Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nasz führerek wyraźnie się zdenerwował:

"Jeżeli Tomasz Lis zajmuje się donosami anonimowych donosicieli, to jest to miarą jego rzetelności dziennikarskiej. Jeżeli chce korzystać z takich źródeł, to może to robić, pod warunkiem jednak że nie będzie upowszechniał instynuacji, kłamstw i kłamstewek. Lis popełnia podwójny grzech: donosicielstwa i insynuacji. Tomasz Lis powinien mieć na względzie odpowiedzialność zarówno sądową, jak i dziennikarską"

Następny kurdupel typie krótkimi nóżkami.

Jestem Europejczykiem.

Nastepnemu pomieszało sie w głowie:

"Musimy działać razem, organizować się, bo żyjemy w stanie permanentnej, choć niewypowiedzianej wojny - mówi w "Rzeczpospolitej" Jan Pospieszalski, były dziennikarz, związany ze stowarzyszeniem Solidarni 2010."

Sędzia był wyjątkowo wstrzemięźliwy wysyłając do psychiatry wyłącznie Prezesa.

O tak,jest ich zdecydowanie więcej.Z PiS-u i nie tylko.

Biedny Ziobro ma kłopoty z logiką (zresztą już tradycyjne u PiSSmanów):

"Lis popełnia podwójny grzech: donosicielstwa i insynuacji."

Albo Lis donosi upubliczniając zdarzenie które miało miejsce albo insynuuje wymyślając coś, czego nie było. Widocznie Ziobro nie może się zdecydować co jest lepsze (czyli gorsze dla Lisa).

Jestem Europejczykiem.

Biedny Ziobro ma kłopoty z logiką (zresztą już tradycyjne u PiSSmanów):

"Lis popełnia podwójny grzech: donosicielstwa i insynuacji."

Albo Lis donosi upubliczniając zdarzenie które miało miejsce albo insynuuje wymyślając coś, czego nie było. Widocznie Ziobro nie może się zdecydować co jest lepsze (czyli gorsze dla Lisa).

Albo wzorem naszego wielkiego przyjaciela nie rozumie znaczenia używanych przez siebie słów.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"MON zapłacił juz ponad 320 tysięcy złotych za przegrane sprawy w związku z raportem o likwidacji WSI. 15 dalszych spraw jest w toku. Na wszystkie tezy zawarte w raporcie miały być twarde dowody, jak zapewniał sam likwidator WSI, Antoni Macierewicz. Na nieszczęście MON, cześć okazała się być nieprawdą, za co dzisiaj ministerstwo musi płacić i przepraszać. Macierewicz pozostaje w tym wypadku bezkarny."

i jeszcze co niektórzy murem za Macierewiczem

Tu należy jednak przypomnieć, że Macierewicz realizował wspólny pomysł PO i PiS dot. likwidacji WSI.

"MON zapłacił juz ponad 320 tysięcy złotych za przegrane sprawy w związku z raportem o likwidacji WSI. 15 dalszych spraw jest w toku. Na wszystkie tezy zawarte w raporcie miały być twarde dowody, jak zapewniał sam likwidator WSI, Antoni Macierewicz. Na nieszczęście MON, cześć okazała się być nieprawdą, za co dzisiaj ministerstwo musi płacić i przepraszać. Macierewicz pozostaje w tym wypadku bezkarny."

i jeszcze co niektórzy murem za Macierewiczem

"Wypada tu przypomnieć, że 24 maja 2006 roku w Sejmie RP miało miejsce głosowanie nad Ustawą o Służbie Kontrwywiadu Wojskowego oraz Służbie Wywiadu Wojskowego rozwiązującą WSI. Głosowało za nią 375, przeciwko 48 posłów. Wśród obrońców postkomunistycznych służb znalazło się wówczas 46 członków SLD (bez Grzegorza Napieralskiego, który nie brał udziału w głosowaniu), jeden poseł LPR i jeden poseł PO. Jedynym posłem Platformy, który bronił WSI, był właśnie kandydat na prezydenta RP, Bronisław Komorowski."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jeszcze co niektórzy murem za PO :-)

Ukryta Zawartość

"Wypada tu przypomnieć, że 24 maja 2006 roku w Sejmie RP miało miejsce głosowanie nad Ustawą o Służbie Kontrwywiadu Wojskowego oraz Służbie Wywiadu Wojskowego rozwiązującą WSI. Głosowało za nią 375, przeciwko 48 posłów. Wśród obrońców postkomunistycznych służb znalazło się wówczas 46 członków SLD (bez Grzegorza Napieralskiego, który nie brał udziału w głosowaniu), jeden poseł LPR i jeden poseł PO. Jedynym posłem Platformy, który bronił WSI, był właśnie kandydat na prezydenta RP, Bronisław Komorowski."

