Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Widzisz @Jaro jak nic nie widzisz, przez swoje zaślepienie.

Życzysz mi, żeby mi się za to, że mam inne poglądy niż Twoje, źle wiodło.

Czyż to nie jest kult siły ?

"Albo będzie po mojemu, albo kij ci w oko" ... prawda ?

Ja nie wyznaję kultu siły.

Jest jednak tak, że lewactwo to twór bezwzględny.

Żeby coś zmienić, trzeba stać się albo cwańszym, albo bardziej bezwzględnym.

PiS wygrał wybory, bo wziął lekcje z bycia cwańszym.

A teraz żeby coś zmienić musi pokazać, czy stał się bardziej bezwzględnym.

Inaczej nic się nie zmieni.

I wszyscy dobrze o tym wiemy.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

W świecie zwierząt przeżywa najsilniejszy.

W świecie ludzi, najcwańszy lub najbardziej bezwzględny.

Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka.

Teraz inną watahę, kto inny żąć będzie.

Gdyby w Polsce byli tylko sami polityce to niech sobie zasady doboru naturalnego do siebie stosują. Tylko, że to podobno politycy są dla społeczeństwa a nie odwrotnie i wybór tych a nie innych odbywa się na zasadzie tych którzy najwięcej durnemu lektoratowi obiecają. PiS obiecywał, że zacznie rządy od błyskawicznego, de facto zamachu na TK, ułaskawienia kolesi i wymiany szefów wszystkich służb specjalnych?. Szydło poinformowała wyborców, że w jej rządzie będą i Maciarewicz i Ziobro, no i naturalnie Kamiński? Powiedziała to wyborcom czy może coś przeoczyłem? Czemuż to PiS wmawiał wyborcom, że tak się zmienił, a uczciwie nie powiedział, że będzie dokładna powtórka z 2005?

I mniejsza już z tym, że wygrał posługując się tak jawnie kłamliwą propagandą. Problemem dla nas - społeczeństwa, bo nie polityków jest to, że następcy wzorując się na poprzednikach będą jeszcze bezczelniejsi, bo widzą, że takie prostackie metody są skuteczne. Takiego państwa życzysz sobie dla swoich dzieci?

A i jeszcze jedno: bądź łaskaw zdefiniować co ten lewak. Bo równanie PO - lewak to wierutna bzdura.

A ja @Adalbercie mam nadzieję, że PiS nie będzie ponownie debilne i poprowadzi wszystko do końca, i nie tak jak wtedy, nie podda swoich aspiracji pod osąd gawiedzi.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

"W marcu 2011 roku na łamach "Dziennika Bałtyckiego" ukazała się informacja, która poruszyła polską sceną polityczną: prezydent Lech Kaczyński 9 czerwca 2009 roku ułaskawił Adama S., przedsiębiorcę z Kwidzyna. Trzy tygodnie wcześniej mężczyzna ten założył spółkę z Marcinem Dubienieckim, mężem Marty Kaczyńskiej.

Przed ponad trzema laty w tej sprawie wypowiadali się czołowi politycy wszystkich partii. Zdawali się mówić jednym głosem: sprawę trzeba wyjaśnić. Niestety, kiedy kilka miesięcy później zakończyło się prokuratorskie śledztwo, a akta sprawy mogły już być udostępnione dziennikarzom, cała historia nie budziła już większego zainteresowania ogólnopolskich mediów i polityków z pierwszych stron gazet. A to wtedy właśnie - w kontekście tajemniczego ułaskawienia i zaginięcia dokumentów z nim związanych - pojawiło się nazwisko obecnego kandydata PiS na prezydenta, Andrzeja Dudy."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak widać w sprawie znikania dokumentów Duda szkolił się już dawno.

Ukryta Zawartość

@Jaro

@Asterixie.

Widzę że masz problem z PiS-em, z Kurskim, chyba także z Tuskiem, bo go wyznajesz i stałeś się fanatykiem.

Dla mnie Kurski to nic złego, wręcz czekam jakie ma zadanie.

Typuję TVP, ale mogę się mylić.

Dla mnie PiS to taki Narodowy Herkules, który musi posprzątać Stajnię Augiasza.

