Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

przecież zrozumiałem:) to była dygresja.

747 napisz coś Bracie.

SZkoda.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak wam się podoba przykręcanie śruby przez Tuska w ramach polityki miłości? Ostatnie wydarzenia w służbie zdrowia i zwiększone restrykcje w zdobywaniu uprawnień na prawojazdy, pokazują, że mało gwintu nie urwie w tym zapale. Panowie. W śród sejmowej koalicji zdaje się dojrzewać świadomość, że ta ekipa ma 'z górki'. Wystarczy, że stracą tych kilka głosów, dzięki którym istnieją i będziemy mieli nową rzeczywistość. Wydaje się, iż może to nastąpić szybciej niż nam się to wydaje.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To było o dziadkuwłodku.

Czuję się wyjątkowo doceniony. Nigdy nie spodziewałem, że zostanie dokonana dogłębna analiza mojej osobowości i do tego podparta teorią freudowską!

Twierdzenie, że tkwię przy SLD jest błędem. Doskonale zdaję sobie sprawę, że SLD bardzo mocno odeszła od lewicowych ideałów i popełniła masę błędów. Nie jestem członkiem tej formacji, a jedynie głosuje na tę partie od 1991 roku. Faktem jest natomiast, że moje poglądy są w dużej części lewicowe, ale nie do końca. W tej chwili nie ma u nas jednoznacznie określonej ideowo partii politycznej, nie ma też partii budującej jakieś wizje przyszłości dla kraju i społeczeństwa. Są to partie władzy zajmujące się administrowaniem i dbające głównie o własną pozycję.

Odrzucam lewicowość prezentowaną przez Ruch Palikota - polegającą głównie na kuglarskiej krzykliwości, wynikającą głównie z obecnych potrzeb przywódcy i to jak mi się wydaje zdalnie sterowanego, a który tak naprawdę zaistniał dzięki prostemu przełożeniu 1.000.000 PLN = 1 procent głosów połączonemu z przebranie się tym razem w lewicowe szatki.

Nie podoba mi się też prawica, której wizje ograniczają się do ciągłego rozliczania PRL-u (mimo upływu już ponad 20 lat od tamtej epoki), zawłaszczania historii oraz manipulowania wartościami religijnymi i nieustającym poszukiwaniem wroga - w kraju albo poza nim.

Nigdy natomiast nie siedziałem cicho. Lubie natomiast obserwować zjawiska historyczne i polityczne, wydawać o nich własne opinie - nie zawsze zgodne z panującymi aktualnie trendami. I było tak także w czasach, kiedy o internecie i takich forach jak to - nikt nawet nie myślał.

Przez krótki czas też byłem opozycjonistą (wg teraźniejszych definicji), ale zrezygnowałem z tej działalności po roku widząc dwulicowe zachowanie niektórych osób z jej kręgów.

Co do Michnika - Michnik opozycjonista, a Michnik spijający nektar z wywalczonej przez siebie i przede wszystkim dla siebie wolności i jednocześnie narzucający wszystkim swój punkt widzenia rzeczywistości (w każdej dziedzinie życia zresztą) jako jedynie słuszny - to nie są postaci z tej samej bajki.

Także Twoja analiza, poparta nawet autorytetem naukowca widzącego wszystko przez pryzmat małego członka, jest nietrafiona.

Jak wam się podoba przykręcanie śruby przez Tuska w ramach polityki miłości? Ostatnie wydarzenia w służbie zdrowia i zwiększone restrykcje w zdobywaniu uprawnień na prawojazdy, pokazują, że mało gwintu nie urwie w tym zapale. Panowie. W śród sejmowej koalicji zdaje się dojrzewać świadomość, że ta ekipa ma 'z górki'. Wystarczy, że stracą tych kilka głosów, dzięki którym istnieją i będziemy mieli nową rzeczywistość. Wydaje się, iż może to nastąpić szybciej niż nam się to wydaje.

niestety, największa opozycja proponuje urwać głowę tak więc przykręcanie śruby przez Tuska mało kogo wystraszy.Masz alternatywę?

