Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

747- naprawdę cię nie doceniałem. Poprawiasz mi humor w stopniu wręcz niebywałym (żeby pozostać w poetyce wiadomo czyjej). Biorąc pod uwagę kamienną twarz Bustera Keatona zaczynam się zastanawiać czy nie piszesz tego wszystkiego na poważnie.

P.S.

Musze wyjaśnić że kamienną twarz tylko sobie wyobrażam na podstawie wpisów bo zostanę oskarżony o kłamstwo, niebywałą manipulację i udział w globalnym spisku neoliberałów.

Jestem Europejczykiem.

Obawiam się, że państwo ma mniejszościowe udziały w Presspublice jednak, i chodzi o ewentualną próbę rozwiązania spółki i w ten sposób odzyskanie kontroli.

Reszta Panie Redaktorze to opinie a one są uprawnione ale mogą być różne.

Jaro747

Ty jeszcze nawet nie zacząłeś mnie nie doceniać.

Obserwuj scenę i zobaczysz, że moje sądy często,oczywiście nie w 100%,ale będą pokrywać się z rzeczywistością.

Na ten moment pisałem niedawno, że Kaczyński wie co robi, i dzisiaj nawet prof.Kik zawsze bardzo surowy wobec prezesa był bezradny i powiedział, że po tym co zobaczył może tylko pochwalić sposób zwracania się do wyborców, rzeczowość i konkret.

PO wyszło na tym tle z Buzkiem i Schetyną tak blado, że smutno było patrzeć.

Jaro747

Ty jeszcze nawet nie zacząłeś mnie nie doceniać.

Z tym rozbawianiem mnie nie przesadzaj bo pies słysząc mój dziki rechot patrzy jakoś tak dziwnie - pewnie zastanawia się czy nie zwariowałem. Jeśli chodzi o trafność sądów to przypominasz mi tomusia776 (czy jakoś tak).

>Na ten moment pisałem niedawno, że Kaczyński wie co robi, i dzisiaj nawet prof.Kik zawsze bardzo surowy wobec prezesa był bezradny i powiedział, że po tym co zobaczył może tylko pochwalić sposób zwracania się do wyborców, rzeczowość i konkret.

Ty chłopie tak mylisz pojęcia że aż mi ciebie szkoda.

Wystąpienie Prezesa było rzeczywiście bardzo dobre (pomijając to, ze mój czteroletni wnuk lepiej mówi po polsku, ale to szczegół). Po wysłuchaniu go mam jasność odnośnie jego wizji teraźniejszości i przyszłości. Wiem co mu się nie podoba i co chce zmienić.

Problem w tym, ze z tą jego wizją kompletnie się nie zgadzam. Zapewne tak samo jest z Kikiem a ty po prostu nie łapiesz takich drobiazgów, że można obiektywnie ocenić styl i formę przekazu nie zgadzając się z treścią.

>PO wyszło na tym tle z Buzkiem i Schetyną tak blado, że smutno było patrzeć.

Buzka nie oglądałem. Schetyny kawałek (chyba, że to była całość :-))) ). Nawet nie to, ze był słaby - on był KOMPLETNIE NIEPRZYGOTOWANY. Z jego wystąpienia dowiedziałem się, że kandydaci PO są najlepsi i mają wygrać. Dlaczego są najlepsi? Po co mają wygrać? Jaki jest ich program? O co tu w ogóle chodzi? Tego niestety już się nie dowiedziałem.

Jestem Europejczykiem.

Wielu pewnych siebie polityków już poległo i jakoś ciężko im się podnieść.Nałęcz i jego sądy o Napieralskim,że dostanie 2-3% to też dowód jeszcze w miarę świeży.Tu też twierdziłem,że dostanie co najmniej 10% choć akurat tu o tym nie pisałem, bo to nie moja działka.

ŚMIECH TO ZDROWIE - obejrzyj sobie jakikolwiek program publicystyczny gdzie są dwie czy trzy strony sporu politycznego - i zwróć uwagę jak wygląda poziom rozbawienia wzajemnego, wzajemnymi wypowiedziami, jak również jak o 180 stopni odwrócone są oceny tych samych zagadnień i jaką ten fakt wywołuje ich reakcje.

