Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Temat był wielokrotnie wałkowany ale przypomnę tym, którzy mają problemy z pamięcią:

po katastrofie samolotu CASA Klich chciał zdymisjonować Błasika za zaniedbania w szkoleniu i nie tylko. Przeciwstawił się temu Lech Kaczyński który powiedział "nie", bo Błasik był jego pupilem. No i co ty na to 747?

Jestem Europejczykiem.

Jaki bałagan w 36 pułku?

Co też pan opowiada?

Przecież gdyby nie katastrofa Tupolewa, to nikt i nic by się nie dowiedział o jakimkolwiek bałaganie.

A uważa pan, że w jakimkolwiek innym miejscu, w jakiejkolwiek innej formacji wojska jest lepiej?

Przecież to jest elita, to elitarny pułk.

Proszę zejść z Gen Błasika, co miał zrobić sam generał, skoro dookoła był taki bajzel, skoro w każdym możliwym miejscu była bezbrzeżna niekompetencja i bylejakość.

Pan raczy zapominać kto był u władzy, pan raczy zapominać w jakim państwie żyliśmy i żyjemy od dwudziestu lat, pan raczy zapominać z jakim zajadłym atakiem spotkały się rządy JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO, który o tym fatalnym stanie państwa mówił i mówi obecnie.

To właśnie chęć naprawy tych "układów" przez PiS, spotyka się z atakami nienawistnych ludzi z estabilishmentu, to w ich interesie jest ten bałagan, ta niegospodarność, to oni odcinają od tego stanu rzeczy kupony.

Generał Błasik był jedną z tych osób, które pracowały już dla nowej wizji państwa, proszę sobie przypomnieć jakie napięte stosunki panowały w wojsku po zmianie władzy w 2007roku.

Jakie były konflikty na linii zwierzchnik sił zbrojnych - rząd.

Pańska ignorancja co do zaistniałych i obecnie istniejących faktów, to nic innego jak sposób myślenia tych, którzy do tak fatalnego stanu czy to armii czy państwa doprowadzili.

Proszę sobie przypomnieć wczorajsze wystąpienie premiera Tuska, jak zachwalał osiągnięcia ministra Klicha, albo samego Klicha jak tchórz robił durniów z telewidzów i mówił o własnym honorze, że mu go nie zabrakło, jak nawet politycy koalicyjnego PSL oraz SLD mówią i teraz i od dawna że powinien podać się do dymisji tuż po katastrofie, co jest tak oczywiste jak 2+2=4.

Pan widać nie zdołał jeszcze wybudzić się z hipnotycznego stanu umysłu po hipnotyzujących seansach którymi karmi pana i innych Donald Tusk, inni członkowie rządu, szczególnie minister zadłużeniowy- ekspert Rostowski, obóz władzomedialny i celebrycko ubecki.

Oni wszyscy są w tym samym miejscu, dokładnie w tym samym jak stan 36 pułku.

Tylko w ich resortach nie zdarzyły się jeszcze "smoleńskie katastrofy".

Wielokrotnie byłem tu na forum określany jako pesymista albo widzący jednostronnie rzeczywistość od tej złej strony.

Jednak raport Millera pokazał, a jest to wierzchołek góry lodowej w jakim "państwie" żyjemy.

Powtarzam zdajcie sprzęt.

Nie potraficie ocenić rzeczywistości, ulegacie wizji ulegacie stanowi myślenia życzeniowego, ulegacie iluzji, jesteście dzięki wdrukowanym wzorom zachowań "zaprogramowani na klęskę".

Nie zabierajcie do "Waszej klęski" innych, tych którzy są wystarczająco inteligentni, wystarczająco bystrzy, wystarczająco mądrzy, wystarczająco przewidujący, wystarczająco zdolni - aby jej uniknąć, mało tego są zdolni aby odnieść sukces.

Mówił prezydent Obama - POLSKA MOŻE BYĆ ŚWIATOWYM LIDEREM.

Nie lękajcie się - MÓWIŁ PAPIEŻ POLAK JAN PAWEŁ II.

Czego pan się boi, wyczuwam w panu lęk poprze klawiaturę panie Wojciechu.

