Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ryj obatela po utracie kontaktu z korytem zakwiczał rozpaczliwie, rozchlapując resztki pomyj na wszystkie strony:

Nie byłoby takiego wyroku Europarlamentu, gdyby nie nocna manipulacja regulaminem. Do tej pory bowiem była mowa, że potrzeba 2/3 głosów obecnych na sali, aby kogoś odwołać ze stanowiska. Dzień wcześniej ustalono jednak, że odlicza się głosy wstrzymujące, które wcześniej zawsze były liczone jako wyraz braku poparcia dla wniosku. Tym razem te głosy zostały wzięte pod uwagę przy tworzeniu kworum, ale do 2/3 liczono jedynie te ”za” i ”przeciw”. Jeżeli weźmie się pod uwagę wstrzymanie się od podjęcia decyzji i głosy przeciwne mojemu usunięciu, okaże się, że jest ich więcej, niż ”za”. Prawniczym krętactwem moi przeciwnicy załatwili swój interes. I takim sposobem pozbyto się polskiego wiceprzewodniczącego.

Ryj obatela po utracie kontaktu z korytem zakwiczał rozpaczliwie, rozchlapując resztki pomyj na wszystkie strony:

Facet wyprany z resztek honoru. Jeśli go w ogóle kiedykolwiek miał.

"Za…ć go nożem". Skandaliczne słowa pod adresem Tuska wykrzyczała pracownica sądu"

W czasie koncertu na festiwalu "Orle Gniazdo" nawoływano do zabicia szefa Rady Europejskiej. Słowa padły z ust wokalistki nacjonalistycznego zespołu ze Szczecina. Z ustaleń dziennikarzy śledczych "Superwizjera" wynika, że jest ona pracownikiem jednego z Sądów Okręgowych.

W czasie jednego z koncertów, na którym pojawiły się symbole nazistowskie i okrzyki "Sieg Heil", jedna z osób znajdujących się na scenie zaczęła nawoływać do zabicia Donalda Tuska. Tożsamość osoby, która wypowiadała te słowa, została ustalona. Materiał trafił do prokuratury. Teraz dziennikarze postanowili ujawnić nagranie z koncertu "Orle Gniazdo", które wycięto z poprzedniego materiału.

Poznaliśmy także, w jakich okolicznościach, doszło do nawoływania do zabicia Donalda Tuska. Miała je wypowiedzieć wokalistka nacjonalistycznej kapeli ze Szczecina.

"Za…ć go nożem" - takie słowa padły ze sceny. Hasło szybko podchwycili fani zespołu, jeden z nich wykrzyczał: "za..ć go prosto w serce". Jak podał TVN, z ustaleń "dziennikarzy śledczych Superwizjera wynika, że kobieta jest pracownikiem jednego z Sądów Okręgowych".

Potem do domu Donalda Tuska przysłano list, w którym grupa ludzi grozi śmiercią jemu i jego najbliższym. - Do sprawy oddelegowano jednego policjanta. Sprawców przez kilka miesięcy nie ustalono, a sprawa może się wiązać z grupą neonazistów, którą nagrali dziennikarze - mówił Wirtualnej Polsce mec. Roman Giertych, pełnomocnik Donalda Tuska.

Roman Giertych ujawnia, że to nie jedyna sytuacja tego typu. - Kilka miesięcy temu na prywatny adres Donalda Tuska przyszedł list, w którym grożono śmiercią nie tylko Donaldowi Tuskowi, ale też jego rodzinie. Napisano tam, że w pierwszej kolejności zostaną zamordowani bliscy mojego klienta, żeby on bardziej cierpiał. To bardzo drastyczne treści - zdradził adwokat szefa Rady Europejskiej."

Za Wp.pl

Cóż, jak widać mamy już w Najjaśniejszej rzeczywisty powrót do lat 30tych ubiegłego wieku. Ogólnie hołubiony przez władze nacjonalizm ZAWSZE będący żyzna gleba dla wzrostu i rozkwitu szowinizmu, ksenofobii i faszyzmu. Zawsze zaczyna się tak samo. Milczące przyzwolenie władzy, ślepota sądów, nierychliwość organów itd.

Macie Polskę otwartą na swe katolicko-nacjonalistyczne uniesienia i fobie, Drodzy bocznicowi Przyjaciele. Prawdziwi Polacy.

