Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Juz nie pier**l. Wyszlo na jaw jak hoover ziobro nam auschwitz z farfoclem kaminskim szykowal...pier**leni farbowani piss patrioci. ch*je i gnidy bez honoru

i pacan jest ten, kto nie załapał tego już 5 lat temu

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mnamelek czas otrzezwieć . Przeczytaj baranie jeden z drugim ....to nie sędzia ,Tusk czy inny zdrajca narodu

" "Świadek L.K., 82 lata. To "człowiek przedwojenny" - jak sam siebie nazwał, inżynier, akowiec, uczestnik Powstania Warszawskiego. Na salę sądową nie był w stanie wejść o własnych siłach. Wnosiła go wnuczka i straż sądowa. Nie pamięta, gdzie był przesłuchiwany, wozili go w różne miejsca, stracił orientację we własnym mieście. Agenci pokazywali mu nagrania w laptopie, ale on nic nie widział, bo ma uszkodzony po udarze nerw wzrokowy. Rozpłakał się w sądzie. Jak zeznał, w CBA grozili mu, że jak się nie przyzna, to zostanie zatrzymany na 48 godzin. "Straszyli mnie aresztem wydobywczym". Obiecali, że jak podpisze, że dał łapówkę, to go wypuszczą. "Nie wiedziałem, czy ja jeszcze wrócę do domu"

mnamelek czas otrzezwieć . Przeczytaj baranie jeden z drugim ....to nie sędzia ,Tusk czy inny zdrajca narodu

" "Świadek L.K., 82 lata. To "człowiek przedwojenny" - jak sam siebie nazwał, inżynier, akowiec, uczestnik Powstania Warszawskiego. Na salę sądową nie był w stanie wejść o własnych siłach. Wnosiła go wnuczka i straż sądowa. Nie pamięta, gdzie był przesłuchiwany, wozili go w różne miejsca, stracił orientację we własnym mieście. Agenci pokazywali mu nagrania w laptopie, ale on nic nie widział, bo ma uszkodzony po udarze nerw wzrokowy. Rozpłakał się w sądzie. Jak zeznał, w CBA grozili mu, że jak się nie przyzna, to zostanie zatrzymany na 48 godzin. "Straszyli mnie aresztem wydobywczym". Obiecali, że jak podpisze, że dał łapówkę, to go wypuszczą. "Nie wiedziałem, czy ja jeszcze wrócę do domu"

No właśnie wladz, ale ten przykład tak samo potwierdza Twoje stanowisko jak i jemu zaprzecza!

"Nie pamięta, gdzie był przesłuchiwany, wozili go w różne miejsca, stracił orientację we własnym mieście."

Nie pamięta teraz traci orientację, ale za to pamięta że "CBA groziło"!?

Skąd się wziął na liście świadków, łapówkarzy? Sam się zgłosił? Po co, skoro teraz zaprzecza? Byli świadkowie że dawał, dlaczego więc teraz zaprzecza?

Widzisz takie teksty rodzą dziesiątki pytań!

Jak myślisz dlaczego ludzie nie chcą zeznawać że dali łapówkę!?

Może mają świadomość że mogą za to odpowiadać! Zwłaszcza ci co ją dali wcześniej, nie jako "dowód wdzięczności" tylko z nadzieją że będą "specjalnie potraktowani" być może kosztem innych chorych.

Myślisz że mój szwagier dając 500 zł (dowód wdzięczności) pójdzie jako świadek zeznawać przeciw temu panu? Sam pewnie też bym tego nie zrobił jak nie zrobiłem w sprawie pewnego lekarza łapówkarza w moim mieście! Nikt nie chce mieć kłopotów za takie pieniądze.

A wyrok powtarzam śmieszny. Taki sam dostałem za danie łapówki (koniak) w latach 80 (chciałem załatwić "odrobienie wojska" w szpitalu) i żeby było śmiesznie w tym wojsku w końcu bylem w tej sprawie odpowiednio na te czasy przesłuchiwany - to odnośnie stalinowskich metod. Śmieszne ale prawdziwe a Twoje (i mulsa) w tym względzie opinie wyrażone kilka dni temu mało mnie interesują !

