Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

americano, 10 Sty 2007, 13:29

>Zresztą "wybór" Chrześcijanina to wybór ograniczony do trafnego wyboru "najwyższego dobra" (więc

>paradoksalnie brak wyboru).

W każdej chwili mogę się wypisać. Musu nie ma. Nikt nie straci stanowiska, talonu na samochód, wczasów w FWP.

>Sam nie akceptujesz wszystkiego w kk, a zauważ, że ten podział kk (na radyjny i nie radyjny)

Oczywiście, że nie akceptuję. KK to nie zbiorowisko samych geniuszy.

Jedność kościoła KK to wspólna idea. Realizacja jest różna. Raz lepsza raz gorsza (lub błędna).

jar1, 10 Sty 2007, 13:36

Na jednej ścianie wisi na innej nie wisi. Jest OK ? Jesteś tolerencyjny czy nie jesteś ?

Każdy fundamentalizm jest do dupy. Tak samo chrześcijański jak i laicki.

jar1, 10 Sty 2007, 14:00

>Przecież wszyscy wiemy o co chodzi...

>

jar1owi

-----------------------------------------------------

"Ale się z tymi kapusiami porobiło.

Kolejny kapuś tym razem na Wawelu,a tam przecież latała cała inteligęcka opozycja Krakowa do spowiedzi ! Pewnie się teraz wszyscy świetnie czują ! Grzechy były odpuszczane równolegle; sakrum przez księdza oraz profanum-przez bezpiekę HE HE HE, Ludzie czy to życie nie jest porypane co nam tak wali ostro na mózg czyżby to tylko hormony ?

pozdrawiam

Rafaell"

no widać głębokie znawstwo kościoła i zasad spowiedzi

proboszcz jednej z najważniejszych katedr głównie przesiadywuje (z magnetofonem) w konfesjonale, tam też zgodnie z ogólnoznanymi zasadami spowiedzi wierni przekazują mu grzechy

głównie te najcięższe przeciw racji stanu- ile razy uczestniczyłeś w podziemnych zebraniach?, czy roznosiłeś gazetki szkalujące ustrój?, no i to główne przykazanie dekalogu- adresy kontakty

że mało się to trzyma prawdy? nieważne, ważne że kierunek słuszny (trendi)

zupełnie jak za dziwnie zbieżnej świeckoświatopoglądowo staruszki PZPR

racjonalizm(.pl) aż wali po oczach

dobrze, dobrze, piszta tak dalej Raffaell

-------------------------------------------------

"Najlepsze w tym wszystkim jest to,że ci "faceci w czerni" uważają się za ziemski odpowiednik boga (pomijając nieliczne wyjątki), ale jak coś narozrabiają to "trzeba pamiętać ,że są tylko ludżmi" -to cytat z arcyobłudnika G. z dużżżymi uszami. Raffaell"

no jasne, ściśle się zgadza z prawdą

od razu widać że kolega ma nabyte pewnie na Syriuszu umiejętności skanowania cudzych umysłów, siedzi sobie u kleru w głowie i skanuje te myśli, skanuje

w zasadzie nie musielibyśmy nawet chodzić do kościoła, po co słuchać księży- Raffaell nam powie co oni mają do powiedzenia

--------------------------------------------------

bieda, bezrobocie, przestępczość- to pryszcz, największą bolączką w polsce jest prześladowanie ateistów krzyżykiem- umierają od tego na alergię wśród ciężkich erystycznych dygotów (widać te cierpienia u odnośnych forumowiczów)

jozwa maryn, 10 Sty 2007, 13:23

>Dudivanie drogi, one się biorą osobiście z Jezusa. "Królestwo moje jest nie z tego świata", dudi.

>Tak on - podobno - powiedział. Wiesz może, czemu służy rozdział kościoła od państwa?

Jestem częścią (jako wierny) Kościoła. Czy to oznacza, że nie wolno mi głosować ? Mam być pozbawiony praw obywatelskich ?

