Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

to byla ironia, chlopie, gdzie prawacy/ czy pisiacy zalewaja genderyzmem, multikulti...

Doskonale wiem co było ironią (prawacy/pisiacy) a co wskazaniem "straszliwych" niebezpieczeństw, które są papierowymi tygrysami.

Jest dokładnie odwrotnie - rząd światowy oznacza upadek ludzkości, bo będzie miał wszystkie wady monopolu - jeden wielki Sojuz, tylko wieżyczki na biegunach postawić.

Był czas gdy Imperium Romanum było de facto rządem światowym i jakoś ludzkość nie wyginęła, więcej, dopiero po niemal 1000 lat udało się jej dojść do poziomu z czasów rzymskich. Idę o zakład o każde pieniądze, że gdyby Rzym nie upadł pod naporem, dzisiaj to nazywamy nacjonalizmów, nasza cywilizacja byłaby na niepomiernie wyższym stopniu rozwoju. Chiny przez tysiąclecia też były takim "Sojuzem" i jakoś przetrwały. Kwestią jest nie sojuz tylko kto i jak tym sojuzem rządzi. I czy się to Tobie podoba czy nie, albo ludzkość stanie się kiedyś takim "rządem światowym" albo się unicestwi.

Stare ale jare

Mówi dokładnie to co jest w interesie Narodu Wybranego, którego jest nieodrodnym synem. I wcale tego nie stara się nawet ukryć. On ma w tym polityczny interes, pytanie jaki Ty masz. Chyba nie wierzysz w bajeczki, że wróg naszego wroga jest naszym przyjacielem i tym bardziej że przyjaciel naszego przyjaciela jest i naszym przyjacielem...

Był czas gdy Imperium Romanum było de facto rządem światowym i jakoś ludzkość nie wyginęła, więcej, dopiero po niemal 1000 lat udało się jej dojść do poziomu z czasów rzymskich. Idę o zakład o każde pieniądze, że gdyby Rzym nie upadł pod naporem, dzisiaj to nazywamy nacjonalizmów, nasza cywilizacja byłaby na niepomiernie wyższym stopniu rozwoju. Chiny przez tysiąclecia też były takim "Sojuzem" i jakoś przetrwały.

Imperium Rzymskie cały czas prowadziło wojny na obrzeżach, i nie było w stanie opanować terenów z porządnym mrozem, na który ich cywilizacja techniczna była zwyczajnie za krótka, jednak cały czas z owych terenów najeżdżali ich barbarzyńcy, na co Rzymianie nie mieli sposobu - budowali różne Wały Hadriana i wszystko na nic.

Natomiast Chiny faktycznie osiągnęły coś na kształt globalnego imperium z dobrym przybliżeniem. I to co się wtedy stało dokładnie potwierdza moje obawy. Stagnacja technologiczna, nawet jak dokonywano jakiegoś wynalazku, zapisywano go w kronikach i zapominano. Dziś polityczna poprawność nakazuje grzebanie w ich kronikach żeby wytknąć że ileś wynalazków przypisywanych Europejczykom Chińczycy wynaleźli wcześniej. Co z tego jednak, jeżeli to europejskie odkrycia miały ciąg dalszy aż do dziś.

Cały czas zresztą Chińczycy prowadzili wojny domowe - ponoć 7 z 10 najkrwawszych wojen w historii świata było chińskimi wojnami domowymi. Technika wojenna też była urągowiskiem - przykładowo starcia pływających fortec na wodach śródlądowych, gdzie cała sztuka polegała na ostrzelaniu przeciwnika płonącymi strzałami tak, żeby nie umiał ugasić pożaru i żeby wielotysięczna załoga fortecy spaliła się lub utonęła. Oczywiście jak przypłynęły zamorskie diabły na swoich manewrownych okrętach z dalekosiężnymi działami, musieli wywiesić białą flagę. Powstanie Bokserów było kulminacją chińskiego zamkniętego w sobie "globalnego" imperium. Chociaż faktem jest że wypracowali oni sposoby przetrwania w warunkach "post-industrialnego" przegęszczenia populacji, co dziś procentuje.

Kwestią jest nie sojuz tylko kto i jak tym sojuzem rządzi. I czy się to Tobie podoba czy nie, albo ludzkość stanie się kiedyś takim "rządem światowym" albo się unicestwi.

