Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie juz od dawna nie ma watliwosci , ze kolega 747 nalezy do tej partii, z podobnym widzeniem rzeczywistosci spotykam sie glownie u partyjniakow, ostatnio u pana radnego 8 lat w sld nastepnie przejscie do pisu i 2 ga kadencja w pisie...tez zryta bania dokumentnie, nie wiesz nigdy czy to na pokaz czy naprawde....ja nawet nie chce dociekac...nie mam na to czasu , ani ochoty....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gratuluję zwycięstwa partii Platforma Obywatelska, oraz dobrego wyniku Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

My nie daliśmy rady, ale nie załamujemy się będziemy pracować dalej.Gdyby nie akcja przeciwko nam to byłoby zwycięstwo, ale tendencja jest wzrostowa.

Do wyborów parlamentarnych mamy trochę czasu i jestem pełen optymizmu.Wygramy je albo będziemy już bardzo blisko nie mam wątpliwości.

Proszę nie pogłębiać kompromitacji środowisk nieprzychylnych demokracji w Polsce,akcja przeciwko nam nie powiodła się - obywatele nie dali się nabrać.

większość was nie chce...proszę uszanować demokrację

• Redaktorzy

Co do zrycia, to faktycznie określenie wydaje się adekwatne. Czasem widzę takie odpały, że aż sie człowiek za szperkalpy bierze ze zdumienia, że to się da.

Jest, już znalazłem, prezes zdążył się wypowiedzieć, widocznie członkowie dostają tekst przed opublikowaniem. W jednym 747 się pomylił: twierdzi, ze "akcja była nieudana", podczas gdy prezes wyraźnie twierdzi, ze sie udała. Reszta się zgadza:

"Czas PO się kończy, a reszta jest w naszych rękach - powiedział prezes PiS Jarosław Kaczyński podczas wieczoru wyborczego partii w Radomiu. Po ogłoszeniu sondażowych wyników wyborów samorządowych dodał, że jego partia mogła wygrać, gdyby nie "zaplanowana, perfidna, przeprowadzona z pełną premedytacją akcja". - Gdyby nie ci ludzie, mielibyśmy zwycięstwo - oświadczył."

Postęp inaczej. Czyli jak PiS widzi porażkę.

"- Gdyby nie ta zaplanowana, perfidna, przeprowadzona z pełną premedytacją akcja my byśmy te wybory wygrali. Ona była po to, żebyśmy ich nie wygrali - powiedział prezes PiS"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Kolejni politycy odchodzą z PiS

Poseł Tomasz Dudziński i europoseł Paweł Kowal poinformowali, że zrezygnowali z członkostwa w PiS."

Ukryta Zawartość

"PiS jest nadal najsilniejszą partią opozycyjną i jest gotowa do przejęcia odpowiedzialności za Polskę po przyszłorocznych wyborach parlamentarnych - powiedział podczas wieczoru wyborczego w Radomiu szef klubu PiS Mariusz Błaszczak."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Prezesowi zawsze coś przeszkadza w osiągnięciu zwycięstwa. Teraz, jak się okazuje, załatwiła go kobitka. Było nie wyrzucać kobiety na zbity pysk, panie szarmancki.

markowski 747 zostaniesz rozliczony

"Według zaprezentowanego w specjalnym wydaniu "Obiektywu" badania w Białymstoku na listę PO do sejmiku głosowało prawie 52 procent ankietowanych. Na drugim miejscu znalazło się Prawo i Sprawiedliwość z wynikiem ponad 28 procent."

tylko wieś i szałasy na bagnach zostały

Prezesowi zawsze coś przeszkadza w osiągnięciu zwycięstwa. Teraz, jak się okazuje, załatwiła go kobitka. Było nie wyrzucać kobiety na zbity pysk, panie szarmancki.

zgodnie z logiką gdy wygra będzie mówił o przegranej

• Redaktorzy

Z blogu Dorna, wyniki z sejmików wojewódzkich w 2006 roku (punkt odniesienia dla tegorocznych):

Platforma Obywatelska

27%

Prawo i Sprawiedliwość

25%

• Redaktorzy

PiS trochę zyskał, więcej zyskała PO, wynik PSL i SLD nadal rzędu kilkanaście % (czyli nieźle). Samoobrona i LPR skanibalizowane, ale ich zniknięcie nie dodało się do PiS. Jak juz wielokrotnie mówiono, PiS wymienił się wyborcami, a nie zyskał nowych. To są wyniki z sejmików, które są upartyjnione (podobnie jak miasta). W gminach i powiatach 4 lata temu miażdżąco zwyciężyły komitety lokalne, a resztko dostał PSL, PiS i trochę PO. Ewentualne zmiany tutaj byłyby naprawdę zaskakujące, bo to, co dotychczas było łatwe do przewidzenia. Najwyżej zastanawia dobry wynik PSL, spisywanej regularnie na straty. Warto sobie regularnie przypominać, ze ta partia jest silna lokalnymi powiązaniami.

