Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jest już nowa sensacja: Palikot - gurdijeffianinem! Pojawił sie właśnie artykuł, który przypisuje Palikota do filozofii Gurdżijewa i zarzuca mu nie tylko wiedzę o jego twórczości, ale także znajomość cytatów. Pewien dziennikarz, którego nazwiska nie kojarzę, określony tam został jako "recenzent" twórczości Gurdżijewa (ciekawe jak to robi, skoro są to rzeczy sprzed 100 lat), i z tej recenzenckiej pozycji zarzucił Palikotowi mnóstwo rzeczy. Mamy coś nowego w Polsce, była opcja niemiecka, była rosyjska, teraz doszła gurdżijewska. Zdrada narodowa niejedno ma imię.

Komentarz z internetu:

"Palikot zatańcz,pomódl się do tego szatana ,zrób cokolwiek i uwolnij nas od PISekty,będziemy dozgonnie wdzięczni!!!"

Szczerze mówiąc zastanawiająca jest podejrzliwość naszych prawaków względem wykształcenia, wiedzy, zainteresowań cokolwiek wykraczających ponad krajową nadzwyczaj mizerną przeciętność. Wychodzi to co rusz więc nie może być przypadkiem.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Pamiętam jak na tym forum któryś user twierdził kilkakrotnie i z naciskiem, że osoby wykształcone z definicji są bardziej podatne na kłamstwa i manipulacje (i dlatego nie popierają jego ulubionego kandydata, bo to w końcu o to chodziło). Według tej teorii, ludzie pozbawieni wykształcenia w przeciwieństwie do nas sami z siebie odróżniają prawdę od nieprawdy, co czyni z nich idealnych wyborców. Uzasadnienia teorii nie podał, z czego wnioskuję, że była to teoria wyprowadzona od tyłu z wyników wyborów. Osoby o których mowa zwane są również prawdziwymi Polakami, a ostatnio, wraz z nasileniem sie represji okupantów, Polakami wolnymi. Wolni, acz słabi w alfabecie. Przez całą historię ludzkości było odwrotnie, ale i tutaj musimy być oryginalni.

"Senacka Komisja Gospodarki Narodowej przerwała prace nad nowelizacją, wprowadzającą dzień wolny od pracy w święto Trzech Króli. Senackie biuro legislacji uznało bowiem, że rozwiązanie takie wymaga porozumienia międzypaństwowego - Polski z Watykanem. O tym, że 6 stycznia będzie dniem wolnym od pracy, postanowił pod koniec września Sejm, nowelizując Kodeks pracy i ustawę o dniach wolnych od pracy. Z opinii biura legislacyjnego Senatu wynika, że przywrócenie 6 stycznia - w święto Trzech Króli - dnia wolnego od pracy wymaga porozumienia między Polską a Stolicą Apostolską, ponieważ zamknięty katalog świąt związanych z religią katolicką określa Konkordat."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyżby Prezes miał rację że jesteśmy kondominium? Tyle, że jedną ze stron jest Watykan.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jaro, kto jak kto, ale ty najlepiej wiesz, że pewne święta koordynowane były z sąsiadami, np. Święto Rewolucji Październikowej obchodzone w listopadzie :-).

Krótko mówiąc: co się dziwisz?

Jaro, kto jak kto, ale ty najlepiej wiesz, że pewne święta koordynowane były z sąsiadami, np. Święto Rewolucji Październikowej obchodzone w listopadzie :-).

Krótko mówiąc: co się dziwisz?

Esencja PiSSowskiego myślenia - tak jak było za komuny to właściwie było dobrze, tylko nie ci ludzie byli u władzy. Zamiast jeździć do Moskwy politycy jeżdźą do Watykanu, zamiast popierdółki o socjalizmie lekcja religii, zamiast Pierwszego Sekretarza Prezes. Nawet hasła o jedności ideowo-moralnej po lekkiej kosmetyce wróciły do obiegu. Zaiste wzorcowy recykling idei! sojusz robotniczo-chłopski właściwie już mamy, pogardę dla inteligencji również. Ciekawe co teraz nasz Wielki ideolog wyciągnie ze śmietnika historii celem tchnięcia nowego ducha?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"przerwała prace nad nowelizacją, wprowadzającą dzień wolny od pracy w święto Trzech Króli. Senackie biuro legislacji uznało bowiem, że rozwiązanie takie wymaga porozumienia międzypaństwowego - Polski z Watykanem."

