Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Z polską stroną też nie była uzgodniona, gwoli ścisłości.

To "oczywista oczywistość".

Nikomu w PiSie nawet nie przysło do głowy aby uzgadniać z "polskojęzycznym rządem, służącym obcym interesom" trasę objazdową dwojga eksportowych komediantów. Takie występy uzgadnia się jedynie z Geniuszem Mazowsza z Żoliborza.

Wizyta owszem była prywatna, owszem nie zakończyła się pełnym sukcesem, lecz takie jej rozpatrywanie jest mocnym upraszczaniem jej skutków.

Przyniosła bardzo pozytywne efekty, pobudzające działania rządzących, nie będę się wdawał w szczegóły, lecz czy Szanowni Koledzy już zapomnieli o Cudownej Metamorfozie Poglądów Premiera Donalda Tuska?Zbadał co mu się bardziej opłaca i napoczął spożywanie żaby na żywca bez popijania.

A co było alternatywą dla tej wyprawy - siedzenie z tyłkiem i ślepiami wtopionymi w TVN24, przy otwartym radiu i stacji TOKFM z Gazetą Wyborczą pod ręka i czytanie, słuchanie, oglądanie - czego - kabaretu?

Jaro

Jakbyś odrobinę bardziej się przyłożył i zadysponował umysłowi odpowiednie polecenia, to niechybnie musiałbyś stwierdzić fakta objektywistycznego braku wpisów i przed tym "dziełem" - drogi mistrzu refleksji.

Jakbyś jeszcze wnikliwiej drążył temat, Twa szczególnego typu inteligencja właściwa jeszcze paru innym osobom, niechybnie wywnioskowałaby, że to nic innego jak brak Waszej aktywności sprowokowała pojawienie się mojej prośby, o nieprzeszkadzanie sobie i jak dotychczas komentowanie i tłumaczenie ogółowi różnorakich elementów aktywności "waszej przez was wybranej" władzy.Tylko zachęcałem do większej śmiałości, pamiętając jak pół roku wstecz byliście zatrwożeni co wyprawia Jarosław Kaczyński - oraz jak współczuł szczególnie wladz mnie, jak ciężko jest tłumaczyć posunięcia prezesa.

Więc odwagi panowie piszcie, co to za fantastyczny w naszych najnowszych dziejach okres nastał, macie pełnie władzy, zachęcajcie waszych pupili do tego aby teraz, gdy nikt i nic już nie przeszkadza, nie zagraża, nie oponuje, nie wetuje, aby zrealizowali Wasz sen o Polsce miodem i mlekiem oraz pogrążonej w miłości bezwarunkowej czyli jedynej prawdziwej będącej.

Prawda jest jednak inna i okrutna, państwo przeżywa dramat niewydolności i zacofania stojąc na krawędzi bankructwa, a za ten stan rzeczy odpowiadacie Wy drodzy wyborcy, a nie Donald Tusk, czy Bronisław Komorowski, to Wy jesteście winni całego dramatyzmu upadku naszego państwa.

Bez takich jak Ty Jaro, jozwa, wladz, electro, Filut, muls - Donald Tusk i Bronisław Komorowski nic nie mogliby zrobić - nie istnieliby jako polityczne byty.

To tacy ludzie jak Wy dają im legitymacje do tego aby nie można było mieć godziwej emerytury, czy jechać punktualnie koleją albo autostradą.

To przez Was i wam podobnych Rosjanie nie oddają czarnych skrzynek i robią z Polski pośmiewisko, mając Polskiego premiera za kompletne zero i nie licząc się z nim.Niemcy postępują tak samo blokując swoimi rurami dostęp do naszych portów, pokazując nam w ten sposób nasze miejsce w szeregu.

Jesteście tacy sami jak On Donald Tusk, czy Bronisław Komorowski - oni są Waszą czystą emanacją.

Gracie tylko i bawicie się rzeczywistością, na pokaz, dla dowartościowania się, gdyby oni Premier i Prezydent byli inni, lepsi, nie moglibyście się z nimi identyfikować i zabawy by nie było.

Róbcie to dalej wychwalajcie osiągnięcia i nagrody premiera, zachłystujcie się bo jest tym razem czym, kreatywną księgowością, chaosem na kolei, rozwaleniem projektu budowy dróg, w maju Niemcy skasują nam z pół miliona najlepszych pracowników, będzie sukces, bo powstanie pół miliona nowych miejsc pracy.

