Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>muls

Co prawda, to mówi Giertych, ale pewno niezbyt daleko temu od rzeczywistości:

"- Podczas spotkania z premierem Kaczyńskim usłyszałem, że ma "szerokie materiały", taśmy na wielu polityków, w tym PO, a jak je ujawni w kampanii wyborczej, to "wielu buty pospadają" - ujawnia w rozmowie z tvn24.pl Roman Giertych.

...komentuje: - To było dla mnie bulwersujące, że premier chce się w czasie kampanii posłużyć materiałami zgromadzonymi przez służby...

i myslisz ze mnie to zaskakuje? Przeciez caly ich czas to albo straszenie wszystkich wszystkimi, albo tajemnicze usmieszki i obiecywanki -co to nie ma na kogo.A mnie to gówno obchodzi co on ma,.Niech sie dudusie zachlysną informacjami ,bo sa to informacje dla idiotów.Trzeba skonczyc z tym gównem .Chocby to mialo byc SLD.Kiedys granatami chciałem rzucać w Millera.Ale na obrazie tego smietnika to mozna powiedzieć że to byl ...Mąż stanu.Taki żart.

Horst, 11 Sie 2007, 14:57

>prl BIS 3cia RP wróóóć niech dzjadzia jar1ek poczuje się wreszcie jak

>

>za starych dobrych czasów- witaj wiosno rózowych łysych emerytów!

Horst debilu, przeca teraz mamy PRL bis z jedyną sluszną partią u steru;-)

walery>>>problem w tym ze te dudusie to mogą byc pryszczate i nieopierzone faceciki..ONI nie wiedza co to bylo za zjawisko -jedyna sluszna partia.Tak jak inni mlodzi idioci NIE WIEDZĄ co to była za partia NSDAP.

Z cyklu "Kabaretowe Kawałki":

- minister gospodarki morskiej Rafał Wiechecki z LPR (to ten na zdjęciu w kółeczku) w Radiu Maryja i Telewizji Trwam powiedział, że nie musi dojść do rozpadu koalicji i przedterminowych wyborów. Postulował podjęcie rozmów przez szefów partii tworzących rząd. Wiechecki w sobotę wziął udział w audycji Radia Maryja i Telewizji Trwam, poświęconej sytuacji w polskim rybołówstwie.

Z jego oceną, że "sytuacja jest trudna, ale nie beznadziejna" nie zgodził się uczestniczący również w programie poseł Czesław Hoc (PiS).

Czy to oznacza schyłek błyskotliwej kariery chłopców Giertycha jak Wiechecki, Wierzejski, Parda czy Ślusarczyk? (Ślusarczyk to ten, którego pamiętamy chocby z afery rozwożenia weselników rządowymi busami)

Miejmy nadzieję że - z pomocą Bożą - TAK!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

noster, 12 Sie 2007, 12:43

>Czy to oznacza schyłek błyskotliwej kariery chłopców Giertycha jak Wiechecki, Wierzejski, Parda czy

>Ślusarczyk? (Ślusarczyk to ten, którego pamiętamy chocby z afery rozwożenia weselników rządowymi

>busami)

>Miejmy nadzieję że - z pomocą Bożą - TAK!

Chyba tak, dlatego chłopaki szukają dróg alternatywnych, np. Bosak w "Tańcu z gwiazdami"

Co do PO to oni rzeczywiście są niedorozwoje. Zamiast poczekać na komisję ds. CBA która pokazała by że taśma Lesiaka i inne takie to przy tym pikuś co spowodowałoby duży spadek poparcia idą w szybkie wybory znów ufając sondażom. A Jarek korzystając z okazji mówi że jeśli nie poprą przyspieszonych wyborów to dlatego że ułożą się z LSD - co oczywiście działa na platformersów. Ech.

Welery, PIS w wyborach i tak swoje dostanie. Ale po co teraz robic tę komisję, która by tylko mogła nabic głosów postkomunie z Samoobrony i niemającej solidarnościowego rodowodu nacjonalistycznej LPR?

Wybory i to jak najszybciej, a komisja po nowym rozdaniu.

Noster, teraz najważniejsza rzecz, to zakończyć marsz piskomuny do władzy i powrót do totalitaryzmu.

Osobiście wolę złodziei od psychopatów. Złodzieje są bardziej przewidywali i łatwiej sobie z nimi poradzić.

wskaż różnice.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

noster, 12 Sie 2007, 13:18

>Wybory i to jak najszybciej, a komisja po nowym rozdaniu.

Guzik, powinni tyle głosów ile PC w 93. To jest miejsce jarka i jego ka(o)mandy. Wiesz co będzie się działo jak PO wygra wybory, dobiorą się do PiS w komisji ale brat będzie dalej (nie moim) prezydentem?

Jutro Ziobro przedstawi dowody że 14 lipca nie powiedział Lepperowi. I kiedy jeszcze tego nie powiedzieliście Yossarian?

