Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa maryn, 14 Gru 2006, 15:11

>Że Michnik odmawiał współpracy wtedy, kiedy za tą odmowę siedziało się w pierdlu albo było

>prześladowanym.

jedni siedzieli i jakoś to przeżyli, inni byli mniej sławni i zasłużeni a zostali po prostu zakatowani, gdyż nie byli z różowej opozycji z rodzicami z ukraińskiej partii komunistycznej jak schechter

dzięki takim różowym teraz w przeciwieństwie nawet do stanu wojennego już czarne nie jest czarne a białe nie jest białe, pieknie się wartości zerodowały i rozmyły, wartości idee

liberałowie są różowi, czerwoni są liberalni, ofiary stanu wojennego bidują a esbecy biorą grube apanaże

prawo prasowe nadal ma wpisy o szacunku dla PRL, aby tacy panowie jak Michnik mogli drukować seriale absurdów seksualnych nt. wiadomych sexistowskich środowisk wiejsko przaśnych

a. hitler i h. goering też mieli piękną kartę w I wojnie światowej

• Redaktorzy

"jedni siedzieli i jakoś to przeżyli, inni byli mniej sławni i zasłużeni a zostali po prostu zakatowani, gdyż nie byli z różowej opozycji z rodzicami z ukraińskiej partii komunistycznej jak schechter"

Bezproblemowy bohater to taki, który szczęśliwie nie żyje. To nie jest pogląd nowy. Tym niemniej, nie ma o czym dyskutować, bo poza pretensją do Michnika, że przeżył, nic nowego nie dodałeś. Bo i nie było czego.

A ile Ty, jozwa przesiedziales w pierdlu ?

Mnie Twoj autorytet wydaje sie dęty i podejrzany ?

W wiezieniu siedzialo 3/4 kapusiow !

Nie ma to nic do rzeczy !

Znam takich, ktorzy siedzieli wylacznie z kapusiami-prowokatorami (przez dluzszy czas !)

Jesli Twoja naiwnosc nie jest celowa, to nie masz zielonego pojecia jak to bylo i jest !

Ciagle, ostatnio przy rozmaitych okazjach slysze o rozmaitych "polskich patriotach",

ktorzy byli zwyklymi prowokatorami i donosicielami !

Spora czesc "historii" to - mity, a wiedza o tym tylko Ci, co rzeczywiscie w tych wydarzeniach brali udzial !

Ja nasluchalem sie z pierwszej reki takich relacji, ze calkowicie stracilem wiare w "obiektywizm"

takich powszechnie dostepnych dla mas - "historyjek".

są naprawdę różni "rewolucjoniści", np w rewolucji francuskiej, jakie kokosy zbijano przy okazji- mało kto był taki prostym bohaterem- "wielki bo siedział w pierdlu"

Michnikowszczyzna ponosi winę za to, że nie było lustracji, za to że komuna i postkomuna- wzięła ten kraj na własność, nie miała na to takiego prawa do monopolu jak dostała dzięki Michnikowi, Magdalence, Bolkowi

oczywiście Walter tylko pracą i zdolnościami dorobił się swojego imperium, tak samo wielki kombinat Agory powstał, tylko z pracy i wdzięczności ludu dla wielkiego bohatera

A to POlacy własnie.Pozostaje tylko tłuc waszymi łbami o beton do skutku. Te rózowe horsty siedzące pod piecem,te dudivany z łbami pełnymi frazesów,te foxbaty z wróblami we łbie.Generalnie te przewroty to robiły kapusie i esbeki.NO i nowe2 ,horsty itpodobne.

Horst - "Michnikowszczyzna ponosi winę za to, że nie było lustracji, za to że komuna i postkomuna- wzięła ten kraj na własność, nie miała na to takiego prawa do monopolu jak dostała dzięki Michnikowi, Magdalence, Bolkowi "

Gdyby faktycznie tak się stało to GK ,dziś nie mógłbyś w żaden sposób takich pierdół wypisywać ,na dodatek sygnowanych nickiem Horst.

