Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Według normalnej ekonomii płacą jak każdy pracownik. Ale jak jest według twoich pomysłów to nie wiem.

to ja napisze inaczej

Wg normalnej ! ekonomi - nie płacą

Wg propagandy Rządowej - płacą

Wnioski wyciągnij sam

Aaa, podpowiem ci - urzędnicy płacą podatek dokładnie w taki sam sposób w jaki pińcet + miało wpłynąć na wzrost gospodarzy :/

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Do Bezlitosna Niusia

Jezeli nie sprzedales to cie oficjalnie przepraszam

a senior niech sie nie wpieprza, jak nie wie o co biega

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No. Bubek. Dasz se rade.

Zawsze to cymbałom gadam: a pocałujże ty mnie w dupę.

Puszczam plazem:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

to ja napisze inaczej

Wg normalnej ! ekonomi - nie płacą

Wg propagandy Rządowej - płacą

Wnioski wyciągnij sam

Aaa, podpowiem ci - urzędnicy płacą podatek dokładnie w taki sam sposób w jaki pińcet + miało wpłynąć na wzrost gospodarzy :/

Sorry, nie ogarniam tego bełkotu.

Jestem Europejczykiem.

Sorry, nie ogarniam tego bełkotu.

to już nie moja wina

jeśli bedziesz miał w lewej kieszeni 1000 zł i przełożysz z tych 1 000 , do prawej kieszeni 300 zł i od tej operacji przybędzie ci pieniędzy - to tak , urzędnicy "płacą" podatki

jeśli dalej tego nie rozumiesz, to Korwin ma racje

mądrych jest mniej :/

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

No. Bubek. Dasz se rade.

Zawsze to cymbałom gadam: a pocałujże ty mnie w dupę.

No Niusia, ty za to rady se nie dasz

Jestes zwyklym klamca

Piszesz, ze nigdy, ale to nigdy, nikogo nie sprzedales(modracje prosisz o potwierdzenie), a tutaj chwalisz sie, ze to zrobiles:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaprawdę powiadam Ci: dni Twoje na naszym Forum są policzone. Gdybyś zaś zachodził w głowę, który to yebany lewak zgłosił Twoje chamstwo Moderacji - jam to uczynił!

I nie chodzi nawet, czy slusznie donosiles, czy nie, po prostu donosiles, a potem lgales, ze tego nie robisz

Takze, nastepnym razem nie osadzaj innych, i nie przypisuj im swoich cech

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widzisz chlopie, bredzisz o jakims biurze, zostajesz przylapany na klamstwie, zamiast zachowac sie przyzwoicie i przeprosic, patrz np moje zachowanie, gdy nie bylem pewien, to ty dalej szczekasz

I tu wlasnie dajesz swiadectwo kim jestes.

I nie chodzi o to kogo popierasz lub nie, tylko jakim czlowiekiem jestes. Padaja tu ostre slowa, wszyscy przesadzamy, ale jakis honor powinno sie miec. Wyszedles na oszusta, to przepraszasz, ewent. nie odzywasz sie, bo jest ci glupio. Tak zachowuje sie porzadny czlowiek. A ty co robisz. Szkoda gadac.

to już nie moja wina

jeśli bedziesz miał w lewej kieszeni 1000 zł i przełożysz z tych 1 000 , do prawej kieszeni 300 zł i od tej operacji przybędzie ci pieniędzy - to tak , urzędnicy "płacą" podatki

jeśli dalej tego nie rozumiesz, to Korwin ma racje

mądrych jest mniej :/

No to przykład - urzędnik wystawia prawa jazdy. Dostaje 1000zł, a urząd odprowadza 300 zł podatku.

Przychodzi Korwin i stwierdza, że prawa jazdy wystawiać będzie prywatna firma. Państwo płaci firmie 1500zł, firma płaci pracownikowi 1000zł i odprowadza podatku 300zł.

Jakiś komentarz ekonomicznego geniusza spod znaku Korwina?

Jestem Europejczykiem.

Jarosław Kaczyński jest od was wszystkich lepszy. Mimo, że jest dość mierny, to i tak lepszy.

