Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Kulturkampf.

Kolejny żarcik, za który kogoś innego Błaszczak podpieprzył by do prokuratury a Hofman opowiedział o tym przed kamerą.

No ale w przypadku kolegi - morda w kubeł.

" Przydałaby się jakaś stara pepesza, to byśmy tutaj sprawę obronili - takie słowa 10 kwietnia pod Pałacem Prezydenckim padły z ust posła PiS Stanisława Pięty. Dziś poseł nie chce ich komentować.

Nagranie, na którym zarejestrowana jest rozmowa posła Pięty ze starszą kobietą 10 kwietnia przed Pałacem Prezydenckim dostaliśmy na Kontakt 24."

Materiał, o którym mowa, świadczy o tym do czego może być zdolny PiS- są w stanie jedynie siłą pokazywać swoje racje, za czym idzie groźba lub śmierc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

jar1

Którą część naszego społeczeństwa reprezentuje mamel to widać na jego avatarze!Im było najlepiej właśnie za Gierka.

parafrazując znany wierszyk Świetlickiego...mamel:

Nigdy gówno nie będzie tak ciepłe i przytulne....

mamel znam takich - jak ty - w życiu nie wyszło to wina obecnie rządzących. ja kolego bankrutowałem 3 razy - ale w końcu stanąłem na nogi jak trzeba. ale to trzeba jaj żeby wierzyć że się uda - to samo dotyczy polityki. pis chciałby pograżyć naród w historyczną otchłań - zamiast probować kolejny raz. a warto próbować

ja wiem, że spora częśc naszegoo społeczeństwa woli, zamiast dróg i autostrad, patrzeć na rzędy obsranych pomników - ale na szczęście jest ich mniejszość.

najfajniejsze dla mnie pomniki są na Starych Powązkach a jak ktoś lubi jak go cyckają na każdym kroku, obiecują autostrady a zawieszanie robi od dwudziestu lat co dwa lata ... to mu wolno

na szczęście jest ich większość, przynajmniej jest z kogo cyckać

jar1

Którą część naszego społeczeństwa reprezentuje mamel to widać na jego avatarze!Im było najlepiej właśnie za Gierka.

panie doktorze! - dziś mi lepiej - mam swoje 970zł z zusu i nie muszę nic udawać a wasze ironie, podchody, polityczki i wyzwiska są tyle warte co piana na grzbietach bałtyckich fal - świadomości ZERO :(((((((((((((

od wiedzy do mądrości droga jak stąd do Edenu

o pierdzu... zacier kipi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

najfajniejsze dla mnie pomniki są na Starych Powązkach a jak ktoś lubi jak go cyckają na każdym kroku, obiecują autostrady a zawieszanie robi od dwudziestu lat co dwa lata ... to mu wolno

mamel przestań brać rente zacznij płacić podatki to na drodzi będzie

mamel myślałem że napisze 9700 zus-u ale 970 to wybacz wstyd - chyba że napiszesz ze na tydzień albo dzień ale na miesiac.

panie doktorze! - dziś mi lepiej - mam swoje 970zł z zusu i nie muszę nic udawać a wasze ironie, podchody, polityczki i wyzwiska są tyle warte co piana na grzbietach bałtyckich fal - świadomości ZERO :(((((((((((((

o pierdzu... zacier kipi

Idź i popytaj w lokalnych samorządach, mniejszych miejsowości w Polsce. Tam się zdziwisz, jaka świadomość jest dżięki inwestycjom umijnym.

I jak się wyjedzie nieco dalej z Wawy, ile dróg jest wyremontowana i zbudowana od nowa z funduszy unijnych. Wiem, że to nie to samo, co pomnik światła przy pałacu na Krakowskim i Jezus w Świebodzienie, ale zawsze jednak coś.

.mamel znam takich - jak ty - w życiu nie wyszło to wina obecnie rządzących. ja kolego bankrutowałem 3 razy - ale w końcu stanąłem na nogi jak trzeba. ale to trzeba jaj żeby wierzyć że się uda - to samo dotyczy polityki. pis chciałby pograżyć naród w historyczną otchłań - zamiast probować kolejny raz. a warto próbować

błądzisz romeczku, mamelowi wszystko ostatecznie wyszło (choć było miejscami pod górkę)a przede wszystkim nigdy nie robił za ciężkiego woła od zarabiania kasy

ot - taka "lekkość bytu" - to się kolego bierze ze stosunku do rzeczywistości

ale wam o tym pisać jak greką do Chińczyka

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Idź i popytaj w lokalnych samorządach, mniejszych miejsowości w Polsce. Tam się zdziwisz, jaka świadomość jest dżięki inwestycjom umijnym.