• Redaktorzy

"A to POlacy własnie.Pozostaje tylko tłuc waszymi łbami o beton do skutku. Te rózowe horsty siedzące pod piecem,te dudivany z łbami pełnymi frazesów,te foxbaty z wróblami we łbie.Generalnie te przewroty to robiły kapusie i esbeki.NO i nowe2 ,horsty itpodobne."

Ano właśnie. Skoro nie MY, to ZNACZY, że kapusie i esbeki. To bardzo wygodne. Kiedyś, jak ktoś nie miał czym się popisać, to siedział cicho. Trochę ze wstydu a trochę ot tak, zwyczajnie, bo zawsze było coś jeszcze do zrobienia, nawet jeśli nie było się kimś z pierwszej linii. W Polsce jednak wymyśliliśmy nowy styl: jak ktoś nie ma czym się popisać, to stara się udowodnić, że inny nie byli od niego lepsi. Niektórzy tego potrzebują dla dobrego samopoczucia. Ciekawe, czy gdyby panienki z Samoobrony ostatnio nie pękły , to za jakiś czas nie usłyszelibyśmy, że imperium zła zniszczyli ramię w ramię pan premier z panem wicepremierem. Zniszczyli teraz, bo do zeszłego roku w Polsce panował oczywiście komunizm. Śmieszna palanteria.

jozwa maryn, 14 Gru 2006, 15:11

>Rada Prymasowska. To żeś dudi Jaruzela uwznioślił. Zawsze myślałem, że Rada Konsultacyjna przy

>generale Jaruzelskim była świecka, a prymas to wtedy raczej Glemp się nazywał. A tu masz - nie dość,

>że Generał, to jeszcze Prymas. Interrex, co?

Raczej Rolex. Do uczestnictwa w Radzie Konsultacyjnej przy Przewodniczącym Rady Państwa (Jaruzelskim) skierował M. Giertycha, jako wiceprzewodniczącego Prymasowskiej Rady Społecznej - prymas. Specjalnie dla ciebie ściągawka: uszy - prymas, ciemne okulary - gen. Judasz.

Jeszcze raz ci powtarzam że fakt iż ktoś tam za komuny siedział w więzieniu nic nie znaczy. Gomułka też za komuny siedział w więzieniu. Jak chcesz to możesz uprawiać kult męczennika (wolnościowca, antykomunisty, "legendarnego przywódcy") Gomułki.

Zresztą było siedzenie i "siedzenie". Jeden za głupie rozrzucenie ulotek na uniwersytecie lądował z wyrokiem dziesięcioletnim (!) w więzieniu, w którym zbierał swoje zęby z posadzki i nawet listu do rodziny nie mógł napisać (która to rodzina myslała że nie żyje) a drugi (jak Michnik) pisał sobie w nim książki, artykuły i odezwy (i wcale za to nie brał w ryło od klawisza).

>Otóż Michnik, drogi dudi, może. Co on może? Ano może on

>rozmawiać teraz z Kiszczakiem czy Jaruzelskim. A to dlatego, że wtedy nie rozmawiał. Na tym polega

>rzecz. Że Michnik odmawiał współpracy wtedy, kiedy za tą odmowę siedziało się w pierdlu albo było

>prześladowanym.

A kiedy niby miał Michnik komuś odmawiać, jak nikt z nim nie miał ochoty rozmawiać? W kluczowym okresie wybuchu Solidarności był aktorem drugiego planu. Nie pełnił w "S" żadnej znaczącej funkcji (we władzach). więcej - nie publikował nawet niczego co miałoby jakikolwiek zasięg (nie to co teraz, chociaż ostatnio mniej). Michnik wypłynął dopiero w Stanie Wojennym, w czasie kiedy Władz dobrze wiedziała że to już koniec i wdrożony był plan miękkiego lądowania (wychodzenia z komunizmu bez strat). Taki był cel wprowadzenia Stanu Wojennego - zniszczenie twardej, prawdziwej patriotycznej opozycji, opozycji antykomunistycznej. W obliczu nieuchronnego końca systemu z kimś jednak trzeba było się pozrozumieć. Do nowego rozdania tacy jak Michnik byli idealni - czerwony (nie dążący do obalenia komunizmu ale tylko do faceliftingu - "socjalizm z ludzką twarzą", czytaj - z moją twarzą u steru), miękki, genetycznie zdolny do mimikry (niczym Zelig), niezwiązany z narodem a wręcz mający na jego punkcie fobię i mający parcie na władzę (w stylu richelieuowskim).