Właśnie w Chinach to przerabiali. Łącznie z takimi osiągnięciami jak spalenie dobrze działającej floty odkrywczo - ekspedycyjnej, bo jakiś cesarz uznał że jego poddani powinni szukać szczęścia w przykładnej uprawie ryżu.

Mówi dokładnie to co jest w interesie Narodu Wybranego, którego jest nieodrodnym synem.

Mówi on po prostu prawdę. Potwierdzenie jego słów można zresztą znaleźć w Koranie. Powiedzmy jednak, że udałoby się zredukować nawet 10 razy liczby które podał - nadal byłby duży problem z Islamem.

<br />Był czas gdy Imperium Romanum było de facto rządem światowym i jakoś ludzkość nie wyginęła, więcej, dopiero po niemal 1000 lat udało się jej dojść do poziomu z czasów rzymskich. Idę o zakład o każde pieniądze, że gdyby Rzym nie upadł pod naporem, dzisiaj to nazywamy nacjonalizmów, nasza cywilizacja byłaby na niepomiernie wyższym stopniu rozwoju. Chiny przez tysiąclecia też były takim "Sojuzem" i jakoś przetrwały. Kwestią jest nie sojuz tylko kto i jak tym sojuzem rządzi. I czy się to Tobie podoba czy nie, albo ludzkość stanie się kiedyś takim "rządem światowym" albo się unicestwi.<br />

I tak oto mamy Nowy Porzadek Swiata, ktory ma nas ocalic, inaczej zostaniemy unicestwieni. Panstwa narodowe zniszcza sie nawzajem. Potrzebny nowy swiatowy rzad. Myslalem, ze to teoria spiskowa, ale, jak widac, juz nie. A nawet mamy glosy poparcia. Ciekawe jaki panowie maja w tym interes - moze lubia zniewolenie. Chociaz bardziej prawdopodobne, ze nie rozumieja czego pragna.

Oczywiscie bedzie to postmarksistowski porzadek, o ktorym juz dzisiaj byla mowa, z globalizacja, korporacjonizmem i nowymi swiatlymi wartosciami.

Taki Brave New World

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

i nie było w stanie opanować terenów z porządnym mrozem, na który ich cywilizacja techniczna była zwyczajnie za krótka

A obecnie "rząd światowy" też byłby na owe mrozy za krótki?

zapisywano go w kronikach i zapominano

To też miałoby miejsce i dziś?

Twoja teza, że "rząd światowy" to zgnuśnienie i wyginiecie cywilizacji opiera się na założeniu, że ów rząd byłby bandą idiotów w typie obłąkanego cesarza lub tego, że nie potrafiłby sobie poradzić z mrozem, ma się nijak do rzeczywistości. Bo to my Polacy nie wyciągamy żadnych wniosków z historii, inni to potrafią.

Co było przyczyną upadku Imperium Brytyjskiego - skoro już jesteśmy przy tak przez Ciebie uwielbianych anglosasach? Kłopoty z mrozem? Debilne rządy w Londynie, zapóźnienie cywilizacyjne?

Potrzebny nowy swiatowy rzad.

Potrzebny i to bardzo. Choćby po to by rzesze takich durniów jak ty nie miały nic do powiedzenia. Rządy kretynów właśnie u nas przerabiamy. Świat jako całość w dłuższej perspektywie nie może sobie na to pozwolić.

Potrzebny i to bardzo. Choćby po to by rzesze takich durniów jak ty nie miały nic do powiedzenia. Rządy kretynów właśnie u nas przerabiamy. Świat jako całość w dłuższej perspektywie nie może sobie na to pozwolić.

Bardzo ciekawa diagnoza, doglebna i swiadczaca o wysokim poziomie rozmowcy. Tylko czy wiarygodna. Zapewne tak jak to zdanie wyrwane z kontekstu na twoje idiotyczne potrzeby usprawiedliwienia katastrofy.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tylko czy wiarygodna

By użyć słów Misiomora: za krótki jesteś (w każdej dziedzinie) by to móc nie tylko oceniać, ale w szczątkowym choć stopniu zrozumieć.

By użyć słów Misiomora: za krótki jesteś (w każdej dziedzinie) by to móc nie tylko oceniać, ale w szczątkowym choć stopniu zrozumieć.

