Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

A, Lechistan, nawet niezły pomysł. Co prawda po turecku, ale jakoś się przyjęło. Mógłbym zaakceptować. Ale przy swoim sceptycznym zdaniu na temat dosadzenia kanonikowi Kopernickiemu prezydenta Kaczyńskiego pozostaję. Pomijając kwestię dysproporcji załug, jest to śmieszne, a Kaczyński naprawdę kojarzy się z wystarczającą liczbą śmiesznych rzeczy, żeby mu dokładać. Wystarczy, że podsiedli go do Piłsudskiego, nie muszą jeszcze wciskać go na dostawkę do Kopernika. Jak tak dalej pójdzie, to jeśli jutro otworzę zamrażalnik, będzie tam siedział Kaczyński i wyżerał mi parówki.

W czym Ci to przeszkadza? Rozumiem, że tak dla zasady...aby tylko przyp.... coś w imię miłości bliźnich.

Poza tym istnieje kilka instytucji czyjegoś imienia tylko dla uczczenia postaci historycznej, a taką chciał nie chciał stał się L.K.

Czy w swej póki co werbalnej nienawiści posuniesz się do wdrażania słów w czyn.

Widzisz, ja wobec pisowców czuję tylko pogardę i śmieję się z nich. Nienawidzić można kogoś mniej więcej o zbliżonym poziomie, kogoś, kogo się traktuje poważnie. A czy L. Kaczyński stał się postacią historyczną ? - z tym bym akurat polemizował; na pewno będzie długo pamiętany, ale to jeszcze nie daje prawa do nazwania go tym mianem.

"- Joanna Kluzik-Rostkowska to osoba o ogromnym potencjale i jeśli jest marginalnie potraktowana, to jest to zarzut do Mariusza Błaszczaka, że nie potrafi zagospodarować jej sił, inteligencji do tego, aby PiS stawił czoło dzisiejszym wyzwaniom - wyjaśniła Jakubiak w Polsat News.

Posłanka skomentowała też dzisiejszą wypowiedź Zbigniewa Ziobry, który powiedział, że Joanna Kluzik-Rostkowska działa na korzyść PO. Według Jakubiak, "Ziobro wpycha Kluzik-Rostkowską w ramiona PO, a to bardzo źle dla PiS"."

Zdumiewający przebłysk inteligencji u posłanki Jakubiak. Zdumiewający bo bardzo dla niej nietypowy. Zapewne zostanie wezwana na dywanik do Prezesa (ale typuję, że raczej nie dostąpi tego zaszczytu) lub opieprzona przez Błaszczaka. Tak będzie lepiej dla nas wszystkich bo marginalizując w partii wszystkich rozsądniejszych działaczy PiS stacza się po równi pochyłej w ramiona Ojca Dyrektora, żelaznego elektoratu i kiepskiego wyniku wyborczego. Tak trzymać!!!

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Nie wiem, ale te wszystkie dziwne ruchy w PiS (wliczając w to nagłą samodzielność medialną Kluzikówny) przypuszczam, ze do czegoś jednak prowadzą. I nie jest raczej tym czymś podział PiS na dwie partie, z czego w jednej będą wściekłe psy typu "Jojo" Brudziński i Kurski, plus "poraniona" Fotyga, dowodzone przez Ziobrę jako karykaturę Kaczyńskiego, a w drugiej eleganccy europejscy politycy a la Poncyliusz i Kowal, pod subtelnym kierownictwem Kluzik-Rostkowskiej. Nie ma tak dobrze. Poza wszystkim, świetnie pamiętam działąnia Kowala i Poncyliusza, w niczym nie ustępujące w pisowatości akcjom panów z tzw. betonu (w końcu Kowal był prawą ręką nieszczęsnej Fotygi, i tak też się zachowywał), zaś szanse JK-R na sukces polityczny z tymi akurat ludźmi są żadne. Już bardziej uwierzę, ze cały ten bałagan jest skierowany na wymiksowanie Ziobry i JK-R, i wysunięcie na front kandydata strawnego dla wszystkich opcji, który nie skrzywdzi prezesa, i mógłby nim być Kowal właśnie. A w żadnym razie nie Ziobro, który gdy dostanie partyjną władzę, odeśle Kaczyńskiego w dwa tygodnie do domu starców bez prawa do przepustek. Ziobro jest zbyt podobny do Kacyzńskiego, a tacy ludzie nie lubią konkurentów. Obserwowanie PiS to jak oglądanie komiksu, rewelacyjna rozrywka.