I jak się wyjedzie nieco dalej z Wawy, ile dróg jest wyremontowana i zbudowana od nowa z funduszy unijnych. Wiem, że to nie to samo, co pomnik światła przy pałacu na Krakowskim i Jezus w Świebodzienie, ale zawsze jednak coś.

ten sam problem co z moim teściem - nic sie nie buduje , nic - a kiedy teściu był za miastem? a z 8 lat temu? aha..dziękuje

błądzisz romeczku, mamelowi wszystko ostatecznie wyszło (choć było miejscami pod górkę)a przede wszystkim nigdy nie robił za ciężkiego woła od zarabiania kasy

ot - taka "lekkość bytu" - to się kolego bierze ze stosunku do rzeczywistości

ale wam o tym pisać jak greką do Chińczyka

mamel jak przechodzisz koło fajnego autka to myslisz sobie no za 15 lat kupie go za 7000 - to jest ta twoja lekkosci bytu , albo jak musisz sobie zoperować serce w stanach - to myslisz sobie samo sie naprawi? rozumię że ten zus też mógłbyś oddać - oddaj proszę i pokaż swoją lekkość bytu - tylko jak sie kur... nie bedziesz usmiechał przy tym to reką noga mózg....

a co do woła od zarabiania kasy - kiedyś sietrzeba było napracować - ale obecnie na brak wolnego czasu nie narzekam - i na dopływ gotówki także. w sumie moja lekkośc bytu polega teraz na inwestowaniu żeby moi synowie mogli być nazywani przez twoich potomków - żydami.

mamel myślałem że napisze 9700 zus-u ale 970 to wybacz wstyd - chyba że napiszesz ze na tydzień albo dzień ale na miesiac.

90 procent rencistów to oszuści

100 procent podatników to oszuści

aktualni rentierzy (? procent) nie maja powodu oszukiwać - z szacunkiem proszę do mamela

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

ten sam problem co z moim teściem - nic sie nie buduje , nic - a kiedy teściu był za miastem? a z 8 lat temu? aha..dziękuje

mamel jak przechodzisz koło fajnego autka to myslisz sobie no za 15 lat kupie go za 7000 - to jest ta twoja lekkosci bytu , albo jak musisz sobie zoperować serce w stanach - to myslisz sobie samo sie naprawi? rozumię że ten zus też mógłbyś oddać - oddaj proszę i pokaż swoją lekkość bytu - tylko jak sie kur... nie bedziesz usmiechał przy tym to reką noga mózg....

a co do woła od zarabiania kasy - kiedyś sietrzeba było napracować - ale obecnie na brak wolnego czasu nie narzekam - i na dopływ gotówki także. w sumie moja lekkośc bytu polega teraz na inwestowaniu żeby moi synowie mogli być nazywani przez twoich potomków - żydami no bo tak nazywasz zapewne każdego kto ma jakąś pozycję ( kasę, wiedzę, fach , etc - cokolwiek wobec czego masz kompleks )

nie pisz mi o samorządach bo na Białołęce 2 tyg. przed wyborami, więc nielegalnie, bez zgody radnych, władza dodała 1 okręg wyborczy by udupić inicjatywy lokalne czyli "Gospodarnosc" i spokojnie dokonczyć pompowanie gówien pod Wisłą - najracjonalniejszy po wojnie patent na to by ścieki były najdroższe w Europie

piszesz z euforią o dotacjach z Unii wiec komu śni się komuna? a do roboty i za swoje a nie na krzywy ryj co w sumie wychodzi za cenę samostanowienia

zawalcz o kolejny pomnik ...dla siebie, należny a jakże, za światłe osądy :(

ten sam problem co z moim teściem - nic się nie buduje , nic - a kiedy teściu był za miastem? a z 8 lat temu? aha..dziękuje

a co do woła od zarabiania kasy - kiedyś sietrzeba było napracować - ale obecnie na brak wolnego czasu nie narzekam - i na dopływ gotówki także. w sumie moja lekkośc bytu polega teraz na inwestowaniu

widzisz mądralo - musisz inwestować bo przyszłość niepewna

mnie wystarczy sięgnąć do kabzy tylko widzisz - to już nie cieszy, teraz są zupełnie inne zachcianki

"żeby moi synowie mogli być nazywani przez twoich potomków - żydami" - zanim twoi się dorobią, moi nie Żydzi zdążą wykupić prawa do ich samych, ... ciekawe?