Ale widzę, że wielu myśli, że to wykwintna perfuma.

Odpowiem Krzysztof tak

znam gościa dobrze ,mieszka w moim miescie i to całkiem niedaleko i powiem łagodnie że większej szumowiny nie mogłoby być na tym swiecie a jeśli uważasz że Kurski to nic złego no cóż widze że przespałeś pare lat jak ten typ mieszał w kraju

przypomnę sprawę zakupu przez tego typa słynnej leśniczówki za smiesznie niską cene

Ukryta Zawartość

ale co więcej mowic " po nas to choćby potop"

niedawno na kolanach do prezesa wrócił żeby mu przebaczył tragikomedia ze lzami w oczach

może kiedyś zmienisz zdanie ..

Ukryta Zawartość

@asterixie

Jestem jak ogr. Ogry mają warstwy. W głębi duszy jestem dobrym i łagodnym człowiekiem.

Ale po tym co mówiło mediami lewactwo, wyrosła na mnie nowa warstwa radykała/narodowca/państwowca.

Od dawna widzę, że nam wszystkim nie jest tak cudownie jak pokazują to łże media. Pisałem to na forum.

W życiu zawodowym zajmuję się ciągłym ulepszaniem i modernizowaniem.

Dlatego nie rozumiem, dlaczego jako Kraj trwamy w miejscu, bo ten puder z EU to przecież nie jest rozwój

siły naszego Państwa. Dlaczego jako Naród dajemy się poróżniać. Dlaczego przyjmujemy nowomowę,

zamiast własnego rozumu i doświadczeń naszych ojców i dziadów.

Aspiracja Polski to chęć wywyższenia się do dobrobytu po latach upadku.

Ale nie godzę się na to żeby to było tylko dla kilku procent, a dla reszty tylko "dobra nowina".

Tylko, że to podobno politycy są dla społeczeństwa a nie odwrotnie

AAa dawno na to wpadłeś?

Tak powinno być ale nie jest.

Przypomnij sobie co mówił Niesioł o referendum.

@asterix1

Podsumowując 8 lat rządów PO ich własnym mottem

"Polacy nic się nie stało", pytam ...

czy politycy PO byli dla społeczeństwa i dlaczego tak bardzo

za nimi tęsknisz ?

A ja @Adalbercie mam nadzieję, że PiS nie będzie ponownie debilne i poprowadzi wszystko do końca, i nie tak jak wtedy, nie podda swoich aspiracji pod osąd gawiedzi.

Krzysiu! Synku drogi!

Przecież cała strategia PiS polega na karmieniu gawiedzi tanim populizmem. Naprawdę tego nie widzisz?

Jeden przykład - to całe przywiązanie do Kościoła i katolicyzmu. Jak starzy kumple Jarka pytani byli o jego przywiązanie do wartości chrześcijańskich to pękali ze śmiechu, Jarkowi to wisiało.

Ale dla gawiedzi takiej, jak ty Jarek jest wzorem przywiązania do wartości.

Co tu więcej mówić Krzysiu, jelonków nie brakuje.

Jestem Europejczykiem.

Matko, ale ty jesteś złośliwy!

A przecież to dowód na to, że Andrzej Duda to zdolny człowiek! Znikania dokumentów uczył się od samego Davida Copperfielda.

Jestem Europejczykiem.

A i jeszcze jedno: bądź łaskaw zdefiniować co ten lewak. Bo równanie PO - lewak to wierutna bzdura.

Dla mnie PO = lewak.

Komuniści kiedyś chcieli "oficjalnie" dobrobytu i równości dla mas, ale sami ślepą byli masą kierowaną przez jednego wodza.

Masą na tyle ślepą, że nie dostrzegali manipulacji jakich wódz i jego świta się na nich dopuszczali. Jak to w imię idei rujnowali państwo i ludzi.

PO jest partią wodzowską z posłami w sejmie służącymi wespół jako maszynka do głosowania.

Członkowie PO i ukryci medialni agenci, nieśli kaganek oświaty w podporządkowanych sobie mediach.

Lewica dba o ludzi, o ludzi pracy. Lewacy są bardziej radykalni, dbali tylko o własne interesy.