Będąc tutaj razem z Wami a jednocześnie żyjąc poza Polską, widzę to co się dzieje z boku. A ten dystans pozwala mi widzieć więcej i szerzej niż przez medialna propagandę jedynie słuszna w Polsce. Wyciągam z mych obserwacji jeden wniosek.

Otóż, jest możliwym że to nie Wy Kochani jesteście po złej stronie tego czego Polska oczekuje od swych obywateli a ja, stary vlado wychowany w innych realiach i innych jak już wyraźnie widzę wartościach moralnych i obywatelskich.

Wychodząc z tego wniosku obawiam się, że moje moderowanie w watkach politycznych bocznicy będzie całkowicie stronnicze. Zatem zaprzestaję moderowania Waszych wpisów i karania Was w jakikolwiek sposób na Bocznicy. Moderowanie ograniczę WYŁĄCZNIE do wątków kościelnego i o bogu.

Od tej pory moje wpisy i dyskusja z Wami w wątkach politycznych jest WYŁĄCZNIE prywatną dyskusja usera @vlado. Proszę równocześnie o nieprzypisywanie mi jak to dotąd czyniliście, sprawstwa jakichkolwiek kar które w tych watkach otrzymacie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W czasie koncertu na festiwalu "Orle Gniazdo" nawoływano do zabicia szefa Rady Europejskiej.

Czyli była to prowokacja artystyczna (vide Nergal drący na scenie biblię). Chcecie cenzurować artystów? Toż to prawdziwy faszyzm.

Mski ,tomus.,xynwax,marbut,zuzol,bem

Panowie Mski, tomus, xinwax, marbut, zuzol - ja czuję się zaszczycony Waszym towarzystwem.

to takie beznadziejne wytykanie błędów narodom

a wiecie z czego to się bierze ?

z lęku o polskę, o europę, po zalaniu przez muslim

ciągłe jęki, że Polacy to, Polacy tamto, żygać się chce jak zrobili z grupki idiotów cały naród

jak już pisałem na całym świecie są takie grupki np w USA

ja już wolę narodowców niż lewaków, którzy przez wpuszczanie tutaj obcych religi zrobią nam takie piekło religijne, że ludzkość że już z tego nie podniesie

vlado strach czy sumienie?

ale przeciez mamy tu taka plejade ktorzy nam to objasnia.Mski ,tomus.,xynwax,marbut,zuzol,bem etc,

Wyłącznie realna ocena postaw i kierunku rozwoju społeczeństwa pod obecna władzą.

Przecież maja racje koledzy wspierający obecną władzę. Jakiekolwiek wykazywanie nikczemności tej władzy, karygodnych błędów i patologii światopoglądowej, nie odnosi żadnego skutku a wręcz UMACNIA pozycję katolicko-narodowościowego - właściwie nacjonalistycznego kierunku dalszego rozwoju Najjaśniejszej RP.

A ja NIGDY nie przyjmę, że choćby jak najbardziej inny ode mnie poglądowo rodak jest moim wrogiem, zwyczajnie odsuwam się od możliwości wpływania w dyskusje tutaj. Widać taka zmiana dzisiejszej Polsce jest potrzebna. Ja będąc na zewnątrz nie powinienem się mieszać inaczej, jak przez wyrażanie własnego zdania. A to już co innego niż zamykanie ust w przekonaniu swych racji. A jeśli dla rodaków to właśnie ja nie mam teraz racji???

Strach? Tak. Bardzo sie boje co dalej z moja Ojczyzną?

"Amerykański portal Politico donosi o przygotowywaniu się Rosji do wojny. Niestety, pisze też o Polsce. Ma być "szczególnym laboratorium propagandy".

"Izolując tak ważny kraj jak Polska, z całą pewnością Moskwa odniosłaby znaczące zwycięstwo w wojnie, która wciąż jeszcze pozostaje wojną kłamstw i dezinformacji" - pisze Kazimierz Wóycicki dla "Politico". Ostrzega, że po walce propagandowej przyjdzie konflikt zbrojny.

Skłócenie i poróżnienie Zachodu - na tym ma zależeć Rosji zanim przejdzie do ataku. "W Polsce Moskwie udało się wykorzystać atmosferę wewnętrznych napięć, tak że głównym niebezpieczeństwem w oczach znacznej części opinii publicznej stali się uchodźcy, i że niebezpieczeństwo to nadchodzi z Zachodu, bo Zachód ich przyjmuje" - twierdzi autor artykułu. "Unia Europejska ma się zawalić, a Rosja ma być niezwyciężoną potęgą" - dodaje.

