Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie niektórym się spodobało

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zmieniając nieco temat - mutant powraca, chce jak to się mówi 'zaistnieć' na nowo. Czyli big roman - reaktywacja!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i unia będzie naciskać na nasze Słońce,by ciął koszty.Uda się im?http://www.hotmoney.pl/artykul/gospodarka-polska-moze-miec-klopoty-rzad-czekaja-trudne-decyzje-15117

broy, 15 Sie 2010, 21:44

>Jaro_747

>'Jak rozmówca zaczyna mówić z sensem to przerywają i zadają następne pytanie bo przecież nie o

>odpowiedź chodzi tylko o show!"

>

>na tym polega magia TVN - zero sensu i treści, maksimum efektu medialnego!

Jak rozumiem w innych stacjach mamy coś zupełnie przeciwnego :-))).

To nie jest niestety problem TVN tylko ogólny. To choroba większości naszego dziennikarstwa a nie jakaś magia. Dla przykładu w TVN jest taki dziennikarz (nie wiem jak się nazywa ale sprawdzę) który jest naprawdę sensowny, umie słuchać, zaprowadzić porządek w dyskusji, przycisnąć rozmówcę ale bez chamstwa. Z kolei słuchałem dwóch rozmów redaktor Michniewicz z "Trójki" z Wenderlichem i Arłukowiczem i byłem załamany jej bezsensowną napastliwością. Sam nie wiem czy taka durna czy polecenie miała ale efekt był żenujący.

Jestem Europejczykiem.

W świetle ostatnich paroksyzmów Prezesa Lepper i Giertych jawią się nam jako umiarkowani i odpowiedzialni politycy. Nie dlatego, żeby się zmienili tylko dlatego, że Prezes wykonał "wielki skok" w iście maoistowskim stylu i przeskoczył obydwu.

Jestem Europejczykiem.

>muls, 15 Sie 2010, 23:37

>nie rozumiem w KTORYM miejscu lepper jest gorszy od kurdupla.

Kiedyś Lepper to był folklor ale od kiedy został przez Prezesa namaszczony na Prawdziwego Polityka jego gwiazda przygasła.

Nagle okazało się, że w wyższej lidze do której awansował są lepsi demagodzy, lepsi aferzyści i goście bardziej skutecznie olewający Państwo i kontestujący jego instytucje.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Jerzy Harasymowicz

Ma się pod jesień

Ma się już Leszku pod jesień

Już i trzydziestka i siwiejąca grzywa

I ciągle człowiek jest zdany na łaskę metafory

I ciągle nic dla świata nie znaczący dziwak

I deklamuje się to życie na powiatowej scence

Czasem przez gazetkę wiersz jak wróbel przeleci

I pierwsi do wypłaty się chudej garniemy

A za nas i tak większy na Olimpie siedzi

Ma się tedy Leszku pod jesień

Obojętniejemy rutyną serca przechodzą i wyobraźnie

O inaczej widziałem te nasze laury ubogie i zielska

I inaczej to życie mamroczące coś światu niewyraźnie

Dobranoc państwu.

Jaro_747, 16 Sie 2010, 00:10

>>muls, 15 Sie 2010, 23:37

>

>>nie rozumiem w KTORYM miejscu lepper jest gorszy od kurdupla.

>

>Kiedyś Lepper to był folklor ale od kiedy został przez Prezesa namaszczony na Prawdziwego Polityka

>jego gwiazda przygasła.

>Nagle okazało się, że w wyższej lidze do której awansował są lepsi demagodzy, lepsi aferzyści i

>goście bardziej skutecznie olewający Państwo i kontestujący jego instytucje.

Jak to dobrze, że teraz wszystko jest w rękach PO. Oni nie są demagogami, nawet pijarem gardzą. Kochają Polskę i są bezinteresowni.