W Czechach w niedawnych wyborach samorządowych wyborcy rozprawili się z partiami głosując na niezależnych lokalnych kandydatów.Szkoda ze u nas ten schemat się nie powtórzył.

Przemówienie Prezesa szczerze mnie wzruszyło. Jest bowiem wiernym odbiciem sposobu myślenia który prezentuje od dawna aczkolwiek nie zawsze do tego się przyznawał. Proszę zwrócić uwagę na to, że najgorszy wróg zawsze znajduje się gdzieś blisko. Kiedyś okazało się, że najgorsi są nie postkomuniści tylko niedawni koledzy, teraz mamy to samo a może nawet bardziej ;-). Do tej pory PiS nawet jak przegrywał to w zasadzie wygrywał i dziś mamy to samo z tym, że obecnie odległość między rzeczywistym sukcesem a wyobrażeniami jest jeszcze większa.

Widać, że świat Prezesa oddala się od świata rzeczywistego z coraz większą prędkością co zresztą nie powinno być niespodzianka w świetle najnowszych badań które stwierdziły rosnącą prędkość rozszerzania się wszechświata ;-).

Jestem Europejczykiem.

jozwa

Proszę nie dokonywać nadużycia i nie wykazywać publicznie niespójności w mojej wypowiedzi.

Akcja się nie powiodła ze względu na cel, jakim miało być skompromitowanie PiS, natomiast o tyle się powiodła, że do niej doszło.

jozwa

Proszę nie dokonywać nadużycia i nie wykazywać publicznie niespójności w mojej wypowiedzi.

Akcja się nie powiodła ze względu na cel, jakim miało być skompromitowanie PiS, natomiast o tyle się powiodła, że do niej doszło.

Teraz trzeba jeszcze wskazać mocodawców i publicznie ich napiętnować. Gdyby były z tym problemy (klasyczne "wiem ale nie powiem") proponuję wrócić do sprawdzonej już metody czyli podawać a następnie odstawić proszki co skutecznie zgalwanizuje Prezesa ;-).

Jestem Europejczykiem.

jozwa

no i co 747 po jaką cholerę czekałeś na sygnał prezesa...proszę oszczędź waćpan wstydu homo sapiens

Może by w pascalu napisać program zliczający ile razy na stronie powtarza się dany ciąg znaków. Chodzi oczywiście o ten cały farsz waszych kiepełe- "pis" "prezes". Już takiego rozemocjonowania nad tymi dwoma wyrazami dawno tu nie było.

A może polecicie jakiś edytor czy notepad z funkcją liczenia wyrazów? No jak tam opisielcy?

Może by w pascalu napisać program zliczający ile razy na stronie powtarza się dany ciąg znaków. Chodzi oczywiście o ten cały farsz waszych kiepełe- "pis" "prezes". Już takiego rozemocjonowania nad tymi dwoma wyrazami dawno tu nie było.

A może polecicie jakiś edytor czy notepad z funkcją liczenia wyrazów? No jak tam opisielcy?

wyraz bezsilności po klęsce w Białymstoku.

"Według danych z 85 procent obwodów wyborczych w Białymstoku Tadeusz Truskolaski zdobył 67 procent głosów natomiast jego główny rywal, kandydat PiS Dariusz Piontkowski uzyskał 23 procent głosów."

"Komitet wyborczy PO zdobył 47,6 proc. głosów, na drugim miejscu jest PiS - 29,67, dalej SLD - 15,82, i PPS-LWS - 6,02 na końcu wylądował WIPP - 0,89"

Nie znasz c.pie prezesa powiedzenia "nie ważne jak byle mówili"

Osoby, które wyszły z PiS w dniu wyborów naznaczyły się plamą po wszystkie czasy.Widać jak bezwzględnie gra Platforma, bo nie uwierzę w przypadek samodzielnie podjętej takiej decyzji.

One są przyczyną porażki PiS.

Gdyby M.Migalski, J.K-R, P.Kowal, A.Bielan zamiast opuszczać PiS - nawoływaliby do poparcia naszej partii - sukces byłby pewny, albo co najmniej remis.

Świadczy to o tym, że idziemy w dobrym kierunku, i te wszystkie próby wdeptywania nas nie mają szans powodzenia.

Podejrzewam, jestem pewny, że obóz rządzący będzie teraz kombinował jak trend wzrostu poparcia naszego ugrupowania zakłócić.

