Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

23 lata wstecz pracowałem na zachodzie Europy.

Nie zliczę ilości kilometrów przejechanych po zachodnich autostradach i drogach expresowych czy bocznych.

Bywało że 1500 dziennie.

Nie pouczaj mnie.

Nie zliczę ilości kilometrów przejechanych po zachodnich autostradach i drogach expresowych czy bocznych.

Bywało że 1500 dziennie.

Nie pouczaj mnie.

Pudło. Ja trochę wcześniej. Tłuc się nie musiałem, pracowałem legalnie. W Szwajcarii. A jeździłem jak skończyłem robotę i zrobiłem sobie wakacje. Matterhorn widziany o poranku z Zermatt wygląda pięknie :-).

Jestem Europejczykiem.

Pudło. Ja trochę wcześniej. Tłuc się nie musiałem, pracowałem legalnie. W Szwajcarii. A jeździłem jak skończyłem robotę i zrobiłem sobie wakacje. Matterhorn widziany o poranku z Zermatt wygląda pięknie :-).

Byłem w Bazylei, każdy kiedyś pracował na zachodzie, to nic wielkiego, chodzi tylko o to, że mnie było dane mieć pracę o dużym zasięgu przestrzennym, co pozwoliło zwiedzić Europę i poznać zwyczaje innych plemion i skupisk ludzkich.

CBA ABW nie przekroczyły uprawnień, kolejne zwycięstwo PiS.

Znowu się nie udało wmówić przestępstwa, ale co poszło w świat, to poszło i wybory przez to m in przegrane.

Żenada.

Demokracja.

747 Tusk dziesiątkuje godnych zaufania ludzi prezesa.

"Jacek Sz. wykładowca prawa i etyki urzędniczej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego i były wiceminister rozwoju regionalnego w rządzie Jarosława Kaczyńskiego skazany za wyłudzenia bonów paliwowych dla rolników. Wyrok - rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata "

wykładowca prawa i etyki urzędniczej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego ....więc tacy uczą etyki katolickie elity.

Sowieci do domu.

wladz

Byłeś już u fryzjera w Narodowym Centrum Sportu, jest tam, przyjmuje, Mucha zatrudniła na umowie śmieciowej.

Idź, uczesz się, masz występ w telewizji, będziesz informował obywateli o szkodliwości działań K.Rutkowskiego, jak przeszkodził policji odnaleźć ciało i rozwikłać sprawę.

Wrogowie naszych wrogów...........

Każdy kto miał do czynienia z opresyjnością wymiaru, ten wie, że jak na prawdę działa policja.

Opinia jest taka, jak policji czegoś nie podasz na tacy, to sami nie uczynią nic, lub prawie nic w celu wyjaśnienia czy jakiegokolwiek działania.

Mógłbym opisać sytuacje z mojego życia i życia mojego przyjaciela, który tego życia o mało co nie stracił w wyniku zabezpieczających działań policji, o znajomym, który został przez policjanta potrącony na pasach, pisać nie będę i jak się sprawa toczyła i ile lat i z jakim wynikiem i jakim inwalidą jest teraz ten człowiek, albo jak w samochód przyjaciela trzepnął radiowóz, który stał na drodze, aby przejść na pasach mogli piesi i jak zagłówek uratował mu życie przed złamaniem karku.

Ja mam na policję papiery, jak wzywają mnie, zawsze biorę je ze sobą i przypominam co mi uczynili, przez omyłkę i mojemu przyjacielowi.

Policja powinna pomagać ludziom.

Policja jest opresyjna wobec obywateli.

Policja jest nieskuteczna.

Policja jest taka jak społeczeństwo, które pozwala jej aby była taka jak jest, bo w przeciwnym wypadku, społeczeństwo w marszach przeciwko przemocy policji pokazałoby jej czerwoną kartkę i musiały by nastąpić zmiany, nie tylko na szczycie, bo te niczego nie zmieniają, przeciwnie pogarszają istniejący stan rzeczy, bo w policji ultra ważne jest doświadczenie i obycie z przestępczością i intuicyjne dokonywanie działań jak właśnie uczynił to K.Rutkowski o czym mówił publicznie w komunikatorach społecznych.

Precz z komuną!

[...]

No taaaak ..... czyli zaraz w 1989 roku (kiedy odzyskaliśmy wolność i już nie dostawało się paszportów za kolaborację) sp...liłeś szybciutko na Zachód mając głęboko w d..ie obywatelską powinność przyłożenia się do pomyślności nareszcie niepodległej Rzeczpospolitej.

PRAWDZIWIE OBYWATELSKA POSTAWA :))))))

Z tej pozycji zdecydowanie łatwiej krytykować (zapewne kompleks Herberta się ujawnił) :)))))))))

Hipokryta, tfu...............