Napisac to ty mozesz sobie wszystko, wiarygodnosc masz zerowa. Ale wracajac do tematu rzadu swiatowego, zacznijmy od rzadu na poziomie europejskim

A wiec tutaj mamy tzw grupe Spinelli i jej manifesto

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tutaj kilka zalozen manifestu, ktory owa grupa przywoluje, i ktory tak bardzo podoba sie delikwentom typu adalbercik:

"Ideologia niepodległości narodowej jest potężnym instrumentem postępu [...] Ale nosi ona również zalążek nacjonalizmu imperialnego, który na oczach naszej generacji urósł do rozmiarów gigantycznych, doprowadzając do [...] wybuchu dwóch wojen światowych. Naród nie jest już postrzegany jako wytwór historyczny będący rezultatem współżycia między ludźmi [...] stał się natomiast bytem boskim, organizmem, który myśli jedynie o własnym istnieniu, nie troszcząc się o to, czy inni na tym nie ucierpią. Absolutna suwerenność państw narodowych doprowadza do pragnienia dominowania nad innymi i domaga się coraz większej przestrzeni życiowej pozwalającej poruszać się swobodnie i zapewniającej środki do życia bez zależności od innych"

"W tym krótkim i niezwykle intensywnym okresie generalnego kryzysu [...] podczas którego masy ludzkie czekać będą z niepokojem na słowa, tworząc bezładną, wrzącą materię zdolną przyjąć nowe formy i gotową poddać się kierownictwu ludzi myślących szerszymi kategoriami niż narodowe, przedstawiciele stanów uprzywilejowanych w dawnym systemie będą bez wątpienia próbować podstępem zdusić ideę tworu ponadnarodowego [...] Kwestia, która najpierw musi zostać rozwiązana – bez niej bowiem nie jest możliwy żaden postęp – dotyczy ostatecznego zniesienia podziału Europy na państwa narodowe"

Takze tutaj mamy pana Spinelli(komunista), ktorego nazwisko widnieje nad wejsciem do Parlamentu Europejskiego, i ktorego glownym celem bylo pozbycie sie panstw narodowych, de facto stworzenie rzadu europejskiego. Ostatnio pani R Thun, nalezaca do grupy, mocno zaprzeczala takim zapedom. No ale coz, ona musi. Taki adalbercik juz nie. Wali na calego o koniecznosci rzadu swiatowego, tam bedzie sie bawil w jakies ograniczenia do samej Europy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczkej deko.

Za moment o Twej Mamie wspomni...

.A i o córce, być to może...

Bo bystry koleszka jes.

Ale, gdy go wk***ią - jedzie po swojemu.

BN, adalbercik nie jest w stanie mnie wkur..., poza tym pisalem ci juz cos o kontekscie, widze nie chcesz przyswoic. Nie zabijaj watku.

Na szczescie rzad swiatowy to raczej malo prawdopodobny twor. Niestety, zwolennicy juz sa. A podwaliny tez juz mamy.

Buców, zaczepiaczy, sprzedajnych matołów wklejających teksty, o których pojęcia nie mają, obrażających Interlokutorów, którym do pięt nie dorastają - nie mam zamiaru więcej czytać.

Idziesz w pizdu, czyli nieczytanych, czyli - dla mnie cię nie ma.

Zdrowia życzę. Jesteś pierwszym, którego do "ignorowanych" zaliczyłem.

Czuj się zaszczycony.

Smutne, bo zawsze chciałem wiedzieć, co tam nowego u Opozycji.

Ty gadasz wyłącznie bzdety. Nic od siebie.

Pozdrawiam. Jacek.

Buców, zaczepiaczy, sprzedajnych matołów wklejających teksty, o których pojęcia nie mają, obrażających Interlokutorów, którym do pięt nie dorastają - nie mam zamiaru więcej czytać.

Idziesz w pizdu, czyli nieczytanych, czyli - dla mnie cię nie ma.

Zdrowia życzę. Jesteś pierwszym, którego do "ignorowanych" zaliczyłem.

Czuj się zaszczycony.

Smutne, bo zawsze chciałem wiedzieć, co tam nowego u Opozycji.

Ty gadasz wyłącznie bzdety. Nic od siebie.

Pozdrawiam. Jacek.

Zegnam i tez pozdrawiam, ale calm down man, dont get pissed off so easily:)

Niewygodne fakty jednak bola:)

Swoja droga BN nie wiem co cie tak rozsierdzilo, sam wchodzisz w wymiane zdan, sam mnie probujesz obrazac, prosze zebys tego nie robil, wyrazam swoja opinie na temat rzadu swiatowego, europejskiego, wykazuje ze taki proces ma miejsce, a ty sie wkur....

