Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro_747, 26 Sie 2010, 13:19

>Ja osobiście chciałbym, żeby zrobiono tam porządek,

>tj. krzyż przeniesiono a w razie oporu

>religijnych kloszardów spałowano i obciążono kosztami.

>Bo prawo powinno być prawem, a sprawiedliwość

>sprawiedliwa. A u nas jak politycy widzą krzyż to robią w gacie. No i co z twoimi teoryjkami?

Ach ty Jaro_747 to byś z tym krzyżem zrobił panie lepszy porządek niż Luna Bristigerowa i IV departament MSW.

A ty wiesz co by to oznaczało? Wyniesienie tego krzyża. Nasi forumowi kloszardzi- ochotnicy od napiern... w krzyżaków pisiaków musieli by zająć się np. tym co robią donkowe i bronkowe ludzie. Cięęężżka sprawa, bo oni nic nie robią, albo ingognito pod grubym płaszczykiem PR. O czym ty bidoku byś pisał?

elektorat maryjki i tak sie nie liczy, a wiec jedyną metoda jest odciac go od poznawczych audycjii maciarewicza, ziobry i innych oswiatowców.pozostawic te młodziez jedynie z rożancem w garsci.A to krajowa rada bedzie skutecznie egzekwowała przy cichej radosci i pomocy..sld.

muls, 26 Sie 2010, 13:58

>bedzie sie dziac !!!!!

Słysze słysze, nie musicie tak krzyczeć- tylko się Maliniak nie potknijcie z tego POdniecenia, bo błoto duże.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>YunnanTEA, 26 Sie 2010, 13:30

>Filut, miło mi się z tobą w końcu zgodzić. W 100%. Jaro nie rozumie zupełnie tego świata.

Jeżeli ktoś nie rozumie prostego faktu że w państwie prawa prawo powinno być przestrzegane to szkoda. To jest właśnie myślenie komunistyczne - nieważne jest prawo bo na końcu jest decyzja polityczna. I tak niestety jest teraz - policja czy Straż Miejska dawno powinna wywalić to towarzystwo ale się boją i dopóki nie zostanie podjęta decyzja czysto polityczna służby odpowiedzialne za przestrzegania prawa i porządku nie kiwną palcem.

Może rzeczywiście nie rozumiem tego świata. To znaczy rozumiem normalny cywilizowany świat a nie ten nasz burdel.

Jestem Europejczykiem.

krawacik z samego slyszenia nic nie wynika.trzeba rozumieć.tak wiec pozostanmy przy slyszeniu.Ale jesli terapia z maliniakiem ma tu cóś dać.To bedziemy prosili maliniaka....

>YunnanTEA, 26 Sie 2010, 13:47

>Jaro

>

>

>Masz racje. Mój błąd. Ty jesteś po prostu wrogiem PiSu.

Olaboga! Dopiero teraz to zrozumiałeś??? Ale lepiej późno niż wcale.

>A na kogo głosowałeś, jeżeli mogę spytać. Tylko nie wstydź się.

No tak - wicie rozumicie, kogo wy tam właściwie popieracie? Czasy się zmieniły, nie zauważyłeś?

Jestem Europejczykiem.

>kwadrofon, 26 Sie 2010, 14:10

>Jaro_747, 26 Sie 2010, 14:06

>>ten nasz burdel.

>

>Wasz? Kolega ma na myśli to państwo zarządzane przez PO?

Nie. Mam na myśli moje państwo w którym od 20 lat wszyscy politycy od lewa do prawa trzęsą dupą przed czarnymi.

Jestem Europejczykiem.

>kwadrofon, 26 Sie 2010, 13:56

>Ach ty Jaro_747 to byś z tym krzyżem zrobił panie lepszy porządek niż Luna Bristigerowa i IV

>departament MSW.

A kto to taki? Jacyż koledzy Kamińskiego i Ziobry?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 26 Sie 2010, 14:06

>policja czy Straż Miejska dawno powinna wywalić to

>towarzystwo ale się boją

To może ZOMO? Może oni by się nie bali?