To tacy ludzie jak ja, budowali w tym kraju kapitalizm.

Wy nie pozwoliliście mnie go zbudować z sukcesem.

Zablokowaliście i Olszewskiego i J.Kaczyńskiego.

Macie się na szczęście coraz gorzej.

Sprawiedliwość zaczyna rozliczać winnych przywłaszczeń, uzurpowań, zaniechań.

Pitera krytykuje Muchę, to dobry znak.

PSL krytykuje PO za ACTA.

Bardzo dobrze.

Wczorajsza Putinada premiera Donalda T., bez efektu nabierczego.

Pięknie, internauci nie takich cwaniaków muszą dzień w dzień rozpracowywać w sieci, jak polski premier i samozwańcze elity PR.

Ciekawe ,że nikt nie wspomina o twojej kluczowej roli.Natomiast ukazała się książka o tamtych czasach i kolejna twarz Jarosława,były czasy gdy przenikliwie i racjonalnie myślał

"W lipcu Michnik i Kaczyński zostali zaproszeni do telewizji, by tam spierać się z Wielowieyskim o pomysł „naszego premiera”.

Więcej pod adresem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Aczkolwiek pewien cytat z tego źródła warto tu umieścić, by całą prawdę o jarosławie k. dobitnie wyeksponować:

Przez kolejne miesiące główny wysiłek Kaczyńskiego był skupiony na poszerzaniu konfliktu Geremek–Wałęsa. Lider PC sprawnie wykorzystywał casus zdrady Mazowieckiego, aby dowodzić Wałęsie, że Geremek zamierza jeszcze większą zdradę. Wałęsa był przekonywany, że Geremek zbratał się z Mazowieckim, że chce go poprzeć w wyborach, że chce przejąć Komitet Obywatelski, aby go użyć przeciw Wałęsie. Coraz częstsze kontakty z Wałęsą były okazją do opowiedzenia warszawskich plotek, które podane w sosie typowych dla Kaczyńskiego politycznych teorii w istocie były donosami na Geremka i jego środowisko.

I to jest klucz do zrozumienia geografii wojny na górze. Za Mazowieckim przeciw Wałęsie nie poszedłby niemal nikt, za Geremkiem przeciw Kaczyńskiemu poszła cała solidarnościowa lewica. Bo Geremka szanowała i ceniła, a Kaczyńskiego nie znosiła.

Za kilka miesięcy Kaczyński dopnie swego. Rozbije triumwirat. Sprawi, że Geremek opowie się za Mazowieckim. Różnie można oceniać tamten styl Kaczyńskiego, jednak jego skuteczność była imponująca. Kaczyński odwrócił logikę politycznego myślenia, całą scenę polityczną zaczął ustawiać pod własne potrzeby. Poróżnił dwóch najwybitniejszych polityków tylko po to, aby samemu wejść do gry. Była w tym nieznana wcześniej sprawność, ale była też niespotykana brutalność. Kaczyński nie uznawał świętości, nie miał skrupułów.

Jednak za ten styl zapłacił słoną cenę, został powszechnie znienawidzony. To, co powiedział Andrzej Celiński o kolegach Kaczyńskiego jako „spoconych mężczyznach w pogoni za władzą”, było opisem tego, jak postrzegano samego Kaczyńskiego. Nikt wcześniej równie brutalnie nie parł do władzy. Nikt nie zaskakiwał tak cynicznymi woltami. Przecież wiosną 1989 r. Kaczyński był za Wałęsą i za Geremkiem. W ogóle nie interesowała go prawica, poparł wycięcie z list sejmowych całej prawicy z Mazowieckim włącznie. Potem, po pierwszym konflikcie z Geremkiem, nagle obrócił się przeciw Geremkowi i był już za Mazowieckim. Minął dosłownie miesiąc i Kaczyński odebrał Mazowieckiemu „Tygodnik” i został głównym krytykiem premiera.

Podobnie traktował Kaczyński programowe sztandary; wybierał te, które dawały szanse na sukces. Na wiosnę założył własną partię i ku zdumieniu wszystkich ogłosił się chadekiem. Michnik szydził, że znał Kaczyńskiego od lat, a dopiero teraz dowiedział się, że jest chadekiem. (...) We wszystkich woltach jedynym stałym punktem był dla Kaczyńskiego interes własny. Przyjaźnie, hasła i poglądy tasował zimno, wedle bieżącej potrzeby. Dziś w polityce takie zachowania uważa się za normalne, jednak dla solidarnościowych idealistów było to oburzające widowisko.

Czytałem z prawdziwym zainteresowaniem. Sporo informacji o których nie miałem pojęcia. Ciekawe czy po ukazaniu się książka wywoła dyskusję będziemy mieli pełne zakłopotania milczenie?