Pani JK-R zauważyła kim jest prezes i jego bliscy współpracownicy.Jeżeli nie pozbędą się jej przed wyborami to w przypadku słabego wyniku w wyborach samorządowych kobieta ich rozniesie.Na swoje nieszczęście publicznie wspomniała o swoich wizytach w rejonie i poparciu lokalnych działaczy pamiętających wynik kampanii prezydenckiej.

Chyba po raz pierwszy mamy poważny konflikt interesów w PiS.

markowski won Horst takie coś jak ty myśli cokolwiek o sytuacji w partii czy od tego jest prezes z aktywem ?

• Redaktorzy

Co do JK-R to można sądzić, że jest dla niej przygotowywana rola "osoby, przez którą prezes przegrał wybory samorządowe". Po tym, jak "przez nią" przegrał wybory prezydenckie. On przecież wszyskie klęski ponosi przez kogoś, teraz jeszcze przez Kopernika nie dostanie dla swojej partii Centrum Nauki w Warszawie.

W przygotowanym przez Bank Światowy rankingu "Doing Business 2011" Polska znalazła się dopiero na 70. miejscu - ubolewa "Puls Biznesu".

Wyprzedziły nas m.in. Białoruś i Namibia. Nasi południowi sąsiedzi, Czesi są na 19. pozycji w klasyfikacji łatwości prowadzenia biznesu. A jeszcze rok temu zajmowali 82. pozycję.

Trzy lata przyjaznego państwa. K.rwa, jak to szybko zleciało.

Kiedy Tusk zwoła w tej sprawie konferencję i w jakim kolorze, tym razem, zamaluje Polskę na tle Europy.

Czy nie powinien, z tej okazji, zaprosić czeskiego Palikota do Polski?

Co niektórych, na tym forum, powinna rozpierać duma. Władek, Jaro i Filut: rozpiera was coś?

Co do JK-R to można sądzić, że jest dla niej przygotowywana rola "osoby, przez którą prezes przegrał wybory samorządowe". Po tym, jak "przez nią" przegrał wybory prezydenckie. On przecież wszyskie klęski ponosi przez kogoś, teraz jeszcze przez Kopernika nie dostanie dla swojej partii Centrum Nauki w Warszawie.

wywiad JK-R w "Wprost" jest niezbitym dowodem przegranej w nadchodzących wyborach dla dobra Polski powinni wyrzucić kobietę z partii.Kluczem do zwycięstwa jest wypowiedź Kurskiego o przegraniu nadchodzących wyborów.

stary kawaler kontra kobieta takiej rozgrywki w PiS chyba nikt się nie spodziewał

• Redaktorzy

Obejrzałem ten ranking, Polska nie ma się czym chwalić. Jednak takie kraje jak Rosja, Indie czy nawet Chiny (wielokrotnie tu chwalone za biznes właśnie) stoją jeszcze sporo dalej. Ciekawe swoją drogą, jak sie ten ranking ma do rzeczywistości, skoro przed nami jest Białoruś, a nawet przeżarta doszczętnie korupcją i niezdekomunizowana Bułgaria. Co wobec tego jest głównym kryterium? Bo jeśli nieudolność systemu zarządzania krajem, zwłaszcza na niskim i średnim szczeblu (które decydują o funkcjonowaniu firm), to byłbym skłonny się zgodzić.

władek

<herbatko do prowadzenia biznesu potrzebna jest odrobina inteligencji tak więc poruszaj problemy o których masz jakiekolwiek pojęcie...np. kolor skarpetek prezesa.>

Prezes czeka na konferencję prasową Tuska, gdzie określa się aktualny kolor Polski.

Patrząc na osiągnięcia Tuska i jego zwolennika (kolor nosa), wracamy do koloru czerwonego.

Jozwa

<Już lecę prowadzić interesy na Białorusi. Rosja Chodorkowskiego też jest tak wysoko?>

I dalej:

<Ciekawe swoją drogą, jak sie ten ranking ma do rzeczywistości, skoro przed nami jest Białoruś, a nawet przeżarta doszczętnie korupcją i niezdekomunizowana Bułgaria>

Tu nie chodzi o twoje interesy na Białorusi, tylko o interesy Polaków w Polsce. Ciebie to nie dotyczy?

