Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

747

Rozczarowany,że nie było wojny?

dziadekwłodek

Powiadasz,że towarzysze za PRL byli bardziej niezależni niż obecni politycy.Jako argument podajesz fakt nieuczestniczenia w interwencji węgierskiej w 56r.,plan Rapackiego,stosunek do ChRL i RFN.To właśnie jest przykład polityki historycznej i zakłamywania historii.W 56r. ZSRR nie potrzebował Polski do interwencji a co ważniejsze Polska sama miała wewnętrzne kłopoty(czerwiec) i nie mogła wziąć udziału w tej imprezie.Jakoś nie wspomniałeś o praskiej wiośnie w 68r..Czy to też był przykład niezależności Gomułki?CHRL czy Afganistan ,przecież ZSRR nie prosił o pomoc bratnich krajów( co było zresztą niemożliwe) to i Gomółka nie miał okazji wykazania się "niezależnością".Plan Rapackiego czy stosunki z RFN to były polskie imprezy ściśle uzgadniane i kontrolowane przez ZSRR a przez to,że wyszły z Polski były propagandowo bardzo wygodne dla radzieckich.Również stan wojenny był zapewne przykładem niezależności?Wprowadzony pod naciskiem Breżniewa.Jedyny przykład próby niezalezności Gomółki to 56r. i rozmowy w Warszawie z Chruszczowem.Twoje twierdzenia to zwykłe kłamstwa.Towarzysze nie tylko nie byli niezależni( nawet w minimalnym stopniu) ale w ogóle nie wyobrażali sobie jakąkolwiek niezależność.Zwłaszcza w sytuacji gdy Moskwa zawsze mogła wymienić ich na jeszcze bardziej służalczych.

Już ci nieco wcześniej napisałem, że do pisania wykorzystujesz tylko pół głowy. Teraz to potwierdzasz, zarzucając mi kłamstwo oraz nie rozumiejąc sensu tego co napisałem. Więc przypomnę ci jeszcze raz duży fragment # 75714:

"Po 25 latach prawdziwej wolności i demokracji Polska nie wypracowała własnego stanowiska w wielu żywotnych dla siebie dziedzinach - w tym w polityce zagranicznej. Nadal mentalność polskich polityków spętana jest świadomością z poprzedniej epoki - choć i tamci politycy mimo dominacji ZSRR próbowali korzystać z odrobiny samodzielności. Tu należy przypomnieć: nie wzięcie udziału w interwencjach na Węgrzech w 1956 roku i w Afganistanie w latach 1979 - 89; konwencja ONZ o nieprzedawnianiu zbrodni wojennych i przeciwko ludzkości, Plan Rapackiego; polityka wobec ChRL i RFN za Gomułki. Dzisiaj tego nie widzę. Dostrzegam natomiast, że Polska ślepo i bezrefleksyjnie naśladuje i popiera działania Zachodu, a jeżeli nie - to akurat ze szkodą dla siebie, kierując się głównie antyrosyjskością - polskie stanowisko wobec Rurociągu Północnego."

Opinie niedouczonego inteligenta, strugającego autorytet we wszystkich tematach, a posługującego się przy tym epitetami, a nie udokumentowaną argumentacją - mam zwyczajnie w dupie. O twojej wartości i to nie tylko jako dyskutanta, przekonałem się już dawno. Dlatego od pewnego czasu nie pisze i nie zaglądam nawet do żadnego z twoich autorskich wątków.

Trudno wymagać od "międzynarodówki" popierania niezależności poszczególnych członków. Jeszcze by się odchylenia ideologicznego dopracowali ...

(...)

Z wielką gorliwością podlizałeś się nickowi wojciech iwaszczukiewicz. Do tego uniżenie głupio wobec niego i obraźliwie w intencji wobec mnie. Tak postępują miernoty. Z takimi nie prowadzę dyskusji.

>Od razu po firmach w Warszawie rozeszli się emisariusze, którzy w zamian za wsparcie finansowe dla siebie obiecywali "dostęp" do ucha władzy. Nie żądali bynajmniej znacznych kwot - zadowalali się nawet kilkoma tysiącami. Miesięcznie. Podczas spotkań z kolegami pytaliśmy się siebie : "czy do Ciebie też już doszli ?".

