Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Polskę dzisiejszą budowali generałowie w 100% wyszkoleni w ZSRR, czy to źle czy dobrze?

A jak teraz będą budowali w stu procentach wyszkoleni w USA, czy to lepiej czy gorzej!

Jaro co ty z tym prezesem?Komorowski był ostatnio w Chinach i co?

Jakoś nie słyszałem jego zachwytów na temat Chin. Natomiast słyszałem jak Prezes podał Chiny jako wzór do naśladowania.

Jestem Europejczykiem.

Nie wiem dlaczego min Rostowski mówił o konieczności załatwienia sobie zielonej karty, w razie trudności w Europie.

Odpowiadanie na tak zadane pytania jest poniżej wszelkiego poziomu czegokolwiek.

Tacy właśnie są Polacy, bezbrzeżna głupota jest cechą większości, kolaboracja, cwaniactwo, korupcja, przestępczość, alkoholizm, zaprzaństwo, bez takich i podobnych cech obywatele naszego kraju czuliby się nieswojo.

Zdaj sprzęt kolego dziadekwłodek, już swoje zrobiłeś, uczyniłeś to dobrze, czeka Cię nagroda.

Jakoś nie słyszałem jego zachwytów na temat Chin. Natomiast słyszałem jak Prezes podał Chiny jako wzór do naśladowania.

Prezes mówił o wzroście takim jak w Chinach, a nie o Chinach jako wzorze do naśladowania.

Wszyscy wiedzą że w Chinach jest duży, choć już mniejszy niż kiedyś wzrost gospodarczy.

Prezes użył tej powszechnej wiedzy obywateli, do wskazania jaka wartość wzrostu mogłaby być w Polsce, gdyby rządził normalny rząd, np rząd PiS.

Jaro dobrze wiesz że prezes nie poparł w ten sposób nieprzestrzegania praw człowieka w państwie środka.

Albo zabawiasz się grą słów, albo..............

A jak teraz będą budowali w stu procentach wyszkoleni w USA, czy to lepiej czy gorzej!

Chciałbym, żeby Polskę budowali generałowie wyszkoleni w USA. Pisałem tu kiedyś o niejakim gen. Fuhrmanie który po przejściu do cywila zarządzał wartym 2,5mld USD projektem tzw. Potomac Crossing. I co? Zmieścił się w budżecie i w terminie. Powinien zająć się naszymi autostradami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po prostu manipuluje.

Po prostu Prezes nie ma zielonego pojęcia o tym, co naprawdę dzieje się na świecie, jakie są mechanizmy polityczne i gospodarcze. Żyje dziewiętnastowieczną wizją świata i usiłuje karmić nią wszystkich.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jaro

Nie bądź naiwny, polskie autostrady mają się tak budować, jak budują się, inaczej trudno byłoby skroić kasę na tym przedsięwzięciu, tym którzy mają ją skroić.

Następne krojenie będzie w czasie ich eksploatacji, to zupełnie oczywiste.

Obecny świat jest przyjazny dla garstki "wielkich graczy", innym musi niestety wystarczyć wyżywanie się na słabszych w łańcuchu pokarmowym czy innym, na samym dnie są tzw "wyborcy", czyli zwykłe bydło, zwykła masa wyrażana w mln obywateli, oni tylko mają pracować i wydawać, no jeszcze brać kredyty i ubezpieczać się, to cała rola kogoś, kto miał pecha urodzić się jako tzw "szary obywatel", może sobie chlać albo zażywać żeby o tym zapomnieć, ale jak dojdzie do siebie, to szara rzeczywistość go i tak dosięga.

Pech.

Oczywiście można sobie poczytać jakieś wypociny tzw "autora", który najczęściej się raczej "dobrze urodził" biedaczysko i jego chałturę poleca się jako tzw "trendy".

skoro,na kolana.pacierz.spać

Lecę na imprezę przedsylwestrową.

Żyje dziewiętnastowieczną wizją świata

Przesadzasz, poza tym wystarczy odsadzić od prezesa kilku doradców i wszystko wróci do normy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ma, dlatego jeszcze się trzymają kupy.