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Prawda często poza Twoją percepcję wykracza...skoro piszesz że "pomawiam"... znaczy trafiłem.

Pozdrawiam - bez odbioru.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No właśnie wladz, ale ten przykład tak samo potwierdza Twoje stanowisko jak i jemu zaprzecza!

"Nie pamięta, gdzie był przesłuchiwany, wozili go w różne miejsca, stracił orientację we własnym mieście."

Nie pamięta teraz traci orientację, ale za to pamięta że "CBA groziło"!?

Skąd się wziął na liście świadków, łapówkarzy? Sam się zgłosił? Po co, skoro teraz zaprzecza? Byli świadkowie że dawał, dlaczego więc teraz zaprzecza?

Widzisz takie teksty rodzą dziesiątki pytań!

Maju, gwarantuję Ci, że jeśli będziesz mieć 82 lata, uszkodzony nerw wzrokowy i kilku zamaskowanych misiów wyciągnie Cię w nocy z domu i zapakuje do "suki" a następnie przewiozą Cię po Warszawie czy Mławie, przesłuchując w kilku miejscach, gdzie przy wysiadaniu i wsiadaniu do auta będziesz widział kawałek chodnika, schody i drzwi budynku też nie będziesz wiedział gdzie byłeś. Mało tego, taki eksperyment można zastosować dla osoby nawet 40sto letniej z takim samym skutkiem.

Gwarantuję Ci, że groźby kierowane do Ciebie będziesz pamiętać nawet w takiej sytuacji jakiej doświadczył ów dziadek, po nocnej, przerywanej przesłuchaniami wycieczce. Co jest Twoim zdaniem dziwnego w tym, że zdezorientowany dziadek je pamięta?

Listę "świadków" sporządzono na podstawie nielegalnie pozyskanej listy pacjentów lekarza. Po prostu ją wykradziono, używając do tego celu pielęgniarki "wyobracanej" przez śniadolicą odmianę "agenta Tomka". Informacje na temat pozyskania "listy świadków" są już dawno wiadome i publikowane przez media. Chyba nie żyjesz w podziemiu? A gdyby nawet, informacje na ten temat są dostępne w internecie - a jak widzę masz w swoim bunkrze dostęp do internetu. Brakuje Ci jedynie dostępu do obiektywizmu. Ale to już nie wina internetu. Tę blokadę założyłeś sobie sam, w głowie.

moze juz dotrze nawet do malpy ze wyrok w sprawie jest a teraz jest sprawa...ale inna.Natomiast rzniecie glupa w sprawie przesluchania starego czlowieka ktore podobno cós rodzi mysle ze rodzi pragnienie odpalenia granatu miedzy nogami tego ktoremu cós rodzi.

Maju ponownie przeczytaj historię świadka zanim mnie przywołasz , nie po drodze mam z polityczną tandetą .. Suche fakty o metodach śledczych CBA i nie ma o czym dyskutować . W mojej ocenie sędzia miał podstawy do porównania z stalinowskimi metodami , tobie nie przeszkadza totalitarna władza . Zamordyzm potrzebuje mordy , jesteś jedną z nich

Otóz Sedzia Tuleya mógl oglosic wyrok.zapowiedziec ze zglosi pare zastrzezen co do swiadkow i dzialania prokuratury i pies z kulAWA NOGA w tym ziobro nie pyskowali by tylko pracowali na zalatwienie sprawy cichcem.Teraz juz sie nie da.I tyle.

Informacje na temat pozyskania "listy świadków" są już dawno wiadome i publikowane przez media

Mnie w sprawie łapówkarstwa G wystarczy jeden świadek którego znam i znajomość realiów środowiska lekarskiego.

Napisałem o swoich spostrzeżeniach a to o czym piszesz zbada prokuratura i zobaczymy.

Maju, lekarz dostał wyrok. Nikt tego nie kwestionuje.

Sprawa dotyczy ordynarnego działania CBA wobec "świadków".

Nie dostrzegasz tego i starasz się "swoimi spostrzeżeniami" dezawuować starca. To obrzydliwe po prostu.

Nie dostrzegasz tego i starasz się "swoimi spostrzeżeniami" dezawuować starca. To obrzydliwe po prostu.

