Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W zdecydowanej większości przypadków katastrofa tego rodzaju jest jedynie efektem calego łańcucha czynników i zdarzeń. Nawet w sytuacji gdy ostatnim ogniwem jest błąd człowieka (np. przegapienie sygnału) to nie można zapominać o poprzednich ogniwach. Okazuje sie, że nieprawidlowym torem jechal pociąg od strony Warszawy. W takim razie pokonał od większość trasy po złym torze i co? Nikt tego nie zauważył? Automatyka nie ostrzegała? Może ostrzeżenia zostały zignorowane (jak w Smoleńsku) lub wyłączone? W takim razie dlaczego? Czy obsługa nastawni była właściwie przeszkolona? Czy pracownicy nie byli przemęczeni?

Jest sporo pytań na które odpowiedzi pewnie poznamy ale już teraz przestrzegam przed tymi najprostszymi pod publiczkę.

Jestem Europejczykiem.

Uważaj bo jeszcze doczekasz się prawdy, nigdy nie poznamy prawdy o przyczynach tej katastrofy.

Tak mówią karty.

Obama oferuje pomoc, ponieważ zginęła w katakliźmie kobieta z USA.

Obama oferuje pomoc, ponieważ zginęła w katakliźmie kobieta z USA.

Dobrze jest używać słów ze zrozumieniem.

Klęska żywiołowa (kataklizm) – ekstremalne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powodujące znaczne szkody na terenie objętym tym zjawiskiem, pozostawiające po sobie często zmieniony obraz powierzchni ziemi. Powoduje ono również wysokie straty w gospodarce człowieka, może przemodelować stan przyrody a nawet zagrażać życiu ludzkiemu.

Katastrofa, katastrofa kolego 747.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W zdecydowanej większości przypadków katastrofa tego rodzaju jest jedynie efektem calego łańcucha czynników i zdarzeń. Nawet w sytuacji gdy ostatnim ogniwem jest błąd człowieka (np. przegapienie sygnału) to nie można zapominać o poprzednich ogniwach. Okazuje sie, że nieprawidlowym torem jechal pociąg od strony Warszawy. W takim razie pokonał od większość trasy po złym torze i co? Nikt tego nie zauważył? Automatyka nie ostrzegała? Może ostrzeżenia zostały zignorowane (jak w Smoleńsku) lub wyłączone? W takim razie dlaczego? Czy obsługa nastawni była właściwie przeszkolona? Czy pracownicy nie byli przemęczeni?

Jest sporo pytań na które odpowiedzi pewnie poznamy ale już teraz przestrzegam przed tymi najprostszymi pod publiczkę.

Rysunek w tym linku ilustruje zdarzenie: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,11282341,W_jaki_sposob_pociagi_znalazly_sie_na_tym_samym_torze_.html.

Pociąg jadący z Warszawy nie pokonał większości trasy po niewłaściwym torze. Wydaje się, że pogubili się ludzie lub automatyka na zwrotnicach.

Rysunek w tym linku ilustruje zdarzenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Pociąg jadący z Warszawy nie pokonał większości trasy po niewłaściwym torze. Wydaje się, że pogubili się ludzie lub automatyka na zwrotnicach.

Na to wygląda. Puścili go na drugi tor który był zajęty.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzisiaj w jednej z medialnych dyskusji na ten temat, bodajże Ordyński w TOK FM stwierdził, że ranga zawodu kolejarza drastycznie zmalała - w porównaniu z II RP (wzorcem dla wielu obecnych polityków), ale i z PRL -em! Od siebie dodam, ze nie tylko tego.

Doskonale rozumiem jego słowa, ponieważ w mojej rodzinie było kilku kolejarzy. Jeden z nich był mechanikiem parowozu. W jego biblioteczce poczesne miejsce zajmowała książka o parowozach świata, piękne polskie wydanie i wydawca.

Podstawą każdego, dobrze wykonywanego zawodu czy służby jest płaca i to godna. Dalej odpowiednie przygotowanie do zawodu - szkolenie podstawowe i ustawiczne. Poczucie zapewnienia bezpieczeństwa za strony państwa - pewność zatrudnienia i płacy, zasady emerytalne, ochrona prawna, ochrona zdrowia, kredyty wspomagające, etc.