Temat był wielokrotnie wałkowany ale przypomnę tym, którzy mają problemy z pamięcią:

po katastrofie samolotu CASA Klich chciał zdymisjonować Błasika za zaniedbania w szkoleniu i nie tylko. Przeciwstawił się temu Lech Kaczyński który powiedział "nie", bo Błasik był jego pupilem. No i co ty na to 747?

Jaro wiesz że Cię lubię, nie pisz więc bzdur.

Napisz lepiej tak, bo do tego w sumie sprowadza się Twój wpis:

Lech i Jarosław Kaczyński proponują i działają bądź działali w Polsce na rzecz wszechogarniającego bałaganu, bylejakości, nieodpowiedzialności nikogo za nic, kołtuństwa, korupcji, łapownictwa, kolesiostwa, karierowiczostwa, włazidupstwa, lizusostwa, rozrostu administracji, wzrostu zadłużenia zewnętrznego, wewnętrznego, pozostawienia postsowietów, postkomunistów, w służbach specjalnych, w wojsku, w gospodarce, itp.

Znajdź kogoś kto nie ogląda TVN24, nie czyta Gazety Wyborczej i Tobie w takie zestawienie uwierzy.

P.S.

Oczywiście zawsze ktoś taki może się znaleźć.

Zapewne będzie to osoba "młoda, dobrze wykształcona, z wielkiego miasta", ale tym nie będę zdziwiony, oni tak mają i póki mają na spłatę kredytów to jeszcze jakiś czas ten stan rzeczy się utrzyma.

747

Jeżeli wyczuwasz lęk poprzez klawiaturę to znaczy,że najwyższy już czas udać się do psychiatry.

Mam proszki, te których nie zjadł Jarosław Kaczyński, odstąpił mi, tanio.

Donald Tusk przebywa w Nowym Sączu.

Otwiera nowy budynek policji.

Ciekaw jestem jaki tam jest bałagan.

Co robią funkcjonariusze, kto zarobił na budowie tego budynku, jak wyglądają tam lokalne układy.

Nic na ten temat nie wiem, premier w swoim wystąpieniu też się do tego nie odniósł.

Odniósł się za to do fikcji, popełnił typowe okolicznościowe bełkocenie.

Takie jest Wasze państwo.

ZAKŁAMANE do szpiku.

Społeczeństwo podczas prezentacji raportu Millera, zobaczyło jakiego dokonało wyboru.

Rozdzielenie wizyt do Smoleńska jako efekt walki o władzę w Polsce skończyło się tym czym widzieliśmy.

Władza wolała grać z Rosjanami przeciwko własnemu prezydentowi, niż współdziałać z prezydentem własnego kraju w grze z Rosjanami, z byłymi KGB-istami.

Trybunał Stanu dla Donalda Tuska i Radosława Sikorskiego, już choćby za zdradę stanu.

"Za Twoje państwo społeczeństwo podziękowało w 2007r. "

Nie społeczeństwo lecz część społeczeństwa.

Nie manipuluj Wojciechu faktami.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jaro wiesz że Cię lubię, nie pisz więc bzdur.

Proszę bardzo - żeby nie było gadania o manipulacji - artykuł jest z 2008 roku:

"Rozmówcy gazety z resortu obrony twierdzą, że już w piątek został podpisany wniosek o dymisję, który ma trafić na biurko prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To on, jako zwierzchnik Sił Zbrojnych, powołuje i odwołuje dowódców rodzajów wojsk na wniosek ministra obrony.

"Wiemy, że w MON taki krok jest przygotowywany, ale Lech Kaczyński na pewno nie podpisze wniosku o odwołanie gen. Błasika" - twierdzi informator "Rz". Podobnego zdania jest były minister obrony Aleksander Szczygło: "Z tego, co wiem, pan prezydent nie podpisze wniosku o dymisję gen. Błasika. Pan generał bardzo dobrze realizuje swoje zadania, czego przykładem jest m.in. wdrażanie programu samolotu wielozadaniowego F-16 w Siłach Powietrznych."

I komentarze internautów pod artykułem:

- Gdyby prezydent nie bronił Błasika to by ŻYŁ

- Czy istotnie sprawy samolotów F16 zostały załatwione z korzyścią dla Polski?...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Pan panie Wojciechu albo przez nieuwagę, albo świadomie pomija fakt konstatacji skąd to "społeczeństwo" polskie pochodzi, jaki ma rodowód, genezę.