No coz, not my fault

Na narginesie:

Nawet angielskim operujesz w stopniu kiepskim. Takim, spod pubu.

Boś kiepski.

Na odchodnem - niech ci PiS kupi polską czcionkę.

Nie godzi się, bym ja, "z dalekiego kraju", po naszemu władał.

A ty co, bido?

Nazwę cię "przedruk".

Śmieć jesteś i tyle.

No ladnie sie wyrazasz.

Widzisz BN co sie z toba dzieje.

I to bez powodu

Swoja droga, ciekawa opinia na temat j. ang., hehe

ciekawe, po czym wnosil o tym pubie:)

Chyba juz wiem, to pisowskie skazenie, wszedzie ten pis

No ladnie sie wyrazasz.

Widzisz BN co sie z toba dzieje.

I to bez powodu

Widzisz, bido z nędzą, srebrnikami opłacana?

Nawet nie wiesz, jak odpowiedzieć.

Co mnie niespecjalnie dziwi.

A już to twoje, znakomite "hehe". Takie, przaśne.

Po prostu nie chce cie obrazac BN

Jakie srebrniki, idz lepiej lulu chlopie

Trenuje na tobie sile spokoju:)

dobra, sleep well and dont take it too personally

Po mojej Mamie pojedź.

Chcialbys, co?

I dont know your mum, but I think She's a nice lady

BN, czy ty dzisiaj dostales pierdolca, kto sie do ciebie przymila, zalosny jestes chlopie wyjatkowo, nic nie kumasz, idz spac w koncu, bo kazdy twoj wpis swiadczy o totalnym odjezdzie umyslowym

I popros kogos, zeby te twoje wpisy wyczyscil, bo za dobrze o tobie nie swiadcza. Rozumiem, ze sie wkur.., ale sa pewne granice

dobranoc

Wszyscy, którzy się nie zgadzają że sq,syństwem, które z upodobaniem i szmalem w kieszeni uprawiasz, to totalny odjazd i marny sort.

Wiedziałem.

Kto ma wyczyścić?

I czemu?

To, coś nabazgrał kiedyś, chamski sznurze, o Rozmówcach - mam w zanadrzu.

Ciekawe, nie?

A Moderację uprzejmie proszę o nieczyszczenie.

bubus jeszcze do tego nie doszedł bo na razie wstydzi sie ale on juz ma recepte.Narodowy socjalizm.Narodowe socjalizmy zlikwiduja wojny i wszyscy beda sie mieli dobrze bo wszedzie bendzie 500+.A swiatowy rzond wont.

Czy to byl zwolennik PO/OPOZYCji, EUROENTUZJASTa, czy moze PISu:

"Buców, zaczepiaczy, sprzedajnych matołów wklejających teksty, o których pojęcia nie mają, obrażających Interlokutorów, którym do pięt nie dorastają - nie mam zamiaru więcej czytać."

"Śmieć jesteś i tyle"

"Widzisz, bido z nędzą, srebrnikami opłacana?"

"Wal, mendo.

Pogadamy"

"I właśnie tak, każdy ubecki śmieć tak się, prędzej lub później - przymilał"

"Wszyscy, którzy się nie zgadzają że sq,syństwem, które z upodobaniem i szmalem w kieszeni uprawiasz, to totalny odjazd i marny sort"

"To, coś nabazgrał kiedyś, chamski sznurze, o Rozmówcach"

„Zauważyli Koledzy?”

Widzicie teraz z kim mamy do czynienia, widzicie kto jest prowokatorem, caly wieczor probowal obrazac, prowokować(wrecz prosil, zeby go obrazac), nie udało się, to wzial i zglupial, i na koniec zaczal szukac potwierdzenia u kolegow, niestety spali:)

no jak juz zobaczyles, zwyciezyles to...spadaj.

W takich kategoriach to odbierasz, ja nie, mnie jest go szkoda(generalnie nic do niego nie mam). Szkoda tez tematu glownego. Ale coz zrobic

ze szkodą tez mozesz.

generalnie jak chce wejsc i naczytac sie glupot to wiem gdzie.Gdzie faceci oglaszaja wszystkim jakie maja wielkie jaja.Przy okazji podpierajac sie innymi ktorzy robia to samo.Powiedzialem ci ..recepta a nie wklejanki.Po recepcie poznacie Jego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.