Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

znowu piszesz nie w temacie, idąc do lasu widzisz tylko drzewa, nie las

"możliwość zorganizowania takiej imprezy to nie wyraz demokracji to prowokacja władzy..."

spójrz na mój pierwszy wpis w temacie "imprezki" gdy jeszczeście spali #48515

a pieprzenie przez durni-profesorków w TV o konieczności zmiany mentalności w narodzie to kolejna prowokacja, w całym kraju poza warszawką święto obchodzono radośnie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Przecież gołym okiem było widać i dało się odczuć co sie ma wydarzyć 11-tego.To zostało ustawione przez naszą lewacka telewizje i nie tylko.Przestrzegając przed tym co sie ma wydarzyć kreowano żywy scenariusz tego co dzis musiało sie "udac"wykonac,kto ma rozum niech go używa.Szkoda czasu na dywagacje,tych lewackich propagandystów,na forum zbocznicy.

Nie ma czegoś takiego jak czyjś faszyzm. Faszyzm jest wyłącznie włoski Wojciechu. Jak już musisz coś nazwać nazwij to po polsku.

Jak zaczynasz coś pisać to genezą faszyzmu nie jest prawica.

Argus, Jar

Oczywiście jeśli chodzi o ONR, to samo musiałbyś zrobić z lewakami i anarchistami.

Jesli podważają również konstytucyjny porządek, to również.

Meloman ma rację:) Jak czytam te idiotyzmy prawaków zapatrzonych w kibilowych bandytów, to trzeba napierdzielać i wsadzac do więzienia. Oni, jak doszliby do włądzy, zrobiliby to bez skrupułów z całą reszta społeczeństwa. Widać to nawet po zachowaniu w każdj demonstracji. To ich sposób na honor, patriotyzm i Polskę. Bejzbol, buteli z benzyną i bandyctwo.

Pomyśl logicznie: gdyby prawactwo nie wymysliło sobie tego marszu, żaden lewak nie ruszyłby się z domu. I byłby święty spokój.

myślenie w stylu: gdyby nie ubrała sie prowokująco nie zostałaby zgwałcona

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Użytkownik palton edytował ten post dziś, 21:58 Powód edycji: Emocje nie wszystko tłumaczą.

tu nie było żadnych emocji, szczera prawda o panujących tu tendencjach a to widać boli - Ciebie też czy tylko "pracujesz" ideologicznie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Przecież gołym okiem było widać i dało się odczuć co sie ma wydarzyć 11-tego.To zostało ustawione przez naszą lewacka telewizje i nie tylko.Przestrzegając przed tym co sie ma wydarzyć kreowano żywy scenariusz tego co dzis musiało sie "udac"wykonac,kto ma rozum niech go używa.Szkoda czasu na dywagacje,tych lewackich propagandystów,na forum zbocznicy.

Podupcyło cie tak jak niejakiego Zawiszę który coś jakby na poważnie twierdził, że za podpalanie samochodów, ataki na policjantów itd. odpowiedzialna jest Gazeta Wyborcza.

Jak rozumiem te grupy zamaskowanych łysych to wielbiciele Michnika a gówniarze huśtający wozem transmisyjnym telewizji to namiętni czytelnicy "Krytyki Politycznej".

Jestem Europejczykiem.

Ponimaju.

Do Dżamba - tydzień temu minęła 40 rocznica śmierci Skydoga na Harleyu. To już czterdzieści lat bez Duana :(

No patrz Pan!

Nie wiedziałem a ostatnio jakąś fazę na Niego miałem. Niesamowite! Jaszcze mam między uszami "In Memory of Elizabeth Reed" z Fillmore East. Jak tego słucham to mi ciary po plecach chodzą. Kto teraz tak gra?

Jestem Europejczykiem.

Nie ma czegoś takiego jak czyjś faszyzm. Faszyzm jest wyłącznie włoski Wojciechu. Jak już musisz coś nazwać nazwij to po polsku.

Dla zagubionych w pojęciach- moja definicja dzisiejszego pojęcia faszyzm:

faszyzm to EPITET (w politycznych przepychankach), i tyle. Tylko epitet.

to go nie będzie?

Będzie i jest: epitet to nie zjawisko tylko wyzwisko. Jest, jest takie wyzwisko wytrych wykluczający, unicestwiający mentalnie przeciwnika.

Faszysta- czyli nie istniejący, poza nawiasem- i spokój dla osoby, która kogoś lub grupę obsmarowała "faszyzmem".

