Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

z pamieci pisalem wiec byc moze pomyleczka

ale wyjaśnij raz jeszcze bo faktycznie nie rozumiem a ty masz chyba potrzebe wystukania sie w klawiature pare razy z tym samym

Właściwie wystarczy jeszcze raz przeczytać :)

Ale, tu pomińmy ilość kasy ale skupmy się na zasadzie tzw. dobrowolności składki. Jest chyba różnica między płaceniem dodatkowo 2,5% podatku a skierowaniem 1 % należnego podatku dla państwa na cele KK? Subtelna ale zasadnicza róznica. W pierwszym przypadku jest to dla Ciebie dodatkowe obciążenia w drugim już nie.

Pan ch*j w ręce okazał się wydmuszką

Te bzdurska o krzyżu...

Muls - jednak jesteś kpopmpletnym idiotą,

>>>masz racje skynek masz racje.zostaje tylko woda swiecona i dzyn dzyn.Ubywa, ubywa i...zniknie.

i znowu bedziecie sie ukrywac w piwnicy.

Podatek dobrowolny w wysokości 2,5% od dochodów

a teraz dla skonforontowania jar1 ze źródła tj z programu ruchu palikota, leci to tak

Zasada darowizny z puli 2,5% od podatku, deklarowanej

przez obywateli przy rocznym rozliczeniu podatkowym.

to jak to teraz wytłumaczysz ?

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

I to mi się właśnie nie podoba :)

ale tak Palikot w programie pisze

czyli co

ustalamy że dałeś się pociągnąć po malinach i za nos , tak ?

p.s.

i ciekawe czy profesorka sroda wie że Palikot wpisal tez zwolnienie na 10 lat z płącenia podatku dochodoweo rodzin majacych 3 i wiecej dzieci (on sam ma troje)

tosz to dyskyminacja nowoczesnych kobiet

ale tak Palikot w programie pisze

czyli co

ustalamy że dałeś się pociągnąć po malinach i za nos , tak ?

Zmusiłeś mnie jednak do przeczytania progtamu Palikota.... i widzę, że znowu bajdurzysz. Poczytaj sam i sam zinterpretuj.

Nic tam takiego, o czym piszesz po prostu nie ma. Obywatel ma płącić podatek na kościół, na takiej zasadzie, jak w Niemczech. Czyli ma być dokładnie tak, jak wcześniej pisałem.

Tu masz program Palikota:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu, jak to funkcjonuje w Niemzczech:

Ukryta Zawartość

I wiesz, ja maliny nawet lubię.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic tam takiego, o czym piszesz po prostu nie ma. Obywatel ma płącić podatek na kościół, na takiej zasadzie, jak w Niemczech. Czyli ma być dokładnie tak, jak wcześniej pisałem.

strona 21 , ostatni akapit

a gdzie jest to ze obywatel ma placic jak w NIemczech ?

to jak to w końcu jest ?

wytłumacz mi Jar1 :)

W sumie, to ten program taki jasny i spójny w tej materii jednak nie jest.

nie tylko w tej, ma też fałszywe dane (miliard na fundusz koscielny).

tematyka 2,5% od podatku jest niefachowo opisana bo pojęcie "darowizna 2,5% od podatku" nie istnieje w rozumienu ustawy o podatku dochodowym

ale morał jeden

czytać źródła

pozdrawiam

Puknij się w czajniczek skynek. Zagrycha się skończyła?

W najśmielszych przypuszczeniach nie spodziewałem się że Palikot wywoła aż taką furię. Przecież jeszcze niczego w Sejmie nie zrobił i prawdę mówiąc nie ma pewności czy cokolwiek uda mu się zrobić.

Skąd więc ten dziki szał nienawiści, ta furia teutonica u naszych prawaków? Wydaje mi się, że stąd, że Palikot zburzył cały pracowicie pielęgnowany do tej pory obraz społeczeństwa. Mieliśmy być ludem bogobojnym miłującym Kościół, radośnie i posłusznie dostarczającym mu wszelkich danin.

A tu nagle okazało się, że całkiem spora część społeczeństwa chce państwa świeckiego i nie są to wcale jacyś byli funkcjonariusze minionego reżimu tylko normalni, wykształceni młodzi ludzie. Przerażeni prawacy nagle ujrzeli płonący na murze napis "Mene, tekel, fares" wypisany reką Palikota.