Jestem Europejczykiem.

bezrobocie w Polsce to już 13,3 %(podało puls biznesu) (ponad dwa miliony ludzi) - TuskoMózgi myślą że to dobrze czy źle ??strach pomyśleć jaki byłby wskaźnik gdyby nie wielka fala emigracji głownie młodych ludzi która szukała bytu za granicą.warto wspomnieć o niskich dochodach - masz pracę ale to często i gęsto nic nie znaczy.taki mamy skok cywilizacyjny że bliżej nam do Białorusi niż do krajów wysoko rozwiniętych,ale propaganda każe nam wierzyć że jest okay ;-)

Jakoś nie słyszałem żeby propaganda mówiła coś o bezrobociu. Ale może to być moja wina bo nie słucham propagandy.

Co do skoku cywilizacyjnego to łatwo zapomina się to co było. Ja jeździłem w Bieszczady 30 lat temu i jeżdżę teraz i widzę co zmieniło się w ciągu ostatnich lat. To samo z Mazurami.

A co do tego, że bezrobocie to wielki problem zgoda. Ciekawe że w cytowanym tu wcześniej artykule jest do niego odniesienie w postaci stwierdzenia, że było na nie przyzwolenie pewnych polityków. Myślę że to ciekawy temat do dyskusji i warto go podjąć bo uważam to za jeden z grzechów pierworodnych naszej transformacji ustrojowej.

Jestem Europejczykiem.

Czytałem z prawdziwym zainteresowaniem. Sporo informacji o których nie miałem pojęcia. Ciekawe czy po ukazaniu się książka wywoła dyskusję będziemy mieli pełne zakłopotania milczenie?

Nareszcie zrozumiałem pozycję Jarosława Kaczyńskiego.Zastanawiałem się dlaczego wygadując nieskończoną ilość pomówień jest a raczej był poważnie traktowany.Dlaczego nie ustrzelono na początku i stał się istotnym elementem obecnej sceny politycznej.

Środowisko z nim związane książkę przemilczy.

bezrobocie w Polsce to już 13,3 %(podało puls biznesu) (ponad dwa miliony ludzi) - TuskoMózgi myślą że to dobrze czy źle ??strach pomyśleć jaki byłby wskaźnik gdyby nie wielka fala emigracji głownie młodych ludzi która szukała bytu za granicą.warto wspomnieć o niskich dochodach - masz pracę ale to często i gęsto nic nie znaczy.taki mamy skok cywilizacyjny że bliżej nam do Białorusi niż do krajów wysoko rozwiniętych,ale propaganda każe nam wierzyć że jest okay ;-)

obywatelu mam wierzyć tobie ,że bliżej nam do Białorusi niż do krajów UE....okay dobrze się czujesz?

Przyjaźnie, hasła i poglądy tasował zimno, wedle bieżącej potrzeby. Dziś w polityce takie zachowania uważa się za normalne, jednak dla solidarnościowych idealistów było to oburzające widowisko.

Tasował i tasował no i bidula osobiście się sam........ zatasował.A rence od tego tasowania do dziś mu latajom.

Wielki Starteg od tasowania.

A Zermatt z Klaine Matterhorn:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nareszcie zrozumiałem pozycję Jarosława Kaczyńskiego.Zastanawiałem się dlaczego wygadując nieskończoną ilość pomówień jest a raczej był poważnie traktowany.Dlaczego nie ustrzelono na początku i stał się istotnym elementem obecnej sceny politycznej.

Środowisko z nim związane książkę przemilczy.

obywatelu mam wierzyć tobie ,że bliżej nam do Białorusi niż do krajów UE....okay dobrze się czujesz?

o biedzie w Polsce rzadko się rozmawia,jest to temat niewygodny dla wszystkich bez wyjątku ktokolwiek był u władzy.pensje w małych i średnich miastach na poziomie .1300-1.700 to standard i morda w kubeł bo kopa w ... Rozwarstwienie majątkowe społeczeństwa rośnie (wcale nie uważam ze wszyscy mają mieć tak samo ale...)można oczywiście nie widzieć biedy żyjąc w luksusie.tak samo jak się nie widzi chorych dopóki nie odwiedzi się szpitala.

nic nowego nie piszesz.Mieszkasz w miejscu swoich przodków którzy z własnej głupoty kraj stracili gdy inne się bogaciły.Obecnie ciężko zdobyć zasobną kolonię i eksploatować przez 200 lat.

łopata i za***rdalaj dla własnych dzieci skoro dokoła bieda

to jezd zdaje sie RAJ myslowy nieopodatkowany.na wyspach mungało.

wladz-zawsze wiedziałem że tobie się gówno z propagandą we łbie zmiksowało.

możesz lepką papkę wytłumaczyć ?

więc kogo/co propaguję ...ulżyj sobie słownictwem około odbytowym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.