Powodzenia.

zdecyduj,jesteśmy groźni czy zabawni z połączenia wychodzi prezes.

wladz

Was nie ma - po prostu nie ma Was jak tej władzy, która kompromituje się do czegokolwiek się dotknie, no może poza min. kultury.

Zabrałeś mi ze swoimi kumplami program Ziemkiewicza Antysalon, i Warto Rozmawiać - i taka jest z Tobą rozmowa.

Zgoda buduje - zwłaszcza jak nie ma gdzie w przestrzeni publicznej się z adwersarzem nie zgodzić.

To zrozumiałe, że po upadku Tuska zrozumieliście, że nie ma o czym pisać, okłamał Was i okradł, nie podstawił pociągu, nie zbudował drogi, podwyższył podatki, teraz chce zwolnić urzędników, których sam zatrudnił - żenada, żal pisać, całkowita kompromitacja.Zbudował Orliki - pograjcie sobie w piłkę, kumple nacięli na nich sobie trochę kasy.

Twoje jednozdaniowe komentarze są wyjątkowo wymowne.

Ostachowicz! Ratuj Pan - no już, może AH1N1 - nie, na ten numer się już nie łapią - a to pech.

Filut

Pożyjemy zobaczymy, kto ten rozum posiada i w jakim wymiarze/jkości

Filut

Uważasz że TEN RZĄD SŁUŻY NASZYM INTERESOM?

Jeśli uważasz, że tak to jesteś w mylnym błędzie.

wladz

Was nie ma - po prostu nie ma Was jak tej władzy, która kompromituje się do czegokolwiek się dotknie, no może poza min. kultury.

Zabrałeś mi ze swoimi kumplami program Ziemkiewicza Antysalon, i Warto Rozmawiać - i taka jest z Tobą rozmowa.

Zgoda buduje - zwłaszcza jak nie ma gdzie w przestrzeni publicznej się z adwersarzem nie zgodzić.

To zrozumiałe, że po upadku Tuska zrozumieliście, że nie ma o czym pisać, okłamał Was i okradł, nie podstawił pociągu, nie zbudował drogi, podwyższył podatki, teraz chce zwolnić urzędników, których sam zatrudnił - żenada, żal pisać, całkowita kompromitacja.Zbudował Orliki - pograjcie sobie w piłkę, kumple nacięli na nich sobie trochę kasy.

Twoje jednozdaniowe komentarze są wyjątkowo wymowne.

Ostachowicz! Ratuj Pan - no już, może AH1N1 - nie, na ten numer się już nie łapią - a to pech.

Filut

Pożyjemy zobaczymy, kto ten rozum posiada i w jakim wymiarze/jkości

Wladz, to ilu Was w końcu "było"? Dlaczego zabraliście Ziemkiewicza?

AH1N1... tuski to wymyśliły i rozsypały na świat? Zdaje się, że to śp. RPO Kochanowski z nadania PiSu chciał wtopić grube miliony na niepotrzebną - jak się okazało - szczepionkę. A jak się nie udało, to jakieś procesy miał wyrychtować ale podkulił ogon.

"Pożyjemy zobaczymy". Słusznie. Poczekajmy przynajmniej aż się śledztwa zakończą.

wladz

To już było u Szwejka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak śledztwa się zakończą - chyba w następnym wcieleniu.

Tak, jak 100 świadków zeznawało w rosyjskim śledztwie katyńskim, kule niemieckie jako dowody były, że to naziści popełnili zbrodnie na Polakach.

Kolega na proszkach?

A sprawa Olewnika to co- zakończona - ciągle końca nie widać i nowe wątki się otwierają, o gen Papale i zadeptywaniu śladów nie wspomnę.

wladz

Dobrze widać bawisz się od Sylwestra, nie opuszcza Cię dobry humor - tak trzymaj.

Tak śledztwa się zakończą - chyba w następnym wcieleniu.

Tak, jak 100 świadków zeznawało w rosyjskim śledztwie katyńskim, kule niemieckie jako dowody były, że to naziści popełnili zbrodnie na Polakach.

Kolega na proszkach?