Metodą faktów prasowych łatwo było teraz wywindować drugorzędnego Michnika na "legendarnego przywódcę". Wywindować człowieka który zagwarantuje czerwonym łajdakom nietykalność i dopomoże budować nową, czerwoną iluzję.

> W tym samym okresie Giertych współpracował w Radzie Konsultacyjnej i głośno

>twierdził, że stan wojenny był potrzebny, a sojusz z ZSRR jest Polsce życiowo niezbędny.

Och, to było w Stanie Wojennym, od tego czasu każdy mógł się opamiętać (tylko ze u Michnika jest odwrotnie). W Stanie Wojennym komuna tryumfowała, w 1989 - dogorywała. I właśnie w takim momencie Michnik zaczął bredzić o potrzebie pójścia ramię w ramie ludzi "S" z towarzyszami z PZPR, aby razem, smiało, przeprowadzać reformy i budować nową Polskę! A wystarczyło po prostu zaczekać aż sami zdechną (jak w innych demoludach).

No ale przecież chodził o o to aby przywrócić to, co (w sferze władzy) było optymalne - układ sprzed 1968 r. Bo to przecież wtedy Michnikowi przestało się podobać. A to co nawyrabiał po 1989 r., podobnie jak w przypadku Wałęsy przekreśla wcześniejsze "legendarne" zasługi.

>jozwa maryn

>Niektórzy tego potrzebują dla dobrego samopoczucia.

A czego Ty jozwa, potrzebujesz do dobrego samopoczucia ?

Znasz Michnika - osobiscie, czy tylko czytales o nim w "Wyborczej" i ogladales w telewizji ?

Horst, 14 Gru 2006, 15:42

>oczywiście Walter tylko pracą i zdolnościami dorobił się swojego imperium, tak samo wielki kombinat

>Agory powstał, tylko z pracy i wdzięczności ludu dla wielkiego bohatera

Taaaa. Gazetę Wyborczą drukowała drukarnia "Trybuny", po godzinach (na pierwszej zmianie totalitarna "Trybuna", na drugiej - GW, cóż za nieprawdopodobne na skalę światową porozumkenie!). PZPR nawet dawała przydziały papieru i farby drukarskiej.

A redaktor z "Gazety Polskiej" do dziś ma poważne kłopoty jesli smie sobie zamarzyć o powiedzeniu paru słów w pr. I PR.

• Redaktorzy

Aj, dudi, że w stanie wojennym, to już popierać ten stan i sojusze ładnie, bo inaczej strach? No cóż, ci co nie popierali, nie bali się jakoś w pierdlu spędzać świąt... No dajże ty spokój. Zresztą podane przeze mnie wypowiedzi padły już po stanie wojennym. Nie zmaierzam zresztą prowadzić tutaj dyskusji światopoglądowych. Natomiast kto był ważny i kto był we władzach czego, to jest oczywiście fajna wiedza z książek. Równie miłe jest, że ten "nieważny" i "niebędący w żadnych władzach" Michnik jakoś jednak poszedł siedzieć, jak Jaruzelski się na tronie rozparł te 25 lat temu. I siedział długo. Prawda, łajdak w więzieniu książki pisał. Straszna pretensja. Powinien raczej dbać o pozycję w grypserze, zamiast pisać nie wiadomo dla kogo. Jednak dudi, weź pod uwagę, że są też jeszcze świadkowie. Dopiero kiedy wymrą, będzie można mówić, że Michnika Jaruzel wykreował, że KOR nie był do niczego potrzebny a Macierewicz i np. Romaszewski byli w nim przez pomyłkę, że Wałęsa też zupełnie nie miał znaczenia, zaś komunizm obalili tajni sympatycy Kościoła w Wojskowej Radzie Ocalenia Narodowego, przy wsparciu posłów Giertycha i Bendera. Kiedyś tak będzie można mówić. Teraz - jeszcze nie. Wstrzymaj więc konie na najbliższe 20-30 lat.