USA przeznacza na zbrojenia tyle ile pozostały świat razem wzięty.

Bo USA to kraj, oględnie mówiąc, prostaków i często tchórzy. Wystarczy spędzić tam trochę czasu by to zrozumieć. Nie mają historii, nie mają tradycji, nawet kulturę próbują sztucznie kreować, swoją pozycję budują na bazie przewagi militarnej. Społeczeństwo wychowane na konsumpcyjnym podejściu do życia, w w sytuacji jakiegokolwiek zagrożenia, ma pełne gacie.

Tylko słabi i prości ludzie tak jak większość obywateli USA, cały PiS i kilka tzw. mocarstw, upatrują swoją przewagę w sile militarnej państwa i potrzebie dominacji - reszta rozumie na czym sprawa polega: nie ma mocniejszych więzi jak więzi ekonomiczne, a w tym kosztami armii trzeba obciążać społeczeństwo na poziomie minimalnym.

Chińczycy posuwają się w dominacji nad światem na prostej zasadzie potęgi ekonomicznej. Jakim kosztem chińskiego społecznym się to odbywa - nietrudno zaobserwować. I to jest prawdziwe zagrożenie nadchodzących lat, a nie jakieś tam dyrdymały o potędze USA i pokładanie w tym jakichkolwiek nadziei.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Filut

Przepraszam, że użyłem znowu przykładu na Twojej osobowości forumowej - nie bądż zły na mnie z tego powodu, to nic osobistego, po prostu Twój przykład jest modelowy, dał się zastosować.

Natomiast uwaga do mnie, że nie korzystam z umysłu jest nie trafiona, albo tak samo trafiona jak większość innych, bo w tym miejscu o inne bardzo trudno.

Polska jaka jest każdy widzi, dostrzega wszystkie te elementy o jakich piszę w swoim otoczeniu.

Waznżna jest perspektywa, z jakiej dokonuje się oceny.

Inną perspektywę ma ktoś, kto od czasu do czasu otworzy telewizor i obejrzy przypadkowo program publicystyczny, pech chciał, że akurat Pana Lisa, inną ma robotnik pracujący fizycznie przy budowie autostrady na Euro 2012, a inną socjolog Pani J.Staniszkis, czy ekonomista prof.L.Balcerowicz.

Inną ma też użytkownik Filut, inną mają inni użytkownicy, inną ma prawo mieć każdy obywatel.

Prawda jest jednak tylko jedna, łatwo się o tym przekonać.

Tu na forum, wpisy poszczególnych użytkowników świadczą o istnieniu różnego typu prawd, różnej oceny tych samych zjawisk, różnego podejścia do tych samych zagadnień.

Co powoduje tą różnorodność.

Czy powoduje ją, różnica w pomysłach na zagospodarowanie przestrzeni publicznej, czy są to inne czynniki.

Wydaje się, że przeważająca część autorów wpisów, chcą coś przekazać pozostałym, do czegoś ich przekonać.

Co to jest takiego?

To jest twierdzenie, jakoby ci inni, ci pozostali tkwili w jakimś wielkim błędzie, dając wyraz poparcia polityce prowadzonej przez partię Jarosława Kaczyńskiego.

Prezes urósł do rangi symbolu tego, co może być najgorsze, co może być najmniej trafne, tego co może być najmniej skuteczne, wreszcie tego, co natychmiast należy niby odrzucić.

Ale dlaczego, skoro tak według nich jest nie proponują niczego innego w zamian, dlaczego nie wynoszą do rangi wzoru Pana Premiera Donalda Tuska, Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego?

Nie robią tego świadomie.