Gdyby nie doradcy to sam prezes odszedłby do Ziobry ;)

Brzoza jest przereklamowana, nie ma na niej śladów od wysokiej temperatury silników, to oraz badania profesora ją dyskwalifikuje jako elementu manipulacji, że niby samolot prze nią rozpadł się na kawałki.

747

Poruszyłeś temat stanu polskiej armii.To przypomnę Ci rządy w wojsku min. Szczygły i to jak potraktowano wtedy polskich żołnierzy w Afganistanie.

Gdybyś nie pamiętał to przypominam,że pisowskie MON wysłało żołnierzy na wojnę do Afganistanu a następnie oskarżyło ich o zbrodnie wojenne i wsadziło do ciupy.

Wyjątkowa obłuda!

Bardzo proszę o podjęcie decyzji, aby oszczędzić sobie zbędnego pisania, a mnie zbędnego odpowiadania i postanowić nie używać wobec mojej jakże skromnej osoby manipulacji.

Szczególnie tych treści, które były już po wielokroć wyjaśniane i wałkowane.

Ja nie mam w naturze ustawianie się w roli barana przygotowywanego przez usłużne rządowi media do strzyżenia, najwyżej sam mogę strzyc.

Z ważnych rzeczy napiszę, że komentatorzy wojskowi podsumowują ten rok jako przełomowy.

Jest to spowodowane wydarzeniami w Afryce Północnej, Rosji, Australii i USA.

Chodzi o wszelkiego typu manifestacje uliczne oburzonych i niezadowolonych osób przede wszystkim młodego pokolenia.

Jeżeli ktokolwiek na świecie jest obecnie zagrożeniem to właśnie młodzi ludzie pozbawieni przez swych rodziców możliwości robienia kariery zawodowej.

Rodzice ich do samego końca swych dni, będą próbować trzymać władzę, ani myślą o przejściu na zasłużoną emeryturę.

Taka jest natura ludzka.

Nikt nie oddaje bez walki władzy.

Nie ma żadnych więzi między ludźmi, jest skrajna chciwość, skrajny egoizm, skrajne rozpasanie,

licytacja nienawiści, tendencja do czynienia zła, popełniania zbrodni i itp.

DZIWNE RZECZY podnoszą komentatorzy wojskowi w telewizji.

Mianowicie twierdzą że w państwach afryki północnej dyktatorzy niechętnie oddają władzę.

BARDZO DZIWNE.

BO CI SAMI KOMENTATORZY WOJSKOWI SŁUŻĄ W KRAJU, KTÓRY BYŁ JESZCZE NIEDAWNO POD DYKTATURĄ, I TO PODWÓJNĄ ALBO POTRÓJNĄ.

Dyktatorami byli Rosjanie w ramach RWPG.

Dyktatorami byli zainstalowani tu ich reprezentanci, w postaci władz PRL.

Dyktatorami byli ci, którzy demontowali oficjalnie poprzedni system.

Jest bardzo ciekawą kwestią, że w Afryce rządzi dalej generalicja i dotychczasowy estabilishment i mowy nie ma o oddaniu władzy społeczeństwu, a w Polsce jakimś dziwnym trafem komuniści rosyjscy i polscy oddali władzę społeczeństwu, bez jednego wystrzału.

Należy się pokojowa nagroda nobla dla Generałów z POLSKI I ROSJI!!!.

Coś mi się wydaje jednak że i w Polska nikt nie oddał władzy.

Stworzono słupy typu "polscy biznesmeni" i "polskie duże podmioty", plus inne "towarzystwa", typu łódzka ośmiornica, afery spirytusowa, mafia węglowa, paliwowa itp.

Stwory te trzymają wszystkie główne nitki w swoich rękach, mają media, swoich polityków, tworzą lobby, pod które pisze się ustawy, dla nich, itp.

Odstępstwo od tej praktyki za czasów rządów czy J.Olszewskiego czy PiS, zostało natychmiast zauważone i napiętnowane przez rasę panów IIIRP.