Jestem Europejczykiem.

a najbardziej cieszy to ze pracowicie przerabiaja plan Palikota.Otoz on mnie generalnie nie obchodzi.I co tam jest, bo jak zwykle da sie zrobic to co sie da.I nie to jest meritum sprawy.Istotny jest kierunek i nowa odwazna mysl.I tak wiele nie pozwola mu zrobic i smiesznym jest dzielenie planu na cztery.Najzabawwniejsze jest ze przybyl przyjaciel ...Niesiolowski.na razie boja sie wymowic jego nazwisko po ostatnich wyzwiskach jakim go obdarzali.I po to jest Palikot.

Poruszenie nowych pokładów świadomości w człowieku , dotąd ukrytych i schowanych pod warstwą skostniałych i zakodowanych sloganów i półprawd zawsze z począttku wywołuje szok, opór i dyskomfort. Ale, ten proces jest już nie do zatrzymania. Ta obudzona częśc świadomości jest i będzie już obecna w życiu. I może jeszcze długo powodować ten dyskomfort, dopóki nie zaakceptuje się jej jako cząstki całej świadomości.

Oburzenie i wybuch złości to pierwsza reakcja na tej drodze.

nie tylko w tej, ma też fałszywe dane (miliard na fundusz koscielny).

tematyka 2,5% od podatku jest niefachowo opisana bo pojęcie "darowizna 2,5% od podatku" nie istnieje w rozumienu ustawy o podatku dochodowym

pozdrawiam

Bartuś, tu się z Tobą zgodzę. Nie jest to dokument "wykonawczo-realizacyjny " ale zarys pewnych tez ideologicznych. Toteż, nie przywiązuję do niego zbyt wiele wagi, jesli chodzi o dokłądne recepty realizacyjne. Ważne jest, by sam proces się zaczął i był uwzględniany w naszym życiu społecznym i politycznym. A to, już się zaczęło. Mówi się o rzeczach, o których dotąd mówić 'nie wypadało - bo to grzech'.

Ważne jest, i to naprawdę jest nie do przecenienia, że można zdobyć w Polsce sporą ilość głosów w wyborach stawiając w swoim programie tezy antyklerykalne w stosunku do państwowości. Dotąd wszyscy politycy, łączniez SLDtego panicznie się bali. Ten bastion Palikot przekroczył i wygrał - już.

Nie jest to dokument "wykonawczo-realizacyjny " ale zarys pewnych tez ideologicznych. Toteż, nie przywiązuję do niego zbyt wiele wagi, jesli chodzi o dokłądne recepty realizacyjne.

i to jest porazka polskiej polityki

nie ma programów tylko bliżej nieokreślone tezy, takie chciejstwo

Program partii politycznej to powinien byc dokument wiążący , gotowy do realziacji, zawierajacy jasne tezy, propozycje i sposoby ich wprowadzenia.

W innym wypadku dochodzimy do demagogii.

mamy więc demagogię , bo jak partia polityczna chce rządzić krajem skoro takiego dokumentu nie chce/nie potrafi przygotować ?

i jak durny jest naród który sie na to godzi ?

Powstaje polityka "byle do pierwszego".

Pozatym , medialne powiazanie mniejszości homoseksualnych z palikotem moze odnieśc taki skutek ,że jeżeli palikot polegnie to i obraz tych mniejszości także.

Bartuś, pożyjemy, zobaczymy. Tak na marginesie, to wszystkie pozostałe programy kazdej partii też żadnego znaczenia nie mają i zawierają jedynie ideologię wyborczą. Palikota przynajmniej zawiera coś nowego, burzącego dotychczasowe status quo i milczącą zgodę i przyzwolenie na robienie z ludzi osłów. To 10& poparcia, to naprawdę znacząca ilość, zważywszy, że tematy poruszane w programie to głównie tematy "tabu" w naszym społeczeństwie. Jak te 10% zostanie wykorzystane i czy będzie rosło., to juz inna sprawa. Ma szanse...

Pamietasz te 3 miliony mieszkań w programie PiS? Nie mówiąc już o obietnicach PO. Albo PSL - człowiek jest najważniejszy :)

Możesz się nie zgadzać z Palikotem i ludźmi go popierającymi, ale nie szukaj argumentów tam, gdzie ich naprawdę nie ma. Można pogadać o pryncypiach i polityce społecznej i na temat ich wizji. O to chodzi.

Porażką polityki, to stabilny i nie do ruszenia dotąd układ PO-PiS - Palikot pokazał, że można nim zachwiać.