Jak podkreśla, Polska jest "rozrywana konfliktami, podpowiadanymi przez Moskwę". Co więcej, Rosja właśnie tego chce - sporów, a "polscy politycy nie wiedzą, jak mogliby je między sobą zagasić".

"Propagandowe pokonanie Polski może być dla Kremla istotnym wstępem do dalszych działań i prawdziwej agresji. Polska jest na tyle ważnym krajem, że doprowadzenie w nim do chaosu, może być istotnym momentem, w którym Kreml uzna, że prawdziwą wojnę już można rozpocząć" - twierdzi autor. I zauważa, że jeśli dojdzie do III wojny, będą głosy, że zaczęła się od Polski.

Dla Moskwy największym zagrożeniem jest Unia Europejska. "Pokawałkowanie Europy dałoby Rosji ostatnią szansę, by samej uniknąć rozpadu - ocenia Wóycicki. Podkreśla, że na razie Polska jest ważnym czynnikiem integracji UE. "Wypchnięcie" z niej naszego kraju i konflikt z Brukselą ma być więc ważnym celem Kremla. "Sprowokowanie zadrażnień z Niemcami i niedopuszczenie do współpracy z Ukrainą, to właśnie kroki do tego celu. A po wybuchu w tym tygodniu konfliktu na linii Warszawa–Waszyngton, z pewnością strzelają na Kremlu korki od szampana" - zaznaczył autor artykułu."

A tutaj co potwierdza równiez moja osobista obserwacja dotycząca tego Forum a tego watku w szczególności!

"Wystarczy zajrzeć do polskiego internetu, aby się przekonać, jak wielkie pieniądze z Moskwy i tysiące opłacanych przez nią trolli, pracują nad ogłupieniem i skłóceniem polskiej opinii publicznej. Niestety jak dotychczas skutecznie" - argumentuje autor. I dodaje, że "uwagę przykuwają przede wszystkim manipulacje Moskwy związane z wyborami w USA, Francji czy Niemczech. Rzadziej zauważa się, że szczególnym laboratorium tej propagandy jest Polska".

alez masz racje .Pisze to caly czas.Eksperyment dobiega konca.I generalnie wszystkie te postacie tutaj powinny zostac zablokowane nawet jakby mial dostac ktos niewinny.Ilosci postow, data rejestracji etc.nie jest to trudne.Wszystkie mendy wyszly z wora.Mendy w swoim czasie wyladuja tam gdzie zawsze laduje mendy.Ale nie bedzie to szybko.

"Wystarczy zajrzeć do polskiego internetu, aby się przekonać, jak wielkie pieniądze z Moskwy i tysiące opłacanych przez nią trolli, pracują nad ogłupieniem i skłóceniem polskiej opinii publicznej. Niestety jak dotychczas skutecznie" - argumentuje autor. I dodaje, że "uwagę przykuwają przede wszystkim manipulacje Moskwy związane z wyborami w USA, Francji czy Niemczech. Rzadziej zauważa się, że szczególnym laboratorium tej propagandy jest Polska".

akurat

Rosjanie i trolle nie maja nic lepszego do roboty w życiu niż siedzieć w Polskim internecie i trollowac

wyssane z palca

Czyli była to prowokacja artystyczna (vide Nergal drący na scenie biblię). Chcecie cenzurować artystów? Toż to prawdziwy faszyzm.

Jeśli nie odróżniasz artystycznej prowokacji od gloryfikowania faszyzmu to masz problem.

Panowie Mski, tomus, xinwax, marbut, zuzol - ja czuję się zaszczycony Waszym towarzystwem.

Pogratulować towarzystwa. Swój zawsze ciągnie do swojego.

akurat

Rosjanie i trolle nie maja nic lepszego do roboty w życiu niż siedzieć w Polskim internecie i trollowac

wyssane z palca

Nie mają, bo tylko za to Moskwa im płaci.

muls pyta

vlado strach czy sumienie?

ale przeciez mamy tu taka plejade ktorzy nam to objasnia.Mski ,tomus.,xynwax,marbut,zuzol,bem etc,

moderator odpowiada

A tutaj co potwierdza równiez moja osobista obserwacja dotycząca tego Forum a tego watku w szczególności!

