Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Cały zapas proszku został zużyty do wyprania brudów dotyczących przygotowania wizyty św pam Prezydenta Lecha Kaczyńskiego w Smoleńsku.

Obserwuj dzisiaj prezentację GNIOTU MILLERA, sędziego we własnej sprawie, przeczytaj co sądzi dziś Generał Petelicki, który nie jest stronnikiem PiS, miażdży argumentami linię obrony układu rządzącego.

Jest wojskowym i opiera się na honorze, bo w wojsku nie ma innego ważniejszego parametru.

Stworzył GROM, więc jest wiarygodny, nawet mimo że czasami emocjonalnie traktuje sprawy.

mam nadzieję na rzeczowy i solidny raport.Z jakiejkolwiek nie opartej na wiarygodnych ekspertyzach dla opinii zagranicznej tezy zrobią miazgę

"Międzypaństwowy Komitet Lotniczy jest gotów skomentować wnioski polskiej komisji dotyczące przyczyn katastrofy pod Smoleńskiem, w której 10 kwietnia 2010 roku zginął prezydent Lech Kaczyński i 95 innych osób - poinformowała w agencja ITAR-TASS."

po przeczytaniu nizej zlinkowanego artykulu, postanowilem, ze jednak zaglosuje ponownie na formacje Donalda Tuska. Tak wielkie sukcesy jego rzadu powinny zostac docenione. Polecam lekture.>>.jakze przykre ze pomimo takiego dziadostwa i tak bede głosowac na Tuska.Bo tamci sa jeszce gorsi.To tyle.

Ta,ta,ta...tia,tatatak 3xtak,3xnie tak tak tak tak,tylko Tusek,tusek muls tylko,tusek....muls.nie masz wyboru bo som gorsi inni som gorsi.

A co dzieje sie z moim przyjacielem Melomanem?

I gdzie jest/lub jak sie teraz nazywa Horst?

skynek co ty tak zmieniasz te awatary?Niczym wąż boa skóre?Co chwilke inny,przyzwyczjasz się a tu bum!Nowy!

Nie akceptuje raportu, bo nawet Leszek Miller, nie był sędzią we własnej sprawie podczas afery Rywina, jakoś potrafił uruchomić proces choćby częściowego wyjaśnienia, sytuacji.

Leszek Miller bardzo często w wypowiedziach daje do zrozumienia, że też mógł pójść w zaparte i inaczej rozegrać wyjaśnianie afery Rywina, widać wyraźnie, że zazdrości skuteczności dziś rządzącym jak pozbywają się problemów z blamażem na wszystkich odcinkach, zazdrości ich mocy cynizmu i skuteczności propagandy, żal mi pana Leszka Millera, miał tak fantastyczne wyniki finansowe i był nieporównywalnie odpowiedzialniejszym politykiem od Tuska i wszystkich jego ministrów razem wziętych.

Ta ekipa będzie po wielu latach wspominana jako najgorsza ze wszystkich i jako ta, która spowodowała największe nieodwracalne nieszczęścia jakie nawiedziły nasz kraj, dodatkowo narobili już długów, z których prawdopodobnie nigdy się nie wyplączemy.

Katastrofa finansowa Polski jest już nieunikniona, tak jak bankructwo Grecji, czy upadek przedtem Węgier.

Odpowiedzialność za ten stan rzeczy ponoszą również Państwo piszący tutaj na forum, żeby była jasność.

Wasza ślepota i zachłyśnięcie się starymi zużytymi niemieckimi samochodami, oraz telewizją wielkoformatową czy domkami z hurtowni na kredyt, to spowodowało.

Te trzy, cztery dobra tak Wam przesłoniły świat, że poza nimi nie dostrzegacie nic.

Jesteście jako społeczeństwo na etapie "młodzieńczej fascynacji seksem".

Przytłaczająca większość z Was, właściwie prawie wszyscy to "nowobogaccy", więc przezywacie wszystkie konsekwencje tego stanu rzeczy.

Musicie "przerobić" kolejne stany i epoki, musieliście mieć takich "awuesów, Millerów, Kwaśniewskich, Bolków i innych "nikich czy zer" ", aby doświadczyć z czym to się je w przypadku każdego z nich.

Teraz smakujecie Donalda Tuska i ferajnę, jak Wam smakuje ta potrawa?

Kelnera prosiliście chyba o inne danie, niż te, które doniósł Wam z kuchni, nie było w nim wielu składników, które teraz macie na stole.

Tusk bawi się Wami jak małymi dziećmi, bo już takie co bardziej dorosłe nie nabrałyby się na jego prymitywizm.

