Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam, że deklarację marty kaczyńskiej słyszałem w radio na własne uszy - aż mnie wtedy ścięło. Nie wierzę, żeby złożyła ją bez porozumienia z mężem. Nie wierzę też w to, że było to przejęzyczenie - była zaangażowana w kampanię stryja i pilnowała każdego słowa.

Nie brnij w tę głupotę. Z twojego wpisu wynika, że rżną się na potęgę w kazirodczym związku. Zastanów się jeśłi powtarzasz za czymś, kimś.

Zaraz się zacznie PiS=rydzyk, sekciarstwo, faszyzm, kazirodztwo, sodoma i gomora a Jarosław to marna kopia Nerona.

Ludzie po....ło was czy jak.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 27 Sie 2010, 14:58

>Nie brnij w tę głupotę. Z twojego wpisu wynika, że rżną się na potęgę w kazirodczym związku.

>Zastanów się jeśłi powtarzasz za czymś, kimś.

Wynika tylko, że złożyła publiczną deklarację o tym, że jest gotowa to zrobić (słyszałem to na własne uszy - powiedziała, że zastąpi stryjowi pierwszą damę). Jej mąż będący również osobą publiczną nie protestował, zatem to - przynajmniej w moim odczuciu -zaakceptował. Tego, czy się rżnęła ze stryjem nie wiem. Całkiem tego wszystkiego nie rozumiem - wprawdzie pisze się ostatnio o upadku tradycyjnego modelu małżeństwa, ale żeby aż takie coś ?

Co do Nerona - akurat jemu dorobili "gębę", nie porównywałbym więc go z jarusiem. NB po śmierci Nerona było kilku takich, którzy się za niego podawali i zyskiwali poparcie ludzi. Nie sądzę, żeby po śmierci jarusia nastąpiło coś podobnego

xniwax, 27 Sie 2010, 14:07

>>"To po części tłumaczy, dlaczego córka byłego prezydenta ofiarowała się zastąpić żonę swojemu stryjowi i jednocześnie fatalnie świadczy o jej mężu, który przecież musiał się zgodzić na ten kazirodczy związek. Sprawa pokazuje też, skąd pis bierze pieniądze. "

Tak to pokazuje tylko jak niektórzy są mocno porąbani na tym forum nic ponadto.<<

Tak, absurdalny poziom nienawiści w merdiach indukuje w co poniektórych w groteskową paranoje. I pomyśleć jaki opaczny nick- "meloman", jakby zaprzeczenie porzekadła, że muzyka łagodzi obyczaje.

jozwa maryn, 27 Sie 2010, 15:28

>Zawracanie głowy. Widzisz Jarka w roli Kaliguli?

Owszem. Choć jeśli chodzi o cesarzy rzymskich to jaruś najbardziej mi się kojarzy z obrazem Justyniana przedstawionym przez Prokopiusza z Cezarei

AniołCienia, 27 Sie 2010, 15:29

>Tak, absurdalny poziom nienawiści w merdiach indukuje w co poniektórych w groteskową paranoje. I

>pomyśleć jaki opaczny nick- "meloman", jakby zaprzeczenie porzekadła, że muzyka łagodzi obyczaje.

Oczywiście że muzyka łagodzi obyczaje - dlatego tak łagodnie piszę o rodzinie kaczyńskich i pisie.

Przecie nie będziesz używał innego na Bocznicy jak niektórzy.

Tu możemy byc przeciwnikami, a w zakładce muzyka już niekoniecznie.

Meloman - oczywiście jak zwykle we właściwy sobie sposób nad (z) interpretowałeś wypowiedź MartyK.

Pamiętajcie, że Nerona, Kaligulę znamy w cząstkach z opisów zniekształcanych przez wieki, a Jarka mamy tu i teraz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

meloman 62, 27 Sie 2010, 15:35

>jozwa maryn, 27 Sie 2010, 15:28

>

>>Zawracanie głowy. Widzisz Jarka w roli Kaliguli?

>

>Owszem. Choć jeśli chodzi o cesarzy rzymskich to jaruś najbardziej mi się kojarzy z obrazem

>Justyniana przedstawionym przez Prokopiusza z Cezarei

Mam na myśli oczywiście "Historię sekretną", a nie w "Historii Wojen"

xniwax, 27 Sie 2010, 15:58

>Przecie nie będziesz używał innego na Bocznicy jak niektórzy.

>Tu możemy byc przeciwnikami, a w zakładce muzyka już niekoniecznie.

>

>Meloman - oczywiście jak zwykle we właściwy sobie sposób nad (z) interpretowałeś wypowiedź MartyK.

>

>Pamiętajcie, że Nerona, Kaligulę znamy w cząstkach z opisów zniekształcanych przez wieki, a Jarka

>mamy tu i teraz.