Na podobnej zasadzie komuniści niegdyś używali anihilującego wykluczającego wyrazu "ekstrema". Nie bez kozery podobnego do "ekskrement" ;-)

RyszardStr

Faszyzm nie jest epitetem jest konkretnym zjawiskiem społecznym,politycznym i socjologicznym.Oczywiście samo zjawisko się zmienia,inny był w latach 30 a inny jest obecnie.Inny był w Niemczech inny we Włoszech i inny np. w Hiszpanii czy Portugalii.Ale to wybiega poza tematykę wątku.Rozumiem,że sympatyzujesz z tymi romantycznymi bojownikami o polskość z Pl.Konstytucji i stąd ta ucieczka w dyskusje semantyczne?

i stąd ta ucieczka w dyskusje semantyczne?

Żadna ucieczka. Tylko wstręt do takich praktyk: poprawność zamiast dialogu wyklucza i knebluje. "Semantyczne"... tak jak te twoje intelektualne rozróżnianie okresów faszyzmu. Doskonale sobie zdajesz sprawę, że słowo faszyzm jest jednoznaczne z polskimi doświadczeniami II wojny, obozy, wieszanie itd, a nie np z zabawnym czasem włoskim Duce. Tak się to u nas powszechnie kojarzy: ze zbrodniami hitleryzmu konkretnie, u nas i na wschodzie- i dlatego "faszysta" to w Polsce najmocniejszy świński epitet, jak wyraz na K literę, a nawet gorzej. Sadysta, zwyrodnialec, zdziczały, masowy morderca.

Wiesz mam inteligentnego, fajnego wujka z którym nie mogę pogadać o niczym co by się z niemcami kojarzyło, ani o autach, ani o architekturze niemieckiej. Tak mu się jakoś twarz zmienia, takie miał doświadczenia z faszyzmem.

Polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bijatyka jak bijatyka. Kibole oswoili nas już z widokiem petard i pałującą ich policją. Ale niewielu z nas było przygotowanych na publiczną odsłonę prawdziwej twarzy nowej polskiej lewicy.

Antifa – jak sami nazwali swoje występy anarchiści i intelektualiści „Krytyki Politycznej” – była kolorowa i ponadnarodowa. Kolorowe były chusty zasłaniające twarze lewicowych bojówkarzy, czarne i czerwone były transparenty blokujące trasę legalnego marszu, a światowi byli zadymiarze importowani prosto z Niemiec na obchody 93. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości.

Mniejsza o łamanie prawa do manifestacji. Mniejsza o porządek czy szacunek dla historii. Ale 11 listopada 2011 r. oficjalnie potwierdziła swoje istnienie nowa siła na polskiej scenie politycznej – militarystyczna lewica. Zjawisko znane z Aten, Rzymu, Madrytu, Londynu, w Polsce dotąd bardziej deklaratywne niż stanowiące fizyczne zagrożenie dla porządku. Siła doskonale zorganizowana, nie tylko, jak już pisaliśmy, zdolna do szkolenia zaczepnych oddziałów, powiązana z ekstremalnymi organizacjami w zachodniej Europie, ale też korzystająca z zaplecza intelektualnego – popularnego wydawnictwa i klubów politycznych w całej Polsce. Zaplecza na tyle prężnego, żeby wmawiać mediom i opinii publicznej, że większym zagrożeniem jest marsz niż rozbijające go bojówki. Że hasła narodowe czy biało-czerwone flagi są groźniejsze niż glany i drzewce od zerwanych chorągwi.

Narastającą agresję skrajnej lewicy socjolodzy czasem tłumaczą kryzysem."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiesz mam inteligentnego, fajnego wujka z którym nie mogę pogadać o niczym co by się z niemcami kojarzyło, ani o autach, ani o architekturze niemieckiej. Tak mu się jakoś twarz zmienia, takie miał doświadczenia z faszyzmem.

A dlaczego mu się twarz zmienia? Warto się nad tym zastanowić, by własna twarz za ileś lat się nie musiała zmieniać.

Tak, tak, obozy koncentracyjne to też wymysł gazetki i mediów....

Bóg, Honor i Ojczyzna to hasła, których celem jest zabicie w człowieku Głosu Sumienia. Jak tylko to się staje, Szatan zwycięża.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Podupcyło cie tak jak niejakiego Zawiszę który coś jakby na poważnie twierdził, że za podpalanie samochodów, ataki na policjantów itd. odpowiedzialna jest Gazeta Wyborcza.

Jak rozumiem te grupy zamaskowanych łysych to wielbiciele Michnika a gówniarze huśtający wozem transmisyjnym telewizji to namiętni czytelnicy "Krytyki Politycznej".

Dla mnie Zawisza to chory człowiek i polityk, który się nie spełnił i to szczególnie we własnym mniemaniu. Wszędzie jest takich wielu, ale na prawicy szczególnie, bo ci właśnie swoje frustracje przejawiają publicznie. I to wyłącznie na ulicach.

