Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Za nieboszczki komuny też oficjalnie w Polsce była demokracja.

Nie pomnę, który z Poetów, zapytany kiedyś, w jakim celu jedzie do Polski, odparł:

- "Jeśli Polska jest krajem demokratycznym, to jadę bez celu".

Ty drogi tomeczku widać swoim małym rozumkiem nie ogarniasz, że jest zasadnicza różnica miedzy ochroną kaczorka za NASZE czyli budżetowe pieniądze, a ochroną czy Kulczyka czy Krauzego za ich WŁASNE.

Zdecydowanie za trudne.

Jestem Europejczykiem.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Zwolennikom twierdzącym, że jedyną dla nas sensowną możliwością jest ścisła integracja z UE czy wybór Niemcy lub Rosja polecam wyciągnięcie wniosków z historii które doprowadziły do zaborów.

Dla czego Polska straciła niepodległość w XVII w.? Nikt chyba nie ma wątpliwości, ze istotnym czynnikiem była postawa polskich elit, że ważne było to co się działo w ich świadomości, umysłach, w co wierzyli i z czym wiązali nadzieje. Te elity zwątpiły w Polskę, zwątpiły w polski naród, zwątpiły w siebie i scudzoziemczały - przestały myśleć po polsku a zaczęły myśleć jak obcy, jak Niemcy, Rosjanie, Jak Austriacy. Te elity zaczęły dochodzić do wniosku, że Polacy sami sobie nie poradzą, że nie potrafią Polską rządzić, że nie są dobrymi gospodarzami, ze to co polskie w praktycznym zastosowaniu się nie sprawdza, że trzeba zastosować obce wzory, obce koncepcje, obce procedury i oddać obcym władzę. Ten proces nie był samo zauroczeniem czy samo fascynacją. Został on wywołany z zewnątrz poprzez przekupstwo, manipulację, propagandę. Użyte do tego olbrzymie środki finansowe i kadrowe.

Proces ten zaczął się po śmierci Jana III Sobieskiego któremu obce siły nie były wstanie zapomnieć odsieczy Wiednia. Rozpoczęły się "wybory" nowego króla, które były narzuceniem Niemca protestanta Augusta II Mocnego przy zastosowaniu mocno niedemokratycznych metod. Kandydat ten przedstawił tekst o znamiennym dla nas i dziś tytule: " Jak Polskę przekształcić w kraj kwitnący i cieszący się szacunkiem u sąsiadów". Wymowa tego tekstu była tak sama jak wszystkich tekstów, które zachęcały nas do głosowania za przystąpieniem do UE. Polska będzie miała dobrobyt i szacunek jeśli będzie przyjmowała wszystkie wzorce z Niemiec. Przyjął katolicyzm pozostając jednocześnie zwierzchnikiem kościoła luterańskiego. Nie zrezygnował z okultyzmu i udziału w posiedzeniach Różokrzyżowców czyli masonów. Scudzoziemczała z chęci zysku szlachta doprowadziła do rozbiorów.

Historia lubi się powtarzać. Najważniesze jest jedno.. Naczelną wartością jest wolność.

Arton - takich jak Ty widać zasady netowej kindersztuby nie obowiązują i bezczelne, na żywca kopiowanie CUDZYCH wypowiedzi jako swoich jest normą. U takich jak wy jest, u wszystkich innych nie, i jak się nie na nic do powiedzenia samodzielnie to się podaje źródło cytatu.

W tym wypadku zerżnąłeś stąd, albo od kogoś kto zerżnął potem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jeszcze jedno; jak już bezmyślnie kopiujesz, to choć zwracaj uwagę na błędy ortograficzne. Dlaczego pisze się razem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To raz. A po wtóre:

Gdy ktoś pisze "dla czego", miast "dlaczego" - dalej nie czytam, bo wiem, że pisał to przygłup.

Ewentualnie ratujący się słówkiem 'dysgrafia'.

Jest tu, zresztą, taki jeden na Forum. Po polsku nie umie, ale po niemiecku uczy dzieci. Już bez dysleksji i bez dysgrafii.

Zaskakujące!

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Faktycznie zapominałem podać na podstawie czego jest ten wpis. Podawałem wcześniej autora i jego wystąpienia na prelekcjach. Nie ma to znaczenia. Znaczenie mają fakty historyczne. Umiesz wyciągać wnioski?

Nie łżyj. O niczym nie zapomniałeś. Miałeś nadzieję, że tobie przypiszą te mondrości.

Choć inteligencją i wiedzą od prelegenta zbytnio nie "od biegasz".

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Nie ma co się się pieklić. Nie jest to istotą. Chodzi o fakty i analogię historyczną. Brak świadomości lub co gorsze świadome dążenie do utraty wolności jest głupotą. Więc pytam się. Jesteście za utratą wolności?

Fakty z powyższego wpisu będę tu przytaczał bo jest jak dla mnie wyjątkowo trafny i warto. Z książki Stanisława Krajskiego zamierzam przytoczyć fakty historyczne czym była w istocie Konstytucja 3 maja, kto i jak ją forsował i co miała na celu? Wydaje się to być szczególnie na czasie gdy przed nami jest uchwalenie nowej.

Twoje i tego tam rydzykowego pomiotu poglądy nie dość, że to nie poglądy, a propaganda, to interesują dosłownie kilku tu pisujących. Możesz im te swoje (sic!) wynurzenia posyłać na priv, reszta tymi ekskrementami zainteresowana nie jest.

