Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>meloman 62, 24 Sie 2010, 14:19

>NB oprócz rzeczy złych PZPR robiła rzeczy dobre, a pis - same złe.

Tak, dobre tłumaczenie Maliniak, pracujcie tak dalej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

kwadrofon, 24 Sie 2010, 14:21

>>Stwierdzenie zawarte w Wyborczej jest truizmem - to oczywiste dla każdego.

>

>Dokładnie tak się wydawała oczywista aktywowi przewodnia rola partii w PRL.

Może aktywowi PZPR tak, ale zwykłemu człowiekowi żyjącemu w tamtych czasach na pewno nie. Ja pisząc o kaczyńskim myślałem rzeczywiście o każdym. Przeciwnik pisu ucieszy się z tego na pewno, zwolennik także, bo tylko wtedy jego partia ma jakiekolwiek szanse w polityce. Nawet kot jarusia będzie zadowolony - jego pan będzie mu częściej rzucał żywe myszy do zabawy, z czego obaj będą czerpali rozrywkę...

>NB oprócz rzeczy złych PZPR robiła rzeczy dobre

A bo to zapomnieliśmy :-) 126p

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten cały kwadrofon to przecież kompletnie psychiczny jest! W PRL pobili go na budowie czy co? Maliniak czy Karwowski na główkę w łóżeczku mu usiedli?

FACET!!!

Policz sobie kiedy to było? Trzydzieści lat temu??? Jak wtedy świat wyglądał a jak teraz?

Teraz możesz wstać od biurka, iść na dworzec, kupić sobie bilet do np. Paryża wsiąść i pojechać. Na miejscu w ichnim bankomacie wybierasz kasę na swoją kartę i idziesz sobie na winko albo do sklepu po kilka płyt CD. A w tym czasie tu w Polsce Chińczycy kupują firmę w której pracujesz.

Wyjdź facet z tego skansenu w którym żyjesz i rozejrzyj się wokół - może coś z tego pojmiesz.

Jestem Europejczykiem.

Dzięki poprzedniemu prezydentowi mamy fajną opinię na świecie. Jeżeli Litwini normalne zachowanie uważają za powód do zachwytów, to coś jest mocno nie tak:

"Prezydent Polski Bronisław Komorowski, który prawie tydzień spędził na litewskim wybrzeżu, na Mierzei Kurońskiej, zachwycił skromnością i zwyczajnym usposobieniem - napisał na pierwszej stronie dziennik "Lietuvos Rytas".

- Komorowscy niczym nie wyróżniali się spośród innych wczasowiczów, opalali się na publicznej plaży w Nidzie, jeździli ścieżkami rowerowymi. Sądzę, że odpoczywający w tym czasie ludzie nawet nie poznali prezydenta Polski - powiedział gazecie mer Neringi Vigantas Giedraitis. "

A mi się zdawało że Jaro747 się wq.. i ma mnie w jakimś tam ignorze.

Jaro747, ty się uspokój, przyczesz się bo wychodzisz z roli :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>kwadrofon, 24 Sie 2010, 14:10

>"Gazeta Wyborcza": Z Jarosławem Kaczyńskim nie zrobimy ani jednego kroku do przodu.

>Stefan Karwowski gdyby żył w czasach dzisiejszych też zapewne powiedziałby że opozycja powinna

>"zniknąć".

Według ciebie opozycja=Prezes. To już nie ma nikogo innego? Na zasadzie Lenin=Partia???

W PiS nie ma już nikogo oprócz Prezesa? Uciekli czy ich powyrzucał?

Jakoś nie zauważyłem apelu "PiS musi zniknąć" czy "opozycja musi zniknąć". Przecież w samym PiS pojawiły się głosy że Prezes jest im kulą u nogi (czy raczej kamieniem u szyi). Pewnie Antek zaraz ich zdemaskuje jako agentów.

Jestem Europejczykiem.

Jaro747

Teraz możesz wstać od biurka, iść na dworzec, kupić sobie bilet do np. Paryża wsiąść i pojechać. Na miejscu w ichnim bankomacie wybierasz kasę na swoją kartę i idziesz sobie na winko albo do sklepu po kilka płyt CD. A w tym czasie tu w Polsce Chińczycy kupują firmę w której pracujesz.>

Czyli od kilkunastu lat bez zmian. Może poza ostatnim zdaniem. Parę lat temu zablokowano by przejęcie polskiej firmy. PO sprzedaje wszystko co chcą kupić. Ale były i w tym wyjatki np. stoczni nikt nie chcial kupić a oni mimo to chcieli sprzedać.

>kwadrofon, 24 Sie 2010, 14:46

>A mi się zdawało że Jaro747 się wq.. i ma mnie w jakimś tam ignorze.

W ignorze miałem fantomasa. Zapewne ciebie też tam wrzucę bo za "Czterdziestolatkiem" nie przepadam, a pierdzielenie w kółko o tym samym mnie nudzi.

Jestem Europejczykiem.

>Dzięki poprzedniemu prezydentowi mamy fajną opinię na świecie.

>Jeżeli Litwini normalne zachowanie uważają za powód do zachwytów, to coś jest mocno nie tak:

>"Prezydent Polski Bronisław Komorowski, który prawie tydzień spędził

>na litewskim wybrzeżu, na Mierzei Kurońskiej,

>zachwycił skromnością i zwyczajnym usposobieniem - napisał na pierwszej stronie dziennik "Lietuvos Rytas".