Doczekamy się pewnie kolejnych akcji i nagonek oraz postaw retorycznych, deprecjonujących nas w oczach społeczeństwa.Już po ogłoszeniu sondażu w programie 1 TVP pan Marszałek Niesiołowski dał wyraz pierwszym oznakom takiej postawy.W szeregi PO wkradł się niepokój, a on ma swoją dynamikę i tendencje do materializowania się skutków.Czasy PO dobiegają końca, tratwa ratunkowa w postaci potencjalnego ale chyba pewnego nowego ugrupowania politycznego zacznie być dla wielu potrzebna.Zobaczymy za jakiś czas, kto z tonących uchwyci się jej i jaki przyniesie to efekt poparcia - powtarzam jeżeli powstanie nowa partia.Pan Palikot jest przestrogą, obrazowo tłumaczy, że nawet najbardziej chytre plany są weryfikowane realem.

Większych pierdół to nikt chyba nie pisze PiS przerżnął kolejne wybory i mam nadzieję ,że przegra następne i zniknie kiedyś ze sceny politycznej.

Także należy się cieszyć z takiego obrotu wydarzeń i faktów i tyle a reszta? reszta jest nieistotna najważniejsze jest ,że Pisiory dostały jak zwykle po tyłku lepszej końcówki roku być nie mogło. I niech obracają swoją kolejna porażkę w zwycięstwo niech twierdzą ,że to przez media przez Tuska , PO ,SLD Palikota -nawet przez józwę:) to jest i tak nieistotne przerżnęli i tyle i jest to najlepsza wiadomość dnia!!!!

Większych pierdół to nikt chyba nie pisze PiS przerżnął kolejne wybory i mam nadzieję ,że przegra następne i zniknie kiedyś ze sceny politycznej.

czyli drugie miejsce to jest "przerżnął i zniknie"

brrr aż strach pomyśleć o losach sld psl itd

znikną (stosując ten tryb myślenia) JESZCZE BARDZIEJ

:-(

wypada więc, no, że zostanie jedna partia- uff bartasxx będzie miał wreszcie jak w PRL, monoideowość, monopartia

a ja bym powiedział tak, są dwie partie prawicowe a mimo to ta druga ma niezłe silne miejsce, nie do pomyślenia w przypadku jakiejś "drugiej" partii lewicowej, czy "drugiej" ludowej- to jest sukces

no ale jak ktoś uważa że powinno być monopartyjnie, niech żałuje że KPZR zniknęła ze sceny

Gdyby M.Migalski, J.K-R, P.Kowal, A.Bielan zamiast opuszczać PiS - nawoływaliby do poparcia naszej partii - sukces byłby pewny, albo co najmniej remis.

mi się najbardziej podoba przeistoczenie fotograficzne tych panów, jak diametralnie zmienił się sposób fotografowania tych panów w merdiach, spokojne zharmonizowane kadry, zero "twórczych" ujęć krótkimi obiektywami- wpół grymasu twarzy, jak to drzewniej obowiązywało wobec choćby Kamińskiego :-)

Symbolem przegranej PiS może o dziwo zostać podkarpackie. Mieli tam jedynego swojego marszałka a teraz?

"Z danych Państwowej Komisji Wyborczej z 22 procent obwodowych komisji wynika, że na PiS do sejmiku podkarpackiego głosowało 36,7 proc. Druga Platforma Obywatelska (30,13 proc.) prawdopodobnie przejmie władzę w województwie razem z PSL- 15,5% i SLD-11,7%."

Jednym słowem PiS kroczy od sukcesu do sukcesu ;-).

Jestem Europejczykiem.

Także należy się cieszyć z takiego obrotu wydarzeń i faktów i tyle a reszta? reszta jest nieistotna najważniejsze jest ,że Pisiory dostały jak zwykle po tyłku lepszej końcówki roku być nie mogło. I niech obracają swoją kolejna porażkę w zwycięstwo niech twierdzą ,że to przez media przez Tuska , PO ,SLD Palikota -nawet przez józwę:) to jest i tak nieistotne przerżnęli i tyle i jest to najlepsza wiadomość dnia!!!!

-

Sadząc po wpisach marokwskiego 747 najważniejszą przyczyną kolejnego zwycięstwa PiS jest wątek Polityka na forum audiostereo

• Redaktorzy
"W Czechach w niedawnych wyborach samorządowych wyborcy rozprawili się z partiami głosując na niezależnych lokalnych kandydatów.Szkoda ze u nas ten schemat się nie powtórzył."

Ależ powtórzył się. Komitety partyjne statystycznie wygrywają TYLKO w wyborach do sejmików. W miastach, powiatach i gminach wygrywają zawsze komitety lokalne, dla partii zostawiając resztki. Mylą nas wyniki wyborów w takich miastach jak Wawa czy Kraków, ale w większsości miast duże partie dostają w kuper en masse.