Jak już to choćby pan sobie zechce uświadomić, pan i panu podobni wyznawcy "zalet" tego społeczeństwa, to może odświeży to ogląd dzisiejszej sytuacji i uaktualni zachodzące spostrzeżenia.

Indoktrynacja za czasów PRL, rozlokowanie w newralgicznych, a tak naprawdę wszędzie aparatczyków postsowieckich i postkomunistycznych nie może pozostać bez wpływu na "masy".

Kiedy by tak się stało, ległyby w gruzach nauki socjologiczne i socjotechniczne, co jest mało prawdopodobne.

Proszę podziękować za "to społeczeństwo", tym którzy je stworzyli, pielęgnują je i dbają, aby tylko na pewno "nic złego mu się nie przytrafiło".

Katastrofa smoleńska to taki "wypadek przy pracy" estabilishmentu, nowa sytuacja, trzeba było wymyślać naprędce jakieś środki zaradcze, jednym z tych środków była manifestacja przeciwko "krzyżowcom", pod patronatem Gazety Wyborczej i używająca manekina pod nazwiskiem, pana Dominika Tarasa, bohatera jednej nocy, zapomnianego bo niepotrzebnego dziś.

Wszyscy pamiętamy też jak "zawył salon" w tym pańskim "społeczeństwie", szkoda czasu na przykłady.

Czy to nie jest ciekawe, że w tym pańskim społeczeństwie po 25-30 latach na wierzch wychodzą takie "dziwne sprawy", jak chociażby to co dzieje się w tzw "kulturze"

Jakim to dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt uwiarygadniania Wojciecha Jaruzelskiego przez znanego muzyka rockowego grającego w popularnym w wczesnych latach osiemdziesiątych zespole muzycznym, a kontestującym tamtejszą władzę w swych tekstach piosenek.

Inna wokalistka bardzo znanego zespołu również z tamtego okresu, również w tabloidach i programach rozrywkowych zdaje się "odwdzięczać" w jakiś dziwny sposób ciekawe za co i udziela publicznych wypowiedzi, jakoś w jednym słusznym obecnie i jednokierunkowym tonie oraz wymowie.

Bardzo ciekawe, że te "nagłe olśnienia" tych muzyków przychodzą teraz, jakie to wydarzenia spowodowały tak radykalną zmianę w ich światopoglądzie.

A może jest tak, że nic nie dzieje się bez powodu, że za fakt "pozwolenia" na robienie "kariery" w głębokiej komunie należy się teraz zapłata, a może jest jeszcze gorzej, może te kariery tych muzyków, zupełnie nie były przypadkowe?

Ja jestem pewien że nie, cudów nie ma, mnóstwo zespołów powstało w tamtym okresie, jakoś tak dziwnie się składa, że dwa czy trochę więcej świętują swe wtedy rozpoczęte sukcesy do dzisiaj, panosząc się we wszystkich możliwych mediach i występując jako "" GWIAZDY "" w wszystkich możliwych festiwalach i miejscach.

To są jedni z bardzo wielu "producentów" dzisiejszego społeczeństwa polskiego, jego jakości, jego systemu wartości.

O innych nie będę wspominał, bo nie mam zamiaru dziś pisać rozdziału książkowego.

Wywiad z gen Jaruzelskim pana Hołdysa polecam wszystkim.

Jaro

Nie mieszaj faktów z ich interpretacją.

Przecież wiem jak było, ale mamy różne definicje tamtego oraz co jest tego konsekwencją dzisiejszego stanu rzeczy.

Jest walka polityczna o kształt Polski.

A Ty czepiasz się detali, czep się kierunku.

Ja od roku piszę tak naprawdę jedno zdanie - ten kierunek w jaki zmierza PO, prowadzi w przepaść.

Wszystko co się z tym wiąże w jakikolwiek sposób jest złe, bo jak śpiewała Kora zanim ją odmieniło, " zdrowe drzewo nie może mieć chorych owoców, chore drzewo nie może mieć zdrowych".

Chcecie Polski smoleńskiej - to będziecie mieli, tylko nie dziwcie się następnym "katastrofom", a będą boleśniejsze od tej która była w Smoleńsku.

Wyjście z trudności Polski jest tylko jedno - innowacje albo śmierć.