Albo naskarżyć do Strasburga :-)

Ależ ty się chłopie rwiesz do boju- Jaro_747 należałeś do tej organizacji? :

Ukryta Zawartość

Skoroś taki wyrywny to wyciągnij z szafy mundurek i co się będziesz patyczkował:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Biskupi jednoznacznie stwierdzlil, że to nie krzyż Kościoła Katolickiego, i że usunięcie go czy przeciwnie, inkrustowanie diamentami, leży całkowicie w gestii władz państwowych i samorządowych. Tutaj obecni co do jednego piszą, że PO powinno wykazać się stanowczością a nie przeczekiwać, przy czym część pisze nawet, że przeczekiwanie jest wygodne dla PO, bowiem krzyż odwraca uwagę od palących problemów współczesności. Wnioskuję z tego, że gdy jutro straż miejsca usunie krzyż i wywiezie tam, gdzie sie zwykle wywozi krzyże, to biskupi nic nie powiedzą, a nasz Herbatka władze pochwali? Nie mylę się?

jozwa maryn, 26 Sie 2010, 14:31

>to biskupi nic nie powiedzą, a nasz Herbatka władze

>pochwali? Nie mylę się?

Herbatka? A gdybym ja do Ciebie chciał tak pieszczotliwie? Jozwka? Józia?

Tak tylko pytam, żeby dać do zrozumienia brzmienie takiej poufałości. O ile można, a chyba można, skory Ty sam lubisz takie zdrobnienia... Jozwko, a poczekaj, może ten krzyż i zniknie wtedy naocznie się przekonasz co powie Herbatka i biskupki. Cierpliwości.

w zyciu -przeciez oni pisza nawet nie rozumiejac tego co pisza.znowu bedzie długo i od rzeczy.ale przeciez o to chodzi.Gdyby był z nimi jakis problem to zabawa nie byłay tego warta.A tak z radoscia człowiek czyta takiego krawacika np....

>jozwa maryn, 26 Sie 2010, 14:31

>Tutaj obecni co do jednego piszą, że PO powinno wykazać się stanowczością a nie przeczekiwać, przy

>czym część pisze nawet, że przeczekiwanie jest wygodne dla PO, bowiem krzyż odwraca uwagę od

>palących problemów współczesności.

To jest właśnie hecne, że obrońcy "obrońców" jakoś powoli ale skutecznie zrozumieli, że na aferze traci najbardziej nie PO ale PiS i Kościół. Tak jak do tej pory krzyczeli "ręce precz" tak teraz płaczą, że nic się nie robi.

>straż miejsca usunie krzyż i wywiezie tam, gdzie sie zwykle wywozi krzyże

Na krzyżowisko czy do lasu (krzyży)?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Markowski, ja się ciebie bardzo przepraszam, ale ja się nie ciebie pytałem, tylko biskupów i innych kolegów. Chciałem bowiem mieć jasność. W temacie Marioli oczywiście. Szalom.

• Redaktorzy

Markowski, ja się ciebie bardzo przepraszam, ale ja się nie ciebie pytałem, tylko biskupów i innych kolegów. Chciałem bowiem mieć jasność. W temacie Marioli oczywiście. Ty jako ksiądz szeregowy, "broniący krzyża", masz zdanie ugruntowane, również na temat zdrajców-biskupów, i ciebie pytać nie trzeba.

jozwa maryn, 26 Sie 2010, 15:01

>Markowski, ja się ciebie bardzo przepraszam,

>ale ja się nie ciebie pytałem, tylko biskupów i innych

>kolegów.

Zadzieram kiece i lece po biskupów i innych kolegów, zwłaszcza po tych innych- bardzo precyzyjny target.

• Redaktorzy

"To jest właśnie hecne, że obrońcy "obrońców" jakoś powoli ale skutecznie zrozumieli, że na aferze traci najbardziej nie PO ale PiS i Kościół. Tak jak do tej pory krzyczeli "ręce precz" tak teraz płaczą, że nic się nie robi."

To jest pocieszne, ale typowe dla PiS. Im się nic nie udaje inaczej, jak tylko w ten sposób. Natomiast to, że kościół oddał PiSowi w zastaw swój główny symbol i teraz zbiera cięgi oznacza, że problem PiS-u jest zaraźliwy. Jarosław załatwił Samoobronę i LPR, teraz widać wziął się za Kościół Katolicki. Ciekawe czy za to też będą mu ludzie dziękować?

