Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, co się tak czepiacie Tuska i jego rządu?

Przecież dwa lata i parę miesięcy to stanowczo za mało, żeby posprzątać syf zostawiony przez poprzednią ekipę.

bredzisz jak pOmylony

Orban ich pomysły obszedł bokiem. Zmniejszył inflacje nie przez ciecie wydatków budżetowych co prowadzi do stagnacji gospodarczej i kryzysu - zwłaszcza w małych krajach gdzie nie wykształcił się wielki prywatny kapitał narodowy. Zmniejszył inflację kosztową - poprzez obniżenie cen urzędowych. Inflacja spadła a więc koszty utrzymania również się obniżyły. I choć ludzie nie otrzymali więcej pieniędzy to teraz stać ich na więcej.

Innymi słowy pompuje w gospodarkę wartość pieniężną bez pośrednictwa pieniądza. I to powoduje niezadowolenie Brukseli. Oni w ten sposób nie mogą z nim konkurować - zmienił zasady konkurencji bo przy tych stosowanych przez bogate kraje UE Węgry nigdy nie miałyby szanse na rozwój.

To powinno "otworzyć oczy niedowiarkom" że UE to twór który dba o interesy wielkich światowych korporacji oraz własnej administracji a nie o interesy "kowalskiego".

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Takie listy jakie wysłał Pan Skrzypczak dyskwalifikują!!

Nie jest ważne to kim jest albo jak wybitny...

Czyli taki wybitny, ale w czyich oczach ?

Cytat dotyczy również spraw zbrojeniowych, a smród genialnych interesów za miliardy $ ciągnie się nie od dziś;

"W 2003 r. Polska zrobiła „interes stulecia". Dokonała historycznego zakupu, nabywając od amerykańskiego giganta zbrojeniowego Lockheed Martin czterdzieści dwa samoloty F-16. Wart trzy i pół miliarda dolarów kontrakt był jednym z największych w dziejach Polski. Niewiele osób wie, że samoloty nie miały być gotowe i nadawać się do użytku – to polscy robotnicy mieli je zbudować i zmontować. [10] W umowie przewidziano, że Lockheed i jego kontrahenci zaangażują w polskiej gospodarce kolejne sześć miliardów dolarów w postaci kredytów offsetowych lub inwestycji typu buy-back, aby zrównoważyć koszt zakupu samolotów. Lockheed zainwestował w fabryki, w których jest zatrudniona polska siła robocza i które miały wytwarzać podzespoły dla F-16 i innych samolotów Lockheed. Należąca do Pratt and Whitney fabryka w Rzeszowie miała produkować części do silników, a zakład w Krośnie – podwozia." - http://monde-diplomatique.pl/LMD60/index.php?id=1_4

Wiesz. Tak go określają.

Być może jest merytoryczny.

Natomiast już samo korespondowanie z zainteresowanymi w przetargu i jednoznaczne pozycjonowanie powinno skończyć się prokuratorem. Każdy urzędnik niższego szczebla miałby problemy przy projektach za grosze. Tam idzie o miliard/y...

To, takie zachowania, nazywam prostactwem. Nie musi z tego wynikać chęć łapówki...

Ale to prostactwo wynikające z tępoty z nutą poddaństwa...

Rządzą nami tępe prostaki.

I to jest smutne. Jak tu ma być dobrze...

Każden jeden będzie takimi elytami kręcił...

Będziemy mieć włoskie pociągi, Izraelskie małe samoloty bezzałogowe...

A jedno i drugie jest na wyciągnięcie ręki w Polsce... trochę tylko doinwestować...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

To, takie zachowania, nazywam prostactwem. Nie musi z tego wynikać chęć łapówki...

Ale to prostactwo wynikające z tępoty z nutą poddaństwa...

Właśnie o tym poddaństwie pomyślałem ... i to w szerszej perspektywie

http://niepoprawni.pl/blog/2518/izrael-przejmie-nasze-wodociagi

http://www.portalsamorzadowy.pl/rozmowa-tygodnia/ppp-bot-oraz-prywatyzacja-to-rozwiazania-dla-polskich-wodociagow,32834_0.html

"Coraz wyraźniej widać, gdzie zlokalizowany jest prawdziwy ośrodek decyzyjny poczynań „polskiego rządu”. Nie Waszyngton, nie Bruksela, ale Tel Awiw zapewne w sposób pierwszorzędny określa politykę „polskich” ośrodków władzy. Nieobecność w delegacji do Izraela Waldemara Pawlaka wskazuje ponadto, że w sprawach zasadniczych z kręgu osób największego zaufania wykluczeni są Polacy ( nawet ci najbardziej służalczy)." - http://www.polishclub.org/2011/02/26/konsultacje-izrael-polska/

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

z reguły ci,którzy najwięcej wrzeszcza na Żydów,sami mają korzenie żydowskie. to w psychologii wg Freuda nazywa się wyparciem.

