Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Będę pierwszy: dzisiejsze osłabienie złotego to z pewnością wina rządu!

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

I co z tego, to już historia. Dzisiaj są to dwa kraje z poważnymi kłopotami - jeden zniszczony przez kryzys, drugi przez trzęsienie ziemi. Takie akty braterstwa to całkiem naturalna sprawa - przy czym nie ma to nic z wspólnego z tym o czym pisałem, czyli zwiększaniem dominacji ekonomicznej Chin nad resztą świata.

Wiesz co melbik?Ja to bym sobie życzył być ak zniszczonym przez kryzys jak państwo kórym zarządza Obama.Daj boże...byc takim zniszconym.

jak myślicie dlaczego złotówka dostaje po dupie przy każdym zachwianiu na rynkach..?

Ja myślę, że to spisek mający na celu osłabienie pozycji Polski na arenie międzynarodowej.

A Ty co myślisz?

a pytanie było prowokacyjne i byłem ciekaw czy będą w miarę obiektywne odpowiedzi.bo pytanie trochę mniej polityczne bardziej ekonomiczne.

niestety poziom tej zakładki (głównie) jest taki że PO jest dobre lub całkowicie złe bo to PO,a PIS jest dobry albo całkowicie zły bo to PIS.

a pytanie było prowokacyjne i byłem ciekaw czy będą w miarę obiektywne odpowiedzi.bo pytanie trochę mniej polityczne bardziej ekonomiczne.

niestety poziom tej zakładki (głównie) jest taki że PO jest dobre lub całkowicie złe bo to PO,a PIS jest dobry albo całkowicie zły bo to PIS.

No dobra ale co z tą złotówką sargon?

Chętnie przyczytam, jaką masz teorię na ten temat.

sargon

Co do dyskusji w tej zakładce to odzwierciedla ona to co się dzieje w kraju.Co do złotówki to PO powie,że przyczyną sytuacja międzynarodowa a PiS że Tusk.

A Kościół Katolicki,że Harry Potter.

moja teoria jest taka że nasza gospodarka to głównie obcy kapitał (nie wiem czy to dobrze czy zle)i stąd taki przypływ (zet w górę) lub odpływ (zet w dół) kiedy wiry na rynkach.

Obchody pogrzebu...

Na zakończenie mszy były szef gabinetu prezydenta Kaczyńskiego Maciej Łopiński podkreślał, że prezydent "zostawił nam miłość do Polski".

A miłość dziś wyglądała tak:

Przez cały czas trwała jednak wymiana okrzyków. "Kardynalny błąd!", "Polityka do Warszawy!", "Na Powązki", "Jarosławie zabierz brata" - krzyczeli uczestnicy demonstracji zorganizowanej przez stowarzyszenie Obywatelski Wawel. "Judasze","Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę", "Zwyciężymy" - odpowiadali im zwolennicy pochówku prezydenta i jego żony w Wawelu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jak myślicie dlaczego złotówka dostaje po dupie przy każdym zachwianiu na rynkach..?

Dlatego, że maklerzy którzy w globalnej skali obracają gigantyczna kasą to w gruncie rzeczy idioci nie mający pojęcia o realnym świecie a cały system jest chory (ponieważ ostatnio poziom na forum jest taki jaki jest zaznaczam wyraźnie, że to jedynie początek koncepcji).

Jestem Europejczykiem.

Chodzi o to wczorajsze osłabienie?

747 pewnie by wytłumaczył, ale przezornie zamilkł bo nie lubi swoim oponentom przyznawać racji.

Ale nie będę aż tak złośliwy - tutaj to ktoś dobrze opisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

747 pewnie by wytłumaczył, ale przezornie zamilkł bo nie lubi swoim oponentom przyznawać racji.

Pewnie żona zagoniła go do przedświątecznych porządków.

Jestem Europejczykiem.

Trzeba pamiętać że inwestycje w polską walutę wciąż są uważane jako dość ryzykowne, niepewności dodaje skład naszego koszyka walutowego.

Pewnie żona zagoniła go do przedświątecznych porządków.

I malowania jajek.

Trzeba pamiętać że inwestycje w polską walutę wciąż są uważane jako dość ryzykowne, niepewności dodaje skład naszego koszyka walutowego.

A co melbik,dziwisz się...ryzykowne są i były a swoją drogą to ciekawe zjawisko,że nie są i nie były ryzykowne EURO w Portugali,Grecji,Irlandi i nie są w Hiszpani,która lada moment fiknie a tam biurokracja duuużo większa jak u nas.Tysku jednak dogoni tych potentatów w tworzeniu bzdurnych przepisów i biurokratów do obsługi tychże.Przejrzy na oczy jak zostanie z ręką w nocniku...dopiero.