• Redaktorzy

">straż miejsca usunie krzyż i wywiezie tam, gdzie sie zwykle wywozi krzyże

...

Na krzyżowisko czy do lasu (krzyży)?"

Ponieważ to nie krucyfiks, i został poświęcony (podobno) tylko przez księdza Markowskiego bez porozumienia ze zwierzchnikami kościelnymi, zapewne oddadzą go PKP, żeby zutylizowała go razem z krzyżami Świętego Andrzeja, ozdabiającymi nie od dziś nasze przejazdy kolejowe.

>kwadrofon, 26 Sie 2010, 14:23

>>policja czy Straż Miejska dawno powinna wywalić to

>>towarzystwo ale się boją

>

>To może ZOMO?

Nie ma już ZOMO. Nie ma już PRL. Nie ma Układu Warszawskiego ani pomnika Dzierżyńskiego. Już od ładnych paru lat.

Może czas, żebyś już wylazł z tej swojej śmierdzącej piwnicy i rozejrzał się po świecie. Ukrywasz się przed kimś?

Ale przecież nie ma już ZOMO. Nie ma już PRL. Nie ma Układu Warszawskiego ani pomnika Dzierżyńskiego.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

">straż miejsca usunie krzyż i wywiezie tam, gdzie sie zwykle wywozi krzyże

...

Na krzyżowisko czy do lasu (krzyży)?"

Ponieważ to nie krucyfiks, i został poświęcony (podobno) tylko przez księdza Małkowskiego bez porozumienia ze zwierzchnikami kościelnymi, zapewne oddadzą go PKP, żeby zutylizowała go razem z krzyżami Świętego Andrzeja, ozdabiającymi nie od dziś nasze przejazdy kolejowe.

kwadrofon, 26 Sie 2010, 14:23

>Jaro_747, 26 Sie 2010, 14:06

>>policja czy Straż Miejska dawno powinna wywalić to

>>towarzystwo ale się boją

>

>To może ZOMO? Może oni by się nie bali?

>Albo naskarżyć do Strasburga :-)

>

>Ależ ty się chłopie rwiesz do boju- Jaro_747 należałeś do tej organizacji? :

>

Ukryta Zawartość

>

>Skoroś taki wyrywny to wyciągnij z szafy mundurek i co się będziesz patyczkował:

>

Ukryta Zawartość

No tak, ci to się ze starymi babami rzeczywiście nie cackali, jak widać na tej fotce.

post-6725-100000082 1282828128_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 26 Sie 2010, 15:13

>Ponieważ to nie krucyfiks, i został poświęcony (podobno) tylko przez księdza Małkowskiego bez

>porozumienia ze zwierzchnikami kościelnymi, zapewne oddadzą go PKP, żeby zutylizowała go razem z

>krzyżami Świętego Andrzeja, ozdabiającymi nie od dziś nasze przejazdy kolejowe.

Gratuluję wyrafinowania i kultury.

(ksiądz nie musi się porozumiewać "ze zwierzchnikami kościelnymi" w takich sprawach)

Jak Graś się zasmucił, to Kloch się zdumiał.

Rzecznik Episkopatu Polski ks. Józef Kloch jest zdumiony wypowiedzią rzecznika rządu Pawła Grasia na temat apelu biskupów w sprawie krzyża przed Pałacem Prezydenckim. - Porozumienie, oświadczenie i komunikat pokazują drogi wyjścia z impasu - powiedział ks. Kloch.

Zgromadzeni w środę na Jasnej Górze biskupi zaapelowali do władz, m.in. premiera, prezydenta, prezydent Warszawy i liderów partii politycznych o powołanie komitetu, który zdecydowałby o sposobie i formie upamiętnienia w Warszawie ofiar katastrofy smoleńskiej z 10 kwietnia.

Ja pierdziu, czarni mają "odjazd".

Oni nawet nie wiedzą, że jest już komitet, że już buduje się pomnik, że w Warszawie...

Ukryta Zawartość

Chyba za dużo kadzidła się nawdychali.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.