Teraz ogłosił swoją kolejną wojnę, będzie walczył z PiS o pokój społeczny, aby siewcy nienawiści czyli ogłoszeni przez Sikorskiego dwa dni temu Polscy naśladowcy norweskiego zamachowca, których według ministra spraw zagranicznych mamy w Polsce inflację, nie zakłócali sielanki rządu i władzy.

Dziś jest wielki dzień sukcesu Donalda Tuska, jest to prezentacja Gniotu komisji Millera, która nie ma podstaw prawnych, dziś widać całą pełnię i doskonałość władzy PO, dzisiejszy dzień może mieć tylko jednego wygranego, może być nim tylko Donald Tusk, który wystąpi po prezentacji raportu na własnej konferencji i tam pokaże się jako mąż stanu, który panuje nad sytuacją.

ŻENADA.

NIE MACIE TU PAŃSTWA, macie tu komedię, atrapę, zobaczycie jak to wszystko runie, zobaczycie wtedy, jakie to było słabe, zobaczycie wtedy siebie, jacy jesteście słabi, bo to słabe państwo to WY drodzy forumowicze popierający układ PO PSL SLD.

Katastrofa intelektualna, to Wsze tzw "państwo".

Katastrofa intelektualna, ci Wasi "specjaliści", Wasz "estabilshment", Wasi "biznesmeni", Wasza "giełda", wasz "sport z szczególnym uwzględnieniem tzw piłki nożnej, sportu narodowego Polaków".

Osoby, które nie zamierzają zmarnować swojego życia w tym Waszym "towarzystwie mądrości", wyjeżdżają za granicę, albo alienują się i zasklepiają we własnym świecie, gdzie Wasze "wpływy" nie sięgają.

Ci którzy nie mogą z różnych względów tego zrobić zostali tu na miejscu niewolnikami we własnym kraju, bez prawa do godności na każdym polu, nawet takie proste niby rzeczy jak program telewizyjny pana Pospieszalskiego był dla Was zbyt niebezpieczny i odebraliście im go.

Jesteście polskojęzyczni i na tym kończy się element wspólny z tymi, którzy walczyli o wolność i niepodległość tej ziemi, polskiej ziemi.

Wyhodowali Was zaborcy i najeźdźcy, przeczołgali i zmusili do poddaństwa, z tak nabytych kompleksów nie potraficie się otrząsnąć.

Stały się te elementy podstawowym składnikiem Waszej tożsamości, urodziły takie przywary jak cwaniactwo i specyficznie rozumiana tzw "zaradność", jako pójście na skróty w każdej sytuacji gdzie to tylko jest możliwe.

To właśnie jest przyczyną prawdziwą KATASTROFY SMOLEŃSKIEJ, Wsza formacja jest żywą i bezprzykładną emanacją tego sposobu myślenia.

Zaprzaństwo rozszalałe na bazie egoizmu, brak jakichkolwiek oznak cech rycerskich, żołnierskich cnót, próżno szukać ich oznak w waszym postępowaniu czy sposobie myślenia, najlepiej widać to we wpisach tu na forum, widać między wierszami skrywane frustracje i fatalnie niską jakość genów "twórców tych wpisów".

Zupełnie nie przystajecie do kanonów działania świata zachodniego, dojrzałych demokracji, nie macie dość siły w sobie żeby "przeskoczyć" z postkomuny do prawdziwej demokracji, a jest to możliwe, to tylko sprawa ludzkiej woli, to nie jest trudne, chcieć znaczy móc, ale nie dla wszystkich, nie dla leni, takich jak lenistwo premiera, bezprzykładne.

Musicie więc cierpieć, a przez Was muszą cierpieć również inni, bo podlegają działaniem praw jakie tworzy "większość"

Czasami większość nie ma racji, historia dała przykłady.

Przykład jaki obecnie obserwujemy będzie bardzo kosztowny, odpowiedni ekonomiści mówią o tym, niestety bez pożądanego efektu.

Oglądajcie raport, to Wam pomoże, uspokoi Wasze wyrzuty sumienia.

Zdrowia.

Uwaga - wraca cenzura, tyle że jeszcze bardziej obłudna niż za komuny. Wtedy przynajmniej wszystko było jasne - urząd cenzury mieścił się na Mysiej i każdy "znieważony" urzędnik leciał się tam poskarżyć.