Nie czynią tego, ponieważ czytelnik miałby dysonans poznawczy, coś by się mu nie zgadzało, gdzieś wyczułby niespójność.

Po prostu Drodzy Panowie macie problem.

Jesteście sami.

Nie macie wzoru, nie macie kierunku, nie macie wizji, nie macie wartości, nie macie autorytetów, nie macie w końcu przywódców.

Zazdrościcie drugiej stronie, że ma idee, że te idee są prawdziwe, że nie pochodzą od fachowców od marketingu politycznego, od manipulatorów, że są czyste i dobre od strony intencji, że są trwałe, że mają za sobą ruch, ruch ludzi którzy za nimi stoją, którzy są w stanie o nie walczyć, ponosić ofiary, wyrzeczenia, cierpienia, aby one kiedykolwiek się urzeczywistniły.

Tego wszystkiego nie macie.

Macie natomiast za sobą potężne ośrodki propagandowe, pracujące w ten sposób, aby tamten ruch wzniosłych idei wolnego państwa polskiego osłabiać.

Aby niszczyć go, za pomocą środków naukowych profesjonalnej dezinformacji.

Manipulacja, doczekała się bowiem opracowań naukowych, socjologia, socjotechnika, to elementy nauki szeroko pojętej.

I w ten oto sposób działacie, wszelcy piewcy prawd objawionych i jedynych interpretacji, jedynych właściwych, tylko przez Was trafnie określonych.

Innym wara, inni się nie znają, nie mają prawa się znać

Jesteście żałośni Filut, nawet nie chce mi się z Wami polemizować, bo ściana ma więcej do powiedzenia i mądrzej to przedstawi niż Wy Filut.

Ograniczacie się do prześmiewczych komentarzy, poziom ich nie może być niższy, nie może bardziej uwłaczać możliwości ludzkiej inteligencji.

Czepiacie się nic nie znaczących szczegółów, nic nie piszecie o pożądanych kierunkach działań, bo niewiele o nich wiecie, nie wiecie jak jakiekolwiek cele miałyby być osiągane, za pomocą jakich narzędzi.

Wasza góra intelektualna potrafi jedynie rzucić hasło dla tępej gawiedzi, celowo utrzymywanej w ślepocie, np laptop dla pierwszoklasisty i już uważacie że słowo stało się ciałem.

Jakie to niskie, jakie to żenujące, mieć takich przywódców, nie dziwie się więc Waszej frustracji, objawiającej się bezwzględną agresją, lżeniem, naruszaniem porządku prawnego, używaniem słów uznane za nieprzyzwoite.To tyle na co Was stać Filut.

Dlatego radzę Wam z dobrego serca, za pomocą całej mojej miłości do Was.

Zdajcie sprzęt.

Dajcie sobie z tym spokój.

Przestańcie, wasz wysiłek idzie i tak na marne.

Nic z tego nie ma.

Nic Wy z tego nie macie, nic nie mają z tego również inni.

Robicie krecią robotę, która skazana jest na niepowodzenie, obojętnie ile jeszcze włożycie w nią energii.

Zło jest karą samą w sobie, kto czyni zło, już ukarał samego siebie, gdyż skazuje się na wyrzuty sumienia, nawet gdy nauczono go zagłuszać owe.

Marnujecie prąd, niszczycie, zużywacie sprzęt informatyczny, zanieczyszczacie przestrzeń medialną, publiczną, treściami które są bezsensowne.

Niczego w ten sposób nie osiągniecie, tylko wstyd i odruch współczucia tych, którzy opowiadają się w życiu za prawdą.

Jarosław Kaczyński pewnie pęka ze śmiechu, pewnie czyta audiostereo "polityka" na uśmierzenie bulu po stracie ukochanego brata i bratowej oraz najbliższych współpracowników.

Dlatego jak już musicie to wymyślajcie dalej te swoje sensacyjne interpretacje, budujcie swoją narrację na poziomie budki z piwem, choć róbcie to tak, żeby choć było śmiesznie, może choć taki pożytek jest wart waszego traconego czasu.