>jozwa maryn

To ten Michnik prawie tak sie wycierpial, jak - Najwiekszy Polski Patriota i Niepodleglosciowiec - Leszek Moczulski !

Wiele Wigilii spedzonych w pierdlu, 6 lat w wiezieniach, 9 lat - wspolpracy z SB !

Michniki i Wałęsy psu na budę nam się zdali, komunizm sam by się i bez nich rozkraczył. Tyle że oni byli potrzebni żeby przy tym rozkraczeniu - nie rozpuknął się na dwoje. A siedzieć Michnik mógł tylko po to żeby mieć legendę - inaczej ludzie by się czepiali, no jak to, nie siedział, podejrzane! Więc dla dobra sprawy, towarzyszu Michnik - trzeba. Nie martwcie się, nie będziecie jeść z kotła, będziecie dostawać paczki. I dostawał paczki.

I jeszcze raz, biedny, biedny męczennik Gomułka. Siedział i to siedział długo!

ozwa maryn, 14 Gru 2006, 15:19

>Co jakiś czas trzeba przypomnieć podstawy. Inaczej wda się ten, no, relatywizm moralny.

On się i tak już wdał, wdaje i bedzie wdawał w przyszłości. Zawsze bedą kanalie chętne do żłoba... Niewiele da sie na to poradzić. I na nic zdaja sie racje i inteligencja i przeszłość. Liczy się "ciemna masa" - Lenin to miał "muzg" !

Vlad, 14 Gru 2006, 17:05

Idąc dalej pomówieniami, to mozna niesmiało zapytac, jak to się jeździło za czasów komuny za gramanice? Hę? Bez rozmów z ubecją? Hę? I kto Ci uwierzy, że czysty jesteś? Hę? :-))

>jar1

Masz moje - SLOWO ! :)

Fakt ! Sam sie zastanawiam !

Moze tematyka (scisle przyrodnicza) wydawala sie calkiem - niegrozna !

Wyprawy organizowane za WLASNE PIENIADZE (telewizja dawala tylko kamere i tasme !)

Nie masz pojecia ile sie Ojciec o to nawalczyl i z jakim uporem ! (ma to po mnie ! :)

Same profity : nic nie kosztowalo, "prosze jaka u nas wolnosc" i przyrodnicze filmy w telewizji, niemal po cenie tasmy !

Pozdro

słuchajcie wy nieuki wsiowe.Tak się składa żę ja to wszystko widziałem,czytałem prasę spoza i słuchałem lata europy wolnej.I wtedy nawet mi do głowy nie przyszło, żę teraz znajdą się takie kuchenne tłuki wygadujące takie kretyństwa.Nawet mi nie przyszło do głowy, że mogą pojawić się w przyszlości TACY idioci.Jeśli jaruzelski miał wszędzie swoich agentów, wszyscy byli esbekami kierującymi przewrotem, to po cholerę mu był ten stan wojenny.Zeby nastraszyć swoich esbeków no i paru dudivanów z rady Prymasowskiej.Taki poziom debilizmu to już zaczyna być groteską z plejadą prawdziwych polaków benderów ,snopkiewiczów,łysiaków,giertychów itp towarzystwa.Jasne że jedynym prawdziwym rewolucjonistą był pewien mały.....no i maciarewicz no i dudivan.No i może horst bohater.Załosna pomada.

muls lat 55 inż. elektronik myślę że wystarczy .....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Vlad, 14 Gru 2006, 17:27

Misiu nasz niedawno był w TV !! A tam było jak siem wyjeżdżało ! :-)

"Pieniadze to nie wszystko a wszystko bez pieniędzy to.... ": - ale najważniejszy był passsport!!! A tego wtedy za pieniądze nie dawano !;-)