Ukryta Zawartość

I jeszcze co niektórzy murem za PO :-)

i za horyzontem koniec świata

Ukryta Zawartość

Idzie ku lepszemu :) :

Ukryta Zawartość

A nie wykluczone, że zrobi się jeszcze ciekawiej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe co Rydzyk powie o byłej parze prezydenckiej?Ale w sumie to dobrze.Wybór będzie prosty.Czy jesteś za Kaczyńskim czyli de facto za Rydzykiem czy nie?

Klarowniej już być nie może.

"Macierewicz informował wydawców, że został szefem służby wywiadowczej, która została powołana w miejsce WSI, zdominowanego przez kilkuset oficerów szkolonych w Związku Sowieckim.

„Obecnie – pisał do wydawców – ku zbawieniu całej Wspólnoty Euro-Atlantyckiej i na rzecz wzmocnienia NATO, pozbyliśmy się ich. (...) Jeśli chodzi o SKW, muszę się przyznać, iż nasz sposób myślenia jest bliski myślom Golicyna. Prace Golicyna są wręcz niezbędne dla nas, jako nowej służby demokratycznego świata, przede wszystkim w celach edukacyjnych i szkoleniowych”.

Kontrwywiad Wojskowy miał pewne trudności z ustaleniem właściwego adresu wydawnictwa GSG&Partners, które ponoć posiadało prawa wydawnicze do książki Golicyna, list więc wysłano na adres post restante w USA. Dotarł cudem, bo numer skrytki nie był przez wydawnictwo używany przez ostatnie 10 lat.

W ostatnich słowach minister Macierewicz gorąco prosi o przekazanie najserdeczniejszych pozdrowień panu Golicynowi, jeśli ktoś z wydawnictwa GSG spotkałby go przypadkiem.

Więcej pod adresem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zawsze twierdziłem że najgorsi na tym świecie są nawiedzeni idioci, różnego rodzaju fanatyczni wyznawcy czegokolwiek.

Im więcej wiary tym mniej wiedzy.

Wielu ludziom wiara zastępuje wiedzę i niestety także rozum.

"Uczczono" pamięć dwóch ofiar katastrofy smoleńskiej.

- Jarosław, Jarosław, zwyciężymy!- skandował tłum, bijąc brawo.

Na czele "marszu pamięci" niesiono transparent "Smoleńsk - pamiętamy!". Były też napisy: "Po zdradzeniu Chrystusa Judasz się POwiesił", "Rząd PO = narastający faszyzm", "Mord katyński 1940, mord smoleński 2010".

Przy ogrodzeniu Pałacu Prezydenckiego ustawiono drewniany krzyż, były też obrazy oraz zdjęcia Lecha Kaczyńskiego i jego żony Marii. Na chodniku składano kwiaty i znicze.

Przed wystąpieniem Kaczyńskiego zebrani zaśpiewali hymn państwowy, a na zakończenie manifestacji - "Boże coś Polskę".

Po drugiej stronie ulicy oddzieleni szpalerem policjantów demonstrowali zwolennicy Ruchu Poparcia Palikota. Na Krakowskim Przedmieściu po południowej stronie ul. Ossolińskich ustawili namiot z logo Ruchu Poparcia i sprzęt nagłaśniający. Trzymali transparent: "Stop Katofaszyzmowi!", puszczali głośno wesołą muzykę.

Parę metrów obok pikiety Ruchu Poparcia Palikota ustawili się "Solidarni 2010", którzy przychodzą na Krakowskie Przedmieście, domagając się m.in. dymisji premiera Donalda Tuska. W okolicy namiotu "Solidarnych" zbierano podpisy pod wnioskiem o referendum w sprawie "drożyzny warszawskiej". Do poparcia wniosku zachęcali też organizatorzy "marszu milczenia".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wybór bedzie prosty.Czy jestes za Kaczynskim czyli de facto za Rydzykiem czy nie?