ŚMIECH TO ZDROWIE - obejrzyj sobie jakikolwiek program publicystyczny gdzie są dwie czy trzy strony sporu politycznego - i zwróć uwagę jak wygląda poziom rozbawienia wzajemnego, wzajemnymi wypowiedziami, jak również jak o 180 stopni odwrócone są oceny tych samych zagadnień i jaką ten fakt wywołuje ich reakcje.

Znowu czegoś nie zrozumiałeś - nie bawi mnie to, że ktoś ma inne poglądy niż moje. Nie uważam też, że tylko wariat może mieć inne poglądy niż moje. Moje rozbawienie wywołuje fakt, ze masz spore problemy z logicznym myśleniem i analizą cudzych wypowiedzi i jednocześnie prezentujesz - jakby to delikatnie powiedzieć - duże zaufanie do własnych zdolności.

Ale nie frasuj się, mnie to nawet specjalnie nie przeszkadza :-).

Jestem Europejczykiem.

nie tylko nie przeszkadza, ale nawet jest...ispiracjaom.I wyznacza nowe drogi...

no i rozrywka na niedziele]

sakiewicz robi bokami i kazdy news jest mu potrzebny.Mysle ze w redankcyji rzą ze smiechu ale...sprzedaz musi iść.

Przed wyborami PSL tradycyjnie przechodzi do opozycji pozostając jednocześnie w koalicji. Zrozumieć to ciężko wszystkim z wyjątkiem tzw. "ludowców" którzy manewr ten mają już we krwi ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

PSL dzięki temu uzyskuje te swoje 5% i ma na wyżerkę do następnych wyborów. Przynajmniej dotąd ten system działał, ale te stałe około 5% to jak na partię klasową, która ma niby reprezentować coś ponad 20% populacji, to bardzo słaby wynik, świadczący o rozciągniętej w czasie śmierci politycznej. Teraz znalazła się partia o profilu ideologicznym, która podebrała im elektorat w takim stopniu, że PSL, tradycyjnie od lat pokazując, że "wystarczy być", padnie na pysk. Nie w tych wyborach, bo to samorządowe, gdzie partia agrarna zawsze jakoś zamiesza, ale w parlamentarnych. I Pawlak odejdzie na emeryturę.

Będzie to już druga partia ludowa którą rozmontował Prezes. Chyba przejdzie do historii pod przydomkami "Wielki Destruktor" lub "Wielki Połykacz" (partii, żeby nie było... :-)).

Jestem Europejczykiem.

Prrrezess.

Polacy są republikanami - mówił. Zaznaczył przy tym, że Polacy są wielkimi indywidualistami, ale te dwie, pozornie sprzeczne postawy, można połączyć.

Ciekawe kto z PiSu i jak opowie ludziom co prezes miał na myśli.

Bo działacze samorządowi tej partii ukrywający przed wyborami swoją przynależność pewnie się nie wychylą.

Prrrezess.

Polacy są republikanami - mówił. Zaznaczył przy tym, że Polacy są wielkimi indywidualistami, ale te dwie, pozornie sprzeczne postawy, można połączyć.

Ciekawe kto z PiSu i jak opowie ludziom co prezes miał na myśli.

Bo działacze samorządowi tej partii ukrywający przed wyborami swoją przynależność pewnie się nie wychylą.

Eee tam,przecież prezes to "Wielki Strateg"i co ma na myśli,nikt nie wie...nawet on sam.

p r r r e z e ss

wiecznie interesujący- skupiający uwagę userów

wiecznie prezess

nie było 2005 i nie wygrał?

horstek bez prezesa PiS znika a z nim kasa pozycja teraźniejszość i przyszłość współpracowników.Potrzebują ciebie jak ryba wody więc ponury markowski szalej przekłamując fakty grzebiąc w życiorysach i wskazując winnych upadku prezesa.

Powtarzam od lat bez ciebie nie ma prezesa i co z tego masz....pensję posła ? wygrany przetarg gdy rządził PiS? pozycję społeczną?

Czy wstyd gdy nie nadążasz za szaleństwem prezesa wmawiając sobie że wszystko w normie.

Jakoś J.Oleksy nie widzi zagrożenia w Jarosławie Kaczyńskim ani nie uważa by było nie stosowne postawienie pomnika Lecha Kaczyńskiego przed pałacem prezydenckim czy w innym miejscu w Warszawie oraz w innych miejscach a kraju.