Ale to takie współczesne wynaturzenie komunistyczne, <

Po dojściu do władzy PO nie chodzili emisariusze z obietnicami dojścia do ucha władzy tylko wszyscy którzy do ucha chcieli dojść zapisywali się sami do PO. W tym niedawne czerwone szmaty. Wolnościowcom i liberałom z PO jak widać to nie przeszkadzało. Znaczy ze to proces zdrowy i naturalny w przeciwieństwie do "wynaturzeń komunistycznych".

Klawiatura wszystko przyjmie - tylko jak to się ma do rzeczywistości ? Pewnie nijak.

Bo słowa te płyną nie z wiedzy tylko z nienawiści do wyimaginowanego wroga którego obarczyło się odpowiedzialnością za swoje nieudane życie poniżej własnych aspiracji ....

A tak się ma że np. wojewoda łódzki i jej menażeria to desant pezetperowców, tak samo jak duzą część prezesów z państwowych spółkach z listy hańby PO wstawionych tam po rodzinie. A takie nieudaczne lemingi co w dupie były i gówno o życiu wiedzą ze swojej zagrody na miarę własnych aspiracji.Bo maja nadzieję że coś im skapnie z pańskiego stołu partii władzy

dziadekwłodek

Nie musisz dwa razy powtarzać tego steku bredni.To poziom politruka LWP.Ustosunkowałem się do twoich argumentów demaskując twoje kłamstwa.Nie wypowiadałem się na temat obecnej polityki ale na temat"niezależności polityki PRL".

Nie zaglądasz do moich wątków?Ja mam się tym przejmować?A co możesz mieć do powiedzenia na temat muzyki czy filmu?

Ty potrafisz tylko ujadać na innych i wychwalać komunę.Bezsilna frustracja i zagubienie.

Rozumiem,że masz kompleks braku wykształcenia.Ale nic straconego.Są jeszcze uniwersytety trzeciego wieku.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Nie musisz dwa razy powtarzać tego steku bredni.To poziom politruka LWP.Ustosunkowałem się do twoich argumentów demaskując twoje kłamstwa.Nie wypowiadałem się na temat obecnej polityki ale na temat"niezależności polityki PRL".

Nie zaglądasz do moich wątków?Ja mam się tym przejmować?A co możesz mieć do powiedzenia na temat muzyki czy filmu?

Ty potrafisz tylko ujadać na innych i wychwalać komunę.Bezsilna frustracja i zagubienie.

Rozumiem,że masz kompleks braku wykształcenia.Ale nic straconego.Są jeszcze uniwersytety trzeciego wieku.

Proponuję, abyś pilnował poziomu własnych wypowiedzi, które niebezpiecznie zbliżają się do dna. Co widać po tym wpisie. Znowu chamski atak i obrażanie. Kompleksy, jak czuję, to masz większe ode mnie.

I skończ z tym permanentnym ocenianiem innych. Role ci się po...myliły.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Polscy politycy wychodzą na idiotów (najdelikatniejsze słowo, jakie można tu użyć) niezależnie od tego, czy pijani, czy trzeźwi. Będący pod wpływem dwóch lampek wina, wysoki rangą polityk europejski i PO, zachowuje się na lotnisku we Frankfurcie, jak rasowy hitlerowiec wykrzykując "Heil Hitler".

Niewiele lepszy jest inny ważny polityk europejski i PO Saryusz-Wolski wykrzykujący na Euromajdanie banderowskie zawołanie: "Chwała Ukrainie" i bezmyślnie tłumaczy się, że dla Ukraińców oznacza to tyle samo, co dla Polaków "Jeszcze Polska nie zginęła". http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/3317944,jacek-saryuszwolski-zawolanie-slawa-ukrainie-nie-ma-juz-dzis-zwiazku-z-upa,id,t.html?cookie=1

Co tu dużo wymagać od polityków PO, skoro najbardziej patriotyczny polityk w POlsce, prezes PiS - Jarosław Kaczyński na Eurmajdanie krzyczał jak prawdziwy banderowiec: „Sława Ukrainie! - Herojam Sława!”. https://pl-pl.facebook.com/KresyPL/posts/10151807632575893

POPiS patriotyzmu i zrozumienie polskiego interesu narodowego. POPiS-u Sława. Heil Protasiewicz, Sława Saryusz-Wloski, Sława Kaczyński.