Pozdrawiam.

romekxxx dnia 15.04.2011 - 16:45

cd. - "...nazywani przez twoich potomków - żydami no bo tak nazywasz zapewne każdego kto ma jakąś pozycję ( kasę, wiedzę, fach , etc - cokolwiek wobec czego masz kompleks )"

tak jedziesz z autopsji? - widać sporo wiesz o kompleksach

Swoją drogą, wiecie o czym się teraz często mówi w Niemczech? O potrzebie nauki języków chińskich. Chińczycy już zawładnęli wschodnim wybrzeżem Azji, ot tylko kwestia czasu gdy kolonizacja ekonomiczna i kulturalna ruszy na zachód.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Bo USA to kraj, oględnie mówiąc, prostaków i często tchórzy. Wystarczy spędzić tam trochę czasu by to zrozumieć. Nie mają historii, nie mają tradycji, nawet kulturę próbują sztucznie kreować, swoją pozycję budują na bazie przewagi militarnej. Społeczeństwo wychowane na konsumpcyjnym podejściu do życia, w w sytuacji jakiegokolwiek zagrożenia, ma pełne gacie.

Tylko słabi i prości ludzie tak jak większość obywateli USA, cały PiS i kilka tzw. mocarstw, upatrują swoją przewagę w sile militarnej państwa i potrzebie dominacji - reszta rozumie na czym sprawa polega: nie ma mocniejszych więzi jak więzi ekonomiczne, a w tym kosztami armii trzeba obciążać społeczeństwo na poziomie minimalnym.

Chińczycy posuwają się w dominacji nad światem na prostej zasadzie potęgi ekonomicznej. Jakim kosztem chińskiego społecznym się to odbywa - nietrudno zaobserwować. I to jest prawdziwe zagrożenie nadchodzących lat, a nie jakieś tam dyrdymały o potędze USA i pokładanie w tym jakichkolwiek nadziei.

mlb

Co zrobiłeś Chińczykom, że się ich boisz?

USA posiada elitę intelektualną, na poziomie, o jakim nie masz pojęcia, nie mają Twoi kumple i Ty i Oni nigdy nie będą mięć, nie zrozumiecie tego, tych mechanizmów, sposobów rozumienia rzeczywistości.

Aby to zrozumieć, trzeba być w tym wieku już dużym, trzeba mieć osiągnięcia z najwyższego światowego poziomu, inaczej nie sposób zrozumieć to, jak kraj taki jak USA, działa, funkcjonuje itd.

I nie ma to nic wspólnego z jakąś fascynacją, to tylko stwierdzenie faktu objektywistycznego.

Nie znasz natury człowieka, natury poszczególnych rejonów świata, najgłębszych motywacji, jakie kryją się za działaniami takich czy innych narodów, więc oszczędż po raz kolejny robienia czytelnikom wody z mózgu.

Bez urazy

Pozdrawiam.

mlb

Co zrobiłeś Chińczykom, że się ich boisz?

USA posiada elitę intelektualną, na poziomie, o jakim nie masz pojęcia, nie mają Twoi kumple i Ty i Oni nigdy nie będą mięć, nie zrozumiecie tego

Amerykanie mówią na to "wishful thinking". Spędź tam trochę czasu to pogadamy.

Swoją drogą, wiecie o czym się teraz często mówi w Niemczech? O potrzebie nauki języków chińskich. Chińczycy już zawładnęli wschodnim wybrzeżem Azji, ot tylko kwestia czasu gdy kolonizacja ekonomiczna i kulturalna ruszy na zachód.

ja juz od dawna wsrod znajomych mowie ze epoka jezyka angielskiego sie skonczyla.

USA to sa sami bankruci, kazdy na swiecie myslal ze tam ludzie dobrze zyja a to bylo wszystko za puste pieniadze

Anglia - przydupek USA takze sie chwieje, czekam tylko jak ludzia sie pogorszy i wywala na zbity pysk ta slawna rodzine darmozjadow - i tak oto minie kolejna epoka.

Juz teraz Chiny dyktuja cala ekonomie na swiecie , niedluga beda potega militarna nr 1 , i niedlugo rowniez beda najwazniejszym zapleczem naukowo - badawczym dla calego swiata.

USA posiada elitę intelektualną, na poziomie, o jakim nie masz pojęcia, nie mają Twoi kumple i Ty i Oni nigdy nie będą mięć, nie zrozumiecie tego, tych mechanizmów, sposobów rozumienia rzeczywistości.

widze ze kolega jest bardzo zle poinformowany i nie wie co sie na swiecie i w nauce dzieje.