Michnik to też frustrat. Chce zmieniać kraj mógł to robić w polityce po wyborach czerwcowych'89. Z roli parlamentarzysty zrezygnował zbyt szybko. Zabrakło mu widocznie wszystkiego wizji, cierpliwości i pracowitości. Zajął się niby dziennikarstwem, ale to jest tylko przykrywka. On chce być wieszczem! Nieomylnym, jedynym i na cały świat - przynajmniej te osierocony po demoludach! W Polsce do afery (której nie było) - zwanej Rywina był jedynymi niepodważalnym autorytetem. I to w każdej dziedzinie: polityce, gospodarce, moralności, religii, prawach człowieka, etc. Michnik gloryfikował swoja osoba wszystkich poza JPII: posłów senatorów,innych polityków,szeroko rozumiana inteligencje, przedstawicieli różnych wyznań, ludzi biznesu, premierów, prezydentów i innych. Czar Michnika prysnął po (niby)aferze Rywina. Sam Michnik usnął się na ubocze. Teraz próbuje wracać na dawne pozycje - czasami w nie najlepszym stylu. Ma wciąż grono wiernych pretorianów i "Gazetę Wyborczą" oraz inne media, które go wspierają. I tu o zgrozo dla niektórych - uważam, że polityczni wyjadacze PRL-u mieli dobre przeczucie nazywając go szkodnikiem politycznym! Bo on naprawdę szkodzi!

Michnik, "Gazeta Wyborcza" i inni czujący z nimi więź - ponoszą odpowiedzialność (przynajmniej moralną) za przebieg wczorajszego Święta Niepodległości.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wolę lewactwo niż prawicowe robactwo.

Ot co.

Poziom merytoryczny Twoich wypowiedzi jest żenujący! Wszędzie widać, że jesteś zwyczajnym trollem. Rozwalasz każdy wątek! Moderacja tego nie widzi! Może i dziwiłbym się, że moderacja te nie widzi, gdyby nie to,że w pewnych wątkach wręcz włazisz jej w cztery litery!

dziadekwłodek

A ja myślałem,że odpowiedzialność ponoszą Tusk i Putin.

A ja mam pewność,że kpisz! Dla mnie Michnik to szkodnik!

Trzeba sobie powiedzieć,że niestety dochowaliśmy się polskiego faszyzmu.O tyle jest to zatrważające,że po przejściach w czasie ostatniej wojny wydawałoby się,że jest to niemożliwe.A jednak!Jak tak obserwuję nasze życie polityczne i społeczne to nasuwa mi się myśl,że demony wracają.Demony Polski przedwrześniowej z jej nacjonalizmem,klerykalizmem,faszyzmem,prywatą,partyjniactwem.Tak jakby przez te kilkadziesiąt lat nic się nie zmieniło!A przecież nawiązywanie do myśli Dmowskiego w obecnych czasach to zupełny anachronizm ( czy ci narodowcy to go w ogóle czytali?).Oczywiście rodzi się pytanie kto ponosi odpowiedzialność za tę recydywę faszyzmu?Pewnie sytuacja socjalna,ekonomiczna czy socjologiczna tych ogłupiałych onrowców ale i niemała wina jest po stronie środowisk prawicowych zwłaszcza tych związanych z Toruniem,które starały się traktować te ugrupowania instrumentalnie i wykorzystywać je dla doraźnych celów politycznych.Dlatego pozwoliłem sobie napisać :kto sieje wiatr....

o, ze dochowaliśmy się tego i owego szkodliwego jest pewne. Polski faszyzm i tak zawsze był bardziej cywilizowany od faszyzmu nienieckiego, a ukraińskiego w szczególności! Nacjonalizm, przy zachowaniu pewnych granic nie jest wcale taki zły - gdybyś wczoraj słuchał Tok Fm - to też byś tak mniemał! Klerykalizm, prywata i partyjniactwo to domena wolnej i demokratycznej III RP!

Sam doskonale wiesz,że ci na ulicach czują ogromny wstręt do jakiekolwiek ideologi - liczy się tylko i wyłącznie tępa siła. Winę za to ponosi baza i nadbudowa tego państwa!

Pamiętasz posłów obozu post solidarnościowego ziejącego pogardą,nienawiścią i chęcią wręcz eksterminacji ludzi z obozu post PeZetPeeRowskiego? Teraz to procentuje w ten własnie sposób!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dla chuliganów wszelkiej maści czapa na miejscu.

Szybko byłby spokój.

Ale,ale nie tak szybko , najpierw kazałbym odpracować szkody poczynione w czasie zadymy.