Jak w 68 robotnicy postanowili zrobić porządek

"Prezydium Komisji Krajowej "Solidarność" wzywa wszystkie ugrupowania "do obrony wartości, którymi kierował się błogosławiony ks. Jerzy Popiełuszko, do obrony Krzyża w polskim życiu publicznym". Stanowisko w tej sprawie związkowcy przyjęli we wtorek wieczorem. "

Przebieg debaty niebezpiecznie podąża w kierunku fizycznej konfrontacji.Trudno ,skoro nie można inaczej.

Możesz się nie zgadzać z Palikotem i ludźmi go popierającymi, ale nie szukaj argumentów tam, gdzie ich naprawdę nie ma. Można pogadać o pryncypiach i polityce społecznej i na temat ich wizji. O to chodzi.

w stosunku do kościoła katolickiego uzywacie argumentu że kościół jest pod wieklszym obstrzałem bo uważa się za moralny

ten sama rgument w stosunku do palikota ma zastosowanie , miało byc "dość obłudy" i "gospodarka jest najwazniejsza" oraz "nowoczesne państwo". Zaczał od mocnego strzału gdzie o gospodarce jest zero, nowoczesnośc to jedynie hasełka lewackie, znane od lat i klepane przez nie i FM oraz grupy feministek a obłuda zaczyna dopiero wychodzić.

Od człowieka który idzie aby przygotować sanację Państwa oczekuje się własnie tych wyższych standardów. A jest zero, bajdurzenie jak wszedzie obok.

Palikota przynajmniej zawiera coś nowego, burzącego dotychczasowe status quo i milczącą zgodę i przyzwolenie na robienie z ludzi osłów.

przeciez on własnie wykorzystał to, że ludzie są osłami. A teraz próbuje tylnymi drzwiami wcisnąc Środę do rządu.

Albo PSL - człowiek jest najważniejszy :)

haśło PSL brzmi "Nasz człowiek jest najwaznijeszy". To jest fajna partia, 22 lata demokracji i 14 lat w koalicjach rządowych. Bardzo dobrzy ludzie i praktyczni. :]

Bartuś, jeszcze zbyt mocna się zaperzasz. Z wiekiem staje się to nieco łagodniejsze a większy wpływ zaczyna mieć rozsądek.

Dyskusja czy 10 % społeczeństwa popierających Palikota to durnie jest tak samo debilna jak dyskusja, czy 30% popierajacych PiS to durnie albo te 40% popierających PO. Nie mówiąc już o PSL, SLD i innych. Dojrzałość polega na tym, że zauważa się, że świat nie jest i nie będzie nigdy w 100% taki jak JA. Tymbardzeij, że zauważa się również, że własne zdanie i poglądy również się zmieniają i ewolują.

A swoją drogą, skąd u Ciebie tyle zawiści do Środy? Z czego to tak naprawdę wynika? Co Ci takiego złego zrobiła? Tak z założenia? A priori?

Bartuś, jeszcze zbyt mocna się zaperzasz.

nie masz daru czucia przez ekran :]

Dojrzałość polega na tym, że zauważa się, że świat nie jest i nie będzie nigdy w 100% taki jak JA.

a weź to koledze muls i jaro napisz a nie mi

A swoją drogą, skąd u Ciebie tyle zawiści do Środy? Z czego to tak naprawdę wynika? Co Ci takiego złego zrobiła? Tak z założenia? A priori?

negatywnie cechujesz to pytanie stąd też na tak postawione nie odpowiem. Bo to z zawiścia nie ma nic wspólnego a argument a priori nie ma tu zastosowania

właściwie mógłbym zapytac skąd tyle zawiści do Hofmana ?

Czy ja coś wypisuje na temat Hofmana? A kto to jest? Czy to ten przydupas prezesa? :)

a widzisz

no przeciez skoro nie iesz kto to jest to skąd wiesz ze jest przydupasem ?

Co Ci takiego złego zrobił? Tak z założenia? A priori?

Bartuś, to nie szkaluję ja tu Hofmana tylko TY szkalujesz Środę. Widzisz rzeczywistość? Dociera?

Nie piłem wódki, tylko zacny bimber własnej produkcji.

Paliokota wykreowali durnie pokroju Dżamba i Mulsa. Na to nie miałem wpływu.

Palikot to wydmuszka, którą cieszą się idioci.

Świat to dla Ciebie musi być straszny. Dookoła sami idioci i samotny TY :)

Rzeczywiście tylko bimber pozostaje...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.