Nie jest problemem, że komunistyczne, Bułgaria i Białoruś są przed nami lecz to, dlaczego Polska jest za nimi.

Ja zlecił bym nowe badania, zmienił zasady i powierzył to tvn.

herbatko dziękuję za precyzyjną odpowiedź lecz trudno zgodzić się z tezą o kolorze kraju.Poseł PiS Karski straszy czerwonym nosem ...przyjrzyj się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14383-030636000 1288865762_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ja również ciekaw jestem, dlaczego Polska jest za nimi (i mam pewien pogląd, któremu dałem wyraz w ostatnim zdaniu, którego niedoczytałeś), cieszy mnie również twój entuzjazm dla Banku Światowego. Mam nadzieję, ze kiedy ta instytucja powie o Polsce coś miłego, również będziesz się cieszył, a nie uznasz wówczas dla odmiany, ze jest to bastion globalizacji na usługach polskiego rządu.

Wyretuszuj SWOJE zdjęcie. Nos zrób sobie nawet zielony. Chociaż to kolor nadziei. Ty jesteś bez…...ny, będzie widać.

Spróbuj raz odpowiadać na pytanie. Podjazdy osobiste (w tym jesteś chamski niczym Tusk) wsadź sobie .. (niedomówienie).

Wyretuszuj SWOJE zdjęcie. Nos zrób sobie nawet zielony. Chociaż to kolor nadziei. Ty jesteś bez…...ny, będzie widać.

Spróbuj raz odpowiadać na pytanie. Podjazdy osobiste (w tym jesteś chamski niczym Tusk) wsadź sobie .. (niedomówienie).

herbatko staram się grzecznie dostosować do twoich możliwości kierując polemikę w rejony nie sprawiające tobie komplikacji.W oparciu o logikę i fakty nie można z tobą rozmawiać choć Jozwa stara się to robić nie zważając na oczywiste fiasko misji.

markowski won Horst takie coś jak ty myśli cokolwiek o sytuacji w partii czy od tego jest prezes z aktywem ?

Nie nie myśli. Mało mnie to obchodzi, pisologia uprawiana z wypiekami na twarzy to domena takich nawiedzonych nienawiścią jak ty. To coś jak z radiem maryja, w zasadzie śledzą je tylko popaprywni, skrzętnie dokładnie, nienawistnie. Mnie te rzeczy nie interesują- mam lepsze zajęcia i przyjemniejsze.

Ziemkiewicz:

"Jednym z trzech najistotniejszych mechanizmów linczu jest degradacja ofiary: musi zostać pozbawiona cech ludzkich. W zacięciu propagandowym obozu władzy używano całego bloku argumentów pokazujących „młodym, wykształconym, z dużych miast” niższą jakość przeciwnika: starzy, niewykształceni, chorzy psychicznie, ze wsi, źle ubrani, nienowocześni, nietolerancyjni, nieinteligentni, nierozumiejący świata. Mieli też złe intencje: faszyści, antysemici, żądni odwetu itd.

Przy okazji bardzo mocno napiętnowano całe grupy społeczne niemające nic wspólnego z polityką. Rosła pogarda dla osób starszych, mieszkańców wsi i strach przed osobami chorymi psychicznie.

Zwolennicy PiS w przekazie medialnym nie posiadali ani jednej cechy, która czyniłaby ich sympatycznymi, ludzkimi. Obóz władzy ma rodziny, zainteresowania, hobby. Opozycja krzyczy i nienawidzi. Opozycja przeszkadza. Nie daje uchwalać ustaw, nie pozwala reformować kraju, nie chce wyprowadzać Polski z kryzysu. Państwo jest zagrożone. Ludzie chcą spokoju, a „pisiory” się awanturują. Opozycja utrudnia nawet chodzenie po Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Cały świat się śmieje, gdy oni się modlą. Autorytety ich potępiają, ludzie rozumni nie akceptują, nawet biskupi nie chcą mieć z nimi nic wspólnego. Ich religia to sekta – bardzo niebezpieczna, a jak niebezpieczna – to trzeba się przed nią bronić. Ryszard C. obronę dobrze przygotował.