Tylko polityka innowacyjna może dać nam podmiotowość, bo tylko innowacja może zrodzić przewagę konkurencyjną na rynku światowym, tylko eksport innowacji może nam dać dodatnie saldo w wymianie gospodarczej.

To długa perspektywa, ale innej nie ma, inna to poddaństwo i zależność.

Oczywiście sprawa surowców energetycznych, ale to oczywiste.

Tak masz rację! Część ,ta lepsza!

Wojciechu

Z czego to wnosisz, a może jednak ta oszukana ani lepsza, ani gorsza.

747

PiS i jego wyznawcy to produkt PRL w stanie czystym.Ten sam typ mentalny wzbogacony o elementy endecko-klerykalne.Nie przypadkowo w elektoracie tej formacji jest dużo byłych członków PZPR ( niższego szczebla),funkcjonariuszy milicji,wymiaru sprawiedliwości PRL oprócz oczywiście rzeszy bigotów.

Stąd taki bałagan programowy w partii niby prawicowej a tak naprawdę populistyczno-nacjonalistyczno-klerykalno-lewicowej.To taka polska specyfika.

xniwax

Ja tam nie czuję się oszukany bo jestem realistą.Rozumiem,że Ty należysz do tej mniejszej nieoszukanej?

747 xniwax

Podajcie sobie ręce w braterskim uścisku,wiele was chyba łączy?

Cofnij się kilka tysięcy wpisów - głosowałem na PO.

Jak na razie to przed Trybunał może stanąć Prezio i Ziobro.

Mając na uwadze to, że PO rządzi, a SLD przebiera nóżkami Kalisza za opcją współwładzy od jesieni, można to nazwać hipokryzją i standardem zdemokratyzowanych bolszewików.

Panie Wojciechu, nic nie wie pan o PiS, powiela pan kalki medialne Waszych ośrodków propagandowych, tracę tylko swój cenny czas.

Jest pan "pusty w środku", nie ma pan żadnej zawartości w tych swoich wpisach, takie wklejanie dla wklejania z nudów.

Co panu to daje? Satysfakcję?

Kpi pan tylko z tą różnicą do innych, że wydaje się panu że robi to zręczniej niż inni, takie dowartościowanie, potrzebuje pan dowartościowania?

Proszę się się nie wysilać, wielu to robi w wielu ośrodkach, chce pan obrzydzić co? PiS?

Powinien pan i wielu wielu innych być wdzięczny Jarosławowi Kaczyńskiemu że poskładał do kupy to towarzystwo, stara się ucywilizować je i zagospodarować w kierunku siły państwa.

Po co ja to do pana piszę?

Przecież piszę do siebie.

Pan nie czyta, pan już wie, tak jak Sikorski wiedział, cztery razy wiedział.

xniwax

Jesteś pewny,że w sprawie Blidy wszystko było w porządku?Postawienie przed Trybunał nazywasz metodą bolszewicką?Po pierwsze jeszcze nie stanęli po drugie to jawne nadużycie i obraza dla prawdziwych ofiar bolszewickich trójek po trzecie gdyby sytuacja była odwrotna to PiS ani sekundy nie zastanawiałby się nad postawieniem przed Trybunał.

747

Byłbym wdzięczny Jarosławowi gdyby wycofał się z polityki i zajął się mamusią i kotem.

Panie Wojciechu, nic nie wie pan o PiS, powiela pan kalki medialne Waszych ośrodków propagandowych, tracę tylko swój cenny czas.

Jest pan "pusty w środku", nie ma pan żadnej zawartości w tych swoich wpisach, takie wklejanie dla wklejania z nudów.

Co panu to daje? Satysfakcję?

Kpi pan tylko z tą różnicą do innych, że wydaje się panu że robi to zręczniej niż inni, takie dowartościowanie, potrzebuje pan dowartościowania?

Proszę się się nie wysilać, wielu to robi w wielu ośrodkach, chce pan obrzydzić co? PiS?

Powinien pan i wielu wielu innych być wdzięczny Jarosławowi Kaczyńskiemu że poskładał do kupy to towarzystwo, stara się ucywilizować je i zagospodarować w kierunku siły państwa.

Po co ja to do pana piszę?

Przecież piszę do siebie.