Chinczycy rowniez zaczynaja wyprzedzac owa naukowa elite z USA

USA obecnie to państwo policyjne, a ich, jak to nazywasz "elita" - jest typową mafią gospodarczą, wspieraną przez armię sowicie opłacanych prawników i koneksjami wojskowymi. Pojedynczy obywatel w tym kraju tak naprawdę nic nie znaczy, chociaż media robią wszystko by ciemny lud uwierzył że jest inaczej.

USA obecnie to państwo policyjne...

no co ty gadasz ?? przeciez to wzor demokracji na swiecie!

Spisz w kartonie na ulicy i jestes wolny jak ptak ! zyc nie umierac!!

Tyle że policjant tam może zrobić z Tobą wszystko. Zwykli Amerykanie boją się policji bardziej niż diabeł święconej wody.

Tyle że policjant tam może zrobić z Tobą wszystko.

No nie strasz ludzi!

Ja wierze w wolnosc i demokracje! Caly czas trzymam kciuki za celnymi bombardowaniami w Libii , niech tych nie - demokratow zrownaja tam z ziemia !

Fakt ze pare tysiecy lat na Ziemi nie bylo demokracji, ale to nie zmienia faktu ze my mamy racje!

mlb

Brniesz w jakieś S-F , zaczynasz dorównywać Filutowi.

Zastanów się nad strukturą bogactwa Chin.

Przede wszystkim skąd ono się wzięło.

O bogactwie tego rejonu zadecydował nikt inny jak szeroko pojęty zachód, czy inaczej mówiąc cywilizacja zachodu, przenosząc tam produkcję i kolonialnie wykorzystując tanią siłę roboczą.

To bogactwo, które tam przyszło, może równie szybko wyjść, jeśli tylko wymagać tego będzie sytuacja strategiczna.

Wszystko ma swój czas, dzisiejszy świat jest tak poukładany, że nie ma szans aby pozycja USA osłabła.

To że istnieją zagrożenia, że istnieją wskażniki, które mówią o perspektywie dominacji Chin, to niczego nie zmienia.

W sferze realnej póki co, Chińczycy modlą się o powodzenie ekonomiczne USA, gdyż są ich największymi wierzycielami.

Jeżeli ktoś sądzi, że ekonomia rządzi światem, to jest jeszcze młody, a młodości przypisana jest naiwność.

Światem rządzi przemoc, drogi Kolego mlb, i nie ważne czy Kolega tam był, czy nie był, mnóstwo ludzi z Polski tam było, czy jest niczego to nie zmienia.

Przeciętny obywatel USA, to nie to samo co tamtejsza elita, póki co Chińczycy kształcą tam swoje kadry, proszę się zastanowić dlaczego?

Potęga Chin jest iluzoryczna, na prawdę ona jest, ale zupełnie inna niż jest to sądzone powszechnie.

Trzeba poznać mentalność tych ludzi, wielowiekowe uwarunkowania historyczne, aby wypowiadać się rzeczowo o tym rejonie świata.

Każdy dalekowschodni kraj Azji potencjalnie może być bogaty, czy bardzo bogaty, ponieważ ich społeczeństwa posiadają taki typ mentalny, który daje się skutecznie wykorzystać do działania pełnego wyrzeczeń i poświęceń.

To ludzie głębokiej wiary w idee.

Nie można ich złamać, zginą ale będą tej idei wierni, zniosą każde cierpienie, ale postawią na swoim.

Nie ma w nich konformizmu zachodu.

Dlatego ludy te są niebezpieczne, kiedy działają w złej wierze.

Na razie nie dostrzegam potencjalnej agresji, dążeń mocarstwowych Chin, na razie mamy działania czysto ekonomiczne.

Oczywiście w miarę jedzenia może wzrosnąć apetyt, wtedy kraje bezpośrednio zagrożone będą błagać USA o to aby utrzymały pozycję mocarstwa dominującego, gdyż tylko USA ma odpowiednie narzędzia, do powstrzymania ekspansji Chin.

Jestem pewien, że wywiad USA trzyma rękę na pulsie i ma gotowe scenariusze na wszelkie ewentualności.

Bogactwo kosztuje.

