Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zdajesz sobie sprawę że jesteśmy jednym z niewielu pokoleń któremu ten kraj zawdzięcza odzyskanie pełnej suwerenności i może sam decydować o sobie?

Jeżeli to do mnie, to tak, jak najbardziej. Jestem zwykłym szarym człowiekiem, który od władzy wymaga odrobine szacunku.

Jeżeli chodzi o nagrody, to tutaj masz człowieka, który zasługuje na order.

Nie ważne, że to ksiądz. To człowiek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

skynek.Ci robotnicy tak jak wy wierzyli w to co słysza, bez refleksji, w agencji katolickiej.a ze rzadza wami kanalie. bo w skrocie- bo wy tez jestescie takimi kanaliami aczkolwiek to do was nie dociera.Niedaleko od tej jabłoni odpadliscie.Gratuluje dobrego samopoczucia aczkolwiek...bezpodstawnie.

a generalnie wszystko jest proste...z perspektywy czasu i z perspektywy idioty.

kosciuszko tez by nie przeszedł przez wasza perspektywe.Wiele sie nie roznicie od zagonów rewolucjonistów czerwonych z ich mentalnoscia.

[czy nawet sadów ubeckich osadzajacych powracajacych z zagranicy.

To chyba jest osią zagadnienia: czy Wisławę Szymborską najlepiej charakteryzuje określenie "stara stalinówka", a jej życie najlepiej opisują lata 50-te, czy też lepsze byłoby inne określenie i inne lata pełniej ją określają? Sądzę, ze co do tego właśnie nie możecie się porozumieć.

Oglądałem parę miesięcy temu film Kolendy-Zalewskiej. Pod koniec Szymborska powiedziała cos w rodzaju - że żałuje.

Tamte czasy są raczej domena naszych rodziców, ale niesmak pozostaje. Gdyby polityka nie ewoluowała, kim byliby dzisiaj, ci oswieceni, o których pisał Tyrmand w Dzienniku 1954?

Np. Koźniewski, który wtedy był już zdeklarowanym współpracownikiem SB? Szczypiorski, tak reklamowany przez Michnika?

Wybaczcie, ale partia, której admiratorem jest Michnik, budzi moje podskórne podejrzenia. Po prostu nie ufam. Nie ufam Prezydentowi, który takie nagrody wręcza i dobiera sobie takich współpracowników.

Jeżeli to do mnie, to tak, jak najbardziej. Jestem zwykłym szarym człowiekiem, który od władzy wymaga odrobine szacunku.

Ukryta Zawartość

było do Morvena ale jest tak ogólne że nie ma znaczenia.On chyba nie wie co to znaczy żyć w niesuwerennym kraju tam obowiązywało motto "nikt nam nie wmówi że białe jest białe"

Ukryta Zawartość

tym sie wlasnie rozni od ciebie.A rozni sie dlatego ze ON cós robił i moze pozwolic sobie na gest a nawet wybaczyc.A ty siedzacy pod miotła mozesz tylko dyszec nienawiscia.tylko dlatego ze jak trzeba bylo spod miotły wyjsc, to nogi były mietkie.Roznica niewielka ale swiadczaca o tym ze ON ZNA swoja wartosci i nie bedzie ogladał sie na opinie takich jak ty.

czy kurdupla.To sie nazywa KLASA człowieka.jesli wiesz o co chodzi.

skynek.Ci robotnicy tak jak wy wierzyli w to co słysza, bez refleksji, w agencji katolickiej.a ze rzadza wami kanalie. bo w skrocie- bo wy tez jestescie takimi kanaliami aczkolwiek to do was nie dociera.Niedaleko od tej jabłoni odpadliscie.Gratuluje dobrego samopoczucia aczkolwiek...bezpodstawnie.

a generalnie wszystko jest proste...z perspektywy czasu i z perspektywy idioty.

kosciuszko tez by nie przeszedł przez wasza perspektywe.Wiele sie nie roznicie od zagonów rewolucjonistów czerwonych z ich mentalnoscia.