Ten tutaj chciałby donieść, ale mu "nie wypada". Niech więc brudną robotę odwali za niego kto inny:

"- Ktoś napisał: Mam nadzieję, że znajdzie się Niewiadomski (Eligiusz Niewiadomski to zabójca prezydenta Gabriela Narutowicza), który odstrzeli ciebie i twojego guru Tuska - poinformował Sikorski.

Minister stwierdził jednak, że jeśli złoży doniesienie w tej sprawie, to niektórzy będą komentować, że znowu władza "czepia się wolności słowa i nadreagowuje".

- Wydaje mi się, że jeśli mamy poradzić sobie z taką morderczą mową nienawiści, to i wy - media - musicie pomóc. To gazeta ma adres IP osoby, która tego wpisu dokonała i myślę, że na gazecie ciąży obowiązek złożenia doniesienia o podżeganiu do zamachu - zaznaczył Sikorski.

Kilka dni temu Sikorski kolejny raz zwrócił się do prokuratora generalnego ws. stanowczego ścigania wypowiedzi, również tych z internetu, nawołujących do nienawiści. Masakra w Norwegii - podkreślił Sikorski - "pokazują, że granica między słowami a czynami nie bywa zbyt odległa"."

Cały zapas proszku został zużyty do wyprania brudów dotyczących przygotowania wizyty św pam Prezydenta Lecha Kaczyńskiego w Smoleńsku.

Obserwuj dzisiaj prezentację GNIOTU MILLERA, sędziego we własnej sprawie, przeczytaj co sądzi dziś Generał Petelicki, który nie jest stronnikiem PiS, miażdży argumentami linię obrony układu rządzącego.

Petelicki niestety od dłuższego czasu zachowuje się jak pajac więc szkoda sobie nim głowę zawracać. Bardziej miarodajne jest to, co mówią fachowcy:

"Moim zdaniem zmarnowaliśmy kilka miesięcy, czekając na tą komisję i dziesiątki tysięcy złotych na opłacenie ekspertów i przeprowadzenie eksperymentów, które nie miały większego sensu. To jest przyjęcie pewnych założeń i sprawdzenie, czy te założenia mogły ewentualnie mieć miejsce - podsumował wyniki prac komisji Millera Tomasz Hypki, sekretarz Krajowej Rady Lotnictwa.

Przede wszystkim chciałbym wiedzieć na jakiej podstawie komisja przyjęła, że piloci nie chcieli lądować. (...) - mówił Hypki. - Oni naprawdę próbowali odejść w momencie zderzenia z pierwszą brzozą. (...) Gdyby próbowali odejść w momencie, w którym gen. Protasiuk powiedział "odchodzimy", czyli na wysokości 100 metrów - naszym zdaniem to nie była komenda, to było pytanie do osoby stojącej za nim - to po pierwsze nacisnąłby przycisk "Uchod". (...) Kiedy [przycisk nie działa i] mija pół sekundy, rwie się ster do siebie, pcha się manetki gazu do oporu do przodu. Czy którakolwiek z tych rzeczy została wykonana? Nie została, więc nie mówmy, na Boga, że oni próbowali odejść - przekonywał Tomasz Hypki.

- Tu kilka rzeczy przyjęto za pewniki. (...) Przyjęto, że to nie było lądowanie, że użyto przycisku "Uchod", mimo że nie ma na to żadnych dowodów, poza jednym słowem, które nie wiadomo, czy było pytające, czy oznajmujące - zgodził się z Hypkim Osiecki."

Jestem Europejczykiem.

Bohdan Klich były minister obrony narodowej jest odpowiedzialnym za katastrofę smoleńską.

Jest jedyną osobą, która do tej pory ponosi odpowiedzialność.

Hypki, to również mój faworyt - wzór fachowca, dużo już wiedział ten człowiek od bardzo dawna.

Bohdan Klich były minister obrony narodowej jest odpowiedzialnym za katastrofę smoleńską.

Jest jedyną osobą, która do tej pory ponosi odpowiedzialność.

Oooo, Klich złozył dymisję!!! Lepiej późno niż wcale. Jak już nie raz pisałem Klich powinien być odstrzelony już dawno temu i to nie za Smoleńsk tylko za inne rzeczy. Teraz cwaniaczek zapewne uniknie odpowiedzialności za wszystkie pozostałe numery typu Bryza, dywizjon rakietowy, udupienie projektu Gawron i doprowadzenie do bankructwa Stoczni MW, przetarg na samolot dla VIPów, offset F-16 , obrona przeciwlotnicza i słynne Patrioty, uzbrojenie dla PKW Afganistan, fregaty OHP, i jeszcze parę innych.

Jestem Europejczykiem.