Prezydent Putin zakazał rewolucji na Ukrainie.

Ukrainie rewolucji nie wolno robić, ponieważ są tam obywatele rosyjscy, którzy sobie tego nie życzą, gdyż mogą się poczuć zagrożeni wobec jej skutków.

W Polsce jest podobnie, Jarosław Kaczyński niszczony przez mainestream, Śp Lech Kaczyński niszczony, deptany przez polityków reprezentantów obcych interesów, obrazuje sovieckie standardy w Polsce.

Jeszcze kilka tygodni temu wściekły i niszczący atak został przeprowadzony w kierunku Antoniego Macierewicza, przedtem wobec Zespołu Parlamentarnego i naukowców współpracujących z Zespołem, akcję taką prowadziły media takie jak Gazeta Wyborcza i TVN24, które teraz pokazują jaki jest poziom dezinformacji w Rosji dotyczący wydarzeń na Ukrainie.

Dokumentuje to jakie siły stały za tymi działaniami, te same, które informowały o niby pijanym Generale Błasiku naciskającym ponoć na pilotów aby wylądowali pomimo mgły w Smoleńsku.

KTOŚ PRZESTAWIŁ WAJCHĘ !

Czyżby USA, dały naszej władzy ultimatum?

Na to wygląda, gdyż nagle wszyscy politycy w Polsce i wszystkie media stały się bardziej pisowskie i Kaczyńskie od oryginału, rusofobiczne i faszystowskie.

Bardzo to interesujące.

Bardzo ciekawe jak będą relacjonowane kolejne obchody święta Niepodległości w Polsce, wszelkie marsze i demonstracje?

Czy za jakiś czas wajcha wróci na swoje miejsce czy nie???

Oto jest pytanie.

Żenada.

P.S.

Pecha ma Radosław Sikorski gdyż Prezydent Putin powołuje się na m in jego dokument, nie realizowane porozumienie, jako bezpośrednią przyczynę interwencji rosyjskiej.

tumblr_m1hvn070B41qb0b9ro3_250.gif

Jak zawsze nie rozumiesz, co się wokół ciebie dzieje - interpretujesz wszystko w maksymalnie płytki sposób, dodatkowo skażony jeszcze pislamską paranoją. Lepiej wracaj do swojego plastikowo - lolitkowego topicu z hooyanną. A kysz ...

Jak zawsze nie rozumiesz, co się wokół ciebie dzieje - interpretujesz wszystko w maksymalnie płytki sposób, dodatkowo skażony jeszcze pislamską paranoją. Lepiej wracaj do swojego plastikowo - lolitkowego topicu z hooyanną. A kysz ...

Odnoszę odmienne wrażenie.

foks nie rób z siebie idioty proszę, nie zasługujesz na to

,,Zagrożenie dla Polski staje się realne. To, co do niedawna wydawało się wielu osobom zupełnym absurdem, musi być brane pod uwagę na poważnie. Choć i dziś wielu rządzących stara się Polaków uspokoić i przekonywać, teraz właśnie jest czas na przypominanie słów śp. Lecha Kaczyńskiego, który w Tbilisi w 2008 roku mówił:

Wiemy świetnie, że dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze Państwa Bałtyckie, a później może i czas na mój kraj, na Polskę! Byliśmy głęboko przekonani, że przynależność do NATO i Unii zakończy okres rosyjskich apetytów. Okazało się, że nie, że to błąd.,,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

,,Być może nie dziś, nie jutro, ale zarówno Republiki Nadbałtyckie jak i Polska muszą na poważnie analizować scenariusz agresji rosyjskiej oraz jemu przeciwdziałać.

Właściwie schemat działań już został na naszych oczach przećwiczony:

- Władimir Putin prosi o zgodę na użycie wojsk w Polsce.