[czy nawet sadów ubeckich osadzajacych powracajacych z zagranicy.

Muls - pozwolę sobie tego nie skomentować. Zupełnie nie rozumiem natomiast dlaczego człowiek, o takim potencjale intelektualnym (chyba nie przeceniłem) robi z siebie takiego idiotę?

Poczynając od formy postów do jednostronnej oceny sytuacji (tu nie różnisz się od Kaczyńskiego, Jerzego Roberta Nowaka czy Rydzyka)

tym sie wlasnie rozni od ciebie.A rozni sie dlatego ze ON cós robił i moze pozwolic sobie na gest a nawet wybaczyc.A ty siedzacy pod miotła mozesz tylko dyszec nienawiscia.tylko dlatego ze jak trzeba bylo spod miotły wyjsc, to nogi były mietkie.Roznica niewielka ale swiadczaca o tym ze ON ZNA swoja wartosci i nie bedzie ogladał sie na opinie takich jak ty.

czy kurdupla.To sie nazywa KLASA człowieka.jesli wiesz o co chodzi.

To do mnie przygłupie?

Tu nie chodzi o to by sluzbistow poprzedniego systemu jakos specjalnie rozliczac. Niech sobie nawet zyja w spokoju moze poza najwiekszymi zbrodniarzami, ktorych nalezaloby jednak ukarac. Jest jednak roznica pomiedzy tolerowaniem, a stawianiem na swieczniku i umieszczaniem ich w strukturach wladzy (vide pan Trela i powrot wielu innych esbekow i praktyczne zabetonowanie ich w sluzbach mundurowych). Efektem tego jest powszechna niekompetencja, cwaniactwo, calkowity brak przygotowania merytorycznego i jakiejkolwiek motywacji pro publico bono. Warto tez przypomniec historie niewyjasnionych do tej pory smieri np. Generala Papaly i innych.... Czy Wy naprawde nie rozumiecie ze to hamuje ten kraj w rozwoju? Ze efektem takiej polityki w skali krajowej sa miliony rodakow upokorzonych, zastraszonych, niepewnych jutra?

[robienie z siebie idioty to jest cena rozmowy z idiota.czerwonarmisci lenina tez ucinali łby obce klasowo.za gladka skore na dloniach.za posiadanie krzyzyka na szyji.bo wtedy to była norma.Oni tez swiecie wierzyli ze wlasnie scieli ostania swinie, wroga rosji.takie normy zmieniaja sie wraz z czasem.Ludzie w PRL nie przestali pracowac,rodzic dzieci itd tylko dlatego ze bylo jak było.Byli ludzie w partii a potem walczyli z partia.nie trzeba byc wielce rozgarnietym zeby podstawowe rzeczy rozumiec. a ja nie jestem dobrodziejem ktory ma z ciebie zrobic oswieconego.

Tu nie chodzi o to by sluzbistow poprzedniego systemu jakos specjalnie rozliczac. Niech sobie nawet zyja w spokoju moze poza najwiekszymi zbrodniarzami, ktorych nalezaloby jednak ukarac. Jest jednak roznica pomiedzy tolerowaniem, a stawianiem na swieczniku i umieszczaniem ich w strukturach wladzy (vide pan Trela i powrot wielu innych esbekow i praktyczne zabetonowanie ich w sluzbach mundurowych). Efektem tego jest powszechna niekompetencja, cwaniactwo, calkowity brak przygotowania merytorycznego i jakiejkolwiek motywacji pro publico bono. Warto tez przypomniec historie niewyjasnionych do tej pory smieri np. Generala Papaly i innych.... Czy Wy naprawde nie rozumiecie ze to hamuje ten kraj w rozwoju? Ze efektem takiej polityki w skali krajowej sa miliony rodakow upokorzonych, zastraszonych, niepewnych jutra?