Zrozumiałbym z trudem gryby chodziło o jakiegoś byłego ubeka. Ale jak trzeba ratować dupę IV RP to nawet AKowców mozna poświęcić.

Jestem Europejczykiem.

wiceprezes PiS poseł Kamiński na parafialnym spotkaniu medialną nagonkę wytłumaczy reżim Tuska o stalinowskie metody oskarżając .Oświecony Maju na forum radosną nowiną się podzieli , jak było naprawdę tłumacząc..

Kilka cytatów nie pomyśli elyt;

"Co można wywnioskować z uzasadnienia sędziego? Że wydał wyrok skazujący na podstawie dowodów zebranych metodami stalinowskimi, zebranych w wyniku przestępstwa!"

"Jeśli uważa, że były nadużycia, powinien zakwestionować dowody zebrane bezprawnie, powinien umorzyć postępowanie, złożyć zawiadomienie o przestępstwie do prokuratora i ew. opinie wypowiadać jako osoba prywatna. Wygłaszając wyrok w sprawie metod w majestacie sądu - bez odrębnego w tej sprawie postępowania, pokazał swoją usłużność wobec obecnej władzy ..."

"W sprawie doktora G. zapadł wyrok skazujący. Dość łagodny. Sedzia Tuleya w uzasadnieniu ocenił metody pracy CBA negatywnie i nazwał je stalinowskimi. Jednak nie podważył dowodów zebranych przez Biuro w sprawie korupcji, która była przedmiotem sprawy. Wygłosił też opinię: "gdyby te osoby [zarzymane i przesłuchiwane] wystąpiły do sądu o odszkodowanie i zadośćuczynienie z tego tytułu, "to z pewnością sąd by im je zasądził" - zatem wydał wyrok, bez procesu i przewodu sądowego."

"Sędzia Tuleya to Dariusz Joński polskiego systemu prawnego" - J.Wróbel

...a na zachodzie od Wiejskiej bez zmian, GA GA chwała bohaterom i piewcom nowej świeckiej tradycji.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kilka przykładowych manipulacji opierających się na świadomym kłamstwie przeinaczenia wypowiedzi sędziego:

"Co można wywnioskować z uzasadnienia sędziego? Że wydał wyrok skazujący na podstawie dowodów zebranych metodami stalinowskimi, zebranych w wyniku przestępstwa!"

"Jeśli uważa, że były nadużycia, powinien zakwestionować dowody zebrane bezprawnie, powinien umorzyć postępowanie, złożyć zawiadomienie o przestępstwie do prokuratora i ew. opinie wypowiadać jako osoba prywatna. Wygłaszając wyrok w sprawie metod w majestacie sądu - bez odrębnego w tej sprawie postępowania, pokazał swoją usłużność wobec obecnej władzy ..."

"W sprawie doktora G. zapadł wyrok skazujący. Dość łagodny. Sedzia Tuleya w uzasadnieniu ocenił metody pracy CBA negatywnie i nazwał je stalinowskimi. Jednak nie podważył dowodów zebranych przez Biuro w sprawie korupcji, która była przedmiotem sprawy. Wygłosił też opinię: "gdyby te osoby [zarzymane i przesłuchiwane] wystąpiły do sądu o odszkodowanie i zadośćuczynienie z tego tytułu, "to z pewnością sąd by im je zasądził" - zatem wydał wyrok, bez procesu i przewodu sądowego."

Nie znalazłem i nie słyszałem tych faktów które podałeś oprócz tego co podał wladz i na tej podstawie to napisałem.

Mylisz się co do mojej oceny 82 latka bo nie zauważyłeś że moim celem była ocena tekstu (przykładu) a nie świadka!

W mojej ocenie sędzia albo powinien zgłosić to do prokuratury wcześniej (jak miał niezbite dowody) i skoro wydał tak niski wyrok zamknąć twarz przynajmniej w tym momencie.

Nie wiem co za ludzie sa autorami owych cytatów ale chetnie poznałbym ich nazwiska (autor jest jedynie przy cytacie ktory byc może jest komplementem).

Rozumowanie w nich przedstawione jest śmiechu warte i można je wywrócić w 10 minut.

Jestem Europejczykiem.