He. Taka mnie jeszcze naszła myśl, że obecnie przeciwnicy Kościoła zachowują się tak jak KK kilaset lat temu za czasów inkwizycji :-)

Tylko inne czasy powoduję , że mój tyłek nie smaży się jeszcze na stosie :-)

pozdrawiam :-)

józwa w polsce ten rozdział od państwa najlepiej byłoby, aby w ogóle katolicy nie mieli nic do powiedzenia, no może ci wybrani- piorunek, x.czajkowski itp, trzeba rozdzielać, bo KK to tylko sbcy..

no i po pierwsze żeby ateiści, mający większego fijoła i obsesję na punkcie Jezusa niż Ratzinger&Rydzyk do kwadratu, żeby nie umierali na alergię w takich erystycznych drygawkach jak ty i your friends

spojrzenie na krzyżyk grozi śmiercią takim wydelikaconym gierojom racyonalizmu.inaczej

Dawać mi tu jakiegoś ateistę, dawać. Już z innym parafianiniem zaczynam polemizować. Dawać i to już ! Będziem mieczem nawracać !

Tak na serio. Ja już dzisiaj kończę bo mnie wywalą z zbity pysk z roboty :-)

Pozdrawiam wszystkich :-)

Gustawie! Czyż, nie widzisz żeś pęknięty na pół skutkiem braku przestrzegania podnoszonego przez jozwę maryna rozdziału KK od polityki. Powiedz nam jak w ogóle przeżywasz tę traumę głosowania, bo u Ciebie podział nie biegnie już nawet w rodzinie (bardzo naganne i często z dużą troską naświetlane przez postępowe przekaziory), ale w Tobie. Nie, lepiej nie odpowiadaj, bo jozwa powie, że cierpisz na rozdwojenie osobowości i podeśle Ci swojego zaprzyjaźnionego diagnostę.

najlepiej byłoby, aby w ogóle katolicy nie mieli nic do

>powiedzenia, no może ci wybrani- piorunek, x.czajkowski itp, trzeba rozdzielać, bo KK to tylko

>sbcy..

Horst, witaj Nocna Zmiano ! Stolec był? :-)

>spojrzenie na krzyżyk grozi śmiercią takim wydelikaconym gierojom racyonalizmu.inaczej

Jakos to ustawiczne patrzenie na krzyżk nie spowodowało samo z siebie żadnej moralnej odmiany u Wielgusa...

Po co to, więc. I jaki ma sens? I tak ważne jest co kto "widzi" a nie co wisi.

Hurrra, hurrrra!!!

Znalazło się 500mln na podwyżki dla nauczycieli! Co z tego, że drogą szantażu, cel uświęca środki. Może niedługo za poparcie np Wierzejskiego na wiceministra edukacji ds prawomyślności młodzieży, podwyżki dostaną lekarze? A później emeryci i renciści np kosztem powołania jakiejś Komisji do Inwigilacji Pozycji Łóżkowych Społeczeństwa plus kilka stanowisk dla krewnych i znajomych królika.

Znalazło się 40mln na świątynię opatrzności!!! Ciekawe, kto zgubił albo komu zabrali.. To wiem, bo pracuję w tej instytucji ale nie powiem, bo się rolnicy wkurzą.

Co dalej?

Nadal szukam autostrad

Nadal szukam 3 mln mieszkań

Nadal szukam tego obniżonego podatku

Nadal szukam obniżonej akcyzy na paliwo

Za to nie szukam dziury w drodze.

Kiedys napisałbym "Zara zwracam", ale teraz bardziej pasuje "KWAK YOU"

U nas jest w KK sytuacja podobna jak z muzułmanami i zakazem picia przez nich alkoholu. Muzułmanin będzie trąbił alkohol jak mu się o tym nie powie że to alkohol i wtedy jest w porzadku (zauwazono u muzułmanów Albańskich w Grecji).analogia do 10 przykazań jest podobna.wynieść coś z pracy jest ok bo szef nas przy wypłacie okrada (dawniej to była komuna) ale jeśli ktoś nam powie że to przykazanie nie kradnij, to zaczynamy się następnym razem zastanawiać nim coś znów wyniesiemy.Tylko kto ma nas trzymać cały czas za rączkę bo CAŁY CZAS ROZUMUJEMY NIE KRADNIJ TO NIE TO SAMO CO NIE WYNOŚ !

