Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Mylą, mieszają Ci się skutki i przyczyny, a w ogóle myli Ci się.

To tak jak byś napisal, że Tusk to liberał

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mylą, mieszają Ci się skutki i przyczyny, a w ogóle myli Ci się.

To tak jak byś napisal, że Tusk to liberał

Mnie się myli?????

To nie mnie się myli tylko nasza scena polityczna jest popier... o czym piszę bezustannie i od dawna.

Co do Tuska to doszukiwanie się u niego idei jest równie męczące co bezowocne. A mówiąc dokładniej może jest owocne ale za każdym razem daje trochę inne wyniki. Nazywając rzecz precyzyjnie i naukowo proces nie jest stacjonarny ;-).

A co do PiSS to jak partia niby prawicowa może wyznawać socjalistyczne idee w dziedzinie gospodarki i prezentować anarchistyczne podejście do państwa???

I kto tu coś myli, ja czy tzw. "liderzy"?

Jestem Europejczykiem.

pojawiły się kolejne fragmenty książki Roberta Krasowskiego "Po południu. Upadek elit solidarnościowych po zdobyciu władzy"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak co niektórzy ,oczywiście wkleję o prezesie

"Szef PiS w ocenie Krasowskiego był najciekawszą postacią na scenie partyjnej początku lat 90. Skalą talentu przewyższał wszystkich.

"To był prawdziwy fenomen. Postać wszechstronna: wirtuoz gry politycznej, błyskotliwy demagog, świetny analityk, porywający ideolog. Rozumiał wszystko - państwo, społeczeństwo, gospodarkę, rywali. W tamtych latach brakowało mu tylko osobistej charyzmy, której nabył w następnej dekadzie" - wymienia Krasowski.

Jak zauważa autor "Po południu", Kaczyńskim szybko zawładnęły osobiste ambicje i stał się jednym z wielu liderów partyjnych bijących się o swoją pozycję. "Od innych polityków różniło go to, że w tej walce nie miał skrupułów. Był jak skorpion - nie potrafił gryźć, nie potrafił kopać, od razu musiał zabijać" - pisze.

Jego głównym orężem był czarny piar. Oponentów niszczył insynuacjami, w których kreślił portrety ludzi skrywających ponure tajemnice. Większość negatywnych informacji, jakie posiadła opinia publiczna na temat Michnika, Kuronia, Geremka, Wachowskiego, Wałęsy, Mazowieckiego, a potem Tuska czy Sikorskiego, pochodziła od Kaczyńskiego.

"To od niego dowiadywaliśmy się, kto miał przodka w KPP, kto się wychował na podwórku, kogo bił ojciec, kto za dużo pije, z kim pije, z kim jest na ty. Prywatne rozmowy, zasłyszane plotki, dane z państwowych papierów, wszystko ujawniał bez najmniejszych oporów. Gdy Kaczyński wraz z grupą polityków pojechał w 1993 r. zobaczyć wojnę w Jugosławii, zaledwie dzień po powrocie poinformował całą Polskę, że Kuroń i Michnik ciągle pili wódkę" - opisuje Krasowski.

Ukryta Zawartość

miłej podróży..pa pa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Filut

Nie napiszę że się czepiasz, bo czepiasz się świadomie.

Przecież to nie ja zapraszałem Zbyszka Ziobro do programu T.Lisa.

Do niego miej pretensje o lans.

Jaaasne 747.

To nic, że piszesz, że coś napisałeś skoro nie napisałeś.

W sumie, jak coś napiszesz, to tak jakbyś nic nie napisał i się wyrówna.

Prawda?

Pisz logicznie, zrozumiale dla ludzi, zgodnie z prawdą i nie manipuluj.

Dasz radę?

Filut

Rząd jest zły, reszta, póki on się nie zmieni nie ma znaczenia.

10 stycznia była kolejna miesięcznica, byłeś?

Nie przeszkadzają Tobie i innym, powyginane blachy w TU 154M?

Wiele wskazuje na rozerwanie eksplozją.