A w piątkowej GW żałoba narodowa w małym formacie - na drugiej stronie pan prezydent składa kondolencje rodzinom ofiar wypadku autokaru w Dunkierce.

Always look at the bright side of life, fiu fiu, fiu fiu fiu fiu ;-)))))))))))))))))

Dość smutny wpis matki_kurki:

"...PZPR kompromitowało się w ramach totalitarnego ustroju, świat wiedział, że Polska została zgwałcona przez ZSRR i podziwiał Polaków za solidarnościowy zryw w niełatwych okolicznościach. SLD to tak naprawdę był problem wewnętrzny Polski, bardzo poważny problem, ale tylko wewnętrzny. Europa za SLD patrzyła na Polskę jak na kraj, który jak najszybciej chce być w NATO i UE, żeby nadrobić cywilizacyjne zaległości. Oczywiście SLD w Polsce robiło wszystko, aby ugruntować stare układy i koterie, co jest swego rodzaju paradoksem, bo odbiór zewnętrzny Polski był zupełnie inny, był pozytywny natomiast Polacy wymiotowali SLD i słusznie, zupełnie słusznie. Najgorsze rany Polsce zadało pomimo wszystko PiS, to PiS uczyniło z Polski karykaturę cywilizacji na zewnątrz i co gorsze wewnątrz odgrzało w Polakach narodowa dumę z zacofania i parafialności, nazywając to racją stanu i podtrzymywaniem tradycji. Okazuje się jednak, że nie tylko PiS jest naczelną miernotą wcieloną. Udający światłą inteligencję przedstawiciele `elitarnej' PO, ludzie, którzy dotąd mówili o wielkim wyzwaniu jakim jest budowanie zupełnie nowego wizerunku Polski, wchodzą w konszachty z najbardziej zapyziałą partią i sprzedają się za polityczne grosze. Można było urwać łeb zaściankowej hydrze i tpo wszystkim trzem głowom. Głowie najważniejszej PiS i głowie LPR i SO, które zżarłby się wzajemnie. Tymczasem dotychczasowi `światowcy' włażą w tyłek ciemnogrodowi, za psie pieniądze, bo już sie nie mogą doczekać tytułów zbawców narodu. Nie jestem naiwny, wiem czym jest polityka i ile jest warte słowo polityka. Problem polega na tym, że ci co dziś sprzedali skórę nie mają ani mandatu moralnego, ani politycznego. Mierna, tania PO sprzedała możliwość oczyszczenia Polski z kołtuństwa i to za iluzoryczną szansę na zdobycia władzy. Totalna degrengolada moralna i polityczna, coś niesamowitego, biorąc pod uwagę, że te miernoty, mogły nie robiąc nic zdobyć władzę i jednocześnie posprzątać Polskę z dewotów. I to nie jest wcale najgorsza wiadomość dnia i najbliższej przyszłości, najgorsza wiadomość jest taka, że nie ma wyboru dla człowieka myślącego, na te miernoty trzeba będzie mimo wszystko głosować. Trzeba będzie głosować, ponieważ wkoło jest jeszcze gorzej. Trzeba iść na wybory ze świadomością braku wyboru, trzeba będzie zacisnąć zęby odwrócić głowę i glosować na PO, chociaż jest jasne, że oni nie mają żadnej wizji, żadnych zdolności politycznych, oni maja tylko i wyłącznie rozwolnienie na widok ministerialnych tek. Ostatnia szansa na zmianę polskiej rzeczywistości jest w tym, że jednak jakimś cudem PO wygra te wybory, bo cudu im potrzeba, i dojdą do głosu zdolni ludzie tacy jak Zdrojewski, Szejnfeld i nawet ten natchniony Jan Maria jako nowy Ziobro, wyglada to lepiej niż dotąd, pytanie na jak długo. Drugie pytanie, jak PO chce zrobić reformy tak trudne jak reforma służby zdrowia, mając tyci większość, PiS adorujące lewicowych nierobów jako potezną własnymi rękoma reanimowaną opozycję, albo PiS jako koalicjanta, co już zupełni przekreśla wszelkie reformy i napędza centralne starowanie ręczne..."

Buldogi wyszły na dywan. Piękne widowisko.

Drapieżne kaczory na razie trzymają się z daleka. Zbyt niebezpiecznie.

Na razie minister "Zero" stara się wrzucić konkurentów do niszczarki.

Niebawem ruszą medialne hufce Maga z Torunia.

Leppera załatwią seksaferą.

Kaczmarka też załatwią prostym ruchem. Zamiast rozważań nad Ziobrą i jego metodami

dyskusję przesunie się na zagadnienie dlaczego Kaczmarek nie mówił tego wcześniej,

dlaczego w ogóle mówi, kto jest jego znajomym i z kim się spotykał, że sam w tym uczestniczył, itp.

Pierzaste kurduple wyprą się, że cokolwiek im mówił. Zniszczą faceta medialnie.