Do tego w przypadku kolejarzy szkolenie etyczne w postaci oglądania filmu Munka "Człowiek na torze".

Państwo zaś powinno rozważyć, czy naprawdę wszystkie zawody musza być traktowane równo.

Do tego w przypadku kolejarzy szkolenie etyczne w postaci oglądania filmu Munka "Człowiek na torze".

Uroczyście popieram TAKŻE i z tego względu, że film pokazuje wielką prawdę o socjaliźmie w PRL.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wg tego artykułu: http://finanse.wp.pl...,wiadomosc.html, tylko 36% torów w Polsce jest w dobrym stanie!

Czy są to tory od lat nie używane?

Obama - prezydent USA - obiecał Polsce wszechstronna pomoc w związku z katastrofą: http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html .

Czyżby myślał o wysłaniu wielozadaniowych F16?

Uroczyście popieram TAKŻE i z tego względu, że film pokazuje wielką prawdę o socjaliźmie w PRL.

Już ci mówiłem, bidecik już mam! Ręczniczek też... ! A co do ... to wolę kobiece usta!

Już ci mówiłem, bidecik już mam! Ręczniczek też... ! A co do ... to wolę kobiece usta!

Nie bardzo rozumiem, ale najpierw jednak radzę siegnąć po papierek, a dopiero później po ręczniczek.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie bardzo rozumiem, ale najpierw jednak radzę siegnąć po papierek, a dopiero później po ręczniczek.

Doskonale rozumiesz! Tak samo, jak ja wiem, że bez papierka obyć się nie da! Ostatecznie może być słoma, która z butów ci wystaje!

Tak samo, jak ja wiem, że bez papierka obyć się nie da!

Ale jakoś obyło się bez niego w Twoim poście. Dalej nie rozumiem. Co to ma do rzeczy, jeśli chodzi o bzdury, które tutaj na ogół wypisujesz? Czyżbyś wyciagał je spod bidetu, żeby nas ochlapywać?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ale jakoś obyło się bez niego w Twoim poście. Dalej nie rozumiem. Co to ma do rzeczy, jeśli chodzi o bzdury, które tutaj na ogół wypisujesz? Czyżbyś wyciagał je spod bidetu, żeby nas ochlapywać?

top...nty napisał!

Gdzie, w bidecie?

Nie zdążyłem usunąć Bałwanka.

Ukryta Zawartość

post-8303-0-47092600-1330944033.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polacy, nic się nie stało!!!

No i dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rosja pod przywództwem Władimira Putina ma szanse stać się mocarstwem światowym.

Polska pod przywództwem Donalda T., ma szansę stać się bliską zagranicą Rosji i Niemiec, z granicą na Wiśle.

top...nty zgłupiał! 747?

Szkoda słów, niech przemówią obrazki.

Ukryta Zawartość

post-8303-0-73583900-1330953039_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chwyć szturmówkę, przywdziej czapkę błazeńską, chwyć dziadkawłodka pod pachę i pomaszeruj razem z nim na przedzie, a tłum niezadowolonych pójdzie za Wami tam, gdzie Wasze miejsce.

Nie jesteś podejrzewam dyżurnym...............ruchu.

Jak byś był, to inaczej byś śpiewał.

Polska pod przywództwem Jarosława K. miała szansę stać się pajacem i kołtuńskim zadupiem Europy. Nie udało się. Co za pech.

Powstrzymaj się od komentowania, winnych wskaże prokuratura.

Jest żałoba narodowa!

Ciekawe u wielbicieli Prezesa tęsknoty za zamordyzmem.

Ciekawe i wiele mówiące.

Splot wielu wydarzeń doprowadził do katastrofy.

Przeanalizowanie dokładnie czy wszystkie aspekty były wzięte pod uwagę w systemie bezpieczeństwa.

Jest to obciążenie duże.

Jeden dyżurny obsługuje 15km odcinek.

Jest za wcześnie aby cokolwiek mówić.

Zaczekajmy do końca opracowywania raportu.

12 miesięcy.

Nie jesteś podejrzewam dyżurnym...............ruchu.

Jak byś był, to inaczej byś śpiewał.

Kto tutuj jest dyżurnym? Masz cztery razy więcej postów ode mnie. To prawda, że na ogół bez sensu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.