Pan nie czyta, pan już wie, tak jak Sikorski wiedział, cztery razy wiedział.

ależ jestem wdzięczny,nikt tak nie uwypuklił naszych przywar,śmieszności i głupoty.Na liście wielkich polaków wyprzedził Cypriana Zabłockiego (ten od mydła)

747 karmi Ciebie i twoją żonę.Czy więcej można oczekiwać ?

747 kolejna obrana polskiej racji przed tobą

"Całe zdarzenie z udziałem 30-letniego Polaka postrzelonego w piątek przez policję na lotnisku w Eindhoven zaczęło się od tego, że zaczął grozić zespołowi, który kręcił tam właśnie teledysk - wynika z nowych informacji w tej sprawie. Mężczyzna wyglądający, jakby by pod wpływem alkoholu lub narkotyków, wymachiwał nożem i mówił, że chce wrócić do kraju."

kolego zaczynaj swój znany monolog o winie Tuska

Wczoraj słuchałem Dorna wypowiadającego się na temat raportu Millera, dzisiaj chwilę słuchałem Hofmana. Porównując obu widać, że w PiS mechanizm awansu jest prosty - im ktoś głupszy tym szybciej i wyżej awansuje.

Jestem Europejczykiem.

"63 proc. pytanych w sondażu grupy IQS dla "Newsweeka" uważa, że parlamentarzyści, członkowie rządu i prezydent powinni przechodzić obowiązkowe badania psychiatryczne. 31 proc. jest przeciwnego zdania, a 7 proc. nie ma na ten temat wyrobionego poglądu.

Wyniki dla "Newsweeka" komentuje Tomasz Dalski, szef Komitetu Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej "Stop wariatom politycznym", który zbiera podpisy pod projektem wprowadzającym takie regulacje (mają objąć parlamentarzystów i samorządowców).

– Wyborcy nie wiedzą dziś tak naprawdę, na kogo głosują. Skoro wiele grup zawodowych musi zaliczyć psychotesty, np. policjanci czy inspektorzy transportu drogowego, to tym bardziej powinni przechodzić je ludzie chcący sprawować władzę – przekonuje Dalski.

Jestem Europejczykiem.

Podczas uroczystości obchodów rocznicy powstania warszawskiego, prezydent Bronisław Komorowski zechciał podziękować św pam Lechowi Kaczyńskiemu za wkład w budowę muzeum tego zrywu.

Bardzo zręczny chwyt public relations. Dostał za to oklaski, nauczył się, po wytupaniu na poprzedniej rocznicy, że bez odwołania się do Wielkiego Poprzednika nie ma czego szukać w tym gronie.

Żenada.

HGW już nie dała się namówić, na jakiekolwiek uwzględnienie zmarłego prezydenta w swojej przemowie.

Widać że oszczędza na ekspertach PR.

Cóż kryzys, trzeba zaciskać pasa.

prawda jest tylko jedna i ma metr sześćdziesiąt siedem centymetrów

Albo ciągle bronisz Rosjan, albo wspierasz punkt widzenia D.Tuska i podobnych typków.

Bardzo symptomatyczne.

Czytając surowce wtórne jak newsweek, politykę, gadżete wyborczą, przeglądając onet, wp, oglądając TVN24, polsat news, nie można mieć innych poglądów.

Co to Ci daje?

Żyjesz tym?

"63 proc. pytanych w sondażu grupy IQS dla "Newsweeka" uważa, że parlamentarzyści, członkowie rządu i prezydent powinni przechodzić obowiązkowe badania psychiatryczne. 31 proc. jest przeciwnego zdania, a 7 proc. nie ma na ten temat wyrobionego poglądu.

Wyniki dla "Newsweeka" komentuje Tomasz Dalski, szef Komitetu Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej "Stop wariatom politycznym", który zbiera podpisy pod projektem wprowadzającym takie regulacje (mają objąć parlamentarzystów i samorządowców).

– Wyborcy nie wiedzą dziś tak naprawdę, na kogo głosują. Skoro wiele grup zawodowych musi zaliczyć psychotesty, np. policjanci czy inspektorzy transportu drogowego, to tym bardziej powinni przechodzić je ludzie chcący sprawować władzę – przekonuje Dalski.

Co Ty jesz, czym się odżywiasz, że potrzebujesz tyle makulatury do ubikacji?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.