Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Przysięgam Polakom.

"Przysięgam Polakom, że każdy kto w moim rządzie zaproponuje podwyżkę podatków, zostanie przeze mnie osobiście wyrzucony". Donald Tusk 2007.

cytat:

Przyznam się szczerze, że w 2007 roku naprawdę wierzyłem, że ten rudy krętacz wprowadzi podatek liniowy. Nie spodziewałem się jeszcze, że można być aż tak bezczelnym kłamcą i , że może istnieć aż tak głupie społeczeństwo, które łyka te wszystkie ściemy.

to prawda , ze niewiele zrobili, jeden z niewielu plusow to odsuniecie PIS-u, miejmy nadzieje , ze w nastepnej kadencji gospodarka wyjdzie na prostą...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

to prawda , ze niewiele zrobili, jeden z niewielu plusow to odsuniecie PIS-u, miejmy nadzieje , ze w nastepnej kadencji gospodarka wyjdzie na prostą...

sporo zrobili nawet sporo..

Dla Polski ważne są dobre relacje z Rosją i korzyści jakie z tego mamy. NP. rząd Tuska zgodził się na gazociąg po dnie Bałtyku i w zamian za to mamy od Rosji najdroższy gaz w Unii Europejskiej i ograniczenia dla Polskich przedsiębiorców w transporcie ciężarowym na terenie Rosji.

Przysięgam Polakom.

"Przysięgam Polakom, że każdy kto w moim rządzie zaproponuje podwyżkę podatków, zostanie przeze mnie osobiście wyrzucony". Donald Tusk 2007.

cytat:

Przyznam się szczerze, że w 2007 roku naprawdę wierzyłem, że ten rudy krętacz wprowadzi podatek liniowy. Nie spodziewałem się jeszcze, że można być aż tak bezczelnym kłamcą i , że może istnieć aż tak głupie społeczeństwo, które łyka te wszystkie ściemy.

jak 3/4 tego forum,,,frajerzy.

DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PLATFORMY

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki,

zwiększymy emerytury i renty

3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych,

mostów i obwodnic

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i

zlikwidujemy NFZ

5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą

prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych

6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować

w Polsce

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

Przecież Tusk miał Polskę reformować, a nie zadłużać Polaków !

To ekipa Tuska podobno miała znać się na wszystkim, podobno byli w pełni przygotowani do rządzenia i mieli pełne szuflady ustaw.

Przypomnę obietnice , KŁAMSTWA PO i TUSKA ! My się na tym znamy. My wiemy jak to trzeba zrobić. Mamy już gotowe całe pakiety projektów ustaw, które leżą w szufladach gotowe do wdrożenia. Wybudujemy tysiące kilometrów autostrad, na których nie będą ginąć ludzie. Polacy zasługują na cud gospodarczy. Będziecie godziwie zarabiać , OBNIŻYMY PODATKI . Polacy, którzy wyjechali za pracą będą powracać do Polski , do swoich rodzin, będzie na nich czekała dobrze płatna praca. Tusk i politycy PO, powiadali o dobrobycie jaki czeka Polaków, po przejeciu władzy przez PO. Co z tego zostało każdy widzi. Przez trzy lata nie zrobili kompletnie nic, teraz szukają winnych w poprzednich ekipach, byle na kogoś zwalić i ukryć swoją nieudolność oraz nieróbstwo i mieć wymówkę. Trzeba jakoś wyborcom wytłumaczyć dlaczego jest tak źle na "zielonej wyspie". Platforma, to partia medialna, dobrze w TV wyglądają i świetnie umieją manipulować opinią publiczną, to ich jedyne umiejętności.

kto nic nie obiecuje ten nie dostanie się do sejmu, przykładem jest "oszołom" Korwin-Mikke.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przecież Tusk miał Polskę reformować, a nie zadłużać Polaków !

To ekipa Tuska podobno miała znać się na wszystkim, podobno byli w pełni przygotowani do rządzenia i mieli pełne szuflady ustaw.