Widział te straszne postacie w telewizji, widział ich okropny wyraz twarzy złapany przez kamerę w najgorszym ujęciu. Słyszał na własne uszy kompromitujące Polskę wypowiedzi wybrane przez specjalistów z TVN24 i TVP Info. Czuł, jak wzbierała w nim złość, aż przerodziła się w zimną nienawiść.

„Jest krzyż, jest impreza” – zachęcała „Gazeta Wyborcza”. Ryszard C. widział, czuł to, brał w tym udział. Większość, grupa, społeczność akceptuje wyśmiewanie podludzi. Prawdziwi ludzie podchodzili pod krzyż, szydzili z modlących się, popychali ich, przewracali staruszki, kopali „moherów”. Policja nic do tego nie miała. Policja pilnowała jedynie, by modlący się podludzie nie zrobili komuś krzywdy. Ile razy Ryszard C. słyszał zapewnienia rzecznika policji, że pod krzyżem nic strasznego się nie dzieje? Wiedział już, że to nic złego. Obrońców krzyża bez sądu zamykano do psychiatryka – słusznie, przecież to wariaci, każdy to widzi. On by ich wszystkich tam zamknął. Jest częścią tego społeczeństwa obywatelskiego, które przeciwstawia się fanatyzmowi, broni prawa, ratuje Polskę. Z krzyża można się pośmiać, a najbardziej z jego obrońców. Tylko śmiać się nie można w kółko, sprawa musi zostać załatwiona. Znany i szanowany biskup apeluje, by wysłać komandosów. Z terrorystami trzeba zrobić porządek. Inny powszechnie szanowany publicysta chce zastosowania środków administracyjnych.

"

"Nie nie myśli. Mało mnie to obchodzi, pisologia uprawiana z wypiekami na twarzy to domena takich nawiedzonych nienawiścią jak ty. To coś jak z radiem maryja, w zasadzie śledzą je tylko popaprywni, skrzętnie dokładnie, nienawistnie. Mnie te rzeczy nie interesują- mam lepsze zajęcia i przyjemniejsze."

Wiem że potrafisz nienawiść z rozkoszą połączyć i jeszcze o wypiekach powspominać...markowski gadanie o polityce nie oznacza utożsamiania się z jedną opcją jak w twoim przypadku.Cały czas podkreślasz rolę PiS w opozycji i rozmawiamy o problemach opozycji skoro nic ciekawszego o niej nie można napisać.Miej pretensje do prezesa o "łażenie z pochodniami a nie ustawami" jak trafnie podsumowała opozycję posłanka PiS Joanna Kluzik-Rostkowska.

nie czytam Ziemkiewicza możesz streścić w czym tym razem ma problem poza zasobami na koncie w Banku.

"markowski gadanie o polityce nie oznacza utożsamiania się z jedną opcją jak w twoim przypadku."

Wladz z jedną opcją to ty się utożsamiasz. Jesteś z nią wręcz zrośnięty: PIS PIS PIS i tylko PIS. Myślisz tylko o PISie, więcej od niejednego mohera. PIS to twoja mania, fixe idee. PIS to ty, ty to PIS. PIS- twoje owladnięcie.

Wladz z jedną opcją to ty się utożsamiasz. Jesteś z nią wręcz zrośnięty: PIS PIS PIS i tylko PIS. Myślisz tylko o PISie, więcej od niejednego mohera. PIS to twoja mania, fixe idee. PIS to ty, ty to PIS. PIS- twoje owładnięcie.

to coś nas łączy i dzieli ale ty byłeś z PiS pierwszy i chciałbyś ich na wieki a ja pochować i zapomnieć

nie czytam Ziemkiewicza możesz streścić w czym tym razem ma problem poza zasobami na koncie w Banku.

Ostatnio Rafał KRUS Ziemkiewicz ma problem z tym. że przez kilka lat w swoich felietonach jeździł na KRUSie jak na łysej kobyle udowadniając jakie straty ponosi państwo z tytułu podpinania się do KRUSu nieuczciwych biznesmenów.

Odkąd wydało się, że zna tak dobrze temat bo sam w ten sposów się zachouje i płaci składki właśnie w KRUSie, trochę mu się sfatygowała jego moralność, wiarygodność i wogóle godność.

jak na łysej kobyle

No właśnie zapętliłeś się. Już ten temat międliłeś strona wcześniej. Fixe idee.