Cejrowski wyliczył wszystkie afery PO, nie będę ich wymieniał.

"Polacy nic się nie stało".

PO = lewak

bo przecież nie prawica, dbająca o Naród i Państwo.

No i przecież, to rząd PO dokonał samodzielnie wszystkich zmian w Polsce.

Jak byśmy tu nie istnieli, nie pracowali, nie płacili podatków.

Taka opcja polityczna nadaje się tylko do określenia mianem lewactwo,

tym bardziej, że w jej szeregach schroniło się wielu aparatczyków i agentura III RP.

Czy kiedy Szczepkowska wygłosiła słynne "4 czerwca skończył się w Polsce komunizm"

to ludzie którzy go tworzyli i w nim uczestniczyli, także się skończyli, wyparowali,

zniknęli ?

Kraj to nie zarys na mapie.

To ludzie i wyznawane przez nich idee.

A idee komunizmu nie skończyły się 4 czerwca, a przepoczwarzyły się w zbiorowy układ wzajemnego

interesu. Wiatr historii chciał przewietrzyć Państwo.

Jednak zrobiono wszystko, by tak się nie stało.

@Jaro

W swoim ostatnim wpisie zamień PiS na PO i będzie nadal OK.

Dla mnie ... WON z POPIS-em.

PiS jest tylko narzędziem. To także pisałem wcześniej.

Na dziś dbam o nie, czyszczę, oliwię.

Nie chcę by było tępe i zardzewiałe.

Chcę by było ostre i cięło aż miło.

Kto i skąd wytrzasnął tego jelonka???

Masakra jakaś totalna. Plus za odwagę, z takim bełkotem wyskoczyć na publicznym forum to trzeba odwagi. Albo głupoty.

Jestem Europejczykiem.

@Jaro

A Ty na tym forum to jakiś absolut jesteś ?

I jeszcze

"Kiedy ktoś mówi "masakra", to jest to największa uciecha dla diabła".

Poszukaj, ciekawe.

Widzisz @Jaro jak ty się idealnie wpisujesz w to lewactwo.

Tylko Twoje poglądy są ważne, resztę się beszta.

Nie napiszę nic o tym abyś spokorniał. Takich jak Ty się nie przywołuje.

Życie samo Cię zweryfikuje.

Nawet Kiszczak prosił o Księdza.

Dla mnie PiS to taki Narodowy Herkules, który musi posprzątać Stajnię Augiasza.

Ale widzę, że wielu myśli, że to wykwintna perfuma.

Nie myl szamba z perfumerią.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

żeś lewak

A to jakaś przepraszam tajemnica ?

z takim bełkotem wyskoczyć na publicznym forum to trzeba odwagi. Albo głupoty

Dziś dla Ciebie bełkot.

Jutro dla wszystkich może grom z nieba.

Przeczytaj sygnaturę @fox733.

Zacytuję, na wypadek gdyby zmienił :)

"Nie szukaj prawdy, po prostu odrzuć swoje poglądy. Odrzuć swoje teorie. Prawda nie jest czymś, czego się szuka, ona jest. Są trzy fazy ujawniania się prawdy. Najpierw prawda jest ośmieszana, potem spotyka się z gwałtownym oporem, a na koniec traktowana jest jako oczywistość."

Według najnowszych danych 0,1% najbogatszych ludzi w Stanach ma tyle samo bogactwa co 90% najbiedniejszych.

Jest to powód do obaw, ponieważ w przeszłości tego typu rozwarstwienie amerykańskiego społeczeństwa zawsze kończyło się źle. Nierówności są wynikiem interwencji rządowych i baniek spekulacyjnych, czyli wtrącania się opłacanych polityków w gospodarkę. Źródło. Independent.

Także jest super. I do tego PiS islamiści. Nie przetrwa to wszystko próby czasu.

chwilowy brak działalności w audio.

Dlaczego miałbym wyprzeć się prawdy?

Tak trzymaj.

Kormoran American IPA dla tego pana.

Kto i skąd wytrzasnął tego jelonka???

Np., na dzisiaj najbardziej spójnym wyjaśnieniem upadku wież WTC, popartym podobnymi wnioskami kilku niezależnych fizyków (oczywiście że nie wszystkich), jest "Nuklearne wyburzenie WTC".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawda ? Jakie to niedorzeczne i jelonkowate ?