Bardziej ambitni politycy nawet chcieli by na każdą naszą czynność napisać ustawę ale nie tędy droga i sekta KK powinna ją szukać i wdrażać w życie przestrzegając 10 przykazań i nie robiąc nikomu krzywdy .Bo n.p. wytykanie przez zakonnicę w szkole dziecku Zielonoświątkowca że nie było w niedzielę na mszy świętej jest upokarzaniem przed innymi dziećmi i robieniem mu krzywdy nawet w dobrej sekciarsko KK pojętej logice.

Czy zrzeszeni w sekcie KK rozumieją ? czy lepiej żeby przykład szedł z góry,czy może gorzej z dołu, puścić wszystko na żywioł i patrzeć jak taczki będą wywozić coniektórych z sekty KK. Nikt z uczciwie żyjących ludzi nie domaga się aby sekta KK nadstawiała drugi policzek, pozostali nie chcą nawet uderzyć w pierwszy policzek.Żyjcie sobie w pokoju ale dajcie żyć innym, nie jątrzcie, jeśli wierzycie w Boga to powinniście zrozumieć że to nie człowiek i nie myśli tak jak jego tylko podobieństwo

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell, 10 Sty 2007, 15:23

>U nas jest w KK sytuacja podobna jak z muzułmanami i zakazem picia przez nich alkoholu. Muzułmanin

>będzie trąbił alkohol jak mu się o tym nie powie że to alkohol i wtedy jest w porzadku (zauwazono u

>muzułmanów Albańskich w Grecji).analogia do 10 przykazań jest podobna.wynieść coś z pracy jest ok bo

>szef nas przy wypłacie okrada (dawniej to była komuna) ale jeśli ktoś nam powie że to przykazanie

>nie kradnij, to zaczynamy się następnym razem zastanawiać nim coś znów wyniesiemy.Tylko kto ma nas

>trzymać cały czas za rączkę bo CAŁY CZAS ROZUMUJEMY NIE KRADNIJ TO NIE TO SAMO CO NIE WYNOŚ !

>Bardziej ambitni politycy nawet chcieli by na każdą naszą czynność napisać ustawę ale nie tędy

>droga i sekta KK powinna ją szukać i wdrażać w życie przestrzegając 10 przykazań i nie robiąc nikomu

>krzywdy .Bo n.p. wytykanie przez zakonnicę w szkole dziecku Zielonoświątkowca że nie było w

>niedzielę na mszy świętej jest upokarzaniem przed innymi dziećmi i robieniem mu krzywdy nawet w

>dobrej sekciarsko KK pojętej logice.

>

>Czy zrzeszeni w sekcie KK rozumieją ? czy lepiej żeby przykład szedł z góry,czy może gorzej z dołu,

>puścić wszystko na żywioł i patrzeć jak taczki będą wywozić coniektórych z sekty KK. Nikt z uczciwie

>żyjących ludzi nie domaga się aby sekta KK nadstawiała drugi policzek, pozostali nie chcą nawet

>uderzyć w pierwszy policzek.Żyjcie sobie w pokoju ale dajcie żyć innym, nie jątrzcie, jeśli

>wierzycie w Boga to powinniście zrozumieć że to nie człowiek i nie myśli tak jak jego tylko

>podobieństwo

>

>Rafaell

sekta

no i tylko ci ateiści którzy są na szczęście lepsi niż my sekciarze..

jacy wy ładnie jesteście lepsi

nawiasem mówiąc dość długo żyje ta sekta

mimo starań komuny, hitlera i tych indywidualnych odkrywców faktu że Boga niet z tego forum

nie będziem jątrzyć

w przeciwieństwie do ateistów co tu dają przykład siły spokoju, jednoczenia, rzeczowości- to wy czynicie pokój

amen

• Redaktorzy

"Jestem częścią (jako wierny) Kościoła. Czy to oznacza, że nie wolno mi głosować ? Mam być pozbawiony praw obywatelskich ?"