- Rada Federacji popiera wniosek

- Jeden z deputowanych mówi: „nie trzeba być jasnowidzem, by przewidzieć, co będzie działo się dalej: następnym krokiem tych faszystów i ludzi, którzy nie uznają żadnej władzy, będzie przejęcie wschodu Polski. To część, gdzie mieszkają etniczni Rosjanie”; inny wskazuje: „trzeba pomóc finansowo Polsce. Mamy czego bronić przed faszyzującymi politykami! Cierpliwość się kończy”; jeszcze inny wskazuje: „W środku demokratycznej Europy łamane są prawa człowieka i demokracji, dochodzi do przewrotów, na to nie ma naszej zgody”. W końcu Rada Federacji uderza również w tony ekonomiczne: „Dziesiątki przedsiębiorstw budżetowych Polski są mocno zintegrowane z gospodarką Federacji Rosyjskiej, także miliony obywateli Polski pracuje na tych przedsiębiorstwach. Ich los nie jest pewny. Aby zapewnić efekt gospodarczy tej pomocy, która już została i powinna być skierowana do Polski, trzeba uwzględnić to, że sytuacja w Polsce wymaga natychmiastowej reakcji ze strony Rosji. Proponuję, by wprowadzono do tego kraju wojska rosyjskie”.

- Ostatni z krewkich deputowanych wskazuje: „Kto przyszedł do władzy w Warszawie? Radykałowie, faszyści. W ostatnich latach Amerykanie włożyli ponad 5 miliardów w powstanie tych sił. A co zrobili? Doprowadzili do braku władzy!„

- Władimir Putin w rozmowie z prezydentem USA: Rosja rezerwuje sobie prawo do ochrony swoich interesów i obrony Rosjan mieszkających w Polsce

- Prezydent Rosji Władimir Putin w rozmowie telefonicznej z kanclerz Niemiec zwrócił uwagę na "niesłabnące zagrożenie ze strony ultranacjonalistycznych sił" dla obywateli Rosji w Polsce.

- Rosyjskie wojska zablokowały porty i bazy wojskowe Polski, żądają złożenia broni do jutra do godziny 4:00.

- Szef NATO: to co robi Rosja jest złamaniem prawa międzynarodowego, potępiamy działania Moskwy i żądamy deeskalacji sytuacji w Polsce.

- Szef dyplomacji UE: w środę szczyt UE poświęcony Polsce, Unia rozważa możliwość wprowadzenia sankcji.

- Rosyjskie wojska zajmują coraz większy obszar kraju.

Powyższy scenariusz jest absurdem? Dla tych, którzy nie chcieli racjonalnie myśleć, mógł być absurdem jeszcze kilka tygodni temu. Dziś już musi być brany pod uwagę przez wszystkich. Przytoczone powyżej sytuacje i wypowiedzi są wzięte żywcem z konfliktu ukraińsko-rosyjskiego.,,

Ukryta Zawartość

wracaj

Proszę aby Profesor sam obejrzał ostatnio zamieszczone fotografie, przekonują do przyjętej przeze mnie tezy że to artystka wszech czasów, w sposób dobitny..

Ukryta Zawartość

Premier wszech czasów, za jego kadencji w Polsce zginęło więcej generałów niż podczas II wojny światowej, ile zginie podczas III być może dowiemy się jeśli Bóg pozwoli nam ją przeżyć.

Do czego jeszcze ten człowiek jest zdolny?

Kiedy wyjaśni Smoleńsk?

Co tam się stało?

Dlaczego dezinformował?

KTO ZABIŁ MOJEGO PREZYDENTA ?

Ukryta Zawartość

Proponuję, abyś pilnował poziomu własnych wypowiedzi, które niebezpiecznie zbliżają się do dna. Co widać po tym wpisie. Znowu chamski atak i obrażanie. Kompleksy, jak czuję, to masz większe ode mnie.

I skończ z tym permanentnym ocenianiem innych. Role ci się po...myliły.

Ja tylko dostosowałem się do twojego poziomu.

Co to są za ludzie?

do twojego poziomu.

Nawet Michnik przerzucił się na rusofoba, Szanowny rusofilu, znawco Rosji.

Nie masz żadnego poziomu.

Kogo, czym i do czego chcesz tu jeszcze przekonać?

Przegrałeś, zdaj grzecznie sprzęt zmień zawód !!!