Wygląda na to, że własnej nacji się wypierasz. A przecież to ty rozwalałeś mój pierwszy wątek "Szkodliwość okładki nr 15 tygodnika "Angora"." ponieważ uznałeś go za antysemicki.

Wygląda na to, że własnej nacji się wypierasz. A przecież to ty rozwalałeś mój pierwszy wątek "Szkodliwość okładki nr 15 tygodnika "Angora"." ponieważ uznałeś go za antysemicki.

dziadek, weź Prostamol na hemoroidy, Aricept na Alzheimera, Abilifi na lęki- po tej porcji powinno ci przejść. na rozum niestety nić jeszcze nie wynaleziono. możesz żałowac
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek, weź Prostamol na hemoroidy, Aricept na Alzheimera, Abilifi na lęki- po tej porcji powinno ci przejść. na rozum niestety nić jeszcze nie wynaleziono. możesz żałowac

To twoje "możesz żałować" brzmi jakbyś mnie straszył "Mossadem" MOSSAD-300x216.jpg albo przynajmniej ks. Wojciechem.

To twoje "możesz żałować" brzmi jakbyś mnie straszył "Mossadem" MOSSAD-300x216.jpg albo przynajmniej ks. Wojciechem.

no to została ci już tylko ściana- najbliższa i zabawa w koziołka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Współ­pra­cy z li­de­rem Prawa i Spra­wie­dli­wo­ści Gier­tych nie wspo­mi­na jed­nak do­brze. – (...) mia­łem wra­że­nie, że jest to czło­wiek pełen kom­plek­sów. – pisze w „Mię­dzy pra­wem a po­li­ty­ką" Roman Gier­tych. – Ob­ra­żał się o byle co – cha­rak­te­ry­zu­je Ka­czyń­skie­go znany me­ce­nas. W tym miej­scu książ­ki przy­wo­ła­na jest hi­sto­ria od­wie­dzin w Sej­mie grupy dzie­ci, które po gma­chu opro­wa­dzał Gier­tych. – (...) jakiś chło­pak za­py­tał, czy je­stem naj­wyż­szy w Sej­mie (...) od­po­wie­dzia­łem: Nie! Bo gdy poseł Ka­czyń­ski sta­nie jeden na dru­gim, to jest wyż­szy. Na drugi dzień w sali przy­wi­ta­ły mnie mar­so­we miny braci Ka­czyń­skich (...) Ja­ro­sław od­wró­cił się do mnie i po­wie­dział: „Z tymi żar­ta­mi to pro­szę sobie da­ro­wać" Ponad mie­siąc się do mnie nie od­zy­wał –wspo­mi­na Gier­tych.

Po­li­tyk przy­wo­łu­je jesz­cze inne hi­sto­rie kiedy Ka­czyń­ski się na niego ob­ra­żał. Zdra­dza rów­nież, co naj­bar­dziej bawi Ka­czyń­skie­go. – (...) naj­bar­dziej ba­wi­ły go opo­wia­da­nia o ludz­kich wa­dach. Nie można mu było spra­wić więk­szej przy­jem­no­ści niż opo­wie­dzieć jakąś pa­skud­ną plot­kę o lu­dziach, któ­rych znał – opo­wia­da o Ka­czyń­skim Gier­tych.

Z lek­tu­ry „Mię­dzy pra­wem a po­li­ty­ką" Czy­tel­nik może do­wie­dzieć się o cie­ka­we­go faktu na temat ma­jąt­ku Ja­ro­sła­wa Ka­czyń­skie­go. Oka­zu­je się, że lider PiS jest czło­wie­kiem bar­dzo za­moż­nym. – Chciał­bym przy­po­mnieć, że jed­nym z naj­bo­gat­szych ludzi w Pol­sce jest Ja­ro­sław Ka­czyń­ski. (...) Jest fun­da­to­rem fun­da­cji, któ­rej ma­ją­tek prze­kra­cza mi­liard zło­tych (...) Myśl, że pre­zes po­wi­nien być w pierw­szej dwu­dzie­st­ce naj­bo­gat­szych – mówi Gier­tych. W roz­mo­wie nazwa fun­da­cji nie pada, ale z oświad­cze­nia ma­jąt­ko­we­go Ja­ro­sła­wa Ka­czyń­skie­go można wy­czy­tać, że dzia­ła on w Fun­da­cji: In­sty­tut Lecha Ka­czyń­skie­go.