Czas pokaże jak będzie wyglądał dalszy proces bogacenia się Chin, może wywrócić się o walkę wewnętrzną, w czasie jak to bogactwo zacznie im wewnętrznie ciążyć.Tłamszone tam wewnętrzne gry, mogą przez przypadek kiedyś wyjść z dużą siłą i obrócić potęgę gospodarczą oraz jedność Chin w pył.Może być tak że Chiny będą musiały użyć pewnego wysiłku aby zachować integralność.

Brak wielowiekowej tradycji demokratycznej, jest zagrożeniem dla wszystkich państw, które swoją potęgę budują na dyktacie.

Zdarzenia z Afryki Północnej jasno to potwierdzają.

nie pisz mi o samorządach bo na Białołęce 2 tyg. przed wyborami, więc nielegalnie, bez zgody radnych, władza dodała 1 okręg wyborczy by udupić inicjatywy lokalne czyli "Gospodarnosc" i spokojnie dokonczyć pompowanie gówien pod Wisłą - najracjonalniejszy po wojnie patent na to by ścieki były najdroższe w Europie

piszesz z euforią o dotacjach z Unii wiec komu śni się komuna? a do roboty i za swoje a nie na krzywy ryj co w sumie wychodzi za cenę samostanowienia

zawalcz o kolejny pomnik ...dla siebie, należny a jakże, za światłe osądy :(

Świat naprawdę nie kończy się na ściekach z Białołęki i pompowaniu gówien pod Wisłą. Zresztą, nawet to lepsze od obsranego pomnika.

Byłoby dużo lepiej, jakbyśmy mieli wybór pomiędzy tymi, którzy sprawniej i bez naduzyć wybudują autostradę a nie między tymi, co jakoś tam budują a tymi, co im się marzy jedynie budowanie pomników.

Świat naprawdę nie kończy się na ściekach z Białołęki i pompowaniu gówien pod Wisłą. Zresztą, nawet to lepsze od obsranego pomnika.

Byłoby dużo lepiej, jakbyśmy mieli wybór pomiędzy tymi, którzy sprawniej i bez naduzyć wybudują autostradę a nie między tymi, co jakoś tam budują a tymi, co im się marzy jedynie budowanie pomników.

przecież wyraźnie Ci napisałem - masz syndrom pomnika to sobie postaw, własny, należy Ci się za światłe osądy :(

W jakiejś części już jesteśmy:

Badania przeprowadzone przez słowackie stowarzyszenie konsumentów wskazują, że spożywcze koncerny sprzedają lepsze produkty do krajów Europy Zachodniej. Coca-Cola czy kawa Tchibo będę tam smaczniejsze.

Testy przeprowadziła firma Asociácia spotrebiteľov Slovenska. Inspektorzy przebadali Coca-Colę, czekoladę Milkę, pieprz i paprykę Kotanyi oraz kawy Nescafe Gold, Jacobs Kroenung i Tchibo Espresso. Na zakupy wybrali się do ośmiu państw: Polski, Czech, Słowacji, Bułgarii, Rumunii, Niemiec, Austrii i na Węgry.

- Gorsze produkty trafiają zawsze do nowych członków Unii Europejskiej. Nie znaleźliśmy ich w sklepach w Niemczech czy Austrii - powiedział dziennikarzom Milos Lauko, szef Asociácia spotrebiteľov Slovenska.

Ukryta Zawartość

Na własnej skórze przekonałem się, że te badania pokazują prawdę - porównywałem np. kawę czy proszek do prania kupiony w Niemczech czy Anglii z identycznymi kupionymi w Polsce; polskie były wyraźnie gorsze

Ukryta Zawartość

jar1 dnia 15.04.2011 - 18:51 -Świat naprawdę nie kończy się na ściekach z Białołęki

czytaj co napisane - "nie ściekach z Białołęki" bo ta mając na swoim terenie oczyszczalnię dla całego miasta, sama jest wciąż pozbawiona kanalizacji - taka oczywista logika decyzji administracyjnych Twoich ulubieńców, bo MPWiK to przecież spółka miejska, twór po za wszelka kontrolą

tematem natomiast były komusze ciągotki w Twoim wydaniu do otrzymywania dotacji (to w skrócie) - więc nie manipuluj

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.