Czyżby drogi Jaro747 znowu wyszło na moje - że nie na wszystkich działają prymitywne manipulacje typu ściema z Palikotem?

Polecam lekturę wywiad z Oleksym - onet.

ale jajca.Oleksym sie podpieramy.A moze jus i Jaruzelski tez pomoze?

a moze i sam Putin da zgode.

przecież drogi numerku.oleksy musi jakos podziekowac za te afirmacje swojej osoby przez kurdupla.Milosc za miłość.Czyz ...nie?

Edward Gierek też byłby zachwycony Jarosławem Kaczyńskim....747 zapętliłeś się lecz u was to normalne trzeba palnąć w obronie może się uda i nikt sprzeczności nie zauważy.

Drogi muls

A to babcia cz J.Kaczyński mówił, że w tamtym czasie wypowiedzi był na proszkach - no jak to było, a jak w programie fakty po faktach TVN Oleksy oburzał się, o nieszczerość tej wypowiedzi - no właśnie - zapomniałeś.... albo co nie daj Boże zaniedbujesz się w robocie.

Jakoś J.Oleksy nie widzi zagrożenia w Jarosławie Kaczyńskim ani nie uważa by było nie stosowne postawienie pomnika Lecha Kaczyńskiego przed pałacem prezydenckim czy w innym miejscu w Warszawie oraz w innych miejscach a kraju.

Czyżby drogi Jaro747 znowu wyszło na moje - że nie na wszystkich działają prymitywne manipulacje typu ściema z Palikotem?

Polecam lekturę wywiad z Oleksym - onet.

A ja polecam sięgnięcie pamięcią do rozmów Oleksego z Gudzowatym.

Fajny autorytet na podparcia prezesa, nie ma co.

wladz

Chyba żartujesz - jak mogłem się zapętlić skoro J.Oleksy to polityk lewicowy średnio-starszego pokolenia....... na litość boską

To słowa prezesa.Ale to tylko gra, niemniej padły i zawsze można się na nie powoływać.

A różnicę tonacji między panami Millerem, Oleksym, Kwaśniewskim, Napieralskim - to Kolega dostrzega.

Oleksy to obecnie element - zdolności koalicyjnej PiS - oczywiście propagandowo.

Umówmy się, że wszyscy walczą ze wszystkimi i tu jest żródło czasami zaskakujących, niekonwencjonalnych wypowiedzi czy zachowań.

Filut

To była prywatna rozmowa, przy obiedzie, zakrapiana......

wladz

Chyba żartujesz - jak mogłem się zapętlić skoro J.Oleksy to polityk lewicowy średnio-starszego pokolenia....... na litość boską

To słowa prezesa.Ale to tylko gra, niemniej padły i zawsze można się na nie powoływać.

A różnicę tonacji między panami Millerem, Oleksym, Kwaśniewskim, Napieralskim - to Kolega dostrzega.

Oleksy to obecnie element - zdolności koalicyjnej PiS - oczywiście propagandowo.

Umówmy się, że wszyscy walczą ze wszystkimi i tu jest żródło czasami zaskakujących, niekonwencjonalnych wypowiedzi czy zachowań.

Filut

To była prywatna rozmowa, przy obiedzie, zakrapiana......

A kolega pamięta zapis z statusu PiS o żadnej współpracy z SLD i wnioski o delegalizację partii?

Kolega przyjął formę ironicznej obrony wartości prezentowanych przez PiS...a raczej obłędu prezesa i uposażenia współpracowników.