Ależ bolek dał d...

kiszczak nieborak nie pomógł

Kraśko zwycięzca

Czerwony - niech będzie przeklęty. I jest przeklęty

marksizm kulturowy- jak sama nazwa wskazuje: dla półgłówków, debili i idiotów

Ale nie upadajcie na duchu: znajdzie się dla was jakiś "Malinowski" (rzeczywisty napisał "Seks wśród dzikich"- rozmaite taboooooooooooooo, którym DALEKO do waszych bolkowicze)

Niech sczezną czerwoni

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

No to przykład

mam poważne wątplwości czy czytasz to co piszesz

nie jestem fanek Korwina - ale w tym wypadku akurat miał racje

jeśli nie potrafisz zrozumieć ze podatek to ma być "zysk" dla Państwa , a nie da sie uzyskać zysku od "swoich" pieniedzy tylko przekładając je z miejsca na miejsce - to juz naprawde nie jest moja wina

"płacenie" podatków przez urzędników jest tak samo efektywne jak podniesienie wiadra , równocześnie stojąc w tymże

bo nie ma on najmniejszego sensu

nie zajmujemy sie tym czy dany urzędnik jest mniej lub bardziej przydatny dla Państwa , tylko tym czy płaci podatek

nawet jeśli praca urzędnika przysparza Państwu dochodów , to nie zmienie ta faktu że od jego wypłaty nie wpływa podatek

jeśli rodzić da dzieciom 200 zł kieszonkowego i potem to kieszonkowe opodatkuje w wysokości 20 % to :

1 - ubyło rodzicowi z budzetu 160 zł ?

2 - przybyło mu z budzecie 40 zł ?

a teraz 3 mozliwosc - jego dzieciak zarobił 200 zł poza domem - i rodzic te 200 zł opodatkował. przybyło mu 40 zł w budzecie ? no przybyło. i to jest zysk. bo podatek to zysk. zysk dla Panstwa

mówienie o tym że urzędnik płaci podatek jest jak mówienie że polityk ma jakieś "swoje" pieniądze

polityk nie ma żadnych swoich pieniedzy - ma tylko nasze

Podałem prosty, jak najbardziej realny przykład (oprócz kwot które są przykładowe).

Widzę, że nie jesteś w stanie sensownie odnieść się do niego.

Jakiś problem intelektualny, czy teoria nie przystaje do praktyki?

Jestem Europejczykiem.

rozszerzyłem wypowiedz wyzej w czasie w którym pisałes

jesli tego nie rozumiesz to przykro mi

Widzę, że nie jesteś w stanie sensownie odnieść się do niego.

odniosłem sie do tego juz dwukrotnie

powtórze

nie rozwarzamy tego czym sie zajmuje urzednik i jak bardzo jest przydatny dla Państwa - i jak dużo wpływu zapewni temu Panstwu

rozpartujemy to na poziomie płatnika

Pańastwo ma 3000 zł

dało urzędnikowi 3000 zł

potem naliczyło mu podatek = 600 zł i sciągneło owe 600 zł

czy Państwo zarobiło 600 zł czy straciło 2400 ??

odpowiedz sobie na to pytanie

przypomne - PODATEK TO ZYSK

Myślisz, że jak w swoje pierdoły nawtykasz spacji to będzie to poważniej wyglądało???

Daruj sobie gówniarskie chwyty i odpowiedz na pytanie - jest do zrobienia konkretna robota która musi być zrobiona.

W wariancie A wykonuje ją człowiek zatrudniony przez Państwo. W wariancie B człowiek zatrudniony przez firmą prywatną. Czym różnią się podatki zapłacone przez tych ludzi? W pierwszym przypadku to strata, a w drugim zysk?

Jestem Europejczykiem.

jesli nie wiesz na czym polega różnica o ktorą pytasz , to zostań na swojej urzędniczej posadzie do końca życia - bo w innej nie dasz sobie rady

kończe swoje "pierdoły"

podejme ostanią próbe.

jest rodzic i dzieciak.

rodzic ma 1000 zł

rodzic "płaci"dziaciakowi za skoszenie trawika 200 zł - i te 200 zł opodatkowuje - 20 %

A wiec wypłaca dzieciakowi 160 zł - po tej operacji zostaje mu w budzecie - 840 zł

WARIANT 2

dzieciak idzie do "prywatnej firmy" czyli do sasiada skosic trawnik

przynosi zarobione 200 zł

rodzic opodatkowuje je 20 % - 40 zł

budzet rodzica po tej operacji - 1040 zł

porównaj budzety rodzica w obu przypadkach

pierwszy to było opodatkowanie swoich wlasnych pieniedzy - drugi opodatkowanie tak zwanej "wartosci dodanej"

"]

Współczuję głupoty. Ale z bólem wczułem się twój korwinowski tok "myślenia" i chyba łapię o co chodzi - ty zakładasz, że urzędnik nic nie robi.

Ale jak urzędnik robi coś, co musi być zrobione, to co? Tego twoja teoria już nie obejmuje.

