńskiego z wczorajszego programu, czy to twoje słowa. w sumie jedno i drugie gówna się trzymają

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Girzyński tyle mnie ob chodzi co zeszłoroczny śnieg. Znacznie ciekawsza jest postępująca mania prześladowcza prezesa Kaczyńskiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

wladz

Ja to bym chciał,byś wladziu,całkiem przypadkiem wytłumaczył co takiego jest w POpapranych dobrego,

że tak ich dopingujesz.Oczywiście,tłumaczenie to mogłoby się odbyć z pomocą logiki,jeśli to jest w ogóle możliwe w twoim przypadku,ale cóż pomarzyć każdy może.Tylko też całkiem przypadkiem,nie odpowiadaj-kogo to obchodzi...znany jest ten super inteligentny błysk,twojego geniuszu.

No co takiego jest wspaniałego w tej Platformie,poza platfusami..oczywiście.Co takiego dobrego dokonali,dokonują,jak ułatwiają powodzianom,jakie dobre reformy wprowadzili,jak pięknie obniżają podatki,co robią takiego,że jesteś tak zagorzałym ich kibicem,by nie powiedzieć ich żołnierzem czy wysłannikiem na to forum.CO TO TAKIEGO?

korzeń co ja mogę staremu chłopu wytłumaczyć skoro prostych zdań nie rozumie..muls ma wzorcowe pedagogiczne podejście do podobnych tobie.Czekając na niego weź kilka korepetycji o zdaniach prostych.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

No, wreszcie po 'wiejskiej bitce' swojego szefa z prezesem, Ziemkiewicz może pisać to co myśli. Prawie jak w starych dobrych czasach, kiedy pisał SF, a potem w NC :-) W ostatnich latach był już strasznie zblazowany, a teraz jakby w niego wstąpił nowy duch :-)))

http://www.rp.pl/artykul/521667.html

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

"Dobra tablica, mądry, pełen szacunku tekst."

Tak, zwłaszcza to: "obok krzyża ustawionego przez harcerzy gromadzili się licznie Polacy, zjednoczeni bólem i troską o losy państwa" - jakbyśmy nie widzieli, to może byśmy uwierzyli :-) No i którzy przejawiali większą troskę o losy i stanowili liczniejszą grupę - ci stacjonarni czy ci przypadkowi, spod hasła "Akcja Krzyż" :-)

Ps. Ile to takich tablic i pomników zawiera teksty, w które wierzymy, tylko dlatego, że żeśmy wtedy nie żyli i nie widzieli...

Blue, fajnie że przekonałeś się do bocznicy - tutaj pulsuje prawdziwe forumowe serce! Nie muzyka, nie stereło czy inne kino, ale właśnie b o c z n i c a jest tym, za co kocham to forum i oczywiście interlokutorzy - to jest po prostu uzależnienie!

wladziu, co za korzeń jaki korzeń, palisz coś, pijesz???

>BlueMax, 13 Sie 2010, 09:50

>Tak, zwłaszcza to: "obok krzyża ustawionego przez harcerzy gromadzili się licznie Polacy,

>zjednoczeni bólem i troską o losy państwa"

>Noi którzy przejawiali większą troskę o losy i stanowili liczniejszą grupę - ci stacjonarni czy ci

>przypadkowi, spod hasła "Akcja Krzyż" :-).

No właśnie, napis jest dobry bo może dotyczyć i jednych i drugich.

Jestem Europejczykiem.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

broy - ostatnie emocje chyba wszystkim targnęły, tylko trzeba pisać ostrożnie, bo łatwo dostać w twarz, nawet jak nie bezpośrednio, to i tak rykoszetów tu lata mnóstwo. Jest hard-core :-)

>broy, 13 Sie 2010, 09:58

>Blue, fajnie że przekonałeś się do bocznicy - tutaj pulsuje prawdziwe forumowe serce!

Bocznica - bijące serce Audiostereo!

Brzmi trochę jak "ZOMO - bijące serce Partii" :-).

Jestem Europejczykiem.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

napis jest dobry bo może dotyczyć i jednych i drugich. Oraz tych co ich jeszcze nie było i dopiero się pod krzyż wybierają.

Ale pod warunkiem, że stanowią część jakiejś większej, "zjednoczonej" grupy ;-) Czyli to bardziej upamiętnienie demonstrantów, niż ofiar. Czy jest to mądre - nie wiem, pełne szacunku - na pewno, tylko wobec kogo ?

Ojcowie Narodu ( czyli Tajne Stowarzyszenie Tajnych Współpracowników im. Maleszki) +

+ Gromosław Czempiński +

+ PO = x

Kto rozwiąże to równanie dostanie cukierka

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Przed chwilą usłyszałem następujący dowcip od wysoko postawionego zwolennika PO/wyznawcy Michnika zagorzałego anty-pisiora:

Cytuję:

"Kto ma najładniejsze nogi na Wawelu?

Maria K.

Bo ma nogi stewardessy"

Prawda że słodkie?

>BlueMax, 13 Sie 2010, 10:15

>Czyli to bardziej upamiętnienie demonstrantów, niż ofiar. Czy jest to mądre - nie wiem, pełne szacunku - na pewno, tylko wobec kogo ? swoje

Widać, że Bronek schodzi z drogi demonstrantom jak może, a ci i tak myślą swoje (o ile słowo myśleć jest tu na miejscu). PiSS ubrał Komorowskiego w buty podżegacza i choćby osobiście zaczął kopać dziurę pod fundamenty pomnika (piramidy?) to będą na niego pluli.

Jestem Europejczykiem.

"Polskie państwo nie umie wyegzekwować prawa. A prawo powinno być przestrzegane. Bo w przeciwnym razie każdy może sobie postawić krzyż gdzie chce, a potem go bronić. Dlatego powinno się aresztować ludzi stojących pod krzyżem" - postuluje poseł Andrzej Celiński.

A to POlska właśnie

Poseł Celiński zasadniczo ma rację, ale w naszym kraju mamy nową tradycję nie podejmowania trudnych decyzji więc nawiedzeni będą tam nadal koczować.

Jestem Europejczykiem.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Trzeba uważać, co się pisze, również z innych powodów:

Internetowe fora śledzi pracownik centrali PiS. - Do jego obowiązków należy informowanie o każdej sytuacji, także o grożącym niebezpieczeństwie - zdradza Kostrzewski.

Ten właśnie mechanizm zadziałał w ostatnią środę, gdy na jego biurku znalazły się wydruki tego, co jego podwładny wyśledził na portalu TVN 24. Jak mówi, dotąd nie zdarzało się, by po zbadaniu nastrojów internautów alarmował urzędy publiczne. - Jednak ton tych skrzykiwań był wyjątkowy - uważa. Dyrektor Kostrzewski jest przekonany: internauci czaili się wokół domu Jarosława Kaczyńskiego.

- I nie zdecydowali się podejść? - pytamy.

- Tylko dlatego, że była tam policja - uważa.

Źródło: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8246168,PiS_alarmuje__internauci_z_krzyzami_ida_pod_dom_prezesa.html

Jaro_747, 13 Sie 2010, 10:58

>Poseł Celiński zasadniczo ma rację, ale w naszym kraju mamy nową tradycję nie podejmowania trudnych

>decyzji więc nawiedzeni będą tam nadal koczować.

W naszym kraju to mamy tradycję dęcia w trąby- najłatwiej wysłać siłowych na stare baby i podnieść podatki. Trudne decyzje - które spowodują PROTESTY SPOŁECZNE, bo tak będzie- są odkładane do usranej śmierci. Byle słupki do góry.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.