Wspomnicie moje słowa! Pisałem, że Rydzowi nic nie zrobią zaraz na początku tamtej afery i co?

Może trochę Kaczmarka szkoda, ale nawet moja żona dziwiła się po co fachowiec nieźle ustawiony

pcha się do polityki. Uwierzył w rewolucję moralną? Taki duży chłopiec? Chyba raczej chciał zrobić

szybką karierę ale nie był wystarczająco szujowaty, żeby sprostać wymaganiom obecnej władzy.

Jestem Europejczykiem.

Chłopcy, że na rządzie tak sobie dotąd używaliście, to w zupełni rozumiałem. Ale teraz kiedy koalicja się kładzie? Powinno powiać od waszej strony zefirkiem nadziei, a tu... Początkowo uznałem wasze dalsze jadu sączenie za irracjonalne, ale po zawstanowieniu zrozumiałem, praktyka ostatniego roku spowodowała, że podświadomie sądzicie iż tego rządu nic nie rozłoży - chyba, że sam wam/nam odpuści.

Gloria victis! ;)

Przeczytałem wywiad z byłym ministerem Kaczmarkiem i coś zaczyna mi wyglądać, że albo ma on zamiar wrócić do Polski przy sporym szumie medialnym lub pozostać na Zachodzie jako pierwszy polityczny RP 3,5.

>Vlad, 13 Sie 2007, 10:20

>Myślisz o milosci fizycznej ?

To raczej niemożliwe - wystarczy na nich popatrzeć.

To wspólnota ducha! Gorący rewolucyjny płomień który ich spala

(ich oraz otoczenie).

Jestem Europejczykiem.

nie kurza mać, ale za to z troską i też z internetu

"Nawet gdyby pan Kaczmarek został podejrzany niesłusznie, rząd PiSu udowadnia swoją nieugiętą i bezkompromisową walkę z nadal istniejącą korupcją na wielu szczeblach życia państwowego i społecznego w Polsce. Oczyszcza swoje szeregi na równi z "koalicjantami". I robi to narażając swoje żywotne interesy, ryzykując przegraną w wyborach. Samo to zasługuje na szacunek i poparcie.

Fakty o p. J. Kaczmarku wyjdą na jaw. Ostatnie jego wypowiedzi, jak o obecnym "totalitaryzmie" w Polsce, chętnie powtarzane przez wzorowych demokratów, jak np. poseł SLD Kalisz i chór mediów zatroskanych jego skrzywdzeniem, źle służą Polsce i źle świadczą o nim samym.

Nie można obwiniać premiera za tę, ani za żadną inną nieudaną nominację. Janusz Kaczmarek wydawał się porządnym człowiekiem... Niestety w zdemoralizowanym społeczeństwie jest b. trudno znaleźć tysiące zdolnych fachowców do pomocy w rządzeniu, którym można byłoby bezgranicznie zaufać.

Należy tylko podziwiać zdolności organizacyjne premiera, i jego ludzi, do trwania i systematycznego, chociaż powolnego, naprawiania skorumpowanego do szpiku kości aparatu postkom. państwa."

"Przywróćmy święte polskie obyczaje, niechaj przymożna przewrotność ustaje." - Szymon Starowolski

>Nowy2, 13 Sie 2007, 10:47

>Janusz Kaczmarek wydawał się porządnym człowiekiem...

Należy tylko podziwiać jak szybko udział w rządach PiS zmienił

porządnego człowieka w mniej porządnego ;-).

>Niestety w zdemoralizowanym społeczeństwie jest b. trudno znaleźć

>tysiące zdolnych fachowców do pomocy w rządzeniu,

>którym można byłoby bezgranicznie zaufać.

Bo tak właśnie wygląda władza PiS. W społeczeństwie rządzonym demokratycznie

funkcjonują mechanizmy zabezpieczające przed samowolą i układami.

Kiedy steruje się ręcznie przy pomocy "swoich" ludzi trzeba mieć do nich bezgraniczne

zaufanie, bo mechanizmy zostały zniszczone.

Jestem Europejczykiem.

Tak Nowy2, poczekaj aż Ciebie dotknie to co Kaczmarka. Zresztą Kaczmarek tak naprawdę wyleciał bo musiał ktoś z PiSu żeby właśnie takie pierdoły mogli opowiadać, ot co.

A tak btw, kto dzisiaj zerwał koalicję?

Nowy2, 13 Sie 2007, 10:47

> Niestety w zdemoralizowanym społeczeństwie jest b. trudno znaleźć

>tysiące zdolnych fachowców do pomocy w rządzeniu, którym można byłoby bezgranicznie zaufać.

Oj nie przesadzajmy, nie jest to trudne. Poniżej zdjęcia kandydatów na stanowiska premiera, ministrów, sędziów TK, sędziów NSA, NIK, CBŚ, CBA, NBA, NSDA...( a tak się rozpędziłem)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.