A dlaczego nie rozliczać? sk***ysynów, którzy mordowali ludzi, robili im kisiel z mózgu (patrz muls), zabierali paszporty, wyświetlali jedynie słuszne filmy, wydawali sieczkę zamiast literatury, a w rezultacie wyhodowali mutantów z jednym okiem (patrz muls)?

no to moze skynek prosciej.Jak masz taka odwage i przekonanie to zrob to..i rozlicz te paradziesiat tys.ludzi a nawet zastrzel ich..Tylko nie p..l.bo jak bys miał okazje to zrobic, to bys pierwszy zesrał sie ze strachu.

Jestem zwykłym szarym człowiekiem, który od władzy wymaga odrobine szacunku.

Ukryta Zawartość

ja nawet nie domagam się szacunku,każda władza poniewiera obywateli natomiast przestrzegania czytelnych dla każdego reguł zapisanych w konstytucji

Zgadzam się podobne postacie powinny być honorowane i na pierwszych stronach gazet a nie pojeb który nie wie co widzi.

Ukryta Zawartość

Tych co mordowali, nalezaloby surowo ukarac. Mysle, ze jest jednak wielu zwyklych ludzi, takich sobie "szaraczkow", ktorzy gdzies tam byli jakos zwiazani ze starym systemem. Taka mieli prace. Jakis ksiegowy w MO, jakis SB-ek od papierkowej roboty... Niech sobie zyja. Czym innym jednak jest tolerancja, a czym innym celowe i swiadome nagradzanie architektow uprzedniego systemu. Warto przypomniec, ze PO medialnie utozsamia sie z etosem opozycyjnym i solidarnosciowym. Czysta schizofrenia, ale Wy, drodzy zwolennicy PO, nazywacie Kaczynskiego chorym psychicznie...

postaci z Solidarnosci ktore zasługuja na ordery tylko z gdanska zyjacych w nedzy jest kilkanascie.W calym kraju kilkaset.Innych kilkanascie tysiecy.I zawsze ktos moze dorzucis jeszce.To moze skynek zamiast plakac nad rzadem zorganizuj konto i pomoz wszystkim.

morwn to moze ci doradze jak to zrobic po dwudziestu latach.Kup sobie kałacha i zrób to sam a nie popisuj sie marzeniami.

A dlaczego nie rozliczać? sk***ysynów, którzy mordowali ludzi, robili im kisiel z mózgu (patrz muls), zabierali paszporty, wyświetlali jedynie słuszne filmy, wydawali sieczkę zamiast literatury, a w rezultacie wyhodowali mutantów z jednym okiem (patrz muls)?

to że potrafi uszczypliwie i humorystycznie spuentować np.twój wpis nie oznacza sk***ysyna tylko inteligentniejszego....

no to moze skynek prosciej.Jak masz taka odwage i przekonanie to zrob to..i rozlicz te paradziesiat tys.ludzi a nawet zastrzel ich..Tylko nie p..l.bo jak bys miał okazje to zrobic, to bys pierwszy zesrał sie ze strachu.

Nie mam zamiaru nikogo rozliczać, nie jestem sędzią - kazdy wie co zrobił i kazdy ma to w swoim sercu. Uważam tylko, że nadawanie nagród ludziom podwójnej moralności jest szkodliwe. Z czego mam rozliczać paredziesiąt tysięcy? To moze nie ograniczajmy się - 3 miliony pezetpeerowców?

No więc rozliczam ok. 3 milionów wstapiło do tej jaczejki dla zysku, otrzymania mieszkania, talonu na samochód itp.

Bydląt w rodzaju Janiny Broniewskiej było raczej mało. Ideolodzy zostali wymordowani przez bat'ke w latach trzydziestych

Wyhodowani na czerwonym gnoju i strachu (Stryjkowski) literaci pokroju Szymborskiej robili swą twórczością słabym intelektualnie ludziom wodę z mózgu.

Dlaczego ktoś chce odemnie dzisiaj akceptacji, dla stalinowskiej świni? Czyżby przez 50 lat doznała znamion dobrego trunku?

