Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wciąż tylko PIS i PIS, owładnięci dowalaniem opozycji jesteście. A tymczasem PO może sobie robić wodę z waszych frajerskich mózgów obiecankami typu ustawowa "rewolucja październikowa" i w d... macie że nikt nie rozlicza tych farmazonów- tak jak dawniej drugiej Irlandii itp.

kilka lat czekaliśmy na tak spektakularne potwierdzenie naszych opinii o PiS i prezesie.Horstek zwijasz żagle i opuszczasz prezesa?

przecież wspominasz i rozliczasz my mamy PiS z prezesem ty masz Tuska wyśmiewaj ośmieszaj wyłapuj zabawne wypowiedzi i czekaj na potwierdzenie swoich tez...

"Rzeczpospolita": Paweł Poncyljusz, były sztabowiec Jarosława Kaczyńskiego, twierdzi, że problemem Prawa i Sprawiedliwości jest to, że w tej partii nie rozmawia się z ludźmi. Poseł zapowiada, że będzie apelował do władz swojej partii o przywrócenie do niej Elżbiety Jakubiak i Joanny Kluzik-Rostkowskiej. Jak dodaje, "to samobójcza decyzja".

Poncyljusz liczy, że decyzja o usunięciu dwóch posłanek może być odwrócona. - W PiS widzieliśmy różne rzeczy. Przyjmowano ludzi z PRL-owskim rodowodem, przyjęto z Samoobrony Ryszarda Czarneckiego. Więc widzę, że różne rzeczy są wykonalne - tak Poncyljusz tłumaczy swoją "wiarę" w powrót posłanek.

Zdaje się, że mamy następnego do odstrzału. Ciekawe ile to potrwa tym razem?

zobaczymy facet przypomina rzuconą monetę i sam nie wie jak spadnie.Jest rodzina do utrzymania kontakty biznesowe zawdzięczane PiS raczej schowa uszy po sobie i już nie wychyli się z szeregu.

"- Nie można wykluczać niczego, szczególnie w polityce - zastrzegł. - Szczególnie w takiej partii, w której mieliśmy już różne zwroty. Mieliśmy kampanię prezydencką, gdzie wydawało mi się, że mamy naprawdę fajnego kandydata, który pomimo dotknięcia losowymi wypadkami, tragedią smoleńską, potrafił być po prostu takim ojcem narodu. I mamy też przypadek, kiedy praktycznie z tygodnia na tydzień ten nastrój się zmienia diametralnie. Wszystko w polityce jest możliwe - podsumował."

A ja lubię jak jesteście dymani przez wybranych przez was pełowców- Irlandiami, rewolucjami październikowymi, pijarami. Lubię patrzeć na wasze frajerstwo i pryszczaty brak odpowiedzialności. Jak fajnie tanio dajecie się tumanić.

• Redaktorzy

"[...] Podczas mszy świętej w kościele seminaryjnym kazanie wygłosił ks. Ryszard Halwa. W kazaniu tym poruszył m.in. sprawę wykluczenia z PiS-u posłanek Joanny Kluzik-Rostkowskiej i Elżbiety Jakubiak. Ks. Halwa ocenił, że Kluzik-Rostkowska była "sterowana"; stwierdził też, że media - zamiast ważnymi sprawami - zajmują się sprawą wykluczenia posłanek z partii. Mówił ponadto o "diabelskich siłach medialnych", jako przykład takich sił podał "Gazetę Wyborczą"."

To może skomentujesz tę powyższą cudowność: kiedy Polacy na Powązkach oddają cześć ofiarom katastrofy, politycy i księża z PiS podczas mszy świętej dyskutują o posłance Kluzikowej. Nam tego bronisz, zabroń teraz księdzu. Ale widocznie na Audiostereo nie można o tym mówić, a w kazaniu można i wypada. Co na to katolicy?

A ja lubię jak jesteście dymani przez wybranych przez was pełowców- Irlandiami, rewolucjami październikowymi, pijarami. Lubię patrzeć na wasze frajerstwo i pryszczaty brak odpowiedzialności. Jak fajnie tanio dajecie się tumanić.

A ja lubię czytać oczadziałych wyznawców IV RP. Pijane dzieci we mgle to przy nich przenikliwi intelektualiści.

Jestem Europejczykiem.

hehe wraca stary obleśny horstek.Natury nie przeskoczysz i zmiana nicków nic nie pomoże...dawaj zdjęcie z Magdalenki

To może skomentujesz tę powyższą cudowność: kiedy Polacy na Powązkach oddają cześć ofiarom katastrofy, politycy i księża z PiS....

Niech komentują ci co mają fioła na punkcie pisologii- jest was tu tłum. Ciekawe komu z was odbije pierwszemu jak Ryszardowi C.

A ja lubię czytać oczadziałych wyznawców IV RP. Pijane dzieci we mgle to przy nich przenikliwi intelektualiści.

Myślisz o sobie- jako zapiekły pisolog jesteś dziecięciem PIS i "IV RP". Taka prawda krótka: jesteście oczadzieli PISem, już prawie jak Rysiu C.

