Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Horst, 8 Sty 2007, 13:35

>saczek kolejność lustracji- to bardzo znacząca sprawa!, i też ważna!

>

>są "godniejsi" aby stanąć na początku DŁUGIEJ kolejki,

>

>kościół zasłużył tu na miejsce przy końcu

Zaczynam mieć takie dziwne przeświadczenie, że cosik Ty Horst za bardzo się boisz tej lustracji KK....

Tak się składa że słuchałem Glempa w całości i "filtrowanie" nastąpiło w TV i innych "mendiach".

Saczku ile razy słyszałeś coś antysemickiego w Radiu Maryja (osobiście)?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

>>Horst

dla mnie SB-ek to SB-ek - nie traktuję żadnego ulgowo! To że ktoś jest osobą świecką nie znaczy że jest "lepszy"! Wg mnie zatem nie ma żadnej kolejności. Fakt był taki że skoro już się pojawiły donosy, trzeba buyło je wcześniej dobrze sprawdzić, upewnić sie i nie robić takiego zamieszania - tu jest największy błąd - opieszałość Kościoła.

Piszesz "naprawdę zasłużył, walką i ofiarami" - zależy z której strony na to patrzeć. Jeśli się cofniesz daleko, daleko w czasie to niestety ale wyjdą dużo ciemniejsze strony Kościoła, kiedy to wieszał ludzi, palił na stosie. Z kolei w okresie komunizmu odegrał bardzo ważną rolę, bez dwóch zdań. Suma sumarum dalej twierdzisz, że powinien być później osądzany?

IMHO to teraz, to jest właśnie TEN czas kiedy lustracja powinna przebiegać szybko i sprawnie, we wszystkich środowiskach. Po co nam lustracja za 20lat gdy już mało który SB-ek zostanie? To będzie ta szeroko pojmowana "uczciwość"?

Nowy2, 8 Sty 2007, 13:38

No widzisz. Domoludy to nawet na dobrego Winnetou nie było stać. Importowali za żelaznej kurtyny. :-)

Errata do moich wcześniejszych wpisów: Winnetou był francuzem. :-)

>>Maju, 8 Sty 2007, 13:41

>Saczku ile razy słyszałeś coś antysemickiego w Radiu Maryja (osobiście)?

Parę razy, zawsze z udziałem Rydzyka. Zaznaczam od razu, że nie słucham tego radia w ogóle - byłem do tego "przymuszany" przy każdej wizycie u swojej babci. Chyba starczy, pozwoliło mi to wyrobić odpowiednią opinię o tym radiu.

>Horst

>Gustaw

Horst, a czy Ty, stales z Bogiem - "Twarza w Twarz" ?

Ja "obcowalem" z Bogiem, dostapilem "łaski" !

Chcesz zarzucic mi - klamstwo ?

Tak jak to odczuwalem, na takie pytanie jak : czy "ma jaja" ON by sie wcale nie "obrazil" !

Moze by sie nawet usmiechnal !

Inna rzecz, ze w Tamtej sytuacji, takiego pytania bym Mu nie zadal !

To ze je MA, nie podlegalo kwestii !

Wszelka "obraza uczuc" wynika tylko z waszego zasciankowego, zafalszowanego sposobu

widznia tych spraw, zaprogramowanego w Was przez Kosciol Katolicki !

Podejrzewam, ze olbrzymia wiekszosc Najwyzszych Hierarchow Kosciola nie obcowala z Bogiem,

tak jak ja i ma o Nim takie same blade i zafalszowane pojecie jak i Wy !

>Szczególnie "świetne" są też oceny moralne takich forumowiczów jak Zydelek ... i Vlad.

>Kryształowe postacie forum. Piewcy tolerancji.

Nie twierdzilem nigdy, ze jestem jak pieknie oszlifowany (szlif amsterdamski) - brylant bez najmniejszej skazy !

O tym ze takie skazy, czy brak absolutnej transparencji, posiadam, swiadczy chocby to, ze teraz z Wami rozmawiam !