Cóż taki pech.

Wolnej Polski nie ma.

Dotąd można, nie dalej, dalej tylko może właściciel IIIRP.

Młodzież kiedyś odwróci tą sytuację, zrobi to jak tylko poczuje swoją siłę.

I bardzo dobrze.

Wyborcy PiS są największymi pesymistami

Według 48% Polaków nowy sejm będzie taki sam jak poprzedni, 21% uważa, że będzie gorszy, a 20% respondentów, że lepszy - wynika z najnowszego sondażu CBOS. Największy pesymizm cechuje wyborców PiS - 44% z nich uważa, że nowy sejm będzie gorszy od poprzedniego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trudno wymagać aby zakompleksiali nieudacznicy byli optymistami.

747

Czyli wg. Ciebie po 89r. należało rozpuścić całe wojsko i zacząć od podstaw?Przyjąć nowych poborowych i z nich wykształcić nowych oficerów?To jeszcze chyba do tej pory nie doczekalibyśmy się wyższych dowódców.

A może wzorem bolszewików od razu za jednym zamachem z szeregowych zrobić generałów?

Pewnie to samo należałoby zrobić na wyższych uczelniach?Wywalić całą kadrę akademicką i zacząć od zera.Łapanki na stanowisko docenta jak w 68r.

Dużo masz jeszcze takich pomysłów?

Można powiedzieć,że przerosłeś swoich nauczycieli czyli bolszewików,którzy jednak w czasie wojny domowej zreflektowali się w porę i przyjęli do służby wielu byłych carskich oficerów.

Dokładnie to samo robili po wojnie komuniści tylko w drugą stronę!Tak 747 jesteś nieodrodnym synem PRL.

Pan Arłkowicz nie ugnie się przed niczym.

To jest w końcu coś, co jest warte docenienia.

P.S.

Wojny nie będzie, chyba że komuś się ona opłaci.

W czasie globalnej gospodarki nie jest już to takie proste, aby wywoływać wojny i ciąć na niej i w jej wyniku kasiorę.

P.S.II

Prędzej już jakieś narodzą się jakiś nowe formy rewolucji czy buntu.

Gdybyś nie pamiętał to przypominam,że pisowskie MON wysłało żołnierzy na wojnę do Afganistanu a następnie oskarżyło ich o zbrodnie wojenne i wsadziło do ciupy.

Wyjątkowa obłuda!

Gdybyś nie pamiętał w dalszym ciągu pod rządami PO ci sami żołnierze przez MON-wską prokuraturę są nękani.

Gdybyś nie pamietał - szanowny obecny prezydent przed katastrofami Casy i Tupolewa wypowiadał się "Polski pilot to ina drzwiach od stodoły potrafi latać" - życie zwerifikowało, że jednak niekoniecznie.

Gdybyś nie pamiętał w dalszym ciągu pod rządami PO wojsko jako takie traktowane jest per noga.

00010CRQAAMAIRA4-C117.jpg

2007_03_11751851256_2139_Wojsko_Polskie_na_rowerze.jpg

48% Polaków nowy sejm będzie taki sam jak poprzedni, 21% uważa, że będzie gorszy, a 20% respondentów, że lepszy

Po cholere manipulujesz.

Jasno wynika z tego, że 69% uważa posłów za niekompetentnych darmozjadów i pieniaczy bezwzględu na opcję (chociaż wiekszość z nich to koalicja POPSL czyli to oni zasłuzyli najbardziej na tę opinię).

20% respondentów to pewnie rodziny posłów i lobbysci.

Po cholere manipulujesz.

Jasno wynika z tego, że 69% uważa posłów za niekompetentnych darmozjadów i pieniaczy bezwzględu na opcję (chociaż wiekszość z nich to koalicja POPSL czyli to oni zasłuzyli najbardziej na tę opinię).

20% respondentów to pewnie rodziny posłów i lobbysci.

Adres Ci się po...lił.

Podałem linka.

Umiesz czytać?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.