Zauważyłem pewną prawidłowość.Ludzie,którzy za PRLu siedzieli cicho ( nie mam do nich o to pretensji) po 89r. zaczęli zwalczać byłych opozycjonistów ( np. Michnika).Dlaczego?Mam dwa wytłumaczenia.Z zazdrości,że nie działali w opozycji i nie byli represjonowani.I drugie bardziej freudowskie,z powodu wyrzutów sumienia i kompleksów.

widać duże mentalne podobieństwo zwolenników PRL i obecnej narodowej prawicy.Michnik jest światopoglądowym zagrożeniem.Burzy ich wiernopoddańczy styl życia.

dziadekwłodek

Nie rozumiem Twoich pretensji do Michnika.Jak był w podziemiu za komuny to przecież nie mógł przewidzieć jak to sie skończy( wtedy to było ryzyko).Teraz redaguje opiniotorczy dziennik,który reprezentuje m.in. jego poglądy i ma do tego prawo.Tak jak Ty masz prawo się z nim nie zgadzać.Ale czemu czynisz mu zarzut,że ma poglądy i je artykuuje?

A poza tym to GW to świetnie redagowany dziennik.

Która to opcja polityczna w Polsce uważa, że sojusz z USA powinien być strategicznym celem naszego kraju?

Od zawsze miałem wątpliwości co do poziomu wykształcenia obywateli amerykańskich ale o głupocie ich przedstawicieli politycznych jakoś trudno nie napisać.

"W ostatni wtorek ultraprawicowy polityk Rick Santorum okazał się największym zaskoczeniem prawyborów w Iowa – zdobył tam niemal 25% głosów, chociaż prowadzi tanią kampanię wyborczą polegającą na bezpośrednich spotkaniach z wyborcami. Teraz chce powtórzyć ten sukces w stanie New Hampshire i odwiedza tam kolejne miasta. Na wczorajszym wystąpieniu w Northfield stwierdził, że to Polska, obok Iranu i islamskich terrorystów, jest największym zagrożeniem dla Ameryki, o czym donosi Norweska Agencja Prasowa NTB."

"Nie wiadomo, jakie dokładnie zagrożenie Rick Santorum utożsamia z Polską. Ponieważ zapytano go, dlaczego USA powinno jego zdaniem obawiać się Iranu, wyjaśnił, iż Irańczycy robią bomby, które zabijają amerykańskich żołnierzy w Afganistanie i Iraku. Na pytanie o terrorystów oparł, że Bractwo Muzułmańskie, które zdobywa coraz więcej wpływów w Egipcie, można porównać do terrorystycznej siatki Al-Kaidy. Niestety, nikt z sali nie zainteresował się, w czym zagraża Stanom Zjednoczonym obecność Polski na arenie międzynarodowej i Santorum nie miał okazji tego bliżej wyklarować."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie tyle czyta Gw ile komentarze we wlasciwych niezaleznych gazetach.sami nie som w stanie....skomentowac.

a gazety niezalezne jak to niezalezne wszystkie som zgodne co do Gw jak to gazety ..niezalezne.

nawet powinienes.Bo do GW trzeba dorosnac.modzrewek.niektorym nie bedzie to dane.

No właśnie bardzo trafny wpis...mlus,bardzo.

Jak bedziesz jus duży daj znać...na forumie.

mlus jezd jasnowidzącym ale nie dorośniętym...jeszce.

i chiba nie bendzie mu dane.

"W ostatni wtorek ultraprawicowy polityk Rick Santorum okazał się największym zaskoczeniem prawyborów w Iowa – zdobył tam niemal 25% głosów, chociaż prowadzi tanią kampanię wyborczą polegającą na bezpośrednich spotkaniach z wyborcami. Teraz chce powtórzyć ten sukces w stanie New Hampshire i odwiedza tam kolejne miasta. Na wczorajszym wystąpieniu w Northfield stwierdził, że to Polska, obok Iranu i islamskich terrorystów, jest największym zagrożeniem dla Ameryki, o czym donosi Norweska Agencja Prasowa NTB."

Myślę że BBN już nad tym myśli. Proponuję zwiększyć wydatki na obronę i zacząć rozmieszczać w Stanach agenturę.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Nie rozumiem Twoich pretensji do Michnika.Jak był w podziemiu za komuny to przecież nie mógł przewidzieć jak to sie skończy( wtedy to było ryzyko).Teraz redaguje opiniotorczy dziennik,który reprezentuje m.in. jego poglądy i ma do tego prawo.Tak jak Ty masz prawo się z nim nie zgadzać.Ale czemu czynisz mu zarzut,że ma poglądy i je artykuuje?