A sprawa Olewnika to co- zakończona - ciągle końca nie widać i nowe wątki się otwierają, o gen Papale i zadeptywaniu śladów nie wspomnę.

Pieprzysz waści w kółko to samo co by się nie działo. Odnośnie zadeptywania to czasem Ziobro nie wycofał się z tych słów? Raczymy nie pamiętać?

Jestem Europejczykiem.

ale akurat ten sztuczny penis to byl po cos wtedy pokazany i to byla jedna z niewielu udanych interwencji palikota...cenie go tylko za garnitury, ale te sytuacje pamietam i byla to calkiem logiczna i spojna konferencja, powracanie z uporem maniaka do tego penisa jest zupelnie bez sensu, bo mozna wskazac tysiace rzeczy za ktore palikot rzeczywiscie odpowiadal i sie nie popisal...to tak jak brudne , stare buty kaczynskiego, nie ma sensu wspominac , ze facet nie potrafil sie ogarnac i byl totalnym niechlujem skoro cala reszta w jego wykonaniu to jest dopiero dno....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Pieprzysz waści w kółko to samo co by się nie działo. Odnośnie zadeptywania to czasem Ziobro nie wycofał się z tych słów? Raczymy nie pamiętać?

Tak wycofał się i to nie tylko z tych, jeszcze paru innych.

Wypij sobie łyk zimnej wody dla ochłonięcia, dzieje się ciągle coś nowego, a tak naprawdę starego i dobrze znanego.

Obserwuj uważnie jak teraz kiedy upadł mit Tuska okrąglak będzie szkalował J.Kaczyńskiego jak to nie nadaje się do władzy, i jak będą szukane nerwowo alternatywy dla PO.

PSL już ma 8% w sondażach - ciekawe - stawiają na Pawlaka?

Nie ma żadnej alternatywy dla PO, Tusk będzie rzadził jeszcze przez dwie kadencje, a potem kariera w PE. Prezydentem nie zostanie bo urząd zbyt skalany..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tak wycofał się i to nie tylko z tych, jeszcze paru innych.

Wypij sobie łyk zimnej wody dla ochłonięcia, dzieje się ciągle coś nowego, a tak naprawdę starego i dobrze znanego.

Co nie znaczy, że w starych sprawach możesz kłamać licząc na to, że wszyscy o nich zapomnieli. Stara taktyka (żeby nie powiedzieć strategia) PiS.

Jestem Europejczykiem.

electro

Cóż to za dno z J.Kaczyńskiego, że po ostatnich trzech tygodniach konkursu na wtopę roku Tuska, bełkotliwe media, zastanawiają się czy On jest w stanie jeszcze być premierem?

Co nie znaczy, że w starych sprawach możesz kłamać licząc na to, że wszyscy o nich zapomnieli. Stara taktyka (żeby nie powiedzieć strategia) PiS.

Nie zapędzaj się z tymi oszczerstwami o kłamstwie, nie powoływałem się na fakty, tylko na wypowiedż, która padła w rzeczywistości, czy ona była zgodna z stanem faktycznym to już jest oddzielna sprawa.

Nie zapędzaj się z tymi oszczerstwami o kłamstwie, nie powoływałem się na fakty, tylko na wypowiedż, która padła w rzeczywistości, czy ona była zgodna z stanem faktycznym to już jest oddzielna sprawa.

"Gada prezesem"

Zupełnie jak z tymi rzekomymi gratulacjami od brytyjskiego dostojnika dla prezesa.

"Gada prezesem"

Zupełnie jak z tymi rzekomymi gratulacjami od brytyjskiego dostojnika dla prezesa.

Nie będę przeszukiwał teraz stron, ale zamieszanie zostało wyjaśnione, wielu blogerów dochodziło do sedna sprawy i gratulacje premiera Camerona nie mogły dotyczyć innego faktu niż ten, na który powoływał się J.Kaczyński, o innych faktach w tym momencie nie było mowy.

Przytocz oryginał sprostowania strony brytyjskiej, że J.Kaczyński mijał się z prawdą, dotyczącą tamtej sytuacji.

Tylko nie jakiś przedruk - oryginał.

A propos 747 - jak tak upadek rządu Camerona :-)))?

Przypomnieć ci to?