Dlczego mam akceptować mordercę Jaruzelskiego wprowadzonego na salony? Czy czerwonego profesora Nałęcza?

Dlaczego mam popierac partię w której jest pani Kidawa-Błońska, która z Moczarem ścigała Żydów w 1968?

Czym moralnie te dwie partie się różnią? Niczym.

Kryże? (sedzia Kryże, będa krzyże) to o tatusiu.

Nie rozumiem zacietrzewienia. Muls - dlaczego tak newralgicznie reagujesz? Dajesz pole do popisu mojej nieograniczonej wyobraźni.

jar 1

"Rozumiem, że dla Ciebie światłe i ideowe są kręgi radiomaryjne plus prezes, jako mąż opatrznościowy."

Nic nie rozumiesz.

Dla Ciebie ideowość i światłość kojarzy się tylko z nimi lub w ogóle Ci się nie kojarzy..

Właśnie o tym pisałem. Nie moja wina, że tobie oba pojęcia kojarzą się tylko i wyłącznie z sekciarskim radiem i Jarosławem Kaczyńskim.

Módl się zatem, abyś Ty rozumiał.

Sam oświadczyłeś, że J. Kaczyński jest Twoim ideolem i człowiekim opatrznościowym, więc nie strugaj tu wariata. Rydzykowe RM, jego wierni wyznawcy, to główna sila poparcia dla J. Kaczyńskiego. To jest fakt a nie poglądy. Jeśli taką "siłę" uważasz za światłą opozycję, to oznacza, że sam nie rozumiesz tego, co głosisz. Wiem, że że trudno gadać z sensem, gdy stawia się na psychopatów.

postaci z Solidarnosci ktore zasługuja na ordery tylko z gdanska zyjacych w nedzy jest kilkanascie.W calym kraju kilkaset.Innych kilkanascie tysiecy.I zawsze ktos moze dorzucis jeszce.To moze skynek zamiast plakac nad rzadem zorganizuj konto i pomoz wszystkim.

morwn to moze ci doradze jak to zrobic po dwudziestu latach.Kup sobie kałacha i zrób to sam a nie popisuj sie marzeniami.

muns - a moze pocaluj nas w dupen?

zrozumiala - post w twyjim nazecu? ale siem uce

to jest 100% oryginalny muls po powrocie spodziewałeś się rozwodnionego?

czytając twoje wpisy sprawdziłem czy AH istnieje...szkoda ze tylko ban skłonił do pisania na AS.

jar1

Przebierasz własny bezsens i okraszasz to jeszcze oparem absurdu. Ogólnie manipulujesz atmosferą wokół siebie. Poza tym zdecyduj się na coś, na cokolwiek co przypominałoby cokolwiek sensownego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

a faktycznie wiersz o leninie to sprawa karna i stryczek.A co zrobic dziecmi ktore te wiersze mówiły i malowały wodza.Aktorami grajacymi sztuki ...

Były takie dzieci, co to w komunistycznym filmie zagrały... A teraz jednak bohatery... Taka zakrzywiona perpektywa.

skynek,czją to dupen każesz całować munsowi?Jeszce do tego w jego narzecu.Oj,oj... bendzie sie działo.

dopóki Jozwa nie odśnieży podjazdu...

Na AH miałem wzloty i upadki, może poprosiłbym Lana, o kontynuację, ale nie lubie tam jednego kapusia. To wszystko.

Nie lubie też nadgorliwych modów.

Przeciw mulsowi nic nie mam, bo jestem zwolennikiem kompletnego braku cenzury.

Mozna polemizować do upadłego. Tam w większości grasują zwolennicy PISu, tu PO.

Inne fora są dośc żenujące.

[ w zupełnym skrocie zeby nawet kot pimpek zrozumiał.liczne agencje katolickie powoduja ze wojna tutsi z hutu nie skonczy sie nigdy.A kiedys dzieci tutsi nie wiedziały ze hutu maja wiekszego.Dopóki nie wzieły sie za temat agencje katolickie i ludzie podobni morwenom czy skynkom.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.