Kilka przykładowych manipulacji opierających się na świadomym kłamstwie przeinaczenia wypowiedzi sędziego:

Jak to można być zmanipulowanym po manipulacjach sędziego tuleya.

Jaruś medialna ofiara Tuleya i mediakuczyńskich mózgowców.

Jak to można być zmanipulowanym po manipulacjach sędziego tuleya.

Jaruś medialna ofiara Tuleya i mediakuczyńskich mózgowców.

Zawsze zastawiała mnie bezczelność ludzi z pożyczonymi opiniami. Na ale nie muszą się za nie wstydzić - przecież nie są ich własne. To tylko tłumaczy iksika i Maju - gęgają cudzym głosem.

Jestem Europejczykiem.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

"Sędzia Tuleya to Dariusz Joński polskiego systemu prawnego" - J.Wróbel

...a na zachodzie od Wiejskiej bez zmian, GA GA chwała bohaterom i piewcom nowej świeckiej tradycji.

blysnij w koncu czyms blyskotliwym....10 lat juz czekamy...umiera ta wiara....

Mnie zastanawia wypowiedź sędziego z kilku powodów.Dlaczego nie zawiadomił prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez CBA wobec 82 letniego świadka...chociażby a za to powinien przesłuchujący być ukarany(najlepiej jak muls chyba radzi-granat)no i dlaczego wypowiada się w swojej sprawie,to karygodne i tym właśnie narobił sobie kłopotu.A na marginesie tej sprawy, widać gołym okiem jaki rząd mamy i jaki był poprzedni.Żenada i do tego ten Gówin...jeszce.

Dlaczego nie zawiadomił prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez CBA wobec 82 letniego świadka...

Prawo dopuszcza pozyskanie zeznań świadka o każdej porze dnia i nocy. Zostało ono uchwalone z potrzeby walki ze zorganizowaną przestępczością i na potrzeby walki z terroryzmem.

Rozumiem, że w opinii funkcjonariuszy CBA, dziadek miał istotne informacje na temat działalności terrorystycznej lekarza a i mieli oni podejrzenia graniczące z pewnością na uczestnictwo lekarza w zorganizowanej grupie przestępczej.

Rozumiem, że w opinii funkcjonariuszy CBA,

Filut

To mieli prawo, czy go nie mieli? Pomijając (niechętnie ale mimo wszystko) stronę czysto ludzką. .

Widzę, że tu trzeba tłumaczyć jak chłop krowie na miedzy...

Wątpliwość kolegi modrzew47:

"Dlaczego nie zawiadomił prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez CBA wobec 82 letniego świadka..."

Moja odpowiedź:

"Prawo dopuszcza pozyskanie zeznań świadka o każdej porze dnia i nocy. Zostało ono uchwalone z potrzeby walki ze zorganizowaną przestępczością i na potrzeby walki z terroryzmem."

Moja wątpliwość:

"Rozumiem, że w opinii funkcjonariuszy CBA, dziadek miał istotne informacje na temat działalności terrorystycznej lekarza a i mieli oni podejrzenia graniczące z pewnością na uczestnictwo lekarza w zorganizowanej grupie przestępczej."

Tłumaczenie dla kolegi xniwax:

Sędzia nie zawiadomił prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez CBA wobec 82 letniego świadka bo prawo dopuszcza pozyskanie zeznań świadka o każdej porze dnia i nocy. Zostało ono uchwalone z potrzeby walki ze zorganizowaną przestępczością i na potrzeby walki z terroryzmem. Zastosowanie takich działań wobec dziadka mogło by mieć miejsce w sytuacji gdyby w opinii funkcjonariuszy CBA, dziadek miał istotne informacje na temat działalności terrorystycznej lekarza a i mieli by oni podejrzenia graniczące z pewnością na uczestnictwo lekarza w zorganizowanej grupie przestępczej.

Jeszcze jaśniej?

Odpowiadam:

Oczywiście, że mieli prawo i piszę to od samego początku, to wynika z moich wpisów kierowanych do kolegi modrzew47.

Odpowiedz po prostu, czy tak trudno Ci czytać ze zrozumieniem czy masz ochotę się znowu przypierdalać?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.