No? I jak nie przyznać racji?

Jedna sprawa, jednakoż:

Nie "pisujących" a - wklejających te brednie.

I nikt się nie piekli. Ot - podśmiechujki sobie robimy z własnego wyboru wariatów.

Nic ponadto.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Nie ma co się się pieklić. Nie jest to istotą. Chodzi o fakty i analogię historyczną. Brak świadomości lub co gorsze świadome dążenie do utraty wolności jest głupotą. Więc pytam się. Jesteście za utratą wolności

Twoje i tego tam rydzykowego pomiotu poglądy nie dość, że to nie poglądy, a propaganda, to interesują dosłownie kilku tu pisujących. Możesz im te swoje (sic!) wynurzenia posyłać na priv, reszta tymi ekskrementami zainteresowana nie jest.

Nie ma co się rzucać.

Niemcy gdyby wypłacili nam należne reparacje wojenne z całą pewnością nie były by obecną potęgą a Polska w innej sytuacji gospodarczej. Jeśli Niemców nie stać niech oddadzą swoje ziemie tak jak się zabezpieczyli wobec Greków udzielając im pożyczek.

Stanisław Kopeć pracownik IPN.

Do tej pory nie miałem w zwyczaju dodawać nikogo do ignorowanych, nawet jeśli były to takie "tuzy" jak bąbowiec, kolejne klony Włodeczka czy Babuś. Dla ciebie zrobię wyjątek, bo poziom tych twoich wklejek przyprawia mnie o wymioty, a że jadam dobrze to mi szkoda marnować smacznych posiłków. Mam tylko prośbę: wyślij mi na priv. listę wszystkich twoich klonów, bym mógł to załatwić hurtem i raz na zawsze. Pa!

Gdy w stół walą, nożyce brzęczą.

Ale, faktem jest. Wklejki Artona und kolegas zęby wybijają.

I pomyśleć, że są tacy, którzy z własnej, nieprzymuszonej woli to oglądają...

Niepojęte.

Gdy w stół walą, nożyce brzęczą.

Co masz na mysli?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Co masz na mysli?

Ciebie.

Gdybym z detalami opisał, to i tak mi nie puszczą.

A i punktów od groma.

Nie sprowokujesz mnie,...

Dopisz sobie, co tam chcesz.

Myslisz, ze mam tutaj jakies klony?

Czy tylko chcialbys wyrazic swoje zdanie na temat mojej skromnej osoby, bo jezeli tak, to zdajesz sobie sprawe z tego, ze byloby bardzo malo wiarygodne?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Niemcy gdyby wypłacili nam należne reparacje wojenne z całą pewnością nie były by obecną potęgą a Polska w innej sytuacji gospodarczej. Jeśli Niemców nie stać niech oddadzą swoje ziemie tak jak się zabezpieczyli wobec Greków udzielając im pożyczek.

Stanisław Kopeć pracownik IPN.

udaj sie do rosjan bo oni wzieli wszystko z czego nalezalo nam sie cirka 15 %.to bedzie zabawniejsze...medialnie.Sam popatrze na ławrowa jak wyjmie lufe i obsika waszczykowskiego a potem przeprosi.

moze w ramach cwiczen sprobujcie NA POCZATEK odebrac tutka ze smolenska

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

1. Niemcy po dziś dzień nie podpisały z nami traktatu pokojowego. Brak traktatu pokojowego oznacza , że są państwem tymczasowym. Państwo Niemieckie formalnie nie istnieje. Jest sto coś w rodzaju spółki z.o.o.

2. Nie uregulowana jest ostatecznie kwestia granicy na Odrze i Nysie Łużyckiej. W ich konstytucji granica ta ma zapisy z 1935 r.

3. Nie uregulowana i nie załatwiona jest kwestia reparacji wojennych.

Jak dług to będzie jeszcze trwać? Najwyższa pora się za to zabrać.

Nie. Ty nie masz klonów.

Przecież nikt by się pod takimi debilizmami nie podpisał.

Nie czujesz, ze zaprzeczasz sam sobie?

1. Niemcy po dziś dzień nie podpisały z nami traktatu pokojowego. Brak traktatu pokojowego oznacza , że są państwem tymczasowym. Państwo Niemieckie formalnie nie istnieje. Jest sto coś w rodzaju spółki z.o.o.

2. Nie uregulowana jest ostatecznie kwestia granicy na Odrze i Nysie Łużyckiej. W ich konstytucji granica ta ma zapisy z 1935 r.

3. Nie uregulowana i nie załatwiona jest kwestia reparacji wojennych.

Jak dług to będzie jeszcze trwać? Najwyższa pora się za to zabrać.

nie nudz wszyscy oprocz idioty kopcia wiedza ze temat jest juz dawno zalatwiony.Tylko z ciebie robia idiote bo wiedza ze sie da.

Ze jednak idziesz, popatrz, popatrz. Czy niektorzy z was maja cos z glowa ciagle straszac ignorem. Moze to was jakos nobilituje. Jak sie kogos ignoruje, to sie ignoruje, a nie obwieszcza calemu swiatu.

Taki BNek juz kilka razy straszyl ignorem. I jakos mu sie nie udaje. Moze teraz da rade:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.