Korzystanie z krusu jeśli się ma ziemię to nic nagannego. Tylko wyjątkowy oszołom ganiłby rolnika za to że jest w krus. Ja słyszałem tylko jedną osobę która by była aż tak podkręcona aby wytykać komuś korzystanie z krusu: ty...

Uważaj aby nie skończyć jak Ryszard C.

No właśnie zapętliłeś się. Już ten temat międliłeś strona wcześniej. Fixe idee.

Korzystanie z krusu jeśli się ma ziemię to nic nagannego. Tylko wyjątkowy oszołom ganiłby rolnika za to że jest w krus. Ja słyszałem tylko jedną osobę która by była aż tak podkręcona aby wytykać komuś korzystanie z krusu: ty...

Uważaj aby nie skończyć jak Ryszard C.

Pokazałem ci poprostu jakiego idola - moralistę sobie obrałeś.

Żal dupę ściska?

Jakoś mnie nie dziwi, że dla ciebie Ziemkiewicz jest już rolnikiem.

Od dziś tylko wyjątkowy oszołom będzie go postrzegać jako dziennikarza, felietonistę, komentatora politycznego?

W takim razie zaprezentuj jego rolnicze dokonania a nie jakoeś grafomańskie popisy.

Jakoś mnie nie dziwi, że dla ciebie Ziemkiewicz jest już rolnikiem.

Od dziś tylko wyjątkowy oszołom będzie go postrzegać jako dziennikarza, felietonistę, komentatora politycznego?

W takim razie zaprezentuj jego rolnicze dokonania a nie jakoeś grafomańskie popisy.

Również zgłaszam zainteresowanie. Może wyhodował półtonową dynię? Można by wydłubać miąższ i na Halloween wsadzić do środka podświetlonego Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

Również zgłaszam zainteresowanie. Może wyhodował półtonową dynię? Można by wydłubać miąższ i na Halloween wsadzić do środka podświetlonego Prezesa.

Nie, nie, nie!

Prezes i tak codziennie już świeci w telewizorze.

uprawia kartofle z niezłym skutkiem.Jeden został premierem drugi prezydentem

"- Kto w trakcie wyborów wszczyna wewnętrzpartyjną awanturę bez najmniejszych podstaw (...) ten ponosi odpowiedzialność - oświadczył Jarosław Kaczyński. Prezes PiS podkreślił, że nie zamierza rezygnować ze stanowiska szefa partii. - Ja jestem wybrany do 2014 roku. (...) Ci, którzy nie chcą być w tym dobrowolnym stowarzyszeniu, które zakłada lojalność, po prostu w nim nie będą - powiedział"

markowski wierny i zawsze lojalny w razie problemów możesz na nas liczyć. Jozwa na pewno wystawi papierek przez nas potwierdzony ....Horst trzymaj się nie mają powodów do wyrzucenia z partii!!!!

• Redaktorzy

Niektórych sami doprowadzają sie do ściany... Otóż jeśli Ziemkiewicz jest rolnik, to prezes jest mąż stanu. "Jak ten szmat jest franel, to kukurudz jest zbóż!", mawiano przed wojną na Nalewkach.

Padło już kiedyś pytanie, dlaczego wszyscy interesują się PiS-em, i odpowiedziałem na nie: PiS jest odpowiednikiem komiksu, nikt inny nie dostarcza takiej niewybrednej, ale zabawnej rozrywki. Pod tym względem są bezkonkurencyjni.

• Redaktorzy

Parę wpisów wcześniej sugerowałem, że JK-R jest przygotowywana przez PiS do roli osoby winnej za przyszłą przegraną. Okazuje się, że prezes i jego ludzi chodzą jak zegarek, a przewidzenie ich postaw jest równie łatwe, jak przewidywanie postawy Kapitana Żbika w znanej serii komiksowej z czasów PRL:

"Kto wszczyna wewnątrzpartyjną awanturę, ten ponosi odpowiedzialność - mówił Kaczyński w kontekście słow Zbigniewa Ziobry, który wczoraj stwierdził, iż jeśli PiS uzyska w wyborach samorządowych wynik poniżej 40 procent, to będzie to wina Joanny Kluzik-Rostkowskiej."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.