Ciekawe czy waluta się wzmacnia kiedy gospodarka jest w dobrym stanie czy odwrotnie...bo jus nie wiem.

I malowania jajek.

Trudno być Palikotem bez poparcia...

Janusz Palikot ma plan - chce odwiedzić tej wiosny dwieście miast i miasteczek. Były poseł wytrwale buduje swoją partię, ale zadanie ma niełatwe, bo nie wszędzie jest przyjmowany z otwartymi ramionami. W weekend próbował wprosić się na imprezę motocyklistów z Otwocka, ale ci... pogonili byłego posła PO.

Palikot chyba nie takiego przyjęcia się spodziewał, kiedy przyjechał do Parku Miejskiego w Otwocku, gdzie zgromadził się tłum mieszkańców. Ci jednak przyszli nie na kolejny wiec byłego polityka Platformy, ale na imprezę miejscowego klubu motocyklistów, którzy pokazywali swoje maszyny i zbierali krew dla szpitali. Motocykliści, po krótkiej dyskusji, "podziękowali" Palikotowi za obecność i jak donosi Super Express, pogonili go z imprezy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Motocykliści, po krótkiej dyskusji, "podziękowali" Palikotowi za obecność i jak donosi Super Express, pogonili go z imprezy.

Ukryta Zawartość

Jak przyjechał swoim mustangiem to i nie dziw że go pogonili.

Tusk_auris_Palikot_inni_4527922.jpg

Chociaż nie jest to pewne, bo ma zdaje się jeszcze trzy inne auta.

Ukryta Zawartość

Jak przyjechał swoim mustangiem to i nie dziw że go pogonili.

Chociaż nie jest to pewne, bo ma zdaje się jeszcze trzy inne auta.

Jeśli tak, to nie ma co się bidulek pokazywać na zlocie cyklistów, bo go skrępują dętką i przywalą pompką.

Podobno spadło poparcie dla rządu Tuska - a 747 wciąż milczy. Dziwne to.

Ukryta Zawartość

Warta uwagi jest struktura tego poparcia - wygląda na to że ci co rozumieją procesy gospodarcze i sytuację globalną, przeważnie wciąż rząd Tuska popierają.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sikorski wczoraj (w programie T.Lisa)stwierdził że RP to szósta gospodarka UE-zajebiste poczucie humoru a propaganda w TV publicznej rodem z PRLu.

Widać, że rozwijamy się. Ale za Gierka byliśmy przecież na 10 miejscu w świecie.:)

Podobno spadło poparcie dla rządu Tuska - a 747 wciąż milczy. Dziwne to.

Ukryta Zawartość

Warta uwagi jest struktura tego poparcia - wygląda na to że ci co rozumieją procesy gospodarcze i sytuację globalną, przeważnie wciąż rząd Tuska popierają.

Sypiesz dziś dowcipem jak z rękawa.

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Skretynienie PiSSmanów nie ma granic:

"- Domagam się przeprosin od Radosława Sikorskiego, Donalda Tuska i zwierzchnika sił zbrojnych Bronisława Komorowskiego - powiedział w TVN 24 Joachim Brudziński. Poseł PiS uznał, że po dzisiejszej decyzji prokuratury - która wykluczyła naciski na pilotów Tu-154 jako przyczynę katastrofy smoleńskiej - wyżej wymienieni politycy powinni przeprosić za to, że wcześniej dopuszczali taką tezę i nie bronili polskich lotników."

Jestem Europejczykiem.

Jaro 747

Prokuratura nie wykluczyła a jedynie nie znalazła dowodów (na razie).Zresztą w tamtej sytuacji nigdy dowodów się nie znajdzie bo wszystko rozgrywało się między dwoma osobami i nie na piśmie.

Prokuratura nie wykluczyła a jedynie nie znalazła dowodów (na razie).Zresztą w tamtej sytuacji nigdy dowodów się nie znajdzie bo wszystko rozgrywało się między dwoma osobami i nie na piśmie.

Ja to rozumiem, ty to rozumiesz, ale Brudzio już nie. Zabawne, że jak wykluczyli hipotezę o zamachu to byli be, a teraz są cacy :-).

Z tymi naciskami to jest jakaś dziwna sprawa - przecież jeden BOR-owiec słyszał rozmowę Błasika z Protasiukiem. Pewnie ktoś mu wytłumaczył że robi błąd i facet stracił pamięć. Coś mi się zdaje, że Prokuratura Wojskowa dziala tak, żeby jak najmniej winy było po stronie wojska (obym się mylił).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.