Tak nie można! Bo taki chuligan w afekcie i tak zrozumie za co został ukarany! W ten sposób można całkowicie zatracić wychowawczą funkcje kary - nawet śmierci! Dlatego też takiemu chuliganowi - bandycie trzeba wyjaśnić bez niedomówień dlaczego spotkała go kara - nawet najsurowsza - a potem karać!

mam nadzieje dziadek ze kiedys sie zaplatasz i wpadnisz w lapy patryjotow.bedzie smiesznie jak bylo smiesznie we wloszech u duce jak pisze niejaki rysio .ma racje meloman.jesli dotychczas durnie nie zostali skutecznie nauczeni a mieli wszelkie szanse jak powstaje i czym jest faszyzm to pozostaje durni eksterminowac.chiba ze jak w wypadku rysia .. sa to dzieci.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

cheche dobre.michnik, cyklisci i witek pajeczak.takze samo nie hitler ale zydzi,polska i dunia krowudurka.

Przynudzasz - wyraźnie brak Ci argumentów!

mam nadzieje dziadek ze kiedys sie zaplatasz i wpadnisz w lapy patryjotow.bedzie smiesznie jak bylo smiesznie we wloszech u duce jak pisze niejaki rysio .ma racje meloman.jesli dotychczas durnie nie zostali skutecznie nauczeni a mieli wszelkie szanse jak powstaje i czym jest faszyzm to pozostaje durni eksterminowac.chiba ze jak w wypadku rysia .. sa to dzieci.

nudny dziadzius to ty jezdes.Masz takie same argumenty jak gadzinowki hitlera.

a genralnie to przez korytarz gdanski.bylo sie zgodzic.tak jak bylo sie zgodzic na marsz idiotow i udawac ze to swieto.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ale Ty jesteś wredny!:-) Gorszy od kibiców warszawskiej Legii! Kiedyś w ich gronie, przy piwku w Barze Pod Trupkiem powiedziałem, że od zawsze kibicuję Górnikowi Zabrze i wyjaśniłem dlaczego! Najpierw zapytali mojego kolegę, czy z nich nabijam się, ale po jego wyjaśnieniach podali mi rękę!

Może PRL potrafił lepiej dbać o swoich obywateli niezależnie od ich poglądów.?!

moze i ale go NIE MA.A jesli chodzi o argumenty to taki ze michnik nie mial udzialow w gazecie jak wszyscy mieli.ze jest to najwieksza i najlepsza gazeta a wiec opiniotowrcza.czy kcesz czy nie.jest po prostu ..czytana.

i nie zmienila sie ani przed ani po... rywinie.rozumiem ze michnik jako ten robak gryzacy prl od srodka nie jezd ci bliski.ale ty mu chiba tez nie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

moze i ale go NIE MA.A jesli chodzi o argumenty to taki ze michnik nie mial udzialow w gazecie jak wszyscy mieli.ze jest to najwieksza i najlepsza gazeta a wiec opiniotowrcza.czy kcesz czy nie.jest po prostu ..czytana.

i nie zmienila sie ani przed ani po... rywinie.rozumiem ze michnik jako ten robak gryzacy prl od srodka nie jezd ci bliski.ale ty mu chiba tez nie.

Nie wiem czy największa, ale i na pewno nie najlepsza! Prawie jawnie nawoływała do burd! A może trzeba było dac szansę rodzimej prawicy do samokompromitacji - bez importu niemieckich, lewackich bojówek! Zawiłości Twojej mowy też, też nie trafiają do wszystkich! Gdybyś pisał inaczej, było by Ci pewnie trudniej wyrazić swoje intencje!

• Moderatorzy

pochody były legalne i miały prawo przejść , trochę sobie pokrzyczeć i ok - jestem za

natomiast różni szerokopojęci bandyto/szalikowo/kominiarkowcy przyjechali jedynie by zrobić zadymę, hasła sztandary są dla nich bądź wtórne bądź nawet zbędne, równie dobrze mogą mieć marchewkę na sztandarach. przychodzą robić zadymę, burdę , naparzać się z policją i to jest ich prawdziwy cel.

I tu widzę winę policji, która nie wywiązała się ze swoich obowiązków: zapewnienia porządku publicznego i wyłapania przestępców. uważam, że plac z bandytami powinien być odcięty , wszyscy uczestnicy porządnie spałowani tak by na dupach usiąść nie mogli , a ten dzień zapamiętali do końca życia, po pałowaniu wszyscy osądzenia i obciązeni kosztami napraw powstałych szkód.

bolące dupy , podbite oczy wybite zęby i wielotysięczne nawiązki dla państwa to najlepsza nauczka i środek zapobiegawczy dla bandytów

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.