Kak nie moderuju, eta poszczuju

Bez urazy, ale taki wymowę ma to zestawienie. Ziarno zostało rzucone.

Skoro zakładamy,ze na polskich forach działają trolle rosyjscy, to czemu nie mają działać trolle amerykańscy, niemieccy, żydowscy, ukraińscy czy inni. Rozumiem, że ci pozostali nie szkodzą, nie inspirują...

To było tak zamierzone, czy samo wyszło?

I kolejne zwycięstwo Pisowskiej ekipy....tym razem wynik

196:447

Obatel łże jak pies próbując robić ludziom wodę z mózgu jakoby zastosowano w stosunku do niego jakieś kruczki proceduralne nie licząc głosów wstrzymujących się jako przeciwnych odwołaniu. Po pierwszych takiej zasady nigdy nie było. Po drugie nawet gdyby była to 447 i tak stanowi bezwzględną większość w 751-miejscowym PE.

Czyli można nawoływać do mordowania kogokolwiek, byle śpiewająco?

muls pyta

Skoro zakładamy,ze na polskich forach działają trolle rosyjscy, to czemu nie mają działać trolle amerykańscy, niemieccy, żydowscy, ukraińscy czy inni. Rozumiem, że ci pozostali nie szkodzą, nie inspirują...

Jeśli ktoś chciałby wiedzieć na czym konkretnie polegał warsztat pracy stalinowskiej propagandy - to tutaj ma klasyczny przykład. Towarzysz Żdanow wiecznie żywy.

bo dzialaja ruskie rozumiesz? a jak nie rozumiesz.Bo ruskie dzialaja.teraz zrozumiesz..

Nie ma na tym forum większego trolla niż ty.

Jeśli ktoś chciałby wiedzieć na czym konkretnie polegał warsztat pracy stalinowskiej propagandy - to tutaj ma klasyczny przykład. Towarzysz Żdanow wiecznie żywy.

Powieś sobie w toalecie. Będzie szczególnie użyteczna, jak ma dużo kartek.

organizacje Antysemickie na calym swiecie, jest ich okolo 20 bior w calym swiecie,

z drugiej strony Żydzi napuszczaja i robią propagande zeby ich atakowac

na tym polega caly ten bizness

z Polakow robią antysemitów bo chodzi o kasę

i tyle w temacie

oczywiscie sa uczciwi religijni Żydzi

nie mowie ze wszyscy

ale to jest jeden wielki geszeft

czasem się gubię, kto tu jest polakiem, kto żydem a kto ruskiem czy niemcem

napewno to jest polskie forum ?

i jestescie polakami

a pani Muls ? pisze po polsku chociaz bardzo niemrawo, wyglada mi na żydowskiego opłacanego agenta, dorabia sobie do i tak juz sowiteje emeryturki

Powieś sobie w toalecie. Będzie szczególnie użyteczna, jak ma dużo kartek.

Marnowanie cennego materiału szkoleniowego. Przyda się Tobie i środowisku, z którym się utożsamiasz. Przecież na codzień stosujecie te zasady i kierujecie zaleceniami tam zawartymi.

oczywiscie sa jeszcze uczciwi katolicy ale to jest jeden wielki geszeft.

oczywiscie sa uczciwi religijni Żydzi

nie mowie ze wszyscy

ale to jest jeden wielki geszeft

a pani Muls ? pisze po polsku chociaz bardzo niemrawo

na tyle wystarczy zeby przecietny rosjanin zrozumial.

20 bior w calym swiecie,

"biuro" się pisze przez "u" zwykle. Nie przez "ó". Patrz: sjp.pwn.pl.

Zastanawiające jak kiepsko "prawdziwi Polacy" znają polski język. A może jednak prawdziwe są domysły, że to żadni Polacy, lecz brygady sieciowe Kremla?

Marnowanie cennego materiału szkoleniowego. Przyda się Tobie i środowisku, z którym się utożsamiasz. Przecież na codzień stosujecie te zasady i kierujecie zaleceniami tam zawartymi.

Nie mój materiał i nie moja strata. A twoje rady są tak samo skuteczne, niż twoje polowanie na ruskiego trolla. Sam podpinasz się do dyskusji jak najzwyklejszy troll. Mącisz i tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.