Widzę że wytoczyłeś ciężkie działa, ja uznawałem publicznie w siłowni, w której ćwiczyłem rehabilitację, że min Klich to najgorszy minister w rządzie D.Tuska, mam na to świadków, było to tuż po nominacji, nie wiedziałem że wykraczę taką katastrofę.

Ten człowiek to zwykła ofiara losu.

Żal mi go, skrzywdził go D.Tusk mianując ministrem.

Żal mi również D.Tuska, on nie nadaje się do służby publicznej w jakimkolwiek wymiarze, nie ma instynktu aby rozumieć społeczne potrzeby, wykonuje on pracę, której istoty nie jest w stanie pojąć, nie posiada takich systemów, które bu mu to umożliwiały.

Estabilishment do kierowania rządem wybrał słabych ludzi, o słabych własnościach psychicznych, o słabej woli, miernych ale wiernych, spolegliwych i układnych, zwykłe zera.

Donald Tusk idzie jednak z zaparte, tylko już to mu pozostało, będzie jak zwykle walczył, nie jest godzien straty mojego cennego czasu, aby pisać jak i z kim lub z czym zamierza to robić, jest całkowicie skończony, dla mnie skończony był od zawsze, od pierwszego kontaktu wizerunkowego w telewizji wiele lat temu.

Taką ma moja żona intuicją, nigdy się nie myli.

Czasami wolałbym , żeby to co ona czuje nie zmaterializowało się, ale jest to nieubłagane.

Ta ekipa kompromituje się dzisiejszego dnia jak jeszcze tego nie robiła.

Donald Tusk robi z Klich dziś bohatera, a ten wyświetla się teraz na swojej konferencji prasowej, żenada, pokazuje swoje osiągnięcia, jakby Jaro 747 znalazł ich za mało.

ŻENADA zawodowa żenada.

747 prezes wyznaczył nowy kierunek....krótko i zwięźle.

dwa trzy zdania oznajmiające i kończymy obietnicą Wszystkich rozliczymy (Czytaj Tuska załatwimy)

Niczego się po Donaldzie Tusku nie spodziewałem, myślę że na przestrzeni mojej tu obecności wystarczająco dobitnie dałem temu wyraz.

Cieszę się że SLD domaga się punktów w wyborach za próbę usunięcia z urzędu T.Arabskiego, to miłe z ich strony.

Straciliście wladz trzech ludzi i należy się to Waszej formacji jak psu kość.

Spokojna Twoja rozczochrana.

Jaro tak czekałeś na raport Millera, nawet nie zapytam czy nie jesteś rozczarowany, nie odpowiadaj, to oczywiste.

wladz.

Długo czekałem na ten dzień, zginęło tylu ludzi z najwyższej półki, nikt ich jak dotąd nie zastąpił, widać teraz jak ważna jest jakość kadr w polityce, widać jak sobie nie radzą dzieciaki z PO, to koszmar niech on się już skończy, pobudowali sobie boiska, niech idą grać w piłkę, nawet niech mają tam wysokie rządowe emerytury, byleby poważnym ludziom pozwolili normalnie odpowiedzialnie żyć.

Ten dzień to moment rozliczenia, oni nie wytrzymali presji posiadania władzy, to tak samo jak ten nieudacznik bokser, który pokonał sam siebie proszkami, mistrz świata.

Skoro mistrz świata w boksie jest tak słaby psychicznie, ze banalnych konfliktów z żoną nie potrafi właściwie przeżyć i znieść, to co dopiero taki ministerek jeden czy drugi cieć w garniturze i koszulce z kołnierzykiem.

Spieprzać PO, zabierać zabawki i spadać na drzewo.

Spokojna Twoja rozczochrana.

Jaro tak czekałeś na raport Millera, nawet nie zapytam czy nie jesteś rozczarowany, nie odpowiadaj, to oczywiste.

Musiałbym go przeczytać w całości a to zajmie trochę czasu. Przyczyny były z grubsza znane już od dawna ale pewnie w raporcie jest sporo istotnych szczegółów.

Jestem rozczarowany tym, że jak się wydaje w kilku kwestiach raport jest krokiem w tyłu w stosunku do tego co było wiadomo. Elementy te punktuje Hypki więc nie będę się powtarzał.

Jestem Europejczykiem.

747 namierzyłem brzozę,powiadom Macierewicza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem rozczarowany tym, że jak się wydaje w kilku kwestiach raport jest krokiem w tyłu w stosunku do tego co było wiadomo. Elementy te punktuje Hypki więc nie będę się powtarzał.