W przeciwnym wypadku, bylbym teraz z Bogiem - JEDNYM !

Oczywiscie ze jestem m.in. - "piewca tolerancji" !

Gdyby nie to, nie moglibyscie Tu teraz sobie, robaczki, tak swobodnie - religijnie FILOZOFOWAC !

Punkt 14-sty Regulaminu by Wam zabronil !

saczek_XTRM, 8 Sty 2007, 13:43

ale wyjdą dużo ciemniejsze strony Kościoła, kiedy to

>wieszał ludzi, palił na stosie

Eeeee. To było setki lat temu. Za przestępstwo pospolite władza świecka w tamtych czasach też "dawała bana" w postaci zawisu lub obcięcia członków.

Świeckie sprawy handlowe i gospodarcze załatwianio zwykle mieczem. Inne czasy.

>>Gustaw

no tak, inne czasy... komunizmu w Polsce też już nie ma od ładnych kilku lat, ale to nie sposób nie mówić "nie te czasy" bo też by to pasowało. Prawda jest taka, że historia jest historią, nie da się tak tego prosto ująć, cofnąć i niektórych rzeczy naprawić. Zobacz jak w tym okresie Kościół się zmienił, podobnie zresztą można powiedzieć - zobacz jak Polska się sporo zmieniła od czasu komunizmu...

Vlad, 8 Sty 2007, 13:52

>Wszelka "obraza uczuc" wynika tylko z waszego zasciankowego, zafalszowanego sposobu

>widznia tych spraw, zaprogramowanego w Was przez Kosciol Katolicki !

Albo z innego sposobu pojmowania chamstwa i dobrego smaku.

Jacku. Nie przyszłoby mi do głowy aby tak eksperymentować na Twoich pryncypiach.

Wiem, wiem. Moje ograniczenia itd...

Trochę mi za Ciebie (i nie tylko) wstyd. Sorry.

Zaściankowy Gustaw

• Redaktorzy

"[...] a nie ma co się czarować- to nie przyjaciele KK biją pianę, wulgarnie a z chamska"

Horście, mógłbyś przynajmneij papieża oszczędzić w swojej krytyce. Chyba że uważasz, że papież podejmuje decyzje na podstawie lektury Gazety Polskiej? Swoją drogą coż za dziwna sytuacja się wytworzyła. Biskup kombinował z panami z UB i wywiadu (podobnie jak połowa Kościoła-matki naszej, kombinowali zresztą z musu, bo bez tego kombinowania kościół u nas byłby jak w ZSRR), zdejmuje go za to nasz Rimski Papa, broni go Radio Maryja z Gazetą Wyborczą, a pomiędzy tym wszystkim lawiruje prymas Glemp. Osobiście uważam to za urocze, takie zamieszanie. I strasznie trudno to wpakować do starego, czarno-białego worka, chociaż nasze stare Horścisko próbuje. Niestety, w wyniku takiego wpakowania okaże się, że czerwonym jest Gazeta Polska, Benedykt XVI, Rzepa i częściowo Glemp, a czarnym Wyborcza, Rydzyk i też częściowo Glemp. Czasem cieszę się, że nie przynależę do KK, wreszcie jakaś przepiękna afera w niczym mnie nie dotyczy.

jozwa maryn, 8 Sty 2007, 16:03

Czasem cieszę się, że nie przynależę do KK, wreszcie

>jakaś przepiękna afera w niczym mnie nie dotyczy.

Na dziennikarzy też przyjdzie czas ;-)

• Redaktorzy

Trochę za młody jestem, znaczy jako dziennkarz. Zostałem się nim już w XXI wieku, toteż kwestie ubeckości, rzetelności i zależności dziennikarskiej w latach 80. ubiegłego wieku mogą mnie zainteresować co najwyżej hobbystycznie. Ale nie przeczę, kupa radości może być z tego.

muls, 8 Sty 2007, 15:46

>QUBRIC- DUDIVAN-gdzie jesteś !!!zbanowali was dozywotnio czy co.Czy już w proch obróciłeś sie

>marny.