>- Komorowscy niczym nie wyróżniali się spośród innych wczasowiczów, opalali się na publicznej plaży >w Nidzie, jeździli ścieżkami rowerowymi. Sądzę, że odpoczywający w tym czasie ludzie nawet nie poznali prezydenta Polski - powiedział gazecie mer Neringi Vigantas Giedraitis. "

Na tym właśnie polega wielka polityka:

"niczym nie wyróżniali się spośród innych wczasowiczów, opalali się na publicznej plaży w Nidzie, jeździli ścieżkami rowerowymi. Sądzę, że odpoczywający w tym czasie"

"zachwycił skromnością i zwyczajnym usposobieniem"

no to i ja jestem też zachwycony :-)

a nie mówiłem :-) no znajdź choć jedną różnicę:

Ukryta Zawartość

post-27684-100000073 1282654086_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jaro_747, 23 Sie 2010, 19:40

>Proponuję na kwadrofona wrzucić ignora bo biedak się zapętlił i w kółko to samo wrzuca (co - nie

>wiem, nie zaglądałem).

Wydawało mi się że to ignor: "niec nie wiem, nie zaglądam, ocka zamykam".

Jaro_747, 24 Sie 2010, 14:47

>>kwadrofon, 24 Sie 2010, 14:10

>

>>"Gazeta Wyborcza": Z Jarosławem Kaczyńskim nie zrobimy ani jednego kroku do przodu.

>

>>Stefan Karwowski gdyby żył w czasach dzisiejszych też zapewne powiedziałby że opozycja powinna

>>"zniknąć".

>

>Według ciebie opozycja=Prezes. To już nie ma nikogo innego? Na zasadzie Lenin=Partia???

Ja tylko cytowałem wyborczą, wyborcza ma taki tryb kojarzenia, jednoosobowy demon uniemożliwia caaałym masom wykonanie choćby jednego kroku do przodu. Demoniczność taka, patrz egzegeza mulsa: "na wakacje.czerwona dupa małpy to jednak cós innego.to jak wyjscie z filmu grozy gdzie pani do pani ...a widziała pani??"

Karwowsko POwska poprawność na to nie pozwoli, z twoją pomocą Jaro74747.

faktycznie typek albo sie upił, albo mu noga wpadła miedzy szyny i przerzucili wajhe.Tomus ...ten sam typ odjazdu od rzeczywistosci.teraz pojdzie w czterech pancernych., potem w dwadziescia mgnień wiosny.Moze łun jeszce z PERLu ale go nie wybudzili z lekowej spiaczki?

>kwadrofon, 24 Sie 2010, 15:03

>Ja tylko cytowałem wyborczą, wyborcza ma taki tryb kojarzenia,

Typowe PiSSowskie krętactwo: wkładamy przeciwnikowi w usta coś, czego nie powiedział po czym dyskutujemy z własnymi słowami. Na uwagę, że to nie tak odpowiedź jest gotowa - może tak nie powiedzieli, ale przecież to jest to, co myślą naprawdę :-). No i tak cały czas.

W związku z tym zamiast tracić czas idę kosić trawę - PiSsmani nie będą mogli się pochować.

Jestem Europejczykiem.

YunnanTEA, 24 Sie 2010, 14:48

>Czyli od kilkunastu lat bez zmian. Może poza ostatnim zdaniem. Parę lat temu zablokowano by

>przejęcie polskiej firmy.

No właśnie, kiedyś, parę lat temu, to nie tylko że zablokowano by przejęcie polskiej firmy to jeszcze polskie firmy przejmowały "zagrabaniczne". Gdyby Orlen nie przejął by takich Możejek to nie był by dzisiaj drugim BP. Ruskie wiedzieli co robią że koniecznie chcieli ale Orlenowi dzięki wsparciu Najwybitniejszego Prezydenta RP jednak się udało ruskich wycyganić. I proszę jak Orlen zarabia - miliardowe zyski inwestycja przynosi. Tylko o co chodzi z tymi minusami przed kwotą?

muls, 24 Sie 2010, 15:17

>GW teraz pisze ze wariata trzeba wyrzucic.ja to juz pisze cztery lata.na mnie sie kwadracik nie

>powoluje.a to jus w z łobku dzieci do dzieci mamla.

Jeszcze raz Maliniak podkreślę, bardzo słusznie jasno to zreferowaliście- iii..

róbcie tak dalej Maliniak.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdybyś tak jeszcze muls lepiej się uczył od "dobrego wuja"..

xniwax, 24 Sie 2010, 08:10

>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Badania DNA krewnych Adolfa Hitlera nie tylko potwierdziły, że w żyłach wodza III Rzeszy płynęła żydowska krew, lecz również pokazało, że jego przodkowie wywodzili się także z Afryki – podaje portal newsru.ua, powołując się na publikację brytyjskiego dziennika "Daily Telegraph". "

Narodowi socjaliści i komuniści to bliżniacze światopoglądy.

A jak to wygląda u prezesa?

>YunnanTEA, 24 Sie 2010, 14:48

>Parę lat temu zablokowano by przejęcie polskiej firmy. PO sprzedaje wszystko co chcą kupić.

>Ale były i w tym wyjatki np. stoczni nikt nie chcial kupić a oni mimo to chcieli sprzedać.

Na stocznie byli swego czasu chętni ale dzielni związkowcy tak skutecznie protestowali, że zaprotestowali stocznie na śmierć. No i zamiast działających firm trzeba było sprzedać masę upadłościową - nie muszę chyba dodawać że cena była już trochę inna.

Jestem Europejczykiem.

To rzeczywiście jus sie porąbało...muls i maliniak to jakiś absurd.Prendzej bym mulsa porównał do Pawlaka...zawzięty jak on i jak on bełkoce ale Maliniak?Chyba,ze ten od malin,nie od Karwowskiego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.