Przypomnę, że A.Macierewicz tryumfuje, już wiele mitów padło.

Żegnam.

Układ okrągłego stołu rozkradł zasoby Polaków, ...

Widzę, że jednak potrafisz trzeźwo ocenić również takich uczestników okrągłego stołu jak Kaczyńscy PC <-> PiS i spółkę Telegraf.

Przypomnę, że A.Macierewicz tryumfuje, ...

Teraz i zawsze ;)

Gdybyśmy wtedy postępowali uczciwie, nic byśmy nie mieli.

Wiem. Uczciwość wam do niczego nie potrzebna.

Teraz i zawsze ;)

Wiem. Uczciwość wam do niczego nie potrzebna.

Filut

Wiem, że jesteś uczciwy, ale zwróć uwagę co się dzieje.

Nikt z PiS niczego nie ukradł, wtedy był czas dzielenia łupów, po odzyskaniu od komunistów.

Pewna część przypadła tym, inna tamtym.

Skoro masz z tym problem, to podaj podstawę prawną, na jakiej akurat takie a nie inne osoby usiadły do stołu.

To było działanie bezprawne.

Teoretycznie spontaniczne.

W rzeczywistości długo przygotowywane i opracowane w czasie stanu wojennego.

Polskę rozkradły trzy podmioty.

Wschód, Zachód i miejscowi.

Polska nie należy do Polaków.

Polacy pracują, na tych którzy posiadają siłę zniewalania ekonomicznego.

Instytucje finansowe i korporacje międzynarodowe, okupują Polskę.

Orban /Węgry/, z tym walczy.

Polacy też będą walczyć.

Dlatego policja ma podwyżki i sprzęt do ogłuszania bydła.

Filut.

Popraw się.

747, twoje słowa:

To też:

To słowa Prezesa PiS, Pana Jarosława Kaczyńskiego/te drugie/.

Filut

Co chcesz mi wmówić?

Projekt Europa, Kolego się kłania.

Tu NIKT, ROZUMIESZ CO TO ZNACZY?

NIKT, nie zakładał, aby powstał silny samodzielny byt państwowy.

Czy nie widzisz że tu nic nie ma, poza filiami korporacyjnymi i przemysłem meblowym, bo to może robić każdy, bez wysokiej technologii.

Gdzie jest polski samochód np?

Itd.

Filut

Nie zawracaj mi głowy banałami, przecież wiesz że to są pier.oły, które się niczego nie trzymają.

Chcesz mnie wykończyć, wiem, ale to się Tobie nie powiedzie.

Gdyż PiS na wiosnę przechodzi do ofensywy programowej i prospołecznej.

"570 tys. zł premii dla Kaplera. Słuszna wypłata?

Taką premię dla szefa NCS zapowiedziała dziś minister sportu Joanna Mucha.

Kapler o swojej dymisji poinformował w poniedziałek. "Po ponad 3 latach pracy w spółce Narodowe Centrum Sportu, po wybudowaniu Stadionu Narodowego, chciałbym serdecznie podziękować i pogratulować wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tego wyjątkowego obiektu. Chociaż mój udział w tym przedsięwzięciu dobiegł końca, jako menedżer jestem przekonany, że ten wspaniały obiekt ma potencjał, aby w przyszłości stanowić nie tylko centrum rozrywki i kultury jakiego brakowało w Warszawie, ale także - aby być samodzielnym, dochodowym przedsięwzięciem. Mimo wielu trudnych decyzji, które przyszło mi podejmować w trakcie projektu, uważam, że cele biznesowe i racjonalne podejście do zarządzania wzięły górę nad emocjami i sporami politycznymi." zakomunikował Kapler. Dodał: "Dzisiaj Stadion Narodowy w Warszawie posiada wszelkie niezbędne, ustalone przepisami, zgody i pozwolenia, aby prowadzić działalność"."

Piękna forsa- ile on brał za miesiąc swej wytężonej pracy?

"570 tys. zł premii dla Kaplera. Słuszna wypłata?