Klarowniej juz byc nie moze.

Szefem sztabu wyborczego został Poręba czyli młody i zdolny przedstawiciel następnego pokolenia PiSowskich polityków co stwarzało szanse na kampanie bardziej merytoryczną i poruszenie rzeczywistych problemów. Ponieważ problemów tych jest całkiem sporo kampania zapowiadała się ciekawie a ja nawet prorokowałem wygraną PiS. Wprawdzie na tyle niewielką, ze w kontekście powyborczych sojuszów nie do skonsumowania, ale jednak.

W świetle ostatnich wydarzeń wydaje się, że skrzydło radykałów wzięło górę tym razem już przed wyborami i sytuacje mamy klarowną. Glosując na PiS głosujemy na Rydzyka, Macierewicza i "Grzywkę" Błaszczaka.

P.S.

Poręba odrobił lekcje PJNowców i zawczasu ukorzył się nisko. Jeżeli ktoś wspomni w kontekście PiS cokolwiek o samodzielnym myśleniu niech od razu ustawi się w kolejce po błazeńską czapkę.

Jestem Europejczykiem.

W kontekście PO masz samodzielne myślenie ?

w kontekście SLD ?

w tym kraju nie ma polityków i nie ma partii , są technicy polityczni którzy po dorwaniu się do sejmu , sejmiku bądź gdziekolwiek zamieniają się w naciskaczy guzików

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

W kontekście PO masz samodzielne myślenie ?

w kontekście SLD ?

w tym kraju nie ma polityków i nie ma partii , są technicy polityczni którzy po dorwaniu się do sejmu , sejmiku bądź gdziekolwiek zamieniają się w naciskaczy guzików

Bartuś chłopcze drogi!

Ja piszę o PiS. Jak ci się to nie podoba to trudno, ale opisanych faktów to nie zmieni. Musisz nauczyć się żyć z tym, że łaska Prezesa na pstrym kocie jeździ ;-).

Jestem Europejczykiem.

Bartuś chłopcze drogi!

Ja piszę o PiS. Jak ci się to nie podoba to trudno, ale opisanych faktów to nie zmieni. Musisz nauczyć się żyć z tym, że łaska Prezesa na pstrym kocie jeździ ;-).

zapomniałem dziadziu że tu karmisz swoje paranoje

tylko jak pis zabraknie , to co ty z życiem poczniesz

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

No to jedziemy:

"- Znam Tomka Porębę i mówię to zupełnie poważnie, że jest jednym z niewielu ludzi z tego ścisłego dzisiaj kierownictwa PiS, o którym nawet gdybym chciał, to nie mógłbym powiedzieć nic złego, bo to jest bardzo porządny człowiek i także człowiek honorowy i dlatego, jak go wczoraj widziałem, to mi go było po prostu szkoda - dodał Kamiński.

- Został wczoraj upokorzony i jest mi go po prostu szkoda, bo jego koncepcja kampanii PiS jest koncepcją centrową, tylko w tej partii dzisiaj się to kompletnie nie może udać" - ocenił Kamiński, którego zdaniem reakcja polityków PiS na wywiad Poręby była spowodowana "dramatyczną interwencją z zewnątrz - nie z góry, tylko z Torunia konkretnie."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Nie moje, ale się zgadzam w 100%:

"arbor:

Od 2007 roku miał miejsce spór na linii rząd-pałac. Spór ten zainicjował prezydent Lech Kaczyński chcący uniemożliwić rządowi Tuska prowadzenie zapowiedzianej polityki zagranicznej. Przypomnijcie sobie, w jaki sposób, bez należytej oprawy, Lech Kaczyński wręczał nominacje Tuskowi (bez porównania gorszej oprawy niż w przypadku własnego brata). Już wtedy było wiadomo, że będzie chciał stać się balastem-dryfkotwą dla rządu Tuska. Przypomnijcie sobie poklepywanie Tuska jak jakiegoś chłoptasia, śmianie się z Tuska podczas wizyty Condolizy itp. Nie dziwi mnie zatem, że w sprawie uroczystości w Katyniu rząd starał się uniknąć konsternacji i "walkowerem" oddał podjęcie decyzji trzeciej stronie (jeżeli tak było). I tutaj mądry i dobry prezydent powinien był ustapić dla dobra poprawy stosunków Polski z Rosją, dla polepszenia sytuacji gospodarczej Polski w relacjach z Rosją. Nie powinien był patrzeć tylko na interes partii PIS, na swój własny interes przed wyborami prezydenckimi. Skoro mógł nie bywać w Katyniu w poprzednie rocznice, mógłby też nie być w tę. Jego upór i chęć "przykrycia" wizyty Tuska wielkością własnej wizyty (stąd tylu zaproszonych na pokład samolotu) stały się przyczyną tej katastrofy, jak ogromu. Dla mnie winnym Jest Lech Kaczyński, a jeżeli plan układał z bratem, to obaj Kaczyńscy są winni".

Otóż to!

Czy polityka kończy się na tych nieudacznikach?Prosze,do czego może prowadzić zadłużanie zbytnie państw Unijnych-Włochy stojące nad przepaścią,to już kolejne państwo i w tej sytuacji jestem ciekaw jakie będzie następne...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zacznę pisać recenzje kabli.

W wątku:"Nie wierzcie opiniom o spręcie stereo".Będzie wiarygodnie...wtedy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[...] Prosze,do czego może prowadzić zadłużanie zbytnie państw Unijnych-Włochy stojące nad przepaścią,to już kolejne państwo [...]

Aczkolwiek zmienia się chyba podejście do ofiar kryzysu - raczej nie spodziewajmy się kolejnej reanimacji świeżych nieboszczyków:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fajny kawałek, pomysłowa interpretacja, poprawił mi nastrój na cały wieczór:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"PO i PSL poprą wniosek komisji śledczej badającej okoliczności śmierci Barbary Blidy o postawienie przed Trybunałem Stanu Jarosława Kaczyńskiego i Zbigniewa Ziobry - dowiedziała się "Gazeta Wyborcza".

Jarosław Kaczyński przed komisją śledczą badająca okoliczności śmierci Barbary Blidy

Do wczoraj nie było pewne, jaką decyzję podejmie PO. Pod projektem raportu podpisany jest przewodniczący komisji Ryszard Kalisz (SLD), ale dokument jest zgodny z tym, co przez niemal cztery lata pracy komisji mówili posłowie Platformy. Nieoficjalnie wiadomo, że tekst przed opublikowaniem Kalisz z nimi konsultował. Problem w tym, że gdy ogłosił go 14 czerwca, z dużą rezerwą odniósł się do jego wniosków premier Donald Tusk. Od tego czasu posłowie Platformy z komisji (wśród nich jest przewodniczący klubu PO Tomasz Tomczykiewicz) przekonywali partię do swoich racji. Wygląda na to, że przekonali."

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie będzie to test na posiadanie przez Tuska cojones ;-).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jak dzieci :)

Ruch Palikota zaprezentował spot, którego bohaterzy krytykują rząd i nakłaniają do poparcia swojego ugrupowania. Prezentacja odbyła się przed siedzibą PiS w Warszawie. Młodzi działacze PiS starali się zakłócić konferencję Palikota. W ramach protestu podjechali samochodem przed siedzibę i włączyli głośną muzykę.

- Działacze PiS próbują zagłuszyć nasze spotkanie, to przykład ich kultury, nie dość, że posłowie pobierają ogromne pieniądze z budżetu państwa, przegłosowali ustawę ograniczające finansowanie partii, to jeszcze się ustawiają samochodem i zagłuszają konferencję prasową. Warunki prowadzenia konferencji są utrudnione - komentował Palikot.

Palikot odniósł się też do spotów zaprezentowanych przez PiS. Jego zdaniem, tworzenie spotów za publiczne pieniądze to "rzecz skandaliczna". - PiS uprawia cyniczną grę, która polega na tym, że wynajęci aktorzy i lektorzy grają w spotach, wszystko całkowicie spreparowane, nie mają nic wspólnego z rzeczywistymi historiami, za którymi ludzie występujący w spotach mieliby odwagę stanąć - powiedział Palikot.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.