A jeśli to prawda, to jak w tym obliczu wygląda USA jako państwo ?

Kim ono jest ? Czym ono jest ?

Czy można mówić o nim w kategoriach układów i współpracy ?

Czy może podległości mafijnej, z nożem na gardle i bez żadnej opcji wyboru ?

Ale jest jeszcze coś takiego jak

Oficjalne Stanowisko Dyplomatyczne.

Więc możemy spać spokojnie.

Wielki Brat czuwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To wyburzenie nuklearne jest tak nierzeczywiste, nierealne i niemieszczące się w głowie, że...aż oczywiste...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Także jest super. I do tego PiS islamiści. Nie przetrwa to wszystko próby czasu.

A nie zastanowiło Cię jak to możliwe, że kiedy wszyscy mieli problem z ostatnim kryzysem, to Polska przeszła go suchą stopą ?

Inwestycje ? Jakie ? Autostrady za kredyt w UE ? Najdroższe w Europie ?

Pokryliśmy nasz sukces kredytem, który zadłużył Państwo do oficjalnej kwoty 1 bilion PLN (nieoficjalnie 3,5).

Albo chcemy żyć bezstresowo zapewniani kłamstwami o dobrobycie,

albo przyjmijmy uczciwie, że "państwo polskie istnieje tylko teoretycznie"

i weźmy się wszyscy do modernizacji Państwa, a dalej gospodarki.

Tylko nie karmmy dalej lewackiego raka.

Autostrady za kredyt w UE ? Najdroższe w Europie ?

Udowodnij.

Podaj cenę za kilometr.

Udowodnij.

Podaj cenę za kilometr.

Erystyka, nie ma teraz możliwości żeby to policzyć.

Jest wiele wypowiedzi specjalistów i artykułów w prasie.

"Tajemnica poliszynela".

Niezapłacone pensje pracowników.

Bankructwa kooperantów.

To są koszty, których nie ma w dokumentacji przetargowej.

Myśl samodzielnie.

Zobacz jelonek niby a cie rozszyfrował,żeś lewak.

Według tego jelonka Kolego drewniaku każdy jest lewakiem. Imponuje ci tego rodzaju "spostrzegawczość"?

Krzysiu, wiejski filozof. W sam raz na PiSowskiego leminga.

Szczęść Boże Krzysiu!

Jestem Europejczykiem.

Też tak mam, jak sobie czasem siądem i myślem...

Bo jest tak, że gdy dwóch siedzi i myśli, to niekoniecznie wychodzi im to samo z myślenia. Nawet jeśli mysla jednakowo intensywnie.

Jeden wymyśli gigantyczne zadłużenie z powodu wybudowania marnej dróżki zwanej autostradą, a drugi wymyśli piekną autostradę za całkiem małe pieniądze....

W takich przypadkach prawda w porównaniu do ich myślenia lezy pośrodku. Akurat w pryzpadku autostrad nie są one tak drogie ani tak marne.... Sa jedynie niepotrzebne ale bardzo opłacalne... dla tych którzy w swoim czasie mieli możliwości, znajomosci i wiedzieli skąd ciagnąć pieniądze.

Owszem, wielu ustawiło się przy budowie autostrad, ale że są niepotrzebne? Nie wyobrażam sobie powrotu do czasów kiedy pół dnia jechałem do roboty z Krakowa do Wrocławia, nawet jeśli tylko raz w tygodniu.

Nie wyobrażam sobie powrotu do czasów

No to zacznij dzisiaj. Autostrady się zamknie, bo najpierw zrobia audyt, a potem nastąpią aresztowania i zrywanie asfaltu.

A robotę znajdziesz se w Krakowie, dostaniesz przydział przy zawracaniu Wisły.

Sa jedynie niepotrzebne ale bardzo opłacalne

Dlatego były priorytetem.

Ale ich użytkowanie nie przyniesie realnych dochodów na miarę rozwoju.

A inwestycyjny budżet UE jest w nazwie rozwojowy.

Czy komfort i koloryt obejścia są atrybutami rozwoju na miarę spłacania zadłużenia ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.