Kolego obłęd z nawiązaniem do polityki lat 20-30 z poparciem 20-30% nadal jest realnym zagrożeniem zaledwie 20 letniej demokracji w Polsce.

a pan Oleksy z swoją kościelno komunistyczną przeszłością może nie dostrzec obłędu Jarosława Kaczyńskiego.

przez lata walczył o dominat jednej partii przy współpracy KK...ten sam program ma Jarosław Kaczyński.

wydaje sie, ze pieniadze , ktore zarobil KK dzieki SLD zepsuly KK, pisze to jako katolik, pieniadze od roznej masci politykow i partii niszcza kosciol , zarowno za czasow millera jak duetu kaczynski-rydzyk, to sa te same mechanizmy skurwienia...jak miejsce kaczynskiego zajmie tusk nic sie nie zmieni...wielu hierarchow nie rozumie , ze trzeba robic tak jak glosza maluczkim w kazaniach, ze nie sa wyzej , ani nizej , a przed Bogiem wszyscy jestesmy tacy sami i polityczne prostytuty w sutannach zaplaca kiedys za swoje czyny.....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

No ja dostrzegam gdzie indziej zagrożenia - skutki długofalowe grabieżczej prywatyzacji, nonszalancję polityków, skrajną prywatę, totalną nieodpowiedzialność w prawie wszystkich dziedzinach życia i poziomach funkcjonowania - cały kraj trzyma się na nitkach.Katastrofa smoleńska jest wyrazem całokształtu zachowań używanych obecnie - ona musiała się wydarzyć - nawet prezydent Komorowski czuł intuicyjnie i powiedział znamienne słowa, bo wiedział jaki panuje bałagan.Nawarstwi się jeszcze trochę problemów szczególnie finansowych i staniemy przed nieprzyjemnymi faktami.

Skostniałe kolesiostwo trzymające władzę - totalnie blokujące wszelki postęp - uwstecznienie intelektualne, tzw inteligencja użytkowa nie widząca obszaru ponad czubek własnego nosa, narastająca agresja wewnętrzna, braki hamulców w zachowaniach medialnych kreatorów rzeczywistości, poddawanie się zewnętrznym manipulacjom mającym na celu rozbicie jedności narodowej, i dużo dużo innych zagrożeń, z którymi obecna władza zamiast zwalczać to daje pożywny grunt do zaistnienia vide Palikot.O monokulturze PO nie ma co wspominać bo to czysty PRL - bis.

przyznasz jednak 747 , ze i tak jest lepiej niz za koalicji pis/samoobrona/lpr jesli chodzi o jakosc debaty publicznej...no chyba , ze tez uwazasz , ze nie mozna zgwalcic prostytutki, he..he....

zreszta pamietajcie, ze "wszyscy jesteśmy republikanami, Polacy są republikanami" wiec przestancie juz pisowcy gledzic o tych nierownosciach spolecznych i innych pierdolach bo kurs sie zmienil co mnie cieszy! ja sie ciesze , ze jestesmy juz w takiej kupie republikanami bo wczesniej myslalem , ze jest nas mniej......

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

skoro kolega markowski uczy w średniej szkole to kolega 747 wykłada co najmniej na uniwersytecie... w życiu do żadnej szkoły nie pójdę

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

alez podziwiam -tyle pracy,takie dlugie wypracowania...i wszystko nie na temat.I raczej monotonia.....Koniec, koniec koniec.te trzy slowa wystarcza za jego długie tyrady.

• Redaktorzy

"zreszta pamietajcie, ze "wszyscy jesteśmy republikanami, Polacy są republikanami"

W głowę zachodzę, co on mógł mieć tym razem naprawdę na myśli? Polacy są niewątpliwie republikanami, bowiem nasz kraj nazywa sie Republika Polska (czyli "Rzeczpospolita" w dawnym języku). I co?

[moze mu sie podoba słowo republikanin.mnie sie tez podoba, ale nie latam po ulicach i dre sie...

ja bym wieksza uwage zwrócił na słowo...pamietajcie.jest jakie tajemnicze.moze nam maja odebrac te republike.....

Może się biedakowi już Polska z Usa myli, bo chyba nie uważa, ze każdy Polak to fan Republiki;)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"totalną nieodpowiedzialność w prawie wszystkich dziedzinach życia i poziomach funkcjonowania - cały kraj trzyma się na nitkach.Katastrofa smoleńska jest wyrazem całokształtu zachowań używanych obecnie "

747 znowu nucisz fałszywie w kancelarii prezydenta odpowiedzialnej za organizację obchodów pracowały osoby poprzedniej ekipy i faktycznie coś w powietrzu wisiało i spadło.

dorzuci swoich republikanów do amerykańskich i ma szansę na wygranie wyborów w USA....hasłem w wyborach samorządowych podobno ma być "Nasza Ziemia"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.