Gustawie, jeśliś nie ksiądz czy inny ktoś z aparatu, to jesteś katolikiem świeckim i wszystko możesz. A gdybyś był ksiądzem, to by ci twój biskup powiedział, ze głosować możesz, ale już kandydować niekoniecznie. Był niedawno precedens, i to ze strony Kościoła, bo władza świecka nie ma oczywiście nic przeciwko wciąganiu księży w swoje sprawy. Bo to głosy, kolejne głosy... Zaczynam dochodzić do wniosku, że Horst jest zaraźliwy. Zaraz sie okaże, ze zasadę rozdziału kościoła od Państwa wymyślili komuniści, podczas gdy w rzeczywistości pochodzi ona od kościoła. My po prostu nie pamiętamy lub ignorujemy, jak jeszcze paręset lat temu Kościół był przerośnięty władzą świecką, i jakim sukcesem było uwolnienie się od niej. Wszyscy wolą pamiętać, że półtora tysiąca lat temu (czy coś koło tego) to Kościół rządził w Europie. Co zresztą też jest prawdą raczej drugiego rodzaju tischnerowskiego.

>Horst

>" jar1- religia nie jest obowiązkowa, a że tobie krzyż na ścianie wywołuje alergię.. lecz się "

To Ja jestem prawdziwym Polakiem i Poganinem !

Moi przodkowie byli przesladowani i mordowani przez te chora, zaklamana, obca religie !

Potomkowie zlamanych ludzkich szmat, ktorzy pozostali i wyznaja teraz katolicyzm,

nie maja prawa do miana - Prawdziwego Polaka !

Naszym najstarszym symbolem, ktorym sie zawsze poslugiwalismy, umieszczalismy wokol

wejscia do domu, etc. byla zawsze - swastyka !

Wszyscy prawdziwi Polacy powinni domagac sie przywrocenia swastyki jako naszego najstarszego symbolu

i umieszczenia jej obok krzyza (to zreszta tez rodzaj krzyza) !

A u kogo wywolywac to bedzie alergie, niech sie sie sam - leczy !

=>Horst, 10 Sty 2007, 15:36

>no i tylko ci ateiści którzy są na szczęście lepsi niż my sekciarze..

Czy ja napisałem że jesteście sektą gorszą niż inni i inne sekty?

>nawiasem mówiąc dość długo żyje ta sekta

Czy ja napisałem że sekta KK żyje krótko?Macie wrogów to fakt ale po co sobie robić kolejnych plując na nich sekciarsko

>nie będziem jątrzyć

życie pokazuje co robiła i robi sekta KK a nie co będzie robić w przyszłości

>w przeciwieństwie do ateistów co tu dają przykład siły spokoju, jednoczenia, rzeczowości- to wy

>czynicie pokój

A czy sekcie KK ktoś zabrania czynić pokój ? weżcie się do roboty stwórzcie miejsca pracy ,zmniejszcie liczbę samobójstw.......zacznijcie efektywniej działać samo się nie zrobi ,widzicie politycy nie wywiązują się z obietnic a sekta KK może przynajmniej zacznie realnie coś zmieniać na lepsze dla bliżnich,nie tylko w sferze koncepcji i doktryny

pozdrawiam

Rafaell

>theli28

W Polszcze !

Przodkowie po linii - Ciala !

Z Syriusza jestem "po linii" - Ducha !

Moje przybycie tutaj mialo postac duchowego "przelania" !

(Duch jest - cieklokrystaliczny)

Tak naprawde - TAK wlasnie sie to odbywa, a nie przez zadne

zapierdalanie wielu lat swietlnych jakimis blaszanymi talerzami !

Vlad, 10 Sty 2007, 16:1

>Duch posiada - "strukture" cieklego krysztalu.

>(jest jednoczesnie - "plynny", "fluid" i krystaliczny).

>A Wszechswiat to - PLASKI hologram.

to teraz rozumiem dlaczego życie jest takie płaskie :D

Rafaell

"to teraz rozumiem dlaczego życie jest takie płaskie :D"

Raffael - wydaje Ci się :) Na ziemi jest mnóstwo innych istot - tyle że nie ma z nimi kontaktu, tak jak roślina nie rozumie co znaczyc "widzieć". A ogranicza nas kultura i język - im bardziej kulturę poznajemy tym mniej widzimy i rozumiemy świata. Należy stanąć "obok" albo zacząć wszystko od nowa.

:)

The odd get even.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.