• Redaktorzy

Jak mawiał Sztyrlic, materiał do przemyślenia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>panthomas, 16 Sie 2010, 06:40

Nie bardzo rozumiem dlaczego co poniektórym wszystko się kojarzy z PO. Niczego nie można napisać, bo zaraz: a PO to, a PO tamto. Stały zestaw podręcznych hasełek od Prezesa a czasem od Czarnego Tatula z Torunia.

Gdybyśmy ustalili raz na zawsze że PO to gwałciciele i wehrmachtowcy nie mieliby biedacy o czym pisać.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 16 Sie 2010, 09:09

>>panthomas, 16 Sie 2010, 06:40

>

>Nie bardzo rozumiem dlaczego co poniektórym wszystko się kojarzy z PO. Niczego nie można napisać, bo

>zaraz: a PO to, a PO tamto. Stały zestaw podręcznych hasełek od Prezesa a czasem od Czarnego Tatula

>z Torunia.

No tak, ręce precz od PO. A dlaczego wszystko kojarzy się z Kaczyńskim, lub Rydzykiem. To łatwiejsze niż pustka i zasłona dymna bezodpowiedzialności nad kolesiami typu Miro Don Grzechu.

PO to gwałciciele i wehrmachtowcy

Gwałciciele powiadasz? Nie wiedziałem

Prosze prosze

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

>Gdybyśmy ustalili raz na zawsze że PO to gwałciciele i wehrmachtowcy nie mieliby biedacy o czym

>pisać.

GW artykułuje to bardziej zwięźle- "niech zniknie":

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiesz co fantomas? Osobiście to całe to PO czy PiS mam głęboko w dupie. Szkoda mi tylko mojego biednego kraju który nie może dorobić się polityków większego formatu.

Ale ty tego i tak nie zakumasz, bo tego Prezes jeszcze nie powiedział i nie powie, bo przecież na swoich nie będzie nadawał.

Jestem Europejczykiem.

W międzyczasie można na przykład przyklepać aferę hazardową, której wg. nieskazitelnych urzędników państwowych z pewnej profesjonalnie działającej formacji politycznej nie było. albo delikatnie podnieść vat, bo przecież partia liberalna też podnosi podatki, tylko stopniowo, itd. itp.

a ci frajerzy spod krzyża niech się wytłuką sami, przecież na śnieżce taka ładna pogoda. a jak będzie trzeba to jednoosobowa bojówka palikotowa dopier**li komu trzeba i jak mocno trzeba. i tak to wygląda.

pzdr

w tvn24 senyszyn

dobrego dnia

"Gazeta Wyborcza": Z Jarosławem Kaczyńskim nie zrobimy ani jednego kroku do przodu. To najważniejszy powód, by się z nim rozstać - czytamy w gazecie. Wojciech Mazowiecki pisze w swoim tekście, że "Jarosław Kaczyński powinien zniknąć z polskiego życia politycznego".

I już mamy odpowiedź czemu rząd jest tak nieruchawy, nawet w towarzystwie swojaka w Belvedere: "Z Jarosławem Kaczyńskim nie zrobimy ani jednego kroku do przodu.". Dobre ładne poprawne PO, a że nie robią ani kroku do przodu? ano mają wciąż tą samą wymówkę- Kaczyniak bruździ.

"nie zrobimy ani jednego kroku"- to prawie szantaż a'la na złość mamie odmrozimy sobie uszy.

Prezesie ustąp!

>panthomas, 16 Sie 2010, 09:27

>GW artykułuje to bardziej zwięźle- "niech zniknie":

Nie zgadzam się tak do końca z Panem Redaktorem. Zniknięcie Kaczyńskiego wprawdzie byłoby dobre dla Polski bo to maniakalny podpalacz, ale obecna jego działalność skutecznie kompromituje fundamentalistów różnej maści więc może niech jeszcze chwilę popsoci. Za jakiś czas i tak polegnie od ciosu zadanego przez kogoś z własnych szeregów.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.