Czesc muls! Sluchaj, czy przypadkiem twoj pies nie potrzebuje sie przewietrzyc? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Trochę za młody jestem, znaczy jako dziennkarz. Zostałem się nim już w XXI wieku, toteż kwestie

>ubeckości, rzetelności i zależności dziennikarskiej w latach 80. ubiegłego wieku mogą mnie

>zainteresować co najwyżej hobbystycznie. Ale nie przeczę, kupa radości może być z tego.

Heh... zeby zaraz dziennikarz :) wszyscy piszacy do fanzinow to dziennikarze? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Gustaw

>Albo z innego sposobu pojmowania chamstwa i dobrego smaku.

W imie tej tolerancji i "dobrego smaku" tysiace pederastow, pedofili i agentow SB, robi teraz za - "nastepnych po Bogu" !

>Nie przyszłoby mi do głowy aby tak eksperymentować na Twoich pryncypiach.

A kto Ci broni ?! Rusz wreszcie porzadnie glowa, to to Ci to religijne zaczadzenie, moze w koncu - przejdzie !

OFICJALNIE upowazniam Cie - do eksperymentow na sobie, jakie Ci tylko do moherowej glowki przyjda ! :)

Wlasnie o rozpieprzenie tych "pryncypiow" zrobionych z gowna i moheru - chodzi !

Prawdziwa, uduchowiona cnota, zadnej krytyki sie nie boi i o nic sie nie "obraza" !

Obrazacie sie SAMI z powodu WLASNYCH wymyslow, zadnego - Boga to nie obraza !

(bo On ma przynajmniej JAJA, nie tak jak Wy ! :)

jozwa maryn, 8 Sty 2007, 16:25

>Trochę za młody jestem, znaczy jako dziennkarz. Zostałem się nim już w XXI wieku, toteż kwestie

>ubeckości, rzetelności i zależności dziennikarskiej w latach 80. ubiegłego wieku mogą mnie

>zainteresować co najwyżej hobbystycznie. Ale nie przeczę, kupa radości może być z tego.

Słuchaj no, nigdy nie jest za późno ani za wcześnie. Teraz jest w sam raz. Nikt Ci przecież nie kazał zostać dziennikarzem. Byłeś juz dorosły i wiedziałeś w czym rzecz.

:-)

Vlad, 8 Sty 2007, 16:31

>A kto Ci broni ?!

Ano moje zasady.

Rusz wreszcie porzadnie glowa, to to Ci to religijne zaczadzenie, moze w koncu -

>przejdzie !

>OFICJALNIE upowazniam Cie - do eksperymentow na sobie, jakie Ci tylko do moherowej glowki przyjda !

Phi. Upoważniać to sobie możesz n.p. kozę. :-)

Twoje posty są jak sławetny występ LadyPank kiedy to wokalista pokazał fiuta dzieciakom.

Dla jednych to takie cool i trendi. Takie zakręcone, takie szokujące i odjechane. Eksperyment socjologiczny.

Dla innych, politowania godne.

pozdrawiam

>Twoje posty są jak sławetny występ LadyPank kiedy to wokalista pokazał fiuta dzieciakom.

Oj Gustaw, nie fiuta ino dupę i nie dzieciakom tylko na koncercie dla dorosłej młodzieży ;-)

>Gustaw

>Trochę mi za Ciebie (i nie tylko) wstyd. Sorry.

Jesli naprawde widzisz Zasciankowy Gustawie Swoje ograniczenia,

to powinno byc Ci wstyd raczej za Siebie !

(chyba, ze to taka typowa katolicka przewrotnosc ?! :)

No dobra, nie bede dluzej sciemnial !

Jestem - JEZUSEM 2 !

Jam jest tym, ktory rozmawial z Bogiem !

To moj PRAWDZIWY, duchowy Ojciec ! (a nie pewien dziennikarz i podroznik !)

Anyone for... Heaven ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.