"a ja bym powiedział tak, są dwie partie prawicowe a mimo to ta druga ma niezłe silne miejsce, nie do pomyślenia w przypadku jakiejś "drugiej" partii lewicowej, czy "drugiej" ludowej- to jest sukces"

Pierwsze miejsce zajęła partia owszem, generalnie prawicowa, natomiast drugie miejsce ma partia ludowa - zdaniem członka PiS deputowanego Wojciechowskiego "jedyna partia ludowa w Polsce". Chyba ża prominenci tej partii sami już nie wiedzą, czym są. Natomiast trzecie i czwarte miejsce mają całkiem silne partie - poparcie rzędu kilkunastu procent to dużo dla partii, które były już sporo niżej.

Symbolem przegranej PiS może o dziwo zostać podkarpackie. Mieli tam jedynego swojego marszałka a teraz?

"Z danych Państwowej Komisji Wyborczej z 22 procent obwodowych komisji wynika, że na PiS do sejmiku podkarpackiego głosowało 36,7 proc. Druga Platforma Obywatelska (30,13 proc.) prawdopodobnie przejmie władzę w województwie razem z PSL- 15,5% i SLD-11,7%."

Jednym słowem PiS kroczy od sukcesu do sukcesu ;-).

no tak 36,7 = przerżnął zniknie porażka

30,13 = gloria!

15,5 a nawet 11,7 = no nie jest tak źle

choć (chyba) 16+12<36

tak jaro dla ciebie 2+ 2= +- 69

już wspominałem... wishful thinking

no tak 36,7 = przerżnął zniknie porażka

15,5 a nawet 11,7 = no nie jest tak źle

choć (chyba) 16+12<36

tak jaro dla ciebie 2+ 2= +- 69

Dlaczego wszyscy zwolennicy Prezesa maja problemy z elementarną logiką i nawet arytmetyką na poziomie już nie czterech a dwóch działań.

Piszę WYRAŹNIE, że problem polega na tym, że marszałka MIELI a teraz przypuszczalnie NIE BĘDĄ MIELI.

Duże literki lepiej ci wchodzą do głowy?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Było nie było, leci dalej na dziób. Żegnaj sondażowe 27% w sejmikach:

"Zatwierdzono połowę protokołów do sejmików wojewódzkich: PO zdobyła tam 33,42 proc., PiS 23,33 proc., SLD - 15,82 proc., PSL - 13,23 proc., PPP Sierpień 80' - 1,06 proc. Resztę głosów zdobyły lokalne komitety."

Było nie było, leci dalej na dziób.

Ciekawe ale mentalność, nawet jeden się taki nie znajdzie co by powiedział: fajnie- PO wygrywa.

Liczy się tylko czysty negatywizm, zwątrobiałe, opisiałe ANTY.

Ciekawe ale mentalność, nawet jeden się taki nie znajdzie co by powiedział: fajnie- PO wygrywa.

Liczy się tylko czysty negatywizm, zwątrobiałe, opisiałe ANTY.

Popłacz sobie markowski, popłacz - może ci pomoże.

P.S.

Jak idą ćwiczenia z arytmetyki :-)?

Jestem Europejczykiem.

Dlaczego wszyscy zwolennicy Prezesa maja problemy z elementarną logiką i nawet arytmetyką na poziomie już nie czterech a dwóch działań.

popłacz sobie jaro popłacz.. ;-)

Które równanie tam było nie tak.

36<31 12+17>36 ?

stary leć w zaparte 2+2=69

Jaro a jak to jest że prawicowe PO ma sojusz, nie od dziś z SLD? Albo z PSL które żywcem jest wyprowadzone ze struktury partyjnej PRL (SL). Kręgosłup z gumy...

• Redaktorzy

Nareszcie pojąłeś określenie "elektorat negatywny". Teraz już będzie ci łatwiej. A ze zwycięstwa PO mało kto głośno sie cieszy, bo trudno być zdecydowanym zwolennikiem tej partii. PiS może ma fanatycznych wyznawców, ale reszta to ludzie myślący, którym monopartia nie wydaje się najlepszym pomysłem. Dziwią mnie twoje pretensje - z jednej strony piszesz jak okropna jest władza monopartyjna, z drugiej głośno się dziwisz, że inni jej nie wielbią. Czy to dlatego, ze uważasz sie za jedynego mądrego w okolicy?

Które równanie tam było nie tak.

36<31 12+17>36 ?

stary leć w zaparte 2+2=69

Jaro a jak to jest że prawicowe PO ma sojusz, nie od dziś z SLD? Albo z PSL które żywcem jest wyprowadzone ze struktury partyjnej PRL (SL). Kręgosłup z gumy...

Naprawdę zabawne jest obserwowanie twoich wygibasów. Poprawiłeś mi humor z samego rana...

Z czego miał kręgosłup PiS wchodząc w koalicję rządową (a nie jakiś tam lokalny sojusz) z Lepperem?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.