No tak, ale Neron stał się "antybohaterem" wszystkich autorów chrześcijańskich, co dodatkowo pogorszyło jego sytuację. Cieszę się, że podobnie jak ja patrzysz na wymianę zdań na bocznicy - tu możemy się pokłócić dla dobrej zabawy, w innych zakładkach nie wypada :)

• Redaktorzy

"Jakubiak uważa, że katastrofa smoleńska obnażyła tragiczny stan państwa. – Teraz wszyscy Polacy wiedzą, że jak spotka ich katastrofa, to państwo polskie się nimi nie zaopiekuje. Ani nie przywiezie ich do kraju wtedy, kiedy trzeba, ani nie zbada przyczyn wypadku – mówi."

To ja w międzyczasie zacytuję poseł Jakubiak: jak widać pani poseł trafiła w samo sedno - rząd nie sprowadził ciał KIEDY TRZEBA. Najwidoczniej kiedy zostały sprowadzone, nie było ich już POTRZA. Oczywiście rzad też nie bada przyczyn wypadku (widocznie te wszystkie komisje i prokuratury zajmują się tylko zbieraniem grzybów). Ale od czego jest Jarosław, on się natęży i wszystko zbada.

jozwa maryn, 27 Sie 2010, 16:06

>"Jakubiak uważa, że katastrofa smoleńska obnażyła tragiczny stan państwa. - Teraz wszyscy

>Polacy wiedzą, że jak spotka ich katastrofa, to państwo polskie się nimi nie zaopiekuje. Ani nie

>przywiezie ich do kraju wtedy, kiedy trzeba, ani nie zbada przyczyn wypadku - mówi."

>

>

>To ja w międzyczasie zacytuję poseł Jakubiak: jak widać pani poseł trafiła w samo sedno - rząd nie

>sprowadził ciał KIEDY TRZEBA. Najwidoczniej kiedy zostały sprowadzone, nie było ich już POTRZA.

>Oczywiście rzad też nie bada przyczyn wypadku (widocznie te wszystkie komisje i prokuratury zajmują

>się tylko zbieraniem grzybów). Ale od czego jest Jarosław, on się natęży i wszystko zbada.

Jaruś natęża się i będzie natężał, żeby maksymalnie wykorzystać śmierć ofiar oraz ukryć swój udział w katastrofie (nie wiem czy to była tylko "dobra rada - lądujcie za wszelką cenę" czy coś więcej). A przyczyn wypadku i tak nie podadzą - nie ujawnią przecież tego, co zrobił były prezydent Polski. Ani Rosjanom, ani rządowi nie zależy na żywieniu wściekłości pisu

Zwidy, "Jaruś" (ten co dostał 8mln głosów w wyborach) od dwóch tygodni milczy i zajmuje się matką.

>Jaruś natęża się i będzie natężał, żeby maksymalnie

>wykorzystać śmierć ofiar oraz ukryć swój udział

>w katastrofie

Kaczyński jest sporo czasu nieobecny. Natężają się więc tylko twoje urojenia. Nawet pod nieobecność przedmiotu urojeń- ot siła schorzenia.

• Redaktorzy

"Dlaczego mówiąc "zacytuję" podajesz jakąś swoją groteskową karykaturę."

Przykro mi, ze tak mówisz o wypowiedzi p. Jakubiak. Ja też nie bardzo wiem, co miała na myśli, ale nie nazwałbym tego karykaturą. Oczywiście jeśli uważasz, że cytat nie jest dosłowny, podaj dokładniejszy.

>>To ja w międzyczasie zacytuję poseł Jakubiak: jak widać pani poseł trafiła w samo sedno - rząd nie sprowadził ciał KIEDY TRZEBA. Najwidoczniej kiedy zostały sprowadzone, nie było ich już POTRZA. Oczywiście rzad też nie bada przyczyn wypadku (widocznie te wszystkie komisje i prokuratury zajmują się tylko zbieraniem grzybów). Ale od czego jest Jarosław, on się natęży i wszystko zbada.<<

Po dwukropku. To nie jest cytat. Chyba że koniecznie chcesz rżnąć głupa.

>AniołCienia, 27 Sie 2010, 13:55

>Poczciwe szkopy... pewnie nawet się nie domyślają, że przeciętny polski poprawny dziennikarz by się

>udławił gdyby miał napisać takie "ale".

Nie wstyd ci cieciu Anioła takie brednie (żeby nie powiedzieć kłamstwa wypisywać)???

Nasłali nam następnego propagandzistę z prefabrykowanym zestawem poglądów, żeby nie powiedzieć mózgiem z foremki.

Jestem Europejczykiem.

"Frankfurter Allgemeine Zeitung"

"Kaczyński wprawdzie przegrał lipcowe wybory prezydenckie z liberalnym konserwatystą Komorowskim, ale z ośmioma milionami głosów wypadł tak dobrze, że jego partia może ścierpieć spadek notowań o kilka punktów."