Bankructwo wschodniego „resetu” rządu Tuska. Gabinet sparaliżowany „kompleksem smoleńskim” nie będzie wiarygodnym partnerem za granicą

Panowie pissmani,coś wam się pomieszało.Putin zaatakował Krym a nie Hel.Wy wysłalibyście nasze wszystkie F16( w liczbie 16) przeciwko Rosji już wiele lat temu.Również nasz eksport do Rosji i import gazu dla was nie ma znaczenia.To takie przyziemne.Najważniejsze są wzniosłe hasła i moralizatorstwo,które w polityce bardzo popłaca.

Gaz mamy swój, wystarczy, są jeszcze łupki.

Do robienia interesów jest cały wolny świat, trzeba tylko odblokować zablokowaną przez Tuska przedsiębiorczość i kreatywność Polaków.

Jest grafen, można dzięki niemu zbudować w Polsce drugą Koreę Południową, a w perspektywie może nawet Japonię.

Tego boi się tzw zachód, o Rosji nie wspominając.

747

Nie będę udowadniał,że nie jestem wielbłądem.Zwłaszcza wobec ciebie!Nie widzę żadnego bankructwa.Rosja jest i będzie naszym sąsiadem i powinniśmy się starać mieć z nią poprawne stosunki.A jeśli ona łamie międzynarodowe prawo to powinniśmy działając w drużynie UE metodami politycznymi ją powstrzymywać.Ty jak i twój prezes nie macie żadnej koncepcji polskiej polityki zagranicznej poza obrażaniem się na sąsiadów,dąsaniem się na UE i egzotycznymi i głupimi aliansami z Gruzją.

Potrzebujemy więcej broni, silna armia zabezpieczy nasz potencjał gospodarczy.

747

Nie będę udowadniał,że nie jestem wielbłądem.Zwłaszcza wobec ciebie!Nie widzę żadnego bankructwa.Rosja jest i będzie naszym sąsiadem i powinniśmy się starać mieć z nią poprawne stosunki.A jeśli ona łamie międzynarodowe prawo to powinniśmy działając w drużynie UE metodami politycznymi ją powstrzymywać.Ty jak i twój prezes nie macie żadnej koncepcji polskiej polityki zagranicznej poza obrażaniem się na sąsiadów,dąsaniem się na UE i egzotycznymi i głupimi aliansami z Gruzją.

Co za brednie.

Nie da się tego czytać.

Putin informował o krachu dotychczasowej polityki oligarchicznej opartej o surowce.

Jak powietrza potrzebuje technologii, chciał wrogim przejęciem odebrać nam grafen.

Kolega żyje w innym świecie wraz z Prezydentem Rosji, mówiła o tym Angela Merkel, nasza Kanclerz./wg Tuska/.

Zdrada stanu do w dużym uproszczeniu przestępstwo, zbrodnia godząca w najistotniejsze interesy państwa, przykładowo udział obywatela w działaniach przeciw własnemu krajowi. Racjonalnie, pozbawiony złudzeń, iluzji i romantycznych zapędów pytam zatem na koniec raz jeszcze, gdzie był polski interes w zawierzeniu wyjaśnienia smoleńskiej tragedii człowiekowi pozbawionemu skrupułów tak bardzo, że kpi sobie jawnie z zachodniego świata?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

747

Zbudować?Co wy możecie zbudować?Wy umiecie tylko rozwalać!Tak jak Macierek polskie służby specjalne.Jedyne co możecie to wprowadzić szariat pisowski w Polsce.Ale wtedy nie będziemy drugą Koreą Płd. czy piątą Japonią ale drugą Arabią Saudyjską.

747

Czyżby nasz grafen był na Krymie?Nic o tym nie wiem.

Odśwież sobie j. rosyjski wojtusiu.

Janecki we "wSieci": "Donald Tusk myli się w fundamentalnych dla Polski sprawach, a winni są ci, którzy stawiają trafne diagnozy i podejmują skuteczne środki zaradcze"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem dymny z Prezydenta, który wypowiada się w sprawie Ukrainy.

Tylko dlatego, że nie potrafię zrozumieć jego bełkotu.

Wywiad Prezykomorowskiego w TVN 24 (teraz) - straszne i śmieszne zarazem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.