Tu zdrowe podejście:

Zdenerwowany sytuacją Artur Dębski (RP) postanawia na nowo uruchomić portal PaliLeaks. - Wyłudzę, wszelkimi sposobami zdobędę wszystkie informacje o premiach wypłaconych od 2008 roku - zapowiada poseł. Dębski dodaje, że osoba jak Kapler, powinna być "wyrzucona na zbity pysk, a nie nagradzana premiami."

Ukryta Zawartość

A teraz z innej beczki.

"Przyjaciele" Izraele.

Izraelskie buldożery w asyście wojska i policji wyburzyły w poniedziałek prawie całą beduińską wioskę Rahawa na południu Zachodniego Brzegu. Zniszczyły m.in. starożytną cysternę na wodę wyremontowaną przez PAH za pieniądze z polskiego budżetu.

Wszystkie obiekty w wyburzonej wiosce zostały zbudowane bez pozwoleń wydawanych przez izraelską administrację zarządzającą terytoriami okupowanymi. Palestyńczycy zamieszkujący obszary kategorii C, czyli ponad 60% powierzchni Zachodniego Brzegu, muszą zdobyć takie pozwolenie, by móc wyczyścić starą studnię czy cysternę, postawić zadaszenie dla kur, ogrodzenie dla bydła, namiot czy dom.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dębski dodaje, że osoba jak Kapler, powinna być "wyrzucona na zbity pysk, a nie nagradzana premiami."

Taka osoba nie powinna być zatrudniona a nie wyrzucana.Bezczelny typ ogłosił,że dla NCS-u zrezygnował z zarobków dwa razy większych,jakie otrzymywał przed zatrudnieniem w NCS-sie.

Ciekawe co było powodem rezygnacji z poprzednich zarobków,jeżeli były niższe dwukrotnie.Zastanawiające....mocno.

Ile przytulił bokiem?I od kogo?

te mrne pół bańki to dopiero początek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Donaldinio chrzani głupoty,jego ludzie te umowy przygotowali a nie duch święty.Mógł pilnować a teraz to będzie musiał swoich topić w co nie chce mi się wierzyc.Lekką reke ma do wydawania publicznych pieniędzy.W zasadzie to nie on na nie pracował,to cu ma tam...wydaje.

Oj lekom renkom. TVP podała, że członkowie zarządów oowiedzialnych za ME nawet po 3 bańki premii pozgarniają. A my robić do siedemdziesiątki będziem, a potem na...wycug, jak bedzie do kogo.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Propozycja Tuska jest sensowna - 67 lat i wolne od pańszczyzny, jakieś 1 do 10 lat na heblowanie trumny.

Ciekawe, czy Rostowski z Tuskiem wzięli pod uwagę inflację w 2040 roku.

Przy okazji mały szantażyk Tuska: albo zwiększony VAT i 30% składka oraz zabór 50% kwoty emerytur.

Może tak społecznie po rudym ryju w podzięce za ponad 4 lata grania z nami w cymbergaja.

Należy mu się z główki od Kaczyńskiego...jest niski to będzie trafnie i boleśnie w samo jądro kłopotu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Izraelskie buldożery w asyście wojska i policji wyburzyły w poniedziałek prawie całą beduińską wioskę Rahawa na południu Zachodniego Brzegu. Zniszczyły m.in. starożytną cysternę na wodę wyremontowaną przez PAH za pieniądze z polskiego budżetu.

A to ci Żydki pier**lone!!!

"Sytuacja mieszkańców na okupowanym przez Izrael Zachodnim Brzegu jest tragiczna. W styczniu francuska Komisja Spraw Zagranicznych opublikowała raport, który oskarża Izrael o dyskryminację w udostępnianiu wody oraz o niszczenie palestyńskich studni i cystern. - Około 450 tysięcy izraelskich osadników na Zachodnim Brzegu zużywa więcej wody niż 2,3 miliona mieszkających tam Palestyńczyków – podkreślono w raporcie. Francuzi określili izraelskie poczynania jako wodny "apertheid"."

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.