Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

nie gadaj sam glosowales na walense jak dawal.

Mamy świetnego człowieka u steru, tylko mało kto nadąża za nim. Tusk to jest naprawdę świetny polityk. Jak on to pięknie, zręcznie i uczciwie zrobił!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tusk kiedyś powiedział, że wszystkie partie w sejmie powinny popierać jego rząd, a w szczególności powinny to robić partie opozycyjne.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Że niby czym, bufonie, miał ich zaskoczyć? Ten jego socjotechniczny zabieg był już przewidziany dużo wcześniej.

>>„Ograli nas jak dzieci". SMS od jednego z polityków PiS, którzy nie spodziewali się, że Donald Tusk wystąpi o wotum zaufania, pokazuje, jak bardzo premier zaskoczył opozycję.<<

Ukryta Zawartość

No cóż Tomuś, to chyba wystarczy. Nie będę się nad tobą znęcał i twoje fantazje pozostawię bez dalszego komentarza.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

W programie publicystycznym w TVP Info poseł peselu powiedział ,że nikt może uprawiać pedofilii ,szczególnie na dzieciach ....

Autor, autor!!!

Który mądry poseł tak powiedział?

Jestem Europejczykiem.

Koniec Twojego ulubionego systemu.

Tomuś, chłopcze drogi!

Pisałem o tym dobra chwilę temu. Zamiast małpować napisz wreszcie coś od siebie.

możesz przytoczyć...

Koniec Twojego ulubionego systemu.

możesz przytoczyć...

Proszę bardzo Tomuś!

Było tego więcej ale jak pisałem - jebutnęło i zniknęło i nie chciało mi się pisać wszystkiego od początku.

Tiaaa...

Pisałem, pisałem, jenbutnęło i zniknęło. Od początku pisać nie będę więc będę się strzeszczać iprzedstawię zasadniczą myśl:

Wizytą prokuratury i ABW w redakcji "Wprost" rząd Tuska w dniu dzisiejszym wykopał sobie grób własnymi rękami.

Może przetrwa kadencję, może polegnie w przedterminowych wyborach (bardziej prawdopodobne) ale od dziś jest politycznym chodzącym trupem, zombie.

Im wcześniej ktoś utnie mu łeb, tym lepiej.

Wiadomością złą jest fakt, że nie dorobiliśmy sie sensownej alternatywy bo za taką nie uważam wodzowski, muzealny PiS .

Jestem Europejczykiem.

Zgadza się. Wątpię tylko czy w obecnej dość dynamicznej, wbrew pozorom, sytuacji Tusk dotrwa do następnych wyborów. Będzie próba podmiany wodza, sytuacja jak z czasów PRL w '56, '70 czy '80.

dobrze funkcjonariuszu muls

Zaraz,zaraz jaki funkcjonariuszu?Nic mi nie jest wiadomo o takim fakcie.Awansował u POpapranych na funkcjonariusza?Jakiego?Trza sie bać?

Funkcjonariuszu muls,ja nic nie widziałem i nic nie słyszałem a oczy mam słabe,w nocy prawie nie widze a w dzień tylko na jeden metr.

Ciebie bendzie zamykał hopman lub blascak...jeszce gorzej muls.Oj gorzej.

A czemu cię wyzywajom od funkcjonariuszy?Bold cuś wie?

Wątpię tylko czy w obecnej dość dynamicznej, wbrew pozorom, sytuacji Tusk dotrwa do następnych wyborów

On wytrzyma nawet trzęsienie ziemi a co dopiero jakiegoś wprosta.

Ciebie bendzie zamykał hopman lub blascak...[...].

Młodsze pokolenie pisiorów nie potrafi się nawet samo porządnie zamknąć w klopie :)

Zresztą kartofel i jego towarzysze broni nie lepsi.

Poniższe pochodzi z oficjalnej strony PISu z kampanii wyborczej 2005r :

- Zabierzemy emerytury funkcjonariuszom UB ,SB i WRON - niezrealizowane

- Zmniejszymy Sejm i Senat - niezrealizowane

- Zlikwidujemy Radę Polityki Pieniężnej - niezrealizowane

- PiS zaprezentowało całościowy projekt nowej konstytucji przewidujący m.in.: przyznanie prezydentowi prawa wydawania na wniosek Rady Ministrów rozporządzeń z mocą ustaw - niezrealizowane

- Przeprowadzimy lustrację majątkową polityków - niezrealizowane

- Upublicznimy nazwiska wszystkich agentów peerelowskich służb specjalnych - niezrealizowane

- Likwidacja barier biurokratycznych hamujących rozwój przedsiębiorczości (tzw. Pakiet Kluski) - niezrealizowane

- Gruntowną reformą finansów publicznych, m.in. likwidację jednostek budżetowych, funduszy celowych i gospodarstw pomocniczych i włączenie ich wydatków do budżetu, oraz wprowadzenie koncepcji budżetu zadaniowego - niezrealizowane

- Wybudujemy 3 mln mieszkań - niezrealizowane ( faktycznie budowano mniej niż w innych latach)

- Likwidacja podatku od lokat bankowych - niezrealizowane

- Zlikwidujemy NFZ - niezrealizowane

- Wybudujemy 5 tysięcy km dróg ekspresowych - niezrealizowane Faktycznie w 2006-2007 przybyło ok 100 km ( najwięcej w 2006 gdy oddano do użytku inwestycje realizowane przez SLD)

- Niedopuszczenie do udziału we władzy ludzi skompromitowanych i z wyrokami - faktycznie było wręcz odwrotnie.

- Ustanowienie koszyka podstawowych gwarantowanych świadczeń medycznych - niezrealizowane

- Wprowadzenia dodatkowych komercyjnych ubezpieczeń zdrowotnych - niezrealizowane

- Likwidacja afer i korupcji - niezrealizowane ( faktycznie w korupcji i aferach ekipa PISu pobiła wszelkie dotychczasowe rekordy)

- Powołanie Komisji Prawdy i Sprawiedliwości - niezrealizowane

- Utworzenie sieci szpitali publicznych w Polsce oraz profesjonalnego państwowego systemu ratownictwa medycznego - niezrealizowane

- Obniżenie wieku rozpoczynania szkoły podstawowej od szóstego roku życia - niezrealizowane

- Likwidacja Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji - niezrealizowane

Czyli - to raczej jest sławne ch..., d... i kamieni kupa. Ich nikt nie przebije ....

Argus ależ ty pierdoły wypisujesz.

Fakt PO przez 7 lat w zasadzie mając to samo w programie zrealizowało z tego powyżej może 5 %. tego co jak napisałeś nie zrealizował PiS w 2 lata.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jakie pierdoły ??? Same fakty. Nie piszę nic o platformie, bo rzeczywiście zmarnowała większość z tych siedmiu lat. Ale partia kartofli z swego programu nie zrealizowała NIC.

Piszę tylko po to, by dać odpór zaślepionym klakierom pistalibanu, bo gdyby - nie daj boże - doszli znów do władzy, to rozkwitłoby co najwyżej sądownictwo (przez bezlik procesów o obronę dóbr wszelakich), ewentualnie więziennictwo, zważywszy ich deklaracje zamykania tych i owych, no i całej reszty przy okazji (a nuż ktoś jeszcze się przyzna ).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.