Frank, 14 Gru 2006, 15:54

>Gdyby faktycznie tak się stało to GK ,dziś nie mógłbyś w żaden sposób takich pierdół wypisywać ,na

>dodatek sygnowanych nickiem Horst.

taa miałbym tak jak w Czechach czy w dawnym NRD- prześladowania

w skutek lustracji i wypieprzenia komuchów ze stazi

zamiast super Lanosa badziewne Skody..

skoda gadać

Maju, ty też? Tak zwykli mawiać stalinowcy akowcom podczas śledztw:

- Ile masz lat?

...(tu odpowiedź)

- I wystarczy! (strzał w potylicę).

Muls, wytłumaczę ci prościej, bo nie rozumiesz. Wytłumaczę w duchu audiofilskim. Te super głośniki które próbuje mi sprzedać firma Michnics Acoustics nie podobają mi się! Mają po pięć gwiazdek i złotych medali w gazetkach ale - nie podobają mi się. Są prawdę mówiąc krzywej postury, obudowa z używanych toi-tojów, mają duże zniekształcenia (grają fałszywie) no i rury bass refleksu są podejrzanego pochodzenia. Sąsiadowi co się buduje obok niedawno ktoś rąbnął z budowy takie same. Sprzedawca z Michnics Acoustics zapewnia że muszą być świetne, bo on się zna a ja nie i w ogóle jak czytał podręczniki z akustyki to w cierpieniu, bo mu z powały kapało. Ale mnie to nie obchodzi (wiem, podły jestem) - mówię mu prosto w twarz że grają wręcz ch*jowo! I że chodzą słuchy że te gazetki co to pięć gwiazdejk itd. są jego, więc niech się wynosi spod moich drzwi, podyldok* jeden!

A on już bezczelnie, że jak śmiem, ze powinienem z pocałowaniem podogonia od niego te toi-toje wziąć, bo on jest sławnym konstruktorem, lepszym nawet od Florka z Wolumenu. To go zRucam ze schodów i już.

Niepotrzebna mi tandeta.

* Podyldok - domokrążca wciskający nachalnie mikstusry na wszystkie dolegliwości, "do użytku zewnętrznego i wewnętrznego, na zgięcie w pięcie i rwanie w kolanie..." itd.

Ach, miałem jeszcze o Wolnej Europie. RWE - opanowana przez dość osobliwe środowisko. Taki kołchoźnik reklamujący np. Gomułkę o ktorym tu była mowa. O jednych osobach w kraju mówił za dużo (dzięki czemu nadymał je jak dziecina bździną balon Zeppelina) a o innych zawzięcie milczał (pomniejszając). Prekursor Gazetki cyco?

dudivan>> a nie wpadłeś w twej chytrości żę stan wojenny to była taka zmyła jaruzela dla takich jak ty, żęby nie wydało się ,że wszyscy agenci i esbecy są na górze i żęby nikt nawet taki spryciarz jak ty na to nie wpadł.Tylko niektórzy idioci dali sie na to nabrać, wzieli sprawę powaznie i musieli potem wyjechać .Ale to przeca byli żydzi to o co chodzi.A słyszałeś wywiad z Heigiem na trojće .Nawet jak słyszałeś to jemu też nie wierzysz.Bo ty tylko wierzysz rydzykowi.Ty się chłopie módl tylko księdza zmień.I też się go spytaj gdzie wtedy był jak nie był w rodzinnym Olkuszu

Dudivan, - piszesz już takie głupoty że nawet sam nie możesz w nie uwierzyć. Hiszpański prokurator rzucał kamieniami pod czerwoną flagą? (LOL).

Stan wojenny w Polsce też wprowadziły legalne władze. Rozbiory Polski zostały uchwalone przez polski sejm. Są wiec całkowicie legalne?

I to ci się nie podoba.