Niech komentują ci co mają fioła na punkcie pisologii- jest was tu tłum. Ciekawe komu z was odbije pierwszemu jak Ryszardowi C.

nie my głosowaliśmy na Lecha Kaczyńskiego i PiS.

Horstek problemy z logiką

ile razy mamy napisać jak dobrze się bawimy wspominając burleskę z prezesem w roli głównej.Prostych zdań nie rozumiesz a piszesz złożone.

Wciąż tylko PIS i PIS, owładnięci dowalaniem opozycji jesteście. A tymczasem PO może sobie robić wodę z waszych frajerskich mózgów obiecankami typu ustawowa "rewolucja październikowa" i w d... macie że nikt nie rozlicza tych farmazonów- tak jak dawniej drugiej Irlandii itp.

Wygłupy idiotów budzą poprostu zainteresowanie, zwłaszcza, że sami dbają o to aby były nagłośnione medialnie.

PO może robić wodę z mózgów tym, którzy je mają. Od nich jeszcze zależy, czy dadzą sobie robić wodę, czy nie.

Gorzej jest z tymi, którzy mogą pochwalić się jedynie pustostanem mózgowym. Tak jak w waszym frajerskim przypadku.

Myślisz o sobie- jako zapiekły pisolog jesteś dziecięciem PIS i "IV RP". Taka prawda krótka: jesteście oczadzieli PISem, już prawie jak Rysiu C.

Bredzisz markowski. Swoje wizje bierzesz za rzeczywistość.

Jeżeli już czyimś to dziecięciem wieku jestem a nie Prezesa. Od oczadzenia jakoś wolny jestem bo stado nigdy mnie nie pociągało. I dlatego słabo mi się robi jak widzę naszego Fuehrerka na czele marszów z pochodniami.

Jestem Europejczykiem.

Odezwał się Suski

"- To co zrobił Bronisław Komorowski było złośliwe. To ucieczka, tchórzostwo i dzielenie Polaków - powiedział poseł PiS Marek Suski pytany o uroczystości odsłonięcia pomnika ofiar katastrofy smoleńskiej na Powązkach.

- Bronisław Komorowski mógł przesunąć tę uroczystość na późniejszą godzinę. Dobrze wiedział, że my od siedmiu miesięcy, zawsze o 8.41 spotykamy się przed Pałacem Prezydenckim - powiedział Suski."

poważnie traktując megalomanię Suskiego zapytam się jak miał ustalić termin uroczystości skoro prezes nie chce mieć z nim nic wspólnego

markowski dostrzegasz sprzeczność.

Wręcz przeciwnie dostrzegam całkowitą zgodność z twoim (i tobie podobnym- jarom filutom) owładnięciem PISem.

Jakiś Suski przeciętnego Polaka, mohera itp. nic nie obchodzi. A wystarczy, że gdzieś tam coś bałaknie to ogarnnia CIEBIE podniecenie jakby to było centralne zdarzenie w galaktyce. W głowie masz tylko jedną idee fix: PIS. Żadna to niespodzianka, ani sprzeczność- widać tą monomanię u was od dawna.

Reaguj tak dalej, to twoje zdjęcie będzie w biurach poselskich jako forma ostrożności przed oszołomstwem i nienawiścią- skończysz jak Ryszard C.

• Redaktorzy

Markowski ma rację, w sumie kogo obchodzi Suski, który prezydentowi mógłby najwyżej kawę parzyć, a i to niekoniecznie, bo pewnie by napluł. To samo prezes. Zabawne człowieczki, zawiedzione nadzieje na wielką karierę. Ale ja lubię rzeczy zabawne, nie mam czasu na poważne sprawy, więc działacze PiS są w sam raz. Boki zrywać. Teraz zaraz będziemy oglądać ceremonialne wyrzucanie Poncyliusza ozdobione gorzkimi żalami prezesa (a w istocie chyba pani prezes) z powodu "spisku". Dlaczego pani prezes? A bo poeta pisał: "kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią", i jakby miał prezesa przed oczami. Skarżypyta. Sądzicie, ze prezesik wytrzyma z Poncyliuszem do weekendu, czy partyjne kęsim zaraz?

Jakiś Suski przeciętnego Polaka, mohera itp. nic nie obchodzi. A wystarczy, że gdzieś tam coś bałaknie to ogarnnia CIEBIE podniecenie jakby to było centralne zdarzenie w galaktyce. W głowie masz tylko jedną idee fix: PIS. Żadna to niespodzianka, ani sprzeczność- widać tą monomanię u was od dawna.

Skąd markowski wytrzasnął to podniecenie??? Czyżby z własnego doświadczenia? Erekcja na widok sztandaru Partii czy na widok Prezesa?

Jestem Europejczykiem.

Skąd takie fajne gotowe kawałki propagandowe przychodzą od razu gotowe? Cały program PiS w pigułce. I ta "umarła NADZIEJA na demokrację", fajne...

Co to znaczy gotowe?

Proszę podać w takim razie tekst żródłowy.

Niejaki Ryszard C. - Tony Halik polskiej polityki uczepiony krzyża.