Czym się ratujesz, pisałem wtedy nie o upadku, a rozpoczęciu procesu prowadzącego do upadku - drogi kolego.

Skoro jeden z najznamienitszych dziennikarzy umieścił to zdarzenie w swoim programie publicystyczno-rozrywkowym, to chyba moja skromna osoba nie przesadziła.

dna on szuka,precyzyjniej

Nie będę się powtarzał, żeby mi nie zarzucano, ale J.Kaczyńskiego nie interesuje teraz władza, w stanie takich uwarunkowań wewnętrznych i zewnętrznych nie byłaby skuteczna aby przebudować państwo.

Chyba radio Ma Ryja.

Powinieneś mieć znaczącą wiedzę o najpopularniejszej rozgłośni katolickiej w Polsce.

Widziałem Twoje wpisy w KK.

Niestety nie miały treści duchowej zgodnej z tytułem zakładki.

Rozwalasz mnie facet!

Kaczoluby powołuje się na Żakowskiego :-))). Którego w dodatku kompletnie nie szanuje w odróżnieniu od mnie. Tym razem ja miałem racje nie Żakowski (toutes proportions gardées żeby nie było) i z faktami nie ma co dyskutować więc po co się męczyć.

Przypomnieć ci co pisałeś?

Jestem Europejczykiem.

Nie będę się powtarzał, żeby mi nie zarzucano, ale J.Kaczyńskiego nie interesuje teraz władza, w stanie takich uwarunkowań wewnętrznych i zewnętrznych nie byłaby skuteczna aby przebudować państwo.

Racja społeczeństwo nie jest jeszcze gotowe, potrzeba wielu starań i pokoleń aby dojrzało do wizji Prezesa.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"Nie będę przeszukiwał teraz stron, ale zamieszanie zostało wyjaśnione, wielu blogerów dochodziło do sedna sprawy i gratulacje premiera Camerona nie mogły dotyczyć innego faktu niż ten, na który powoływał się J.Kaczyński, o innych faktach w tym momencie nie było mowy.

Przytocz oryginał sprostowania strony brytyjskiej, że J.Kaczyński mijał się z prawdą, dotyczącą tamtej sytuacji.

Tylko nie jakiś przedruk - oryginał."

Chyba Ci się w głowie poprzewracało. Tobie się nie chce, to ja mam za Ciebie szukać?

Racja społeczeństwo nie jest jeszcze gotowe, potrzeba wielu starań i pokoleń aby dojrzało do wizji Prezesa.

Tym sposobem Prezes jawi nam się jako ten Śpiący Rycerz pod Giewontem. No i dobrze, niech sobie śpi chłopina ze swymi hufcami rycerzy na Meleksach.

Jestem Europejczykiem.

"Nie będę przeszukiwał teraz stron, ale zamieszanie zostało wyjaśnione, wielu blogerów dochodziło do sedna sprawy i gratulacje premiera Camerona nie mogły dotyczyć innego faktu niż ten, na który powoływał się J.Kaczyński, o innych faktach w tym momencie nie było mowy.

Tylko nie jakiś przedruk - oryginał."

Chyba Ci się w głowie poprzewracało. Tobie się nie chce, to ja mam za Ciebie szukać?

Nie, chodzi tylko o to, że owi blogerzy wspominali i wytykali fakt, że taki oryginał nie istnieje, nikt kto twierdził, że kancelaria Camerona wydała sprostowanie, które miało być dyskredytujące dla prezesa owego oryginału nie przedstawił, tylko powoływał się na jakieś oświadczenia.

ulżyj sobie i powtarzaj ile dusza zapragnie natomiast chciałbym to raz usłyszeć od nieodurzonego prezesa.

PiS nie chce władzy na każdym szczeblu czy tylko pomija najwyższych urzędników ?

Cytuję in extenso mojego nieudanego klona i bezczelnego podszywacza:

"W Anglii zamieszki, wasz przyjaciel Jaro w nocy nazwał to trzeciorzędną wiadomością, a dziś media trąbią, że to początek upadku Camerona. Taka jest miej więcej wartość tutejszych forumowych analityków."

No i co misiaczku drogi?

Jakoś forumowy analityk Jaro całkiem dobrze się sprawdził. W odróżnieniu od gazetowych.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.