Przypomnę obietnice , KŁAMSTWA PO i TUSKA ! My się na tym znamy. My wiemy jak to trzeba zrobić. Mamy już gotowe całe pakiety projektów ustaw, które leżą w szufladach gotowe do wdrożenia. Wybudujemy tysiące kilometrów autostrad, na których nie będą ginąć ludzie. Polacy zasługują na cud gospodarczy. Będziecie godziwie zarabiać , OBNIŻYMY PODATKI . Polacy, którzy wyjechali za pracą będą powracać do Polski , do swoich rodzin, będzie na nich czekała dobrze płatna praca. Tusk i politycy PO, powiadali o dobrobycie jaki czeka Polaków, po przejeciu władzy przez PO. Co z tego zostało każdy widzi. Przez trzy lata nie zrobili kompletnie nic, teraz szukają winnych w poprzednich ekipach, byle na kogoś zwalić i ukryć swoją nieudolność oraz nieróbstwo i mieć wymówkę. Trzeba jakoś wyborcom wytłumaczyć dlaczego jest tak źle na "zielonej wyspie". Platforma, to partia medialna, dobrze w TV wyglądają i świetnie umieją manipulować opinią publiczną, to ich jedyne umiejętności.

tak, obietnice swoja droga jednak mozliwosci byly niewielkie, mozna bylo DUZO wiecej zrobic na samym poczatku i o to warto miec pretensje, w tej chwili zadnych rozwiazan nie wprowadza, w nastepnej kadencji licze po zmarginalizowaniu PIS-u na inicjatywy ustawodawcze, u nas marginalizacja socjalistow bardzo dlugo trwa i ludzie nie wytzrymaja przed wyborami reform czy wiekszych zmian, zreszta w nastepnej kadencji PSL i tak sie pewnie utrzyma w ukladzie wladzy, a to jest niewiele lepsza lewica niz PIS, moze tylko bardziej stapajaca po ziemi , mniej leninowska...

tak, obietnice swoja droga jednak mozliwosci byly niewielkie, mozna bylo DUZO wiecej zrobic na samym poczatku i o to warto miec pretensje, w tej chwili zadnych rozwiazan nie wprowadza, w nastepnej kadencji licze po zmarginalizowaniu PIS-u na inicjatywy ustawodawcze, u nas marginalizacja socjalistow bardzo dlugo trwa i ludzie nie wytzrymaja przed wyborami reform czy wiekszych zmian, zreszta w nastepnej kadencji PSL i tak sie pewnie utrzyma w ukladzie wladzy, a to jest niewiele lepsza lewica niz PIS, moze tylko bardziej stapajaca po ziemi , mniej leninowska...

electro,,,,on nic nie robil przez 3lata,zupelnie nic

kazdego kto by pracowal tak jak tusk rzadzi to wywalili by na zbity ryj.bierze kase z mi

oich podatkow, wiec mam pelne prawo mu powiedziec ZWALNIAM CIE NIEROBIE.

CZYLI- SYTUACJA JEST KRYTYCZNA, ALE NAJWAŻNIEJSZE TO WYGRAĆ WYBORY. To jest nasz priorytet- priorytet Polaków i Polski

Niech żyje PO!!!

CZYLI- SYTUACJA JEST KRYTYCZNA, ALE NAJWAŻNIEJSZE TO WYGRAĆ WYBORY. To jest nasz priorytet- priorytet Polaków i Polski

Niech żyje PO!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

electro,,,,on nic nie robil przez 3lata,zupelnie nic

kazdego kto by pracowal tak jak tusk rzadzi to wywalili by na zbity ryj.bierze kase z mi

oich podatkow, wiec mam pelne prawo mu powiedziec ZWALNIAM CIE NIEROBIE.

tak, tylko widzisz, nie ma alternatywy, przeciez do pisu nie wrocimy, nie chcemy dalszego oglupiania ludzi , ze mozna miec cos za darmo, ze panstwo da, duzym zlem byl ten wypadek lotniczy, on pogorszyl bardzo sytuacje polityczna, z jakichs absurdalnych przyczyn wzrosla bardzo nienawisc w polityce, to jest odczuwalne i to prowadzi do jeszcze wiekszej asekuracji, ja nie mam sily juz chodzic na wybory i glosowac na tych samych ludzi lecz wiem, ze nie mozna polski zostawic samej, nie mozna polski oddac kaczynskiemu i rydzykowi...

