Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Za mnie wykazali się Włosi, dzięki POlskiemu rządowi - którzy teraz śmieją się, a wręcz boki zrywają z takich mędrców jak ty. Dupy to dajesz ciągle ty - z chęci wykazania się, jaki jesteś POstępowy, etc.

czy ty tu piszesz zeby sie wyplakiwac czy masz jakis plan na wlochow.Bo jak na razie to chrzanisz jak pogiety.

Ło jezu jak jest zle a bedzie jeszcze gorzej.Gorzej to co dzien jest z toba.

Co tu jest polemicznego??mam pieprzyc podobnie do ciebie zeby ci sie podobalo i innym klasykom?

Jak zwykle POhukiwanie i POpłakiwanie - wladz całom gębom! O czym to pisałeś tytanie yntelektu i miszczu dobrych manier? Tu się z nim zgadzam - dla mnie jest zerem.

przecież wiem , nawet zapisałem . Nie zapomnę ,spokojnie .

ale jaki sprytny , nic na temat swojego zakłamanego wpisu . Jak mój pies , gdy o kiełbasę walczy

Zostawcie dziadka, niech pisze bzdury, i tak nikt normalny nie bierze tych wypocin na serio, tylko trzeba uważać ,żeby z racji wieku ciśnienie mu nie skończyło, podagra się nie odezwała, różnie to u dziadków ze zdrowiem bywa!

polityka spokoju zaowocowała obecną sytuacją w kraju. Najpierw Rydzyk , na początku też co on może , w spokoju zostawić i mamy jego uczelnie , media , silne wpływ na scenę polityczną. To samo z absurdalnym zamachem smoleńskim . Spokojnie trochę pokrzyczą i spokój . Co masz , już drugi rok prawie codziennie na pierwszych stronach ... pozostawienie nie zglanowanie więcej problemów stwarza

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No proszę trzej POpolecznicy z Bocznicy! No właśnie co was tak boli w moich nic nie znaczących wpisach?

wladz - muls zauważył na co i na kogo powoływałem się w tej dyskusji, ty tego nie POtrafisz.

polityka spokoju zaowocowała obecną sytuacją w kraju. Najpierw Rydzyk , na początku też co on może , w spokoju zostawić i mamy jego uczelnie , media , silne wpływ na scenę polityczną ... raczej pozostawienie nie zglanowanie więcej problemów stwarza

Ponieważ to tfoja gold myśla (tak mnie mam po stylu i braku źródła), to jeszcze trzeba było podkreślić WENRZYKEM!

POpatrz jaki złośliwy .... żałosne

nie pisz bzdur lub licz, że nie skorzystam z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widzę, żę coś o Fiacie i o Tychach ale nie mam czasu wszystkiego czytać więc jedna uwaga:

Tychy były najlepszą fabryką Fiata. I jezeli chodzi o wydajność i o jakość. Sami to przyznawali bezpośrednio i pośrednio, np. pracownicy ich nowych amerykańskich zakładów byli szkoleni właśnie w Tychach a nie we Włoszech.

Jestem Europejczykiem.

To że fabryka Fiata w Tychach była najlepsza w koncernie to żadna tajemnica.Szefowie Fiata podjęli świadomie decyzję wbrew interesom ekonomicznym kierując się względami politycznymi we Włoszech.Może ich rząd im coś obiecał?

W tej sytuacji nasz rząd nie mógł nic uczynić.Zarzuty dziadkawłodka to zwykła demagogia( jeżeli nie to oczekuję przedstawienia konkretnych propozycji).Nie można komuś zabrać prawa do popełniania błędów( mam na myśli Fiata).

Zresztą w swoich ostatnich wpisach dziadekwłodek sam sobie zaprzecza.Najpierw obraża się na Fiata i wylewa na niego pomyje a potem oskarża polski rząd,że nie wpłynął na decyzję koncernu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To że fabryka Fiata w Tychach była najlepsza w koncernie to żadna tajemnica.Szefowie Fiata podjęli świadomie decyzję wbrew interesom ekonomicznym kierując się względami politycznymi we Włoszech.Może ich rząd im coś obiecał?

W tej sytuacji nasz rząd nie mógł nic uczynić.Zarzuty dziadkawłodka to zwykła demagogia( jeżeli nie to oczekuję przedstawienia konkretnych propozycji).Nie można komuś zabrać prawa do popełniania błędów( mam na myśli Fiata).

Zresztą w swoich ostatnich wpisach dziadekwłodek sam sobie zaprzecza.Najpierw obraża się na Fiata i wylewa na niego pomyje a potem oskarża polski rząd,że nie wpłynął na decyzję koncernu.

Słuchałem kilka dni temu kilku ekonomistów (nie mówiąc już o politykach) na temat tyskiej fabryki. Wszyscy stwierdzili, że FIAT dostał od polskiego rządu za dożo i za łatwo. Zarzucili także rządowi beztroska bezczynność w tej sprawie. Jakbym był w rządzi i brał rządową pensję, to starałbym się na nią zapracować - lepiej lub gorzej. Skoro nie jestem to mogę sobie krytykować do woli - szczególnie, gdy jest powód.

Demagogią jest to co sam piszesz. Podkreślasz, że szefowi FIAT działali świadomie na szkodę tyskiej fabryki (czyżby w Polsce nie obowiązywało polskie prawo) przy tradycyjnej już bezczynności polskich władz - a ode mnie oczekujesz konkretnych propozycji. W tej sprawie powinieneś zwrócić się raczej do premiera, wicepremiera i innych odpowiedzialnych w rządzie i parlamencie. FIAT potraktował POlskę jak swoją kolonię zabrał co chciał bez liczenia się z polskimi kosztami tego kroku. Gdzie tu słynna solidarność europejska. FIAT dostał niebagatelne przywileje - winien z tego powodu mieć wobec polskiego rządu obowiązki. Polski rząd powinie umieć je wyegzekwować - a jak to zaniedbał to musi liczyć sie z negatywna ocena swojego działania.

Ciekaw jestem też, gdzie znalazłeś owe pomyje? Obrońcy europejskich wartości i POlskiego rządu na Bocznicy coraz częściej sami popadają w demagogię. Szczególnie, kiedy poglądy innych im nie pasują. Twój wpis jest tego przykładem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Jak można wyegzekwować od Fiata zmianę decyzji?Dalej nie dajesz odpowiedzi.

Nie adresuj do mnie tego pytania, w poprzednim wpisie podałem ci właściwego adresata.

Polski rząd powinie umieć je wyegzekwować - a jak to zaniedbał to musi liczyć sie z negatywna ocena swojego działania.>>>i ci ekonomisci nie podpowiedzieli co ma zrobic polski rzad??

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Słuchałem kilka dni temu kilku ekonomistów .....>>>to moze z nazwiskami bo znam takich co 40 lat gadaja to samo.

Taki jeden też był - prof. Bugaj. Reszta to znawcy ekonomii po 89 roku.

Podkreślasz, że szefowi FIAT działali świadomie na szkodę tyskiej fabryki>>>a jak?

Bugaj>..ten wlasnie 40 lat to samo.Krencisz sie w niewlasciwych sferach.A gomułka był??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.