Znów usunęli krzyż cichcem. Chyba się go boją

- Forma jest wyrazem treści, ta forma jest dziwna. Cichaczem to się robi, tak jak wmurowywano tablicę przed Pałacem. Władza chyba wstydzi się krzyża albo się go boi - mówi Czarnecki.

- Kolejne posunięcia władz, które zachowują się jak słoń w składzie porcelany. Wiele ludzi będzie oburzonych, a naprawdę dla wielu osób w Polsce kwestie wiary i sumienia to są sprawy fundamentalne i trzeba ich uszanować - mówi Czarnecki.

Ryszard C. - zapominalski.

Krzyż przy Krakowskim Przedmieściu ustawili harcerze 15 kwietnia, kilka dni po katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem. Początkowo miał zostać przeniesiony 3 sierpnia do kościoła św. Anny, lecz z powodu licznych protestów tak zwanych obrońców krzyża, pozostał przed Pałacem Prezydenckim. We wrześniu ustawiono go w Kaplicy w Pałacu Prezydenckim.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ryszard C. rozczarowany.

Kolejna napierdalanka umknęła mu sprzed nosa. Gdyby były zapowiedzi na tydzień wcześniej można by zorganizować aktywistów i "przypadkowych przechodniów i urządzić powtórkę z 3 sierpnia. A tu bez rozpierduchy i bez kamer. No jak to tak?!

Ukryta Zawartość

Rzund zrobił rewolucję październikową, tą obiecaną, taką miernie w palikotnym stylu spóźnioną, platfusowatą: zawiesił krzyż (Pan Gajowy Prezydent salcesonny, nie rzund) na zwietrzałym zburżujałym, postkomuchu Schechterze, i przeniósł krzyż z kaplicy do kościoła. Ech rzundowa robota aż furczy. A wielbiciele odgrzanego palikotyzmu powiedzą- oj dzieje się! oj się dzieje! działamy!

(a zadłużenia rosną z godziny na godzinę)

Rzund zrobił rewolucję październikową, tą obiecaną, taką miernie w palikotnym stylu spóźnioną, platfusowatą: zawiesił krzyż (Pan Gajowy Prezydent salcesonny, nie rzund) na zwietrzałym zburżujałym, postkomuchu Schechterze, i przeniósł krzyż z kaplicy do kościoła. Ech rzundowa robota aż furczy. A wielbiciele odgrzanego palikotyzmu powiedzą- oj dzieje się! oj się dzieje! działamy!

(a zadłużenia rosną z godziny na godzinę)

To już wszystko na co cię stać? Pewnie tak - instrukcje i oficjalna linia pojawią się później i wtedy będziesz bardziej elokwentny ;-).

Jestem Europejczykiem.

Wręcz przeciwnie dostrzegam całkowitą zgodność z twoim (i tobie podobnym- jarom filutom) owładnięciem PISem.

Reaguj tak dalej, to twoje zdjęcie będzie w biurach poselskich jako forma ostrożności przed oszołomstwem i nienawiścią- skończysz jak Ryszard C.

ło jezu już biegnę po pistolet

markowski płacę za politykę a prezes oferuje komedię.Gdy PiS straci dotację z budżetu nie obciążając mojego portfela może już nic jak o Giertychach nie napiszę.Zauważyłeś zależności?

Gdzie tam rządowi do giganta Kaczyńskiego i jego działań.

Dziś zadziała i pokaże. Pomaszeruje z pochodnią.

A za kaczorów zadłużenie tyloko spadało i wcale nie rosło.

Amen

"Skarżypyta. Sądzicie, ze prezesik wytrzyma z Poncyliuszem do weekendu, czy partyjne kęsim zaraz? "

konsekwentnie obstawiam pochyli czoło i zostanie...choć wszystko wskazuje że wyleci

"Poncyljusz pojawi się w piątek w Wejherowie i weźmie udział w konferencji Macieja Łukowicza, kandydata Platformy Obywatelskiej na prezydenta - ustaliła "Rzeczpospolita".

Łukowicz to kandydat niezależny, którego jednak popiera Platforma i środowiska katolickie. Kandydat na prezydenta Wejherowa optuje za budową ugrupowania, które miałoby łączyć ludzi z PiS i PO. "W sytuacji, gdy pęka PiS, potrzebna jest nowe ugrupowanie łączące ludzi o poglądach centroprawicowych i solidarnościowych korzeniach" - powiedział "Rzeczpospolitej" Łukowicz.

W piątek zbiera się Komitet Polityczny PiS, na którym prawdopodobnie zapadnie decyzja o wyrzuceniu Pawła Poncyljusza z partii. Niewykluczone jednak, że jeszcze dziś decyzję o usunięciu Poncyljusza ogłosi

sam Jarosław Kaczyński."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Przyjmujemy zakłady? Kto stawia, że drogi Pączek dotrwa do poniedziałku?

Obstawiam, że Prezes nie wytrzyma tego nieznośnego napięcia ;-). Zwłaszcza, że Poncek zupełnie jawnie gra mu na nosie.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.