O byłym pre­zy­den­cie Lechu Ka­czyń­skim, który zgi­nął w Smo­leń­sku Gier­tych wy­po­wia­da się ra­czej po­zy­tyw­nie. – Mimo jego to­tal­nej ule­gło­ści wobec Ja­ro­sła­wa był to prze­mi­ły czło­wiek. Lubił po­żar­to­wać przy do­brym winie (...) Jed­no­cze­śnie był to­tal­nie bez­wol­ny po­li­tycz­nie. Spra­wy ważne za­ła­twia­ło się z Ja­ro­sła­wem, a z pre­zy­den­tem na­le­ża­ło odbyć roz­mo­wę dla kur­tu­azji – opo­wia­da Gier­tych.

Gier­tych opi­su­je też me­cha­nizm dzię­ki, któ­re­mu Ka­czyń­ski po­zbył się z rządu An­drze­ja Lep­pe­ra i pró­bo­wał wy­eli­mi­no­wać jego sa­me­go. – Z tego co wiem, oni nawet po­dej­mo­wa­li pewne próby. CBA zro­bi­ło mój por­tret psy­cho­lo­gicz­ny i wy­szło im, że nigdy oso­bi­ście nie wezmę ła­pów­ki. Pod­ję­to więc czte­ry próby dzia­łań po­śred­nich – mówi Gier­tych o ak­cjach CBA wy­mie­rzo­nych prze­ciw­ko niemu.

We­dług by­łe­go li­de­ra Ligi Pol­skich Ro­dzin Ka­czyń­ski chciał zmie­nić Pol­skę w We­ne­zu­elę. – (...) czyli teo­re­tycz­nie de­mo­kra­cja, a prak­tycz­nie so­cja­li­stycz­na re­wo­lu­cja – opo­wia­da Gier­tych."

'

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ukryta Zawartość

"Coraz wyraźniej widać, gdzie zlokalizowany jest prawdziwy ośrodek decyzyjny poczynań „polskiego rządu”. Nie Waszyngton, nie Bruksela, ale Tel Awiw zapewne w sposób pierwszorzędny określa politykę „polskich” ośrodków władzy. Nieobecność w delegacji do Izraela Waldemara Pawlaka wskazuje ponadto, że w sprawach zasadniczych z kręgu osób największego zaufania wykluczeni są Polacy ( nawet ci najbardziej służalczy)."

Czy to dobry pomysł żeby wodociągi kontrolowało jakieś konsorcjum?

Zwłaszcza Izraelskie, Przecież to jest woda!!! Można coś dolać.

Ja im nie ufam ,,,Arafat już się o tym przekonał

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Co Ty.

Mam podgolone tu włosy. Wyglądam raczej jak chłop pańszczyźniany albo jaki szlachcic...

Poza tym, mam 8 elementowy filtr wody. Do mnie nie przejdą te geny.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Co Ty.

Mam podgolone tu włosy. Wyglądam raczej jak chłop pańszczyźniany albo jaki szlachcic...

Poza tym, mam 8 elementowy filtr wody. Do mnie nie przejdą te geny.

Nie zapomnij o nie koszernym piciu i jedzeniu.

z reguły ci,którzy najwięcej wrzeszcza na Żydów,sami mają korzenie żydowskie. to w psychologii wg Freuda nazywa się wyparciem.

Mam propozycję żeby nie używać pojęć o których się nie ma zielonego pojęcia. Człowiek się wtedy mniej ośmiesza.

Boję się że głoszenie treści antysemickich, rasistowskich i ksenofobicznych jest standardem wśród osób prymitywnych. Kiedyś by się wstydzono publicznego głoszenia takich poglądów. Dziś internet zapewnia anonimowość - i byle cham może pluć jadem na kogo mu się spodoba, znajdując poklask wśród innych sobie podobnych prostaków.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Uderz w stół a nożyce się odezwą ...

Nikt ci nie broni założyć wątku pt.:Savoir-vivre dla POprawnych" i instruować, jak POprawnie pisać na Bocznicy.

Na razie tylko cenzurujesz i pouczasz. Kiedyś w "Stereo" tylko wklejałeś. Jest więc nadzieja, że się wyrobisz. Jak gówno w betoniarce.

Natchnienie czerpiesz z tajnych funduszy - na mieście słychać o takich POpierających. Kiedyś na taką manianę laski zarywali. Teraz już nie.

Słupki przestali stawać tak wysoko.

No to mnie skołowałeś. A kto? ROAD, KL-D. UD, UW, AWS,KPN, ZChN, PC, PP, PiS PSL, RP TR oraz wszystkie inne pomioty wyrosłe z onych i SLD?

Jeśli nie będziesz trzeźwo myślał i wyciągał prostych wniosków, to zawsze będziesz skołowany.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.