Ale już taki sam dyktator w Chile był super gościu! Bo zlikwidował niewygodną amerykanom władzę, wziął za mordę związki zawodowe i zlikwidował struktury państwa. Pod taką ochroną oddał gospodarkę amerykańskim koncernom. Amerykanów kosztowało to marne 30mln.USD >wepchnięte< Pinochetowi do kieszeni. To naprawdę grosze dla takiego dobroczyńcy. Powinien dostać znacznie więcej. Następnie Pinio wprowadził niewzruszalny ustrój w którym rządziła prawica nie mająca poparcia społecznego i zagwarantował sobie nietykalność.

Wiec Pinochet jest po prostu dla Dudivana BOSKI (w dodatku jaki miał super mundur! Prawicowiec, a nawet lepiej wyglądał od tego lewaka Stalina!)

Natomiast Magdalenka i okrągły stół jest wstrętny, bo tam podobno w ten sam sposób zapewniali nietykalność komuchy - dowód: Michnik i Kuroń!.

Co prawda rzecz z Chile jest już międzynarodowa po interwencji Hiszpanii. I cały ich >sukces gospodarczy< okazał się tylko odpryskiem działania imperium. Bo imperia działają standardowymi metodami od czasów imperium rzymskiego. No ale kogo to obchodzi (Dudivana na pewno nie).

Dudi ma taka wadę wzroku, na lewym oczku soczewkę do bliży na prawym do dali. W taki sposób żeby esbecy strzelali w łeb akowcom masowo i nagminnie (takie zawody robili sobie strzeleckie). Ale jednoczesnie tak spojrzeć na sprawę w lewo żeby Allende sam sobie strzelił czterokrotnie w plecy kiedy uznał, wskutek perswazji słownej dobrodusznego Pinocheta, jakim jest czerwonym zbrodniarzem. Itp. itd.

Może mi ktoś zrobić streszczenie z Dudusia, w którym z jego narcystycznego pierdolenia da się coś wyczytać??? Poza jego samouwielbieniem, bo wszyscy inni są źli...

- - - ach, przepraszam zapomniałem że Korwin-Mikke działał >ostro< (w fabryce Gillette chyba) z Michalkiewiczem szmuglował >Kulturę< w skarpetkach z Paryża (na esbecki paszport - tak ich obu komuna gnębiła). Od Giedroycia, który się na Polskę dupą wypiął, bo był wielki patriota a mimo tego nikt xięciu nie chciał do nóg padać (parobki niewdzięczne). No jeszcze ten stary sklerotyk i grafoman Łysiak też jest super gościu. W ogóle Dudi lubi takich twardych ludzi (najlepiej w skórach i z pejczem).

PS: W stanie wojennym krążył taki dowcip: żeby Polska przestała płacić długi, zmusiła USA do inwazji, a następnie się poddała. Niektórzy jak widać wzięli ten dowcip na poważnie... Dudivan, ale to naprawdę był tylko żart taki, to dla jaj ktoś wymyślił (tak, tak wiem, pewnie jakiś komunista KOR-owiec :)))

Dudivan:

Motylem byłeś... Zanim przytyłeś.

Teraz jesteś lekko ciężkawy.

"Jan Sulmicki wycofał swoją zgodę na kandydowanie na stanowisko prezesa Narodowego Banku Polskiego. Jak poinformowała Kancelaria Prezydenta, profesor Sulmicki podjął tę decyzję z powodów rodzinnych."

Szkoda, przynajmniej była by odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.

dudivan>> a jeśli nadal jesteś zainteresowany ewolucyjnym padaniem systemu to jeszcze zdążysz na Białoruś,kubę,tadżykistan itp potworki gdzie takich jak ty idiotów przyjmą z otwartymi ręcami,gdzie nie ma złodziejskiej prywatyzacji,żydów- no ale nie ma tys innych idiotów-zabraknie ci rydzyka,jankowskiego ,snopkiewicza,łysiaka .bendera,girtycha a i ty wiele nie popiszesz.Może sie zastanowisz-po prostu jednego idioty ubędzie, ale mamy ich jeszcze w sroc. Ale niestety nie jest to towar exsportowy w najlepszym gatunku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.