Szkoda.Niestety zarzuty Edmunda Klicha wobec wojskowych oddelegowanych do MAK o szukanie winnego wśród kontrolerów a nie wyjaśnianie przyczyn katastrofy ten raport potwierdził.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety zarzuty Klicha wobec wojskowych oddelegowanych do MAK o szukanie winnego wśród kontrolerów a nie wyjaśnianie przyczyn katastrofy ten raport potwierdził.

Uważam, że to też nic nowego. Ale umieszczone w raporcie ma inną rangę i nie tak łatwe będzie udawanie, że tak nie było.

Jestem Europejczykiem.

A to odpowiedź pissmanów na raport - jak zwykle odrażająca:

"Lech i Maria Kaczyńscy czule objęci, na molo w Sopocie, w domu i podczas wyjazdów służbowych – to tylko niektóre ze zdjęć wykorzystanych w nowym spocie Prawa i Sprawiedliwości. Obraz zatytułowano „Oni czekają na prawdę, jesteśmy im to winni”.

Spot od godziny 15:00 można oglądać na stronie www.mypis.pl i www.sympatycypis.pl. Dwuminutowy film będzie też emitowany w najbliższy weekend przed głównymi serwisami informacyjnymi. Slajdy ze zdjęciami autorstwa prezydenckiego fotografa Macieja Chojnowskiego przeplatają się z pojawiającymi się na czarnym tle napisami, takimi jak: „Oni służyli Polsce”, „Połączyła ich miłość silniejsza niż śmierć”.

Spot kończy się ujęciami z pogrzebu pary prezydenckiej na Wawelu. O emisji dwuminutowego filmu informowali na portalach społecznościowych politycy"

Piękny wzruszający spot informacyjny, jaka była na prawdę para prezydencka, która niestety poległa w Smoleńsku.

Takie spoty powinny być zrealizowane przed wyborami na stanowisko prezydenta, niestety Kluzik podstępnie przegrała te wybory wraz z Poncyliuszem i całą tą Migalszczyzną.

Mamy teraz nowego prezydenta, widać jaka dzieli ich przepaść.

Wybraliście takich, tacy się Wam teraz spodobali.

Żenada.

niestety Kluzik podstępnie przegrała te wybory wraz z Poncyliuszem i całą tą Migalszczyzną.

Czyż nie jest kochany ten nasz 747? Niczym Jelonek Bambi :-)!

Jestem Europejczykiem.

Sondaż TVN: 24% wyjaśnił, 49% nie wyjaśnił, to porażka raportu.

Bo ludziom wmawiano jakieś dzikie cuda i stąd te oczekiwania. Na tej zasadzie przed Euro ludzie będą oczekiwali że nasza reprezentacja wyjdzie z grupy ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Raport komisji Millera wbrew bije swoja wymowa w PO, jej rząd i premiera. Pokazuje zaniedbania, bezczynność, bałaganiarstwo i brak kontroli - w szczególności ministra Obrony Narodowej B. Klicha - którego nie wiadomo czemu tak długo tolerował D. Tusk. Pokazuje też totalny rozkład i paraliż MON-u i wojskowych, naczelnych struktur dowódczych. Wymienionym można za to przypisać niemalże każdy rodzaj odpowiedzialności - od politycznej poczynając. Komisja przedstawiła swój raport w ten sposób, że wszystkie jego tezy zostały wręcz rozstrzelane przez ekspertów. Raport nie jest obiektywny - zawiera przekłamania, a może nawet kłamstwa; kładzie akcent nie na to co trzeba i nie przedstawia wszystkiego o czym dowiedziała się komisja - np. stenogramów rozmów w kabinie pilotów.

Nawet pomimo wielu przemilczeń czy przekłamań raport wali w rząd jak w kaczy kuper i takie jest pierwsze wrażenie. Ale głównym oskarżonym jest MON i jego struktury wojskowe. Rząd jest winny temu, ze nie realizował owej słynnej "cywilnej kontroli" tylko wdawał się w niejasne układy i pobłażał organizacyjnemu i kompetencyjnemu burdelowi. Na dokładkę realizował własne dziwne i pozawojskowe cele zahaczające o korupcję.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Widzę Jaro_747, że chyba po raz pierwszy Twoja i moja opinie są zgodne. Mnie wśród ogłoszonych przez komisję wniosków zabrakło takiego o scentralizowaniu decyzji i odpowiedzialności za przygotowania i przebieg wizyty VIP-ów w jednym miejscu. To sugerowali eksperci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.