.

no i oszolomy,wybierajace klamcow,zlodziei,oszustow,glupcow,i moralnych mordercow.

no wlasnie, dlatego ja musze isc na wybory i zaglosowac na PO zeby nie gineli ludzie tak jak w smolensku, zeby sie pzreciwstawic nienawisci, agresji, zeby nie widziec codziennie kaczynskiego z kolejna porcja klamstw jak dzisiaj , kiedy zakloca swieta niedziele katolikom kolejna konferencja pelna agresji, ale co sie dziwic, przeciez on nie obchodzi niedzieli, przeciez on ma korzenie zydowskie....

tak, tylko widzisz, nie ma alternatywy, przeciez do pisu nie wrocimy, nie chcemy dalszego oglupiania ludzi , ze mozna miec cos za darmo, ze panstwo da, duzym zlem byl ten wypadek lotniczy, on pogorszyl bardzo sytuacje polityczna, z jakichs absurdalnych przyczyn wzrosla bardzo nienawisc w polityce, to jest odczuwalne i to prowadzi do jeszcze wiekszej asekuracji, ja nie mam sily juz chodzic na wybory i glosowac na tych samych ludzi lecz wiem, ze nie mozna polski zostawic samej, nie mozna polski oddac kaczynskiemu i rydzykowi...

ani zostawic notorycznemu klamcy,nieudacznikowi,balagowiczowi,wiecznie zmeczonemu,odpoczywajacemu.moze on ma problemy ze zdrowie,ze tak dlugo musi odpoczywac,jakies SM?

.

no wlasnie, dlatego ja musze isc na wybory i zaglosowac na PO zeby nie gineli ludzie tak jak w smolensku, zeby sie pzreciwstawic nienawisci, agresji, zeby nie widziec codziennie kaczynskiego z kolejna porcja klamstw jak dzisiaj , kiedy zakloca swieta niedziele katolikom kolejna konferencja pelna agresji, ale co sie dziwic, przeciez on nie obchodzi niedzieli, przeciez on ma korzenie zydowskie....

widzisz,,,obaj widzimy to samo,ale inne wyciagamy wnioski,ciekawe dlaczego.

nie jestem antysemita , ale ciesze sie , ze prezydent komorowski nie jest zydem, tylko jega zona...o maly wlos nie wygral w wyborach kaczynski , ktory jest zydem, a polacy tyle wycierpieli w okresie powojennym z reki zydowskiej!

no , ale jaki masz wybor, pis nie, po nie, na psl? przeciez to prawie takie same barany bez szkoly jak PIS...

ale sadzac po efektach rzadzenia,to barany z po,konczyli szkoly sciagajac lub falszujac swiadectwa,moze nawet kupujac na bazarze.

widzisz,,,obaj widzimy to samo,ale inne wyciagamy wnioski,ciekawe dlaczego.

ale sadzac po efektach rzadzenia,to barany z po,konczyli szkoly sciagajac lub falszujac swiadectwa,moze nawet kupujac na bazarze.

ja nie wierze w socjalizm, nie wierze , ze idol sprzataczek w mojej pracy zrobi cos dobrego dla polski, zreszta mial kaczynski dwa lata i nawet emerytury esbekom musial zabrac tusk, wiesz jak ja przed kaczynskim wierzylem , ze jak bedzie mial pelnie wladzy to zrobi porzadek z komuna, ja przecieralem oczy ze zdumienia jak zwiekszal wszedzie zatrudnienie w urzedach, wzial sobie komunistow do rzadu...ja myslalem, ze on mimo ze z postkomuny sie wywodzi cokolwiek na polu chociaz lustracji zrobi, jakiz bylem naiwny, teraz sytuacja jest prosta i wiadomo, ze jedyny w miare bezpieczny dla moich pieniadzy kurs zapewnia PO...i dlatego tusk rozklada to wszystko na lata , bo wie , ze nie ma dla jego partii alternatywy, bo PJN mimo najszczerszych checi nie bedzie ta alternatywa, to sa aparatczycy pisowscy , ktorzy nie chca juz nienawisci, ktorzy sie nagle niby obudzili ze zlego snu...