Poczciwe szkopy... pewnie nawet się nie domyślają, że przeciętny polski poprawny dziennikarz by się udławił gdyby miał napisać takie "ale".

• Redaktorzy

Aniele mój, ty czytaj, skoro umiesz. Cytat był nieco wyżej, ty masz pretensje do komentarza. Rany boskie... Chyba trzeba będzie dawać szlaczki oddzielające, jak w szkole.

AniołCienia, 27 Sie 2010, 17:01

>Zwidy, "Jaruś" (ten co dostał 8mln głosów w wyborach) od dwóch tygodni milczy i zajmuje się matką.

To brzmi złowrogo - aniołcienia pisze o opiece jarusia nad matką. Obym nie miał racji wspominając kiedyś, że jaruś wykorzysta każdy sposób, który wzbudzi sympatię do niego.

Kompletnie nieistotny szczegół: "ale z ośmioma milionami głosów wypadł tak dobrze, że jego partia może ścierpieć spadek notowań o kilka punktów". ?

Jaro_747 więcej kultury i spokoju radzę, a mniej paranoicznej podejrzliwości.

No to powtórzę:

">AniołCienia, 27 Sie 2010, 13:55

>Poczciwe szkopy... pewnie nawet się nie domyślają, że przeciętny polski poprawny dziennikarz by się

>udławił gdyby miał napisać takie "ale".

Nie wstyd ci cieciu Anioła takie brednie (żeby nie powiedzieć kłamstwa wypisywać)???

Nasłali nam następnego propagandzistę z prefabrykowanym zestawem poglądów, żeby nie powiedzieć mózgiem z foremki."

Jestem Europejczykiem.

>AniołCienia, 27 Sie 2010, 18:51

>Jaro ty tylko plucie epitetami znasz? Skleć coś rzeczowego.

Może byś najpierw przestał kłamać w żywe oczy? Tak na dobry początek na forum napisz coś prawdziwego.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 27 Sie 2010, 18:56

>Może byś najpierw przestał kłamać w żywe oczy? Tak na dobry początek na forum napisz coś

>prawdziwego.

Gdzie to kłamstwo, znajdź "przeciętnego polskiego poprawnego dziennikarza" który napisałby coś w tym tonie.

"Kaczyński wprawdzie przegrał lipcowe wybory prezydenckie z liberalnym konserwatystą Komorowskim, ale z ośmioma milionami głosów wypadł tak dobrze, że jego partia może ścierpieć spadek notowań o kilka punktów."

Widzisz tobie kłamstwem wydaje się zwykły brak wulgarnej krytyki Kaczyńskiego. Niestety dziennikarstwo na zachodzie, nawet jeśli nie lubi Kaczyńskiego to bez takich akcentów nawiedzonego nienawistnego subiektywizmu jak u ciebie. I to cie boli bo przez kontrast widzisz tą swoją twarz, twarz człowieka nie znoszącego odrobiny neutralności.

Odpoczywający Jarosław to oczywiście centrum zainteresowania.

A co tam u zapracowanych Schetynowców? Ano biesiadowali z Rychem:

"Powód? - Tajemnica - odpowiada rzecznik prokuratora generalnego Mateusz Martyniuk. - Wyszło na jaw, że Sobiesiak w swoim ośrodku Szarotka w Zieleńcu gościł wiele wysoko postawionych osób. Bywali tam też oficerowie i byli oficerowie policji - twierdzi wrocławski prokurator. - W jawnych aktach nie ma mowy o wizytach pana komendanta w Zieleńcu - zapewnia prokurator Andrzej Laskowski z Prokuratury Apelacyjnej w Poznaniu. - Mamy jeszcze akta tajne. O ich zawartości nie będę mówił.

Według naszego informatora wicekomendant Szmigiel jest dobrym znajomym szefa Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu Dariusza Szyperskiego. I to dlatego ten ostatni, zamiast poprosić o przekazanie sprawy poza Dolny Śląsk, przeniósł ją do Legnicy. Czyli do innej podlegającej mu prokuratury. To właśnie, według naszego informatora, spowodowało interwencję Pawła Wojtunika, szefa CBA, u prokuratora generalnego. Wyglądało bowiem na to, że Szyperski nie chce utracić kontroli nad śledztwem. Co na to prokurator Szyperski? Zaprzecza, że przeniósł sprawę do Legnicy, by pomóc swojemu znajomemu, komendantowi Szmiglowi.

- Znamy się służbowo, to wszystko - mówi Szyperski."

W ocenie Brudzińskiego, Migalski powinien sobie zdawać sprawę z tego, że osłabianie partii jest osłabianiem polskiej demokracji. - Ja tak odczytuje ten list (Migalskiego), służy on promocji jego osoby, ewidentnie osłabia partię polityczną, dzięki której pan Migalski znalazł na pięć lat atrakcyjną przystań w Brukseli - powiedział Brudziński.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.