A poza tym to GW to świetnie redagowany dziennik.

To że krytykuję Michnika, to jeszcze wcale nie znaczy, że mam do niego pretensje o wszystko - a już o jego działalność opozycyjną w szczególności. Krytykuję go za jego przerośnięte ambicje polityczne, bezkrytyczne przekonanie o posiadaniu wyłączności na prawdę i nieomylność, W pewnym stopniu naśladuje go środowisko "Krytyki Politycznej".

Gazeta Wyborcza to nie tylko sprawnie robiony dziennik, który prezentuje informację i nie tylko! To również biznes, środowisko i zakamuflowana grupa wpływu oraz ośrodek walki politycznej. Michnik jest jeszcze ze starej epoki - stosuje te same techniki, które zna z własnego doświadczenia - czyli przynajmniej po części te same techniki, które były stosowne wobec niego. Wbrew pozorom tu zmiany nie są takie wielkie - są najwyżej dokonywane modyfikacje w celu lepszego oddziaływania. Metody i formy są stare jak świat.

Gazeta Wyborcza to nie tylko sprawnie robiony dziennik, który prezentuje informację i nie tylko! To również biznes, środowisko i zakamuflowana grupa wpływu oraz ośrodek walki politycznej. Michnik jest jeszcze ze starej epoki - stosuje te same techniki, które zna z własnego doświadczenia - czyli przynajmniej po części te same techniki, które były stosowne wobec niego. Wbrew pozorom tu zmiany nie są takie wielkie - są najwyżej dokonywane modyfikacje w celu lepszego oddziaływania. Metody i formy są stare jak świat.

"Szara sieć", jak mawia Jarosław K.

modrzew47

Możesz,możesz,pozwalam Ci!Ciekawe,że znaczna część wrogów GW doskonale wie co jest w niej napisane.Telepatia?

Nie jestem wrogiem.Czy wszystko musi się dzielić na wrogów i przyjaciół.Czarno biale ma być?Michnik też ma za paznokciami,taki wielki wieszcz co to wszystko wie najlepiej.

Naiwni kupili ten blef z Rywinem ale jaka była prawda i dlaczego tak się zachował to nie wie nikt,poza nimi.Raptem ni stąd ni z owąd obwieścił afere i ją nagrał.A może sam był nagrywany i się obawiał?Nikt tego nie wie.No chyba,że jasnowidzący mlus...on może.

Tego polityka można nie lubić i można mu wiele zarzucić! Nie można jednak ciągle twierdzić, że opowiada same głupoty!

A ktoś twierdzi, że "same"?!

Dawaj go tu, bigosować będziem!

To że krytykuję Michnika, to jeszcze wcale nie znaczy, że mam do niego pretensje o wszystko - a już o jego działalność opozycyjną w szczególności. Krytykuję go za jego przerośnięte ambicje polityczne, bezkrytyczne przekonanie o posiadaniu wyłączności na prawdę i nieomylność, W pewnym stopniu naśladuje go środowisko "Krytyki Politycznej".

>>>a gdzie to TEN Michnik udziela sie politycznie i jakie to metody skoro on sam pisze co dwa tygodnie jakies okoilicznosciowe artykuły.Jask widac juz sama obecnosc Michnika powoduje pełne portki.

bo co do reszty to takie komunaly ze trudno odpowiedziec.

Tego polityka można nie lubić i można mu wiele zarzucić! Nie można jednak ciągle twierdzić, że opowiada same głupoty!

....jak na razie....same.

Skynek ostatnio sąsiada odcinał stąd takie egzystencjalne nastroje.

Co skynek myślisz o obecnych ruchach na prawicy? Ziobro ma szansę podskoczyć Prezesowi czy to wyłącznie tupanie mrówki?

Jestem Europejczykiem.

Co skynek myślisz o obecnych ruchach na prawicy? Ziobro ma szansę podskoczyć Prezesowi

To jak pytać o kogokolwiek z PO w stosunku do nadpełowca Tuska.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.