jak czytam posty electro czy melomana to dochodzę do wniosku że np. jaro_747 to bardzo przytomny i wywazony facet jest,

jedne słowo przychodzi mi na usta; menazeria, i do tego chora z nienawiści

ja nie wierze w socjalizm, nie wierze , ze idol sprzataczek w mojej pracy zrobi cos dobrego dla polski, zreszta mial kaczynski dwa lata i nawet emerytury esbekom musial zabrac tusk, wiesz jak ja przed kaczynskim wierzylem , ze jak bedzie mial pelnie wladzy to zrobi porzadek z komuna, ja przecieralem oczy ze zdumienia jak zwiekszal wszedzie zatrudnienie w urzedach, wzial sobie komunistow do rzadu...ja myslalem, ze on mimo ze z postkomuny sie wywodzi cokolwiek na polu chociaz lustracji zrobi, jakiz bylem naiwny, teraz sytuacja jest prosta i wiadomo, ze jedyny w miare bezpieczny dla moich pieniadzy kurs zapewnia PO...i dlatego tusk rozklada to wszystko na lata , bo wie , ze nie ma dla jego partii alternatywy, bo PJN mimo najszczerszych checi nie bedzie ta alternatywa, to sa aparatczycy pisowscy , ktorzy nie chca juz nienawisci, ktorzy sie nagle niby obudzili ze zlego snu...

szokujace slowa,osoby ktorej pasuja rzady ekipy podnoszacej podatki ,vat,okradajace nas wszystkich z emerytur,OFE,zreszta byl ich projektem,

nigdy sie z tym nie zgodze,i zaden logicznie myslacy polak.

electro

Wbrew pozorom mamy podobne poglądy, z tą istotną różnicą, że dla mnie koleje losu rządu zarówno PiS, jak i PO były zupełnie jasne i nie miałem Twoich złudzeń/szczególnie nie miała ich moja żona/

W przypadku rządu PiS BYŁO JASNE, ŻE SOBIE NIE PORZĄDZĄ, BO NIKT IM NIE POZWOLI.

W przypadku rządu PO, ŻE NIE ZROBIĄ NIC ZNACZĄCEGO, NIE UNIOSĄ CIĘŻARU ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA PAŃSTWO I CAŁKOWICIE OBNAŻĄ SWOJĄ BEZGRANICZNĄ NIEKOMPETENCJĘ, oraz zadbają tylko o siebie vide "spółdzielnia Grabarczyka"

Mam świadków i to wielu na te stwierdzenia, wypowiadałem je w miejscach publicznych, i uwierz mi na słowo, że po zaprzysiężeniu rządu, NAJGORZEJ OCENIAŁEM MINISTRA KLICHA, OKREŚLAŁEM GO JAKO ODWROTNOŚĆ CECH CZŁOWIEKA POTRZEBNEGO NA TYM STANOWISKU.

Proszę więc nie zarzucać mi braku intuicji/zwłaszcza mojej żonie/

Wiesz co electro,ty czytasz jakieś wiadomości?Czy sam to wymyślasz?

Tusku zatrudnił w administracji ponad 100000 urzedasów...najwięcej po roku 89

a obiecywał redukcję.Teraz raptem niezbędna jest mu ustawa o redukcji etatów

by ich zwolnić.Są w takim razie zbędni...okazuje się.Kto poza nim potrzebuje

ustawy do zwolnienia zbędnych pracowników?Wystarczy rozwiązanie umowy o prace.

eee tam, od razu rozwiązywać umowy, u na na stolnicy buferowa daje radę - będą zmieniać nazwy ulicom i takie tam podobne fuchy ... i jus som niezbendne

(kuźwa chyba nie robiem jka mulsik)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

eee tam, od razu rozwiązywać umowy, u na na stolnicy buferowa daje radę - będą zmieniać nazwy ulicom i takie tam podobne fuchy ... i jus som niezbendne

(kuźwa chyba nie robiem jka mulsik)

Fox ma racje.Uważaj bo palton czuwa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.