Jestem Europejczykiem.

nie ma takiej pracy

urzednicy sami ja sobie wymyslili

5 000 lat temu nie by lo urzednikow i piramidy sie jakos udało postawic - o dziwo !! - bez zgody urzednika budowlanego

i stoja do dzis !! szok ! :o

mówienie o tym że urzędnik płaci podatek jest jak mówienie że polityk ma jakieś "swoje" pieniądze

Urzędnik nie płaci podatków - można i na to tak patrzeć, tylko co z tego?

Rozumiem, ze postulujesz całkowite zniesienie administracji (wszelkiej), edukacji, państwowej ochrony zdrowia, wymiaru sprawiedliwości, więziennictwa, policji, wojska, straży pożarnej, usług komunalnych, itp. Bo wedle Twojej definicji choćby policjant też podatków nie płaci. Państwo bierze od nas podatki za zapewnienie tych właśnie "usług", czy realizuje to w formie opłacania własnego urzędnika, czy zleca to firmom prywatnym per saldo na jedno wychodzi. Nawet wątpię czy firmy prywatne byłyby sprawniejsze (wiadomo jak wszędzie w świecie wyglądają kontrakty rządowe), bo tańsze z pewnością nie będą. Można zrobić np. jak w Stanach prywatne więzienia. Firma dostaje za trzymanie więźnia ileś tam. Firma płaci podatki, pracownicy płacą podatki i wtedy jest ok? Czy może wiezienia zlikwidować to nas, podatników nic nie będą kosztować, a skazanych za cokolwiek będzie się ukatrupiać zaraz po wyjściu z sali sądowej. A, nie, sądy to też z naszych podatków, to ich też nie będzie, więc pozostają tylko samosądy z dwoma rodzajami kary: Albo odrąbać łeb, albo tylko jakąś inną część ciała, bo nie ma przecież ani sądów, a więc i aparatu do ściągnięcia jakiś grzywien, ani więzień...

podejme ostanią próbe.

jest rodzic i dzieciak.

rodzic ma 1000 zł

rodzic "płaci"dziaciakowi za skoszenie trawika 200 zł - i te 200 zł opodatkowuje - 20 %

A wiec wypłaca dzieciakowi 160 zł - po tej operacji zostaje mu w budzecie - 840 zł

WARIANT 2

dzieciak idzie do "prywatnej firmy" czyli do sasiada skosic trawnik

przynosi zarobione 200 zł

rodzic opodatkowuje je 20 % - 40 zł

budzet rodzica po tej operacji - 1040 zł

Ta jakże piękny wywód ma tylko jedną wadę logiczną, za to zasadniczą. To nie są te same trawniki...

tylko co z tego?

nic

po prostu lubie fakty - nie propagande

tak - jestem za powaznym odchodzeniem administracji

ale jesli przeczytałeś wszystkie moje wpisy to ... nie ma to znaczenia w kontekscie tej rozmowy

kontekstem rozmowy było czy urzednik płaci podatek - nie płaci - koniec

czy realizuje to w formie opłacania własnego urzędnika, czy zleca to firmom prywatnym per saldo na jedno wychodzi

takie postępowanie jest oczywiscie głupota

likwidacja urzednika po to zeby zastapic go drozsza firma zewnetrzna

likwidacja ma polegac na tym ze likwidujemy i ... koniec. nie zastepujemy tego stanowiska niczym i nikim

likwidujemy bo jest całkowicie zbedne

Firma dostaje za trzymanie więźnia ileś tam.

no widzisz. to tez takie "socjalistyczne" rozwiązanie

prywatne wiezienie ale i tak Rzad płaci

to po co prywatne ? bezsens. tylko po to zeby własciciel sie Rządowych pieniedzy nachapał

prywatne wiezienie ? oczywiscie - zero kasy z budzetu - wiezniowie do roboty i zarabiaja na swoje utrzymanie i klawiszy

proste

jest mniej wydanych pieniedzy ? jest

to był przykład. wiesz co to przykład ?

ide drogą Tomka Sawyera i za mozliwosć skoszenia trawnika pobieram opłate - od której płace podatek - ale i tak zostaje i 160 zł przez co moj budzet wzrasta do 1200 zł !

Bezsensowne pieprzenie nawiedzonego powinno się napisać, ale oczywiście tak nie napiszę ;-).

Jak zwykle w takich przypadkach facet nie potrafi wytłumaczyć najprostszej rzeczy i odpowiedzieć na najprostsze pytanie, schemacik i tyle.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.