A mnie się to podoba, otwiera bowiem pole do renegocjacji z tym państwem kwestii reszty kościelnych świat. Skoro Trzej Królowie wymagają porozumienia z obcym państwem (Watykanem), to znaczy, że wszystkie inne Matki Boskie Cudowne są również świętami Watykanu, tylko ustanowionymi wcześniej i innym dokumentem. A to wprowadza pożądaną jasność w temat marioli.

Ukryta Zawartość

a ja sie zastanawiam kiedy sie zacznie prawdziwe sledztwo i dobiora sie panom wojskowym po kolei do d.py, zostanie wyjasniona rola blasika w pelni, zostanie wyjasnione dlaczego ktos taki jak blasik mimo prób nie mogl zostac odsuniety, z jakich powodow byl holubiony przez kaczynskiego, kaczynskiego to kosztowalo zycie , ale mysle , ze polacy mimo wszystko beda chcieli poznac te wszystkie zaleznosci , ktore doprowadzily do zachowan ryzykownych w wielu poprzednich lotach i tym , ktory zakonczyl sie najwieksza liczba ofiar....nareszcie zaczynaja wracac nazwiska ludzi , ktorzy zawinili naprawde...z tej mitycznej mgly spiskow, agentow itd. wylania sie klasyczny obraz glupoty i brawury na najwyzszych szczeblach wladzy czyli to od czego zaczelismy dociekania na samym poczatku, odrazu po katastrofie znajac profile charakterologiczne bylego prezydenta i jego swity....

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

a ha to kolega taka teorię wysnul , ze im glupszy tym bardziej swiadomych wyborow dokonuje...hmmm....wartaloby to jakos poprzec praca naukowa, publikacjami bo mozna to jak na razie banialukami nazwac...glupotkami poprostu...

B.Komorowski w ustawce na U.W. - MASZERUJEMY - ku nowoczesności - mamy szansę drugą na 1000 lat poprzednią mieliśmy w szesnastym wieku i poszliśmy na wschód ze wszystkimi tego złymi i dobrymi konsekwencjami.Platforma Obywatelska to jedyna partia, która chce reform w Polsce - to m.in. słowa prezydenta.

Jakość wypowiedzi - składnia zdań - ż e n a d a .Ogarnęło mnie przerażenie - kogo młodzi wykształceni z większych miast wybrali na swojego reprezentanta.

Opowieści o barach mlecznych w ustach prezydenta - powtarzanie zwrotu "bar mleczny" co kilka sekund - w sumie prawie 10 razy w dwu minutowej wypowiedzi - świadczą o tym z jakiej jakości człowiekiem mamy do czynienia.Nawet TVP info przerwało transmisje live bo wstyd było to pokazywać, natomiast TVN24 kontynuował.

Teraz wiadomo dlaczego prezydent jest schowany.Każde jego wystąpienie publiczne to tykająca możliwość kompromitacji.Gratuluje wyboru.To dobry człowiek do tej roli - obsługiwania żyrandoli - nie mylił się tym razem - zwracam honor Panie Premierze Tusk.

747

zwroc uwage z jakiej puli byl wybor, mozna byloby rzec, ze nie bylo wyboru, wiekszosc nie chciala psychopaty...wiem , ze nie jestes w stanie do konca tego zrozumiec z roznych powodow, ale uwierz mi czlowiek z zaburzona osobowoscia nie moze byc tak wysoko, jeden wybil kupe ludzi , a drugi sie juz pchal na jego miejsce, dla mnie komorowski to jest zaden wybor , ja poszedlem do wyborow zeby Jarkacz nie wygral, nie chcialem znowu widziec ludzkich nieszczesc...ja wiem doskonale , ze komorowski nie jest przelomowym politykiem, ale wiem tez , ze nie bedzie tak zlym jak jego poprzednik i to mnie wystarcza, nikogo trzeciego w drugiej turze nie bylo do wyboru ( jesli wiesz co ja chce powiedziec), tak jak w zyciu zawodowym staram sie byc daleko od psychopatow tak samo nie chce zeby kierowali panstwem gdyz najlepiej historia pokazuje czym sie to konczy....ludzie mali otaczaja sie brzydszymi i glupszymi od siebie dlatego kluzik, fotyga, gosiewski wygladali i reprezentowali soba to co reprezentowali, to sa takie podstawowe prawa , ktorymi sie rzadzi zycie kurdupli, nie każ mi jeszcze bardziej tego tlumaczyc....

Pierwsza Dama jednak przebiła wszystko - w popołudniowych faktach TVN24 - w czasie ustawki w szkole podstawowej - pasowała uczniów i składając życzenia jednemu z nich, mówiła do niego kiedy ten stał z głową odwróconą w innym kierunku nie zwracając na Pierwszą Damę uwagi tak jakby tam jej nie było - po złożeniu życzeń prezydentowa podała rękę dziecku - czego chłopczyk nie widział - więc sama sięgnęła po jego rękę - nawet mimo to dziecko nie zwróciło najmniejszej uwagi na nią.Sytuacja komiczna - całkowite zlekceważenie pani Komorowskiej - pokazane w TVN - dziwne - czyżby grają na deprecjonowanie prezydenta aby nie wybił się na niepodległość i nie był zbyt mocny.

mysle, ze po prostu to bylo dziecko, sparalizowane tremą z tego co opisujesz bo nie mam tv, nie sadze, ze ktos za tym stal...mysle, ze mozna przejsc nad tym do pprzadku dziennego, ze to dziecko nie podalo prezydentowej reki....mysle, ze nie byl to jednak spisek , ale bede obserwowal w innych publikatorach rozwoj komentarzy na ten temat....

electro

Rozumiem Twoją wypowiedz i zgadzam się że tak właśnie jest - z jednym wyjątkiem i dobrze Wiesz jakim więc nie pisze.

Każdy kto tylko może niech bierze to co ma do dyspozycji i niszczy siebie - bo w istocie tym jest niszczenie wartości.Kto je reprezentuje jest tu mniej ważne ponieważ każdy kto by nim nie był będzie tylko śmiertelnikiem, dodatkowo z racji koniecznego wieku mogą na niego znajdować się tzw. "haki"Państwo tak jak dom - bez mocnych fundamentów nie przetrwa pierwszej burzy - a na nią się zanosi - wystarczy posłuchać narrację nurtu PO odmawiającą opozycji praw do swobodnej wypowiedzi - vide pan Wajda czy inni z autorytetem - tego słucha właśnie ta młodzież, która nie interesuje się głębiej polityką i to już jest wystarczający argument na kogo oddać głos.Tytko dzięki tej przewadze w segmencie tak zmanipulowanych młodych ludzi PO utrzymuje się przy władzy.Dojrzalsi obywatele widzą że sprawy nie idą w dobrym kierunku - list ekonomistów jest najlepszym przykładem.

Co to za jakaś dzika psychoza z tym niszczeniem wartości. Jakich wartości? Kto niszczy? Czy w ogóle niszczy?

Czy np. wyśmiewanie ciemnych bab które bredzą za Prezesem że Prezydent walczy z krzyżem jest już walką z wartościami czy jeszcze nie?

Te mityczne "wartości" to zdaje się kolejna PiSSmańska maczuga do walenia politycznego przeciwnika po łbie.

Jestem Europejczykiem.

jesli wartościa jest kariera nauczyciela akademickiego w prl-u po plecach ojca , ktory poszedl na uklad z rezimem, wykanczanie kazdego wspolpracownika, ktory sie w jakis sposob zaczal charakteryzowac niezalezna mysla, podsycanie sztucznych podzialow w kosciele katolickim i mieszanie z blotem symboli religijnych to ja uwazam , ze takie wartosci trzeba niszczyc i po to chodze na wybory zeby niszczyc oblude, zaprzanstwo i zaklamanie .....ja sobie w pelni zdaje sprawe z tego , ze politycy na ktorych glosuje sa dalecy od moich wymagan , ale jak ktos juz wczesniej zauwazyl PIS zanizyl wszelkie standardy i budzi moje obrzydzenie, kiedys leppera nazywalismy populista teraz wlasciwie do kamery mozna powiedziec wszystko i juz dawno dla populizmu kaczynskiego zabraklo skali jak cos sie tam za duzo wymsknie czy sie kogos za bardzo skopie to wyskakuje pani prof staniszkis i tlumaczy 'ze on do konca tak nie powiedzial, on bral leki, to dlatego , ze z matka mieszkal dlugi czas itd.' , naprawde poziom debaty publicznej jest u nas upokarzajacy dla srednio inteligentnego odbiorcy, to sie musi w koncu jakos rozwiazac, po pierwsze mlodzi ludzie musza chodzic na wybory , byc swiadomi ciazacej na nich odpowiedzialnosci...nie mozna pozwolic zaburzonym kacykom i ich wyznawcom ( czesto niestety juz z objawami otepienia umyslowego) na rzadzenie krajem....zreszta brak reprezentacji i lekcewazenie przez ludzi mlodych wyborow doprowadzilo do wybrania lecha kaczynskiego na prezydenta i wielu w konsekwencji ofiar....

electro

<ja wiem doskonale , ze komorowski nie jest przelomowym politykiem, ale wiem tez , ze nie bedzie tak zlym jak jego poprzednik i to mnie wystarcza,>

Teraz wszystko jasne.:-)

Mało ambitnie. ale jeżeli „tobie” to wystarcza, to gra gitara.

Electro ma dużo racji.

Komoroś nie jest ideałem.

Ale jest obliczalny i nie jątrzy.

W przeciwieństwie do poprzednika i jego żyjącego brata.

Niestety , na prawdziwą klasę polityków musimy poczekać ze dwa pokolenia.

Teraz wszystko jasne.:-) Mało ambitnie. ale jeżeli „tobie” to wystarcza, to gra gitara.

tak wystarcza, nie chce zeby gineli dalej ludzie, zeby byli szczuci na siebie bez powodu, chce zeby spokojnie spotykaly sie rodziny przy stole i rozmawialy bez wzgledu na to, na kogo glosuja, chce zeby z czasem bylo inaczej niz tutaj na forum gdzie co chwila wychodzi z ludzi zawisc, pogarda dla ludzi wyksztalconych , majacych jakas wiedze o swiecie.....wiem , ze to jest zbyt proste i nie znaczy nic dla skupionych na negatywnych emocjach, tzw.'przegranych' , ktorzy szukaja winnych za swoje niepowodzenia w zyciu, a kaczynski podaje im 'winnych' na tacy.....

To jest właśnie to natężenie manipulacji - zaraz się dowiemy, że wszystko w Polsce jest w porządku.

A to jest właśnie manipulacja w stylu Prezesa - wmawianie istnienia rzeczy których nie ma i nie będzie i walka z nimi.

Dla jasności przykład: wymyślamy sobie że Komorowski jest wrogiem krzyża (cokolwiek by to miało znaczyć) i dzielnie bronimy krzyża czy wręcz wiary przed zakusami uzurpatora. Tak naciągane że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, ale zawsze znajdzie się grupa takich co uwierzą w każdą brednię.

electro

<ja wiem doskonale , ze komorowski nie jest przelomowym politykiem, ale wiem tez , ze nie bedzie tak zlym jak jego poprzednik i to mnie wystarcza,>

Teraz wszystko jasne.:-)

Mało ambitnie. ale jeżeli „tobie” to wystarcza, to gra gitara.

No bo przecież mogliśmy wybrać mściwego kurdupla który gada z sensem tylko wtedy gdy jest na prochach.

Jestem Europejczykiem.

Paweł Deresz w końcu wypłynął.

Czy w telewizji jakiejkolwiek zobaczę program bez jego udziału?

electro

Punkt widzenia .........wiesz co dalej.Zostaw sobie te opowieści o przegranych - przegrani bez przyszłości to są oczywiście w różnych miejscach świata - w Polsce też - natomiast uruchom wyobrażnie i zastanów się jak coś publicznie podajesz. Otwórz oczy i dokonaj charakterystyki tych, którzy do przegranych nie należą.Czy mają jakąś cechę wspólną - czy tą cechą jest życie w prawdzie - jeśli tak - to zapytaj się ich o stosunek do lustracji chociażby.Polityczna poprawność czyli poddaństwo to jedna z łagodniejszych cech, które trzeba posiadać aby choćby próbować działać w dzisiejszej Polsce.Zdumiewający jest fakt zepchnięcia w niebyt najnowszej historii - czyżby wszyscy zapomnieli jak 20 lat temu rodziła się IIIRP - czy wtedy położone podwaliny to najwłaściwsza gwarancja pomyślnego bytu państwa.21 lat temu byliśmy satelitą sowieckim - dla tych co już zapomnieli jakiej maści "elity" i w czyim interesie przeprowadzały tutaj "demokratyzację" .Cz nie jest dziwnym zbiegiem okoliczności, że mają dzisiaj wszystko?Najważniejsze - b e z k a r n o ś ć.Powodzenia w wygłaszaniu "poglądów" - ja wysiadam.

P.S.

Pan prezydent Komorowski w zacnym stylu reanimuje sobie w gabinecie "Unię Wolności" - cóż za przypadek - chichot historii, przecież wszystkonajlepiejwiedzący przegrali - a tu masz - u prezydenta nadkomplet - Premier Mazowiecki w roli głównej - "doradca" to brzmi.

Jaro747

Milion razy już pisałem i mogę napisać raz jeszcze - może dotrze - ale chyba słaba nadzieja -

D L A CZ E G O ? - odbierasz prezesowi możliwości wpływania na opinie publiczną w Polsce.

Manipulacje z popieranej przez Ciebie strony przebijają działania prezesa po tysiąckroć.Weż choćby działanie wszelkich komisji śledczych - 3 lata szukają - jamnik Mulsa by już znalazł jakby było co .Masz najświeższy przykład z pomyłką wysokości sumy wobec odszkodowań dla Kościoła czy podsłuchy dziennikarzy - komisja sejmowa stwierdziła, że bilingi były zasadnie uzyskiwane i do tego wszystkie na wniosek prokuratury.

Jaro, ty też w II turze głosowałeś na mniesze zło?

Biedni wszyscy jesteście. Wasi prawdziwi kandydaci zebrali 2, 3% (twój Napieralski 12) i w II turze nie mieliście wyjścia. Zagłosowaliście na "zgoda buduje", przy okazji na Sobiesiaków, Chlebowskich i Sekuły.

I kto tu jest sfrustrowany?

747

jaki mam miec stosunek do lustracji skoro jej nie bylo , a sb-kom emerytury zabral zly Tusk , bo kaczynski mimo wiekszosci w sejmie nie znalazl na to czasu? co to wogole za konstrukcja mentalna z lat 70tych ubieglego stulecia , ze tylko partyjni robia kariere? jest setki tysiecy ludzi , ktorych wogole dyskusja o lustracji nie dotyczy , wspaniale w polsce zyja , na wysokim poziomie , nie chodza oni tez za czesto do wyborow , a jak chodza to tylko zmobilizowani jakimis kataklizmami w stylu braci kaczynskich...ty zyjesz chyba w zupelnie innym swiecie skoro nie widzisz ile dobrego w polsce sie dzieje od 1989roku i mimo , ze zmiany nie postepuja moze tak szybka jak w czechach i na slowacji , ale polacy moga byc z wielu rzeczy dumni ( np.wejdz do szpitala ,przychodni, szkoly -a nastepnie sprawdz to samo na bialorusi gdzie jest po rowno tak jak chcial kaczynski)...natomiast lustracje i dekomunizacje oczywiscie , ze mozna bylo kilkoma ustawami przeprowadzic, kaczynski mial na to dwa lata niepodzielnej wladzy....ja nawet na poczatku , tak w kilku pierwszych tygodniach trzymalem kciuki , ze on to zrobi, bo sie wygrazal bardzo....wiec wybacz ludziom , ze juz nie mysla o lustracji skoro tak wielkiemu mezowi stanu nie udalo sie ruszyc tematu, ba , nawet nie probowal markowac jakichs ruchow....

frustracje i stres rodzi postepowanie wbrew sobie, ja postapilem dokladnie zgodnie ze swoimi przekonaniami, nie chcialem kurdupli....

• Redaktorzy

9.52

To było 3 lata temu, a ty jesteś na forum od 4 miesięcy, wiec to nie było o tobie. Oczywiście, możesz mieć podobnie interesujące poglądy, ale to już nie moja wina.

Jaro747

Milion razy już pisałem i mogę napisać raz jeszcze - może dotrze - ale chyba słaba nadzieja -

D L A CZ E G O ? - odbierasz prezesowi możliwości wpływania na opinie publiczną w Polsce.

Chyba się zagalopowałeś i to mocno. Nie odbieram bo nie mam takiej możliwości. Nikt inny zresztą też - podobno to się nazywa demokracja i wolność słowa ;-). Ich istnienie Prezes neguje tyle, że gdyby ich nie było to nie byłoby również jego tragikomicznych podskoków i przytupywań.

Ja Prezesa krytykuję a nawet zwalczam. Ale nie przy pomocy podjudzonych staruszków tylko przy pomocy argumentów. Pewnie w dużej mierze mam rację skoro na moje słowa krytyki odpowiedzią są przeważnie ogólnikowe banały ewentualnie biadolenie o jakimś niebywałym (hehehe) ucisku i terrorze mediów.

Jaro, ty też w II turze głosowałeś na mniesze zło?

Biedni wszyscy jesteście. Wasi prawdziwi kandydaci zebrali 2, 3% (twój Napieralski 12) i w II turze nie mieliście wyjścia. Zagłosowaliście na "zgoda buduje", przy okazji na Sobiesiaków, Chlebowskich i Sekuły.

I kto tu jest sfrustrowany?

Nie powinienem tego pisać, bo g... cie to obchodzi ale w I i w II turze głosowałem na Komorowskiego. Głosowanie na Napieralskiego byłoby poparciem jego dość betonowej linii której kompletnie nie akceptuję. Głosowanie na Kaczyńskiego byłoby głosem za wprowadzeniem w środku Europy narodowo-socjalistyczno-klerykalnego skansenu co kompletnie mi się nie uśmiecha.

A co do frustracji to właśnie Kaczyński zebrał głosy wszelkiej